iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Vertig0
#4851 iPhone - All about
Fakat. Sta ce ti opera ili bilo koji drugi pored safarija?
-
amelinoo
#4852 Re: iPhone - All about
najviše me nervira kad u safariju otvorim clip, pa se safari minimizira i otvori se u youtube. jeli može da se odmah otvori u safari?
-
Chuckie
#4853 iPhone - All about
Ne, safari ne podrzava flash to i ptice na grani vise pjevaju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
amelinoo
#4854 Re: iPhone - All about
[quote="Chuckie"]Ne, safari ne podrzava flash to i ptice na grani vise pjevaju.
nisi me razumio znam da ne može flash, ali kod ovih browsera koje sam probao kad pokreneš klip odmah se pokrene u istom 'prozoru'. dok recimo u safari minimizira i otvori mi ga negdje lijevo, pa se kasnijem moram vraćati u safari.
nisi me razumio znam da ne može flash, ali kod ovih browsera koje sam probao kad pokreneš klip odmah se pokrene u istom 'prozoru'. dok recimo u safari minimizira i otvori mi ga negdje lijevo, pa se kasnijem moram vraćati u safari.
- shalla
#4855 Re: iPhone - All about
Jeboga više svak i baterija
Danas otišao da zamijenim bateriju kod prijatelja i fakat mobitel se više ne gasi al qratz, ne može kod mene bez problema, kad ga stavim da se puni, čuje se regularno onaj zvuk kao kad ga priključim na punjenje ali ne puni bateriju i stoji mi gore umjesto "groma" ovaj znak kao da je baterija puna
Jel imao iko problema sa ovim?

Danas otišao da zamijenim bateriju kod prijatelja i fakat mobitel se više ne gasi al qratz, ne može kod mene bez problema, kad ga stavim da se puni, čuje se regularno onaj zvuk kao kad ga priključim na punjenje ali ne puni bateriju i stoji mi gore umjesto "groma" ovaj znak kao da je baterija puna

-
Chuckie
#4856 iPhone - All about
Stvarno čudno. Sta izbaci na lock screenu kad je na struji, jel zelena baterija puna? Sta izbaci kad je na komp skopcan?
- shalla
#4857 Re: iPhone - All about
Ma i na lock screenu i kad ga skopčam na komp pokazuje isto a to je trenutno stanje baterije (trenutno je recimo na 7%) i kad ga stavim na punjenje samo se čuje onaj zvuk i pojavi se ovaj znak unutar baterije i prikazuje je isto ovako kao na ovoj slici što sam kopiraoChuckie wrote:Stvarno čudno. Sta izbaci na lock screenu kad je na struji, jel zelena baterija puna? Sta izbaci kad je na komp skopcan?
-
EUROBIH
#4858 Re: iPhone - All about

