iPhone - All about
Moderator: Benq
- Lady Saray
#3351 Re: iPhone - All about
kod mene je ova maska sta vec + prednja i zadnja folija svidjelo mi se sto je tanka pa mi iphone ne izgleda kao cigla
imal hajra od ovog 

-
febo_acm
#3352 Re: iPhone - All about
ima hajra, ima... ja sam prvi put od kako sam kupio zaboravio staviti okvir i eto, bas mi tada ispadne...
ovo mi je skola za ubuduce
ovo mi je skola za ubuduce
-
febo_acm
#3353 Re: iPhone - All about
Pa majka mu stara, jel moglo gore?Quaresma wrote:skoro pa citav iphone je od stakla![]()
pa kud ces dragi AMD bez bumpera, dobar si pa ti je otisao samo display
- zenny
#3354 Re: iPhone - All about
cistio sam prasinu na ekranu na 3GSu jer me uzasno nervirala, inace volim da cackam oko mobitela, laptopa i tako to
uglavnom, napuk'o mi ekran, narucio novi preko ebaya, stig'o za 6 dana iz amerike, sam ga zamijenio i ponovo sam sretan covjek uz potrosenih ukupno 37KM da zamijenim ekran 
-
frolac
#3355 Re: iPhone - All about
Mijenja li iko kuciste Iphone 3gs 32gb u Sa? I koliko ta muzika kosta para, moje je skroz puklo da moram da mijenjam, odvaja se tako da mi ni lock dugme ne radi.
Hvala
Hvala
-
febo_acm
#3356 Re: iPhone - All about
Kakav je kvalitet? I ja moram da narucim.zenny wrote:cistio sam prasinu na ekranu na 3GSu jer me uzasno nervirala, inace volim da cackam oko mobitela, laptopa i tako touglavnom, napuk'o mi ekran, narucio novi preko ebaya, stig'o za 6 dana iz amerike, sam ga zamijenio i ponovo sam sretan covjek uz potrosenih ukupno 37KM da zamijenim ekran
-
febo_acm
#3357 Re: iPhone - All about
Zavisi od radnje do radnje. Od 40-70 KM.frolac wrote:Mijenja li iko kuciste Iphone 3gs 32gb u Sa? I koliko ta muzika kosta para, moje je skroz puklo da moram da mijenjam, odvaja se tako da mi ni lock dugme ne radi.
Hvala
- zenny
#3358 Re: iPhone - All about
@AMD
iskreno da ti kazem sobizom da je kinez ocekiv'o sam da boje budu primjetno losije ali ovako kad' gledam nema sanse da nadjem neku manu, mozda da poredim s orginalnim da bi skont'o al ovako prezadovoljan sam a i ustedio sam mozda stotinjak KM
@frolac
i meni je pukao nazad oklop, kupio sam takodjer preko ebaya nov, bijeli, tako da jedva cekam da probam da ga stavim. siguran sam da se moze uz malo vise strpljenja i koncentracije. kupio sam ga za, koliko se sjecam, 7$ i izgleda odlicno (nadam se samo da nece pocet opadat slova i sl ali za sad izgleda kao da nece).
komsija mi ima servis pa mogu pitat' za cijenu sa njegovim kucistem..
iskreno da ti kazem sobizom da je kinez ocekiv'o sam da boje budu primjetno losije ali ovako kad' gledam nema sanse da nadjem neku manu, mozda da poredim s orginalnim da bi skont'o al ovako prezadovoljan sam a i ustedio sam mozda stotinjak KM
@frolac
i meni je pukao nazad oklop, kupio sam takodjer preko ebaya nov, bijeli, tako da jedva cekam da probam da ga stavim. siguran sam da se moze uz malo vise strpljenja i koncentracije. kupio sam ga za, koliko se sjecam, 7$ i izgleda odlicno (nadam se samo da nece pocet opadat slova i sl ali za sad izgleda kao da nece).
komsija mi ima servis pa mogu pitat' za cijenu sa njegovim kucistem..
-
frolac
#3359 Re: iPhone - All about
@Zenny
Haj' pitaj komsiju ako nije problem. Lafa
Haj' pitaj komsiju ako nije problem. Lafa
-
iSwagga
#3360 Re: iPhone - All about
ova beta 7 je katastrofa! najgora dosad, umjesto da ide na bolje ide na gore! vracam se na 4.3.3
-
shin
#3361 Re: iPhone - All about
iSwagga wrote:ova beta 7 je katastrofa! najgora dosad, umjesto da ide na bolje ide na gore! vracam se na 4.3.3
Pa nije RTM, sta ocekujes od bete?
-
iSwagga
#3362 Re: iPhone - All about
mislio sam u odnosu na beta 5, koja je radila kao zmaj.. beta 7 bi trebala da bude dosta poboljsana i naprednija ..
-
febo_acm
#3363 Re: iPhone - All about
Što? Ja nisam imao ni jedan jedini problem sa sedmicom. Mada čitao sam da se dosta raje žali na sedmicu.iSwagga wrote:ova beta 7 je katastrofa! najgora dosad, umjesto da ide na bolje ide na gore! vracam se na 4.3.3
-
iSwagga
#3364 Re: iPhone - All about
ja nisam mogao updatovati nijednu aplikaciju preko appstore-a.. uvijek error i onda je moram skroz izbrisati.. poceo da pada sve vise i vise (zamrzne) bukvalno mi je bila opcija da nosim laptop gdje god idem da ga mogu boot tethered, jer nikad se nije znalo kad ce pasti.. i jos milion nakih bugova koji nisu bili u beta5.. 
- Haris033
#3365 Re: iPhone - All about
Ima li neko upustvo kako i sa kojim alatom da najlakše otvorim iPod ili iPhone???
