iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#3751 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

:D Meni se cini da cu ja ganjati Symbian dok bude mogao, ako sta bolje od N8 izadje to ce biti sljedeci, a onda, e onda nije nista iskljuceno, ali WP7 mi bas i nije prvi izbor, jedino ako Nokia ne ponudi nesto sa HW strane primamljivo, ovo sada je sve prdimahovina i iOS je za klasu bolji, realno..
amidzazeher

#3752 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Pa wp7 je iOS za Symbian :D
shin

#3753 Re: iPhone - All about

Post by shin »

amidzazeher wrote:Pa wp7 je iOS za Symbian :D
Image

Stephen approves this post.
shin

#3754 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Ako qler ne zna sta valja, nokia valjda zna :lol:

Nokia uses Apple's Macs to announce Microsoft partnership

:lol: uhuhuuuu :lol:

http://www.appleinsider.com/articles/11 ... rship.html
Chuckie

#3755 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Qler svako svoga konja hvali, ali budimo realni, iphone i ios je mačka.

Ja sam zakleti androidaš, ali prelazim na apple kroz par dana. Prosto sam se zaljubio u iPhone
kada sam malo ćeprkao nedavno po iOSu, brzina, neštopanje, nerestartovanje, jednostavnost me privukla.

Na većini androida kojima sam baratao svakodnevno je štekanje ako je natrpan telefon aplikacijama,
nekad poruke otvara vječnost ako ih ima kamara, poblesavi mi inbox i pokazuje imena i slike ljudi
čijih poruka nemam u inboxu (sms) dakle pomješa pošiljaoce poruka, galerija podivlja, česte su poruke
sistem ne reagira -> čekaj ili zatvori, zumiranje web sajtova šteka nebitno kakav je android telefon
taman da ima i quad core nije tečno kao na iphonu i slična sranja

fakat je pametnom dosta!
amidzazeher

#3756 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

shin wrote:Ako qler ne zna sta valja, nokia valjda zna :lol:

Nokia uses Apple's Macs to announce Microsoft partnership

:lol: uhuhuuuu :lol:

http://www.appleinsider.com/articles/11 ... rship.html
:lol: :lol: da su barem podlogu drugu stavili :lol:

Ali fakat ne mogu da skontam da se neko kune u Symbian!!! Da je Android pa hajde, kome li je dobro donio Symbian svaka mu cast onda i nije za boljeg!

PS. Cim ga ovoliko "kude" mora da valja, tako je i Balo-Monkey za iPhone pricao kad je izasao, a ostalo je istorija :D

http://allthingsd.com/20111019/android- ... assistant/

http://www.engadget.com/2011/10/19/micr ... er-useful/
Last edited by amidzazeher on 24/10/2011 00:26, edited 1 time in total.
Chuckie

#3757 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ama čovjek misli jedno piše drugo, ja sam bar iskren. :D
Qler

#3758 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ma WP7 je smece, ali to nije tema danasnje emisije :)

A zbog onog Elopa i ja bi koristio Mac-a samo da mu napakostim! :D

@Chuckie

Ja sam zeni kupio kada je tek izasao HTC Legend, pa reko da mi ona bude pokusni kunic :D da vidim sta da uzmem, jer sam se dvoumio izmedju HTC Desire HD i Nokia N8. Sreca pa sam njoj kupio Androida :D jer ja sada nosam Symbian i nisam se sekunde pokajao. Android ima potencijala ali ga hebe fragmentacija i sto svako svoju pricu fura. Symbian je star, nezanimljiv, ali radi kao doxa, radi puno vise stvari puno bolje od iOS-a i WP7 i Androida. To jeste cinjenica. Isto tako je i cinjenica da je Symbian gotov, i da se mora razmisljati o novim OS-ovima, koliko god ga ja hvalio, Symbian je dio historije sto zbog nemara Nokia-e sto zbog kretena Elopa. Sa Belle se vidi sta sve moze Symbian i koliki mu je potencijal, da i pored objave da se gasi platforma oni prodaju 16,3 miliona telefona sa tim OS-om.
Chuckie

#3759 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

To sve stoji, ali mora se naprijed.