konačno!!
iPhone 4S Unlock!!!
* All current iPhone 4S versions supported
* No need for SIM-Cut
* No need to jailbreak Iphone 4S
* No need to install any 'unlock' application
* All WORLDS major networks supported(including USA AT&T)
Finally, the solution for Iphone 4S unlock is not a dream but REALITY.
Yes, THIS CHANGES EVERYTHING, AGAIN !
-
iSwagga
#4859 Re: iPhone - All about
Kad, sta, gdje , koliko ??EUROBIH wrote:
konačno!!
iPhone 4S Unlock!!!
* No need for SIM-Cut
-
DYD666
#4860 Re: iPhone - All about
na iPadu kecu da, odnosno mislim da je do iOS5+, mozda i na iOS4, preskocio sam iOS4 pa ce valjda neko potvrditi ko je koristio iOS4 duze vremena. Ukoliko ti uredjaj podrzava ove verzije iOSa naravno.amelinoo wrote:najviše me nervira kad u safariju otvorim clip, pa se safari minimizira i otvori se u youtube. jeli može da se odmah otvori u safari?
Mada ima veze i do stranice, kako je sam link postavljen i kako je sve napravljeno.
-
DYD666
#4861 Re: iPhone - All about
Jesi probao jednom "hard reset" mozda mu se zbunio taj algoritam za pokaz baterije?shalla wrote: Ma i na lock screenu i kad ga skopčam na komp pokazuje isto a to je trenutno stanje baterije (trenutno je recimo na 7%) i kad ga stavim na punjenje samo se čuje onaj zvuk i pojavi se ovaj znak unutar baterije i prikazuje je isto ovako kao na ovoj slici što sam kopirao
- shalla
#4862 Re: iPhone - All about
Probao par puta hard reset (pročitao na nekim stranim forumima da su raja hard resetom rješavala problem) ali ništa...DYD666 wrote:Jesi probao jednom "hard reset" mozda mu se zbunio taj algoritam za pokaz baterije?shalla wrote: Ma i na lock screenu i kad ga skopčam na komp pokazuje isto a to je trenutno stanje baterije (trenutno je recimo na 7%) i kad ga stavim na punjenje samo se čuje onaj zvuk i pojavi se ovaj znak unutar baterije i prikazuje je isto ovako kao na ovoj slici što sam kopirao
Dakle on jednostavno ne puni mobitel, začuje se onaj zvuk ali se baterija ne puni, evo maloprije sam ga ugasio jer je došao do 4% pa reko da je ne crpim do kraja...
-
DYD666
#4863 Re: iPhone - All about
Onda mozda nije dobro spojena baterija...kontakt za punjenje :s Mozes li je kako ponovo spojiti?shalla wrote: Probao par puta hard reset (pročitao na nekim stranim forumima da su raja hard resetom rješavala problem) ali ništa...
Dakle on jednostavno ne puni mobitel, začuje se onaj zvuk ali se baterija ne puni, evo maloprije sam ga ugasio jer je došao do 4% pa reko da je ne crpim do kraja...
- shalla
#4864 Re: iPhone - All about
A nisam je ja ni mijenjao (bilo me strah da sam čačkam), odnijeću je danas ovom liku što mi je mijenjao pa da je ponovo "naštima"...DYD666 wrote:Onda mozda nije dobro spojena baterija...kontakt za punjenje :s Mozes li je kako ponovo spojiti?shalla wrote: Probao par puta hard reset (pročitao na nekim stranim forumima da su raja hard resetom rješavala problem) ali ništa...
Al vidi, čudno mi što mi dadne onaj zvuk kao kad se spoji na punjač i pokaže ovaj znakić gore (onaj kao kabal za struju) - pogledaj na slici koju sam stavio...
EDIT: sad sam se čuo sa tim likom i kaže on vidio je i jučer na ploči da je malo koroziralo pa to treba očistiti i to bi trebalo riješiti problem. Čak kaže da je vrlo lako moguće da se i ova originalna baterija koja je bila u njemu zbog te korozije onako čudno ponašala, jednostavno kao slaba je veza na konektorima (blabla, ne kužim se toliko)...
-
Kapri
#4865 Re: iPhone - All about
Sljedece sedmice dobit cu Iphone 4 na poklon.E sad,zanima me da li je istina ono sto sam cula.Naime cula sam da Iphone sam pravi crtice na nekoj karti u tel gdje se slikas.Drugo-da ima nesto u sebi kao kada puknes prtima o displej kao nesto kao da se slupao,neznam ja to objasniti ali ako postoji znacete o cemu pricam?I moze li mi nek reci po cemu je Iphone kao najbolji telefon,neke osnovne karakteristike o njemu,koje sve mogucnosti nudi i kakva mu je kamera,ima li blic tj kakve su slike nocu......
-
GaRGa
#4866 Re: iPhone - All about
Kapri wrote:Sljedece sedmice dobit cu Iphone 4 na poklon.E sad,zanima me da li je istina ono sto sam cula.Naime cula sam da Iphone sam pravi crtice na nekoj karti u tel gdje se slikas.Drugo-da ima nesto u sebi kao kada puknes prtima o displej kao nesto kao da se slupao,neznam ja to objasniti ali ako postoji znacete o cemu pricam?I moze li mi nek reci po cemu je Iphone kao najbolji telefon,neke osnovne karakteristike o njemu,koje sve mogucnosti nudi i kakva mu je kamera,ima li blic tj kakve su slike nocu......
geotagging
http://en.wikipedia.org/wiki/Geotagging
to drugo je neki app...
-
Kapri
#4867 Re: iPhone - All about
Ako neko moze da mi objasni ono sto sam pitala
.Ne znam engleski tako da mi nisi puno pomogao
- olensoner
#4868 Re: iPhone - All about
Pa te ''crtice'' predstavljaju mjesta na kojima je napravljen odredjeni foto ili video sadrzaj, to je opcija, nisam siguran da li kod nas radi uopce. To drugo je vjerovatno neka aplikacija, koja se naknadno instalira na mobitel, a zasto je iPhone, najbolji, to je vec relativna stvar i imas sad i iPhone 4S, jaca verzija 4-ice, a mislim da ima i boljih telefona od iPhone-a, ali opet kazem sve je to relativno.
-
EUROBIH
#4869 Re: iPhone - All about
kartica se programira na operatera koji će se koristiti...... za npr. bhtelecom samo ce moci se koristitiiSwagga wrote:Kad, sta, gdje , koliko ??EUROBIH wrote:
konačno!!
iPhone 4S Unlock!!!
* No need for SIM-Cut
sa tim providerom
-
Kapri
#4870 Re: iPhone - All about
Ja cu dobiti 4 e sad kakva je kamera,ima li nas jezik da se ugradi na njega?
-
Chuckie
#4871 iPhone - All about
Vidjeces kakva je kad dobijes telefon, na iOS5 postoji nas jezik odnosno hrvatski.
-
Kapri
#4872 Re: iPhone - All about
Jel lose to sto me zanima unaprijed?
-
DYD666
#4873 Re: iPhone - All about
Znas li mozda jeli otkljucan fabricki? U mnogome olaksica.Kapri wrote:Jel lose to sto me zanima unaprijed?
To jeli najbolji i po zasto, ti ne znaci mnogo kad ti ga neko poklanja zar ne? Sve dok ne iskesiras vlastitih 1000+ KM za njega ta problematika nema mnogo poente.
Blic ima i slike nocu sa blicom su sasvim pristojne za kameru sa telefona, bar mi tako govori jaran koji ga ima vec oko godinu dana.
Last edited by DYD666 on 09/02/2012 17:43, edited 2 times in total.
-
hamdan
#4874 Re: iPhone - All about
Pozdrav, znate li slucajno kolko kosta slusalica da se popravi na iphonu 3g i antena za mrezu?
Hitno treba...
Hitno treba...
- olensoner
#4875 Re: iPhone - All about
Koliko sam razumio nije iOS5, nego je iOS4 u pitanju, a ima i on hrvatski. iPhone 4 ima dosta dobru kameru, app-ova koliko hoces, a malo kad se obrade u PS-u, naprave se odlicne slike.
Evo jedan primjer, slikano sa iPhone4:

Evo jedan primjer, slikano sa iPhone4:

Last edited by olensoner on 09/02/2012 17:40, edited 1 time in total.