iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lady Saray

#3351 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

kod mene je ova maska sta vec + prednja i zadnja folija svidjelo mi se sto je tanka pa mi iphone ne izgleda kao cigla :D imal hajra od ovog Image
febo_acm

#3352 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

ima hajra, ima... ja sam prvi put od kako sam kupio zaboravio staviti okvir i eto, bas mi tada ispadne...

ovo mi je skola za ubuduce :D
febo_acm

#3353 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Quaresma wrote:skoro pa citav iphone je od stakla :D

pa kud ces dragi AMD bez bumpera, dobar si pa ti je otisao samo display :lol:
Pa majka mu stara, jel moglo gore? :D
zenny

#3354 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

cistio sam prasinu na ekranu na 3GSu jer me uzasno nervirala, inace volim da cackam oko mobitela, laptopa i tako to :-) uglavnom, napuk'o mi ekran, narucio novi preko ebaya, stig'o za 6 dana iz amerike, sam ga zamijenio i ponovo sam sretan covjek uz potrosenih ukupno 37KM da zamijenim ekran :-D
frolac

#3355 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

Mijenja li iko kuciste Iphone 3gs 32gb u Sa? I koliko ta muzika kosta para, moje je skroz puklo da moram da mijenjam, odvaja se tako da mi ni lock dugme ne radi.

Hvala
febo_acm

#3356 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

zenny wrote:cistio sam prasinu na ekranu na 3GSu jer me uzasno nervirala, inace volim da cackam oko mobitela, laptopa i tako to :-) uglavnom, napuk'o mi ekran, narucio novi preko ebaya, stig'o za 6 dana iz amerike, sam ga zamijenio i ponovo sam sretan covjek uz potrosenih ukupno 37KM da zamijenim ekran :-D
Kakav je kvalitet? I ja moram da narucim.
febo_acm

#3357 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

frolac wrote:Mijenja li iko kuciste Iphone 3gs 32gb u Sa? I koliko ta muzika kosta para, moje je skroz puklo da moram da mijenjam, odvaja se tako da mi ni lock dugme ne radi.

Hvala
Zavisi od radnje do radnje. Od 40-70 KM.
zenny

#3358 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

@AMD
iskreno da ti kazem sobizom da je kinez ocekiv'o sam da boje budu primjetno losije ali ovako kad' gledam nema sanse da nadjem neku manu, mozda da poredim s orginalnim da bi skont'o al ovako prezadovoljan sam a i ustedio sam mozda stotinjak KM

@frolac
i meni je pukao nazad oklop, kupio sam takodjer preko ebaya nov, bijeli, tako da jedva cekam da probam da ga stavim. siguran sam da se moze uz malo vise strpljenja i koncentracije. kupio sam ga za, koliko se sjecam, 7$ i izgleda odlicno (nadam se samo da nece pocet opadat slova i sl ali za sad izgleda kao da nece).
komsija mi ima servis pa mogu pitat' za cijenu sa njegovim kucistem..
frolac

#3359 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

@Zenny

Haj' pitaj komsiju ako nije problem. Lafa
iSwagga

#3360 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

ova beta 7 je katastrofa! najgora dosad, umjesto da ide na bolje ide na gore! vracam se na 4.3.3
shin

#3361 Re: iPhone - All about

Post by shin »

iSwagga wrote:ova beta 7 je katastrofa! najgora dosad, umjesto da ide na bolje ide na gore! vracam se na 4.3.3

Pa nije RTM, sta ocekujes od bete?
iSwagga

#3362 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

mislio sam u odnosu na beta 5, koja je radila kao zmaj.. beta 7 bi trebala da bude dosta poboljsana i naprednija ..
febo_acm

#3363 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:ova beta 7 je katastrofa! najgora dosad, umjesto da ide na bolje ide na gore! vracam se na 4.3.3
Što? Ja nisam imao ni jedan jedini problem sa sedmicom. Mada čitao sam da se dosta raje žali na sedmicu.
iSwagga

#3364 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

ja nisam mogao updatovati nijednu aplikaciju preko appstore-a.. uvijek error i onda je moram skroz izbrisati.. poceo da pada sve vise i vise (zamrzne) bukvalno mi je bila opcija da nosim laptop gdje god idem da ga mogu boot tethered, jer nikad se nije znalo kad ce pasti.. i jos milion nakih bugova koji nisu bili u beta5.. :(
Haris033

#3365 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

Ima li neko upustvo kako i sa kojim alatom da najlakše otvorim iPod ili iPhone???
Na iPhone-u 3G su mi se pojavili mrtvi pixeli, a na iPodu (classic 80 GB) mi je riknuo HDD i scroll. Za iPod sam našao povoljno rezervne dijelove preko e-baya, i zanima me da li bi mi neko te dijelove, kada ih nabavim, mogao zamijeniti te koliko bi me koštalo??? Samo da naglasim da isključujem ponude onog lika iz radnje u zgradi "Šopinga" (Grbavica).