Ja sam prije godinu dana bio na symbianu, od početka ove godine
na androidu i volim ga, ali kroz mjesec dana vozim iPhone. Nisam
noj koji zabija glavu u pijesak, jednostavno moram imat full funkcionalan
telefon u svaka doba.

Nisam neko ko fura svaki dan novi rom, hoću da samo imam stabilan telefon.

Čak ni sa stock androidima nisam siguran da mi telefon neće zaglavit
i podivljat, da ne govorim o custom romovima. Zbog ovoga idem na Apple.
Qler

#3760 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

amidzazeher wrote:
:lol: :lol: da su barem podlogu drugu stavili :lol:

Ali fakat ne mogu da skontam da se neko kune u Symbian!!! Da je Android pa hajde, kome li je dobro donio Symbian svaka mu cast onda i nije za boljeg!

PS. Cim ga ovoliko "kude" mora da valja, tako je i Balo-Monkey za iPhone pricao kad je izasao, a ostalo je istorija :D

http://allthingsd.com/20111019/android- ... assistant/

http://www.engadget.com/2011/10/19/micr ... er-useful/

Pa prvom je tebi donio dobro, jer da nije bilo Symbiana ne bi ni bilo masovnih smatrphone-a, ne bi ni bilo iPhone-a.

To u startu. A ostalo, ja bar znam sta je iOS i sta moze, dovoljno sam ga koristio i istrazivao da znam o cemu pricam. A Symbian koristim od Nokia 7650, pa 6600, 6630, N73, N82 i sada N8, tako da sam prosao sve verzije ovog OS-a i isto tako odlicno znam sta moze, sta su mu mane a sta vrline. I vjeruj mi, nije to los OS koliko ga ostali pokusavaju ocrniti. A koliko si ti koristio Symbian? ili si presao na iOS sa nekog dumb phonea?

Samo cu reci da kod Apple fanboysa ne volim licemjernost. Konkretan primjer, dok iOS nije imao multitasking po njihovoj prici nije ni bio potreban, kada su ga uveli, onda je neophodan, ali ne kao true multitasking nego kao neka suspenzije aplikacije, koja je "pauzirana" dok se ponovo ne pozove. Isto tako je sa MMS, sa videom (sjetimo se da je prica bila da je video overrated i da je glupost to imati na telefonu, a sada na sva zvona hvale kako imaju HD video...) i tako jos dosta primjera, dvolicnosti.
amidzazeher

#3761 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Qler wrote:Doduse jeste, iOS ima vise touch to fart aplikacija, nema file manager, BT Transfer, multitasking, mass storage mode, onda iPhone nema FM Transmitter, nema HDMI izlaz, nema DLNA, nema BT 3.0, nema USB on the go, nema dobru kameru...

U pravu si, glupo je porediti :D
Odvadi malo :-)

Prodaju 16,3 miliona!! Prije bih rekao da ih daju dzaba da produzis ugovor sa npr. iPhone-om, barem sam ja dobio Nokiu 5800+ 3 plastike :lol: :lol: Jebote jos uvijek imaju tu foru da im mozes mijenjati plastike :lol: :lol:
Qler

#3762 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Tu cifru od 16.3 miliona je Shin postavio.

A evo par grafikona, koliko je Nokia prodavala do Elopa i poslije njega. Sta je Symbian radio dok on nije dosao. A i koliko je Nokia drzala trzista.

I pazi ovo Nokia N8 nova 300€, bez ugovora, a koliko kosta iPhone 4? ili 4S? I sta koji telefon nudi, side-by-side poredjenje, ne gledajuci OS.
amidzazeher