Na iPhone-u 3G su mi se pojavili mrtvi pixeli, a na iPodu (classic 80 GB) mi je riknuo HDD i scroll. Za iPod sam našao povoljno rezervne dijelove preko e-baya, i zanima me da li bi mi neko te dijelove, kada ih nabavim, mogao zamijeniti te koliko bi me koštalo??? Samo da naglasim da isključujem ponude onog lika iz radnje u zgradi "Šopinga" (Grbavica).
Hvala!!!
Na iPhone-u 3G su mi se pojavili mrtvi pixeli, a na iPodu (classic 80 GB) mi je riknuo HDD i scroll. Za iPod sam našao povoljno rezervne dijelove preko e-baya, i zanima me da li bi mi neko te dijelove, kada ih nabavim, mogao zamijeniti te koliko bi me koštalo??? Samo da naglasim da isključujem ponude onog lika iz radnje u zgradi "Šopinga" (Grbavica).
Hvala!!!
-
iSwagga
#3366 Re: iPhone - All about
evo ovdje imas step by step
http://www.ifixit.com/Guide/Installing- ... bly/3148/1
http://www.ifixit.com/Guide/Installing- ... bly/3148/1
-
febo_acm
#3367 Re: iPhone - All about
http://www.youtube.com/watch?v=mXAq7cofzN8 To je nabolja varijanta, obično dobiješ uz dijelove alat i prati uputstva. Sad, neko moje pretpostavka da je da će ti neko samo za ruke uzeti najmanje 30-40 KM.Haris033 wrote:Ima li neko upustvo kako i sa kojim alatom da najlakše otvorim iPod ili iPhone???
Hvala!!!
@swaga :d Njemu je iPod classic.
- Haris033
#3368 Re: iPhone - All about
Kada nabavim dijelove, probat' ću sam otvoriti, pa Vam javim kako sam uradio... U svakom slučaju, još jednom HVALA na pomoći!!!! 
-
febo_acm
#3369 Re: iPhone - All about
Ja sam to čuo, ali eto mene je zaobišlo. Meni meni se "kršio" iBooks i vratim na 4.3.3 kad ono i na 4.3.3 se "krši"iSwagga wrote:ja nisam mogao updatovati nijednu aplikaciju preko appstore-a.. uvijek error i onda je moram skroz izbrisati.. poceo da pada sve vise i vise (zamrzne) bukvalno mi je bila opcija da nosim laptop gdje god idem da ga mogu boot tethered, jer nikad se nije znalo kad ce pasti.. i jos milion nakih bugova koji nisu bili u beta5..
-
iSwagga
#3370 Re: iPhone - All about
je li jb iphone na 4.3.3? ako jeste do toga ti je, skini fix sa cydia-e i radi ce bez problema..
ja vratio na 4.3.3 sad imam problem sa itunes-om.. cim konektujem itunes smrzne, diskonektujem itunes radi bez problema.. ne mogu nikako da ga napravim.. uninstall sam radio, i sve moguce ali nista..
ja vratio na 4.3.3 sad imam problem sa itunes-om.. cim konektujem itunes smrzne, diskonektujem itunes radi bez problema.. ne mogu nikako da ga napravim.. uninstall sam radio, i sve moguce ali nista..
-
febo_acm
#3371 Re: iPhone - All about
Jeste JB, sad ću potražiti FIX. Meni je ista stvar bila sa iTunes. Ja sam uradio uninstall, restart, install "regularni" itunes, restart, i promijenio USB port i sve je bilo kako trebaiSwagga wrote:je li jb iphone na 4.3.3? ako jeste do toga ti je, skini fix sa cydia-e i radi ce bez problema..
-
iSwagga
#3372 Re: iPhone - All about
uspio sam napokon rjesiti problem..
a potrazi taj fix.. jer je apple napravio da jb iphone-i ne mogu ibooks koristiti.. ali zato postoji hakeri koji su svima nama dragi 
-
febo_acm
#3373 Re: iPhone - All about
Kako proradi na kraju?iSwagga wrote:uspio sam napokon rjesiti problem..a potrazi taj fix.. jer je apple napravio da jb iphone-i ne mogu ibooks koristiti.. ali zato postoji hakeri koji su svima nama dragi
Neće ni fix da ih natjera da rade... Nema veze, do daljnjeg Stanza ce da se vrti
- zenny
#3374 Re: iPhone - All about
Iphone sam dobio od druga tako da imam problem koji jos uvijek nisam uspio da rijesim.. Kada hocu da uradim update necega sa appstorea, trazi mi da ukucam password na njegov (prijateljev) vec ponudjeni username. Naravno, ja password ne znam i ne vidim nikakav nacin da izbrisem ta njegov account na mom Iphoneu.
Kada hocu da skinem nesto sa appstorea tu vec imam ponudjeno da ukucam username i pass pa je lakse, ali za update username je vec ponudjen i ne moze se mijenjati. Kako..?
Kada hocu da skinem nesto sa appstorea tu vec imam ponudjeno da ukucam username i pass pa je lakse, ali za update username je vec ponudjen i ne moze se mijenjati. Kako..?
-
iSwagga
#3375 Re: iPhone - All about
predpostavljam da si te aplikacije vec imao na iphone-u pa ti sad trazi samo update? ako jesi neces ih moci updatovati bez njegovog passworda jer su kupljene na njegovom Apple ID-u.. ja bi ti preporucio da ih ponovo skines na svoj ID..zenny wrote:Iphone sam dobio od druga tako da imam problem koji jos uvijek nisam uspio da rijesim.. Kada hocu da uradim update necega sa appstorea, trazi mi da ukucam password na njegov (prijateljev) vec ponudjeni username. Naravno, ja password ne znam i ne vidim nikakav nacin da izbrisem ta njegov account na mom Iphoneu.