Hvala!!! :wink:
iSwagga

#3366 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

febo_acm

#3367 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Haris033 wrote:Ima li neko upustvo kako i sa kojim alatom da najlakše otvorim iPod ili iPhone???
Na iPhone-u 3G su mi se pojavili mrtvi pixeli, a na iPodu (classic 80 GB) mi je riknuo HDD i scroll. Za iPod sam našao povoljno rezervne dijelove preko e-baya, i zanima me da li bi mi neko te dijelove, kada ih nabavim, mogao zamijeniti te koliko bi me koštalo??? Samo da naglasim da isključujem ponude onog lika iz radnje u zgradi "Šopinga" (Grbavica).

Hvala!!! :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=mXAq7cofzN8 To je nabolja varijanta, obično dobiješ uz dijelove alat i prati uputstva. Sad, neko moje pretpostavka da je da će ti neko samo za ruke uzeti najmanje 30-40 KM.

@swaga :d Njemu je iPod classic.
Haris033

#3368 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

Kada nabavim dijelove, probat' ću sam otvoriti, pa Vam javim kako sam uradio... U svakom slučaju, još jednom HVALA na pomoći!!!! :sax:
febo_acm

#3369 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:ja nisam mogao updatovati nijednu aplikaciju preko appstore-a.. uvijek error i onda je moram skroz izbrisati.. poceo da pada sve vise i vise (zamrzne) bukvalno mi je bila opcija da nosim laptop gdje god idem da ga mogu boot tethered, jer nikad se nije znalo kad ce pasti.. i jos milion nakih bugova koji nisu bili u beta5.. :(
Ja sam to čuo, ali eto mene je zaobišlo. Meni meni se "kršio" iBooks i vratim na 4.3.3 kad ono i na 4.3.3 se "krši" :D
iSwagga

#3370 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

je li jb iphone na 4.3.3? ako jeste do toga ti je, skini fix sa cydia-e i radi ce bez problema..
ja vratio na 4.3.3 sad imam problem sa itunes-om.. cim konektujem itunes smrzne, diskonektujem itunes radi bez problema.. ne mogu nikako da ga napravim.. uninstall sam radio, i sve moguce ali nista..
febo_acm

#3371 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:je li jb iphone na 4.3.3? ako jeste do toga ti je, skini fix sa cydia-e i radi ce bez problema..
ja vratio na 4.3.3 sad imam problem sa itunes-om.. cim konektujem itunes smrzne, diskonektujem itunes radi bez problema.. ne mogu nikako da ga napravim.. uninstall sam radio, i sve moguce ali nista..
Jeste JB, sad ću potražiti FIX. Meni je ista stvar bila sa iTunes. Ja sam uradio uninstall, restart, install "regularni" itunes, restart, i promijenio USB port i sve je bilo kako treba :D
iSwagga

#3372 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

uspio sam napokon rjesiti problem.. :) a potrazi taj fix.. jer je apple napravio da jb iphone-i ne mogu ibooks koristiti.. ali zato postoji hakeri koji su svima nama dragi :)
febo_acm

#3373 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:uspio sam napokon rjesiti problem.. :) a potrazi taj fix.. jer je apple napravio da jb iphone-i ne mogu ibooks koristiti.. ali zato postoji hakeri koji su svima nama dragi :)
Kako proradi na kraju? :D
Neće ni fix da ih natjera da rade... Nema veze, do daljnjeg Stanza ce da se vrti :D
zenny

#3374 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

Iphone sam dobio od druga tako da imam problem koji jos uvijek nisam uspio da rijesim.. Kada hocu da uradim update necega sa appstorea, trazi mi da ukucam password na njegov (prijateljev) vec ponudjeni username. Naravno, ja password ne znam i ne vidim nikakav nacin da izbrisem ta njegov account na mom Iphoneu.
Kada hocu da skinem nesto sa appstorea tu vec imam ponudjeno da ukucam username i pass pa je lakse, ali za update username je vec ponudjen i ne moze se mijenjati. Kako..? :D
iSwagga

#3375 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

zenny wrote:Iphone sam dobio od druga tako da imam problem koji jos uvijek nisam uspio da rijesim.. Kada hocu da uradim update necega sa appstorea, trazi mi da ukucam password na njegov (prijateljev) vec ponudjeni username. Naravno, ja password ne znam i ne vidim nikakav nacin da izbrisem ta njegov account na mom Iphoneu.
Kada hocu da skinem nesto sa appstorea tu vec imam ponudjeno da ukucam username i pass pa je lakse, ali za update username je vec ponudjen i ne moze se mijenjati. Kako..? :D
predpostavljam da si te aplikacije vec imao na iphone-u pa ti sad trazi samo update? ako jesi neces ih moci updatovati bez njegovog passworda jer su kupljene na njegovom Apple ID-u.. ja bi ti preporucio da ih ponovo skines na svoj ID..
Post Reply