#3763 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Qler wrote:Samo cu reci da kod Apple fanboysa ne volim licemjernost. Konkretan primjer, dok iOS nije imao multitasking po njihovoj prici nije ni bio potreban, kada su ga uveli, onda je neophodan, ali ne kao true multitasking nego kao neka suspenzije aplikacije, koja je "pauzirana" dok se ponovo ne pozove. Isto tako je sa MMS, sa videom (sjetimo se da je prica bila da je video overrated i da je glupost to imati na telefonu, a sada na sva zvona hvale kako imaju HD video...) i tako jos dosta primjera, dvolicnosti.
Jest i video call je bio kao super stvar (koristila 4 covjeka) MMS je napravljen za djecu da im operateri uzimaju pare, imas e-mail pasalji slike itd. isl. Ustvari fol je sto je sve to bilo nekada prije ali naravno morao si da ides na posebne kurseve da bi to i koristio, ili isto tako i kineski kompovi puni nekakvih gluposti, ali dok to u windowsu nastimas da radi taman ti on krashira ili pokupi neki virus.
Najveca snaga iOS-a je jednostavnost i funkcionalnost, pusti mi smaranja oko multitaskinga kad ja moram uci u tri menija da to nastimam.
Lady Saray

#3764 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Qler

#3765 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Jesi liti imao telefon prije iPhone-a?

Kakvo stimanje multiaskinga? Gdje se to stima multitasking?

E-mail kod nas da posaljem sliku ogulio bi me. To je argumento jak kao onaj da je lakse sliku nekome poslati mailom neko BT-om :D to samo da ne kazem ko moze reci. Sjedimo nas dvojca na kafi, i ja ti saljem sliku, ja platim sto ti je posaljem, ti platis sto je primis. Bas prakticno, sjajno.

Kakvi kineski kompjuteri? Kakvi kursevi? Jesi li ti u pecini zivio zadnjih 10 godina? Ja upalim svoj telefon, sam podesi sve postavke za MMS i pocket data, nista me ne pita.

Ti amidza vise ne raspravljaj, pokazao si koliko znas. Ovdje jedino Shin ima argmente i zna o cemu prica. A ti, proguglaj malo, obrazuj se, pojacaj gradivo, pa onda pricaj.

Vezano za video, N8 sada ima continus autofocus tokom snimanja...
Chuckie

#3766 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Lady Saray wrote:
:thumbup:

Prosto nevjerovatno da je ovo telefon snimio.
AdNaN88

#3767 Re: iPhone - All about

Post by AdNaN88 »

Qler

#3768 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ovdje se vidi da je N8 bolja...
DYD666

#3769 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote:Ovdje se vidi da je N8 bolja...
JOJ lika :-D
Čestitam na neumornosti ali Lady je ostavila video radjen na 4S a ne 4 koji je dole u ovom drugom videu.

Da smo nacisto, bar trenuto, zadnji model iPhonea ima fakat daleko najbolju kameru vidjenu i na jednom telefonu bilo kog tipa ikad.

Zivjeli!
Last edited by DYD666 on 24/10/2011 14:20, edited 1 time in total.
DYD666

#3770 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Nebitno:)

Jeli iko konta kako sad hoda kod nas stvar oko cijene 3GS obzirom da je isti postao dzabaleku dibidus?

Nije mi to jasno bas... :skoljka:
Last edited by DYD666 on 24/10/2011 14:23, edited 1 time in total.
new_york

#3771 Re: iPhone - All about

Post by new_york »

DYD666 wrote:
Qler wrote:Ovdje se vidi da je N8 bolja...
JOJ lika :-D
Čestitam na neumornosti ali Lady je ostavila video radjen na 4S a ne 4 koji je dole u ovom drugom videu.

Da smo nacisto, bar trenuto, zadnji model iPhonea ima fakat daleko najbolju kameru vidjenu i na jednom telefonu bilo kog tipa ikad.

Zivjeli!
A prema jednom detaljnom review-u na Pc-worldu My touch slide 4g i SGS2 imaju bolju kameru od njega.
DYD666

#3772 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Hayd neka je i tako, ali sigurno nije bolja na ovoj Nokiji kako su neki portcali da zakljuce :D
shin

#3773 Re: iPhone - All about

Post by shin »

N8 ima bolju kameru nema tu price, samo pogledajte optiku i samu debljinu telefona na mjestu kamere.
new_york

#3774 Re: iPhone - All about

Post by new_york »

DYD666 wrote:Hayd neka je i tako, ali sigurno nije bolja na ovoj Nokiji kako su neki portcali da zakljuce :D
Nokiu tu nisu ukljucivali u review.
shin

#3775 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Btw, koristi li neko mms na ip4 sa ios4 verzijom?

Ako moze da napise postavke za mms.
Post Reply