iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#4951 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ma ja Winterboard, radi sad bez greške.

Sent from my iPhone using Tapatalk
shalla

#4952 iPhone - All about

Post by shalla »

Chuckie wrote:Ma ja Winterboard, radi sad bez greške.

Ma i meni je radio haman godinu bez greske (mozda 3-4x da sam imao onaj "springboard crashed"), ali sam se na ljeto bas nasekirao (izdao me je usred godisnjeg odmora hehe), usljed obicnog mijenjanja fonta kad se treba respring uraditi, telefon se skrsio i 5 dana sam bio bez moba (rekose mi da je upao u taj recovery loop), otad nisam ni stavljao winterboard a bila mi je zesca sminka mijenjati teme (kazem ti, illumine mi je bila perfektna tema)...

shalla

#4953 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

shalla wrote:Ko će mi ukratko objasniti funkciju iClouda?
Tj kontam ja manje-više funkciju ali me interesuje u settings šta je bolje da odaberem, recimo pod settings/mail, contacts, šta da odaberem kao default account, iCloud ili From my pc i to?
Nikad meni niko ne odgovori na ovo :mrgreen:
Chuckie

#4954 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ne koristim ga jer mi je suvisan i vozi nepotrebno bateriju.

shalla

#4955 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Chuckie wrote:Ne koristim ga jer mi je suvisan i vozi nepotrebno bateriju.

Ma i ja nešto kontam da mi manje-više nije potreban, svakako radim backup kad ga spojim sa laptopom tako da...

Kako da ga disable-ujem?
Chuckie

#4956 iPhone - All about

Post by Chuckie »

AirBlue Sharing, izisao bluetooth za iOS5, imate na Cydii.

shalla

#4957 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Jbg ne znam kako da uradim purchase, a mirna srca bih dao 5$ za ovu app...
Chuckie

#4958 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ako imas PayPal minuta posla.

shalla

#4959 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Chuckie wrote:Ako imas PayPal minuta posla.

Urađeno (nije mi bio povezan iphone sa cydijom). Jel ovo neka beta verzija da ne kupujem beze dok ne izađe stabilna verzija ili je to to?
Chuckie

#4960 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Pricekaj dan dva mada su dobri utisci, nisam ni ja kupio jos.

shalla

#4961 iPhone - All about

Post by shalla »

Chuckie wrote:Pricekaj dan dva mada su dobri utisci, nisam ni ja kupio jos.

Ok, hvala na savjetu. A ne rece mi jucer za winterboard, ne krsi se tebi iphone poslije respringanja? Tako bih volio ponovo "customize" telefon (koristio sam illumine temu i sms chat bubbles) ali me sve strah yebenog recovery loopa hehe

Chuckie

#4962 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ne znam, meni radi ok, danas sam imao jedno zaglavljivanje na jabuci ali to je bilo zbog neceg drugog, bojao sam se da cu morati restore raditi ali just boot kroz Redsn0w rjesio problem. :)

Chuckie

#4963 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Eo jedan novi Fontić

Image

Meni lično ponajbolji do sad.

Download ođe: http://www.iphoneruler.net/2009/03/qlassik-font.html
rida1976

#4964 iPhone - All about

Post by rida1976 »

Jeste, lijep je..evo stavio sam ga i ja

Tapatalk
Chuckie

#4965 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Evo kako radi AirBlue sharing.

Ady88

#4966 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

shalla wrote:Jeboga više svak i baterija :x :x

Danas otišao da zamijenim bateriju kod prijatelja i fakat mobitel se više ne gasi al qratz, ne može kod mene bez problema, kad ga stavim da se puni, čuje se regularno onaj zvuk kao kad ga priključim na punjenje ali ne puni bateriju i stoji mi gore umjesto "groma" ovaj znak kao da je baterija puna :sad: :sad: Jel imao iko problema sa ovim?

Image
Imam slican problem pa reko da pitam da li si i kako rijesio, dakle ja neku noc stavim telefon da se puni i ujutru na ekranu pise poruka Charging is not supported with this accessory i zuti uzvicnik. Iskljucim s punjaca kad nakon nekoliko sekundi prestade home tipka da radi, ugasim telefon i opet upalim ali home tipka nije radila sigurno jednu minutu i kasnije proradi i dosad nisam imao problema ni sa home tipkom a ni sa onom porukom.
Ali sad imam drugi problem, zna mi se nekad desiti da se telefon napuni 100% i iako je na punjacu prestane puniti tako da recimo kad se probudim bude na 95%, a nekad zna zaglaviti na 97% i slicno a na bateriji znak kao da je pun.
Punjac je iz dva dijela tj. adapter i USB i original je nije kinez pa me zanima da li se nekom ovo desavalo?
Evo recimo vec dva dana nisam imao problema s ovim ali zna prestati puniti, pa moram iskljuciti s punjaca i opet staviti :)
Lady Saray

#4967 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

probam nesto instalirati iz cydije i dobijem samo error "I wasn't able to locate file for the us.hackulo.resources package. This might mean you need to manually fix this package" ima li ko ideju kako ovo srediti?

edit: bilo je dovoljno samo obrisati repo i dodati ga ponovo :D
shalla

#4968 iPhone - All about

Post by shalla »

Ady88 wrote:
shalla wrote:Jeboga više svak i baterija :x :x

Danas otišao da zamijenim bateriju kod prijatelja i fakat mobitel se više ne gasi al qratz, ne može kod mene bez problema, kad ga stavim da se puni, čuje se regularno onaj zvuk kao kad ga priključim na punjenje ali ne puni bateriju i stoji mi gore umjesto "groma" ovaj znak kao da je baterija puna :sad: :sad: Jel imao iko problema sa ovim?

Image
Imam slican problem pa reko da pitam da li si i kako rijesio, dakle ja neku noc stavim telefon da se puni i ujutru na ekranu pise poruka Charging is not supported with this accessory i zuti uzvicnik. Iskljucim s punjaca kad nakon nekoliko sekundi prestade home tipka da radi, ugasim telefon i opet upalim ali home tipka nije radila sigurno jednu minutu i kasnije proradi i dosad nisam imao problema ni sa home tipkom a ni sa onom porukom.
Ali sad imam drugi problem, zna mi se nekad desiti da se telefon napuni 100% i iako je na punjacu prestane puniti tako da recimo kad se probudim bude na 95%, a nekad zna zaglaviti na 97% i slicno a na bateriji znak kao da je pun.
Punjac je iz dva dijela tj. adapter i USB i original je nije kinez pa me zanima da li se nekom ovo desavalo?
Evo recimo vec dva dana nisam imao problema s ovim ali zna prestati puniti, pa moram iskljuciti s punjaca i opet staviti :)
Ja sam konačno hvala dragom Bogu riješio svoj problem sa mobitelom. Dakle definitivno su ona iznenadna gašenja (neovisno koliko bilo baterije, gasio se i na 60-70%) bila do baterije a i ovaj momak mi je rekao da mi je ploča na jednom dijelu (kod konektora) bila malo korozirala. Zamijenio je bateriju, očistio tu koroziju i evo mobitel hvala Bogu radi super, ne gasi se (jučer ga pustio do 6%, nešto što se zadnjih mjesec-dva nije moglo desiti hehe, ako bih dogurao do 25% bio sam sretan), puni bez problema, baterija drži dobro. Uglavnom, da ga ne ureknem, sve je hvala Bogu ok...

To tvoje mi nekako najviše liči kao da negdje izgubi kontakt, ne znam jbg možda je i kod tebe do konektora, fakat ne znam šta bih ti rekao...

A imam i ja jedno pitanje, zašto kad instaliram nešto iz cydije ili instalousa, kad izađem imam na home screenu 3-4 ikonice (ne znam koje su jbg, bude neka setup, bude sbsettings, activator i sl) i koje nestanu nakon što uradim respring kroz sbsettings?

P.s. Sviđa mi se ovaj airblue, što kaže chuckie, sačekaću još dan-dva i kupiću aplikaciju, izgleda super...

Chuckie

#4969 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ako imas bijele ikonice nakon instalacije kroz Installous vjerovatno si u settingsu sakrio neke ikone sa springboarda, probaj ih otkriti meni je ovo rjesilo problem bijelih ikona.

agent_001

#4970 iPhone - All about

Post by agent_001 »

Jel ovaj airblue zamijena za celeste, ili nešto novo? Razlog pitanja, celeste nije radio na 4.3.3.

Ady88

#4971 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

@shalla

Moze li na PP kontakt telefon i mjesto gdje si to odradio? Ako me opet bude zezalo da odnesem da pogleda :)
Chuckie

#4972 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ovo je nesto novo za iOS5, i bolje radi od Celeste, prema komentarima.

Lady Saray

#4973 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Sara, najnoviji Siri klon radi na i4 i starijima, free preko cydije

Image

http://www.redmondpie.com/sara-siri-clo ... nload-now/
Chuckie

#4974 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Sara je njesra obrisao nakon 5 min. :D