hvala za iGo
iPhone - All about
Moderator: Benq
- ChataDodajStaHoces
#3151 Re: iPhone - All about
Imam problem s itunesom i SAM modulom koji sam instalirao... kad sam ukinuo Hacktivation, jednostavno mi jos uvijek na itunesu prikazuje the sim card is not supported :S malo cudno i sad opet razmisljam o jailbreaku i vracanju na hacktivation... koliko ce se to reflektovati na bateriju itd... i postoji li nacin da rijesim ovo? gevey koristim, 4.10.01, 4.3.3.
hvala za iGo
)
hvala za iGo
-
Duge
#3152 Re: iPhone - All about
Jesi li uradio kao sto ovdje pise?Chata87 wrote:Imam problem s itunesom i SAM modulom koji sam instalirao... kad sam ukinuo Hacktivation, jednostavno mi jos uvijek na itunesu prikazuje the sim card is not supported :S malo cudno i sad opet razmisljam o jailbreaku i vracanju na hacktivation... koliko ce se to reflektovati na bateriju itd... i postoji li nacin da rijesim ovo? gevey koristim, 4.10.01, 4.3.3.
hvala za iGo)
Code: Select all
http://www.bingner.com/SAM.html#install-
rider155
#3153 Re: iPhone - All about
Evo da i vas ovdje pitam ,naime dobio sam iPhone 3GS 16GB iz Amerike i stvar je u tome da je zaključan na AT&T mrežu i stvar je u tome da kad ga upali mpiše samo kao da ga trebam prikopčati na komp da se konektuje sa iTunsom i kada to uradim tj kada stavim svoju karticu dođe mi kao da otključam svoju SIM karticu ja kliknem na unlock ukucam svoj pin piše unlocking i vrati me na početak na istu sličicu da ga prikopčam na iTunes,šta da radi u telefon nemogu ući da uradim ono što se prvo jailbrake-a pa onda otključa ,ima li ikakava druga mogućnost da se otključa ,ima li mogućnost ako nađem tu AT&T karticu da mognem u njega ući pa da ga otključa zna li itko od vas gdje se u Sarajevu može naći ova karticu bilo ko da je nova polovna nema veze samo da radi? 
-
Duge
#3154 Re: iPhone - All about
Da znas da uopste nije sigurno da ces ga moci otkljucati i zadrzati kompletnu funkcionalnost. Ultrasn0w otkljucava baseband do 05.13.04. Ako ti je baseband veci onda ces morati da uradis update na 6.15, ali ti u tom slucaju nece raditi GPS. JB mozes uradi pomocu redsn0w-a. Potrazi na googlerider155 wrote:Evo da i vas ovdje pitam ,naime dobio sam iPhone 3GS 16GB iz Amerike i stvar je u tome da je zaključan na AT&T mrežu i stvar je u tome da kad ga upali mpiše samo kao da ga trebam prikopčati na komp da se konektuje sa iTunsom i kada to uradim tj kada stavim svoju karticu dođe mi kao da otključam svoju SIM karticu ja kliknem na unlock ukucam svoj pin piše unlocking i vrati me na početak na istu sličicu da ga prikopčam na iTunes,šta da radi u telefon nemogu ući da uradim ono što se prvo jailbrake-a pa onda otključa ,ima li ikakava druga mogućnost da se otključa ,ima li mogućnost ako nađem tu AT&T karticu da mognem u njega ući pa da ga otključa zna li itko od vas gdje se u Sarajevu može naći ova karticu bilo ko da je nova polovna nema veze samo da radi?
-
rider155
#3155 Re: iPhone - All about
Verzija frimware-a iOS 4,3,3 a baseband 05.12.01 neznam šta da radim sad možeš li mi objasniti?Duge wrote:Da znas da uopste nije sigurno da ces ga moci otkljucati i zadrzati kompletnu funkcionalnost. Ultrasn0w otkljucava baseband do 05.13.04. Ako ti je baseband veci onda ces morati da uradis update na 6.15, ali ti u tom slucaju nece raditi GPS. JB mozes uradi pomocu redsn0w-a. Potrazi na googlerider155 wrote:Evo da i vas ovdje pitam ,naime dobio sam iPhone 3GS 16GB iz Amerike i stvar je u tome da je zaključan na AT&T mrežu i stvar je u tome da kad ga upali mpiše samo kao da ga trebam prikopčati na komp da se konektuje sa iTunsom i kada to uradim tj kada stavim svoju karticu dođe mi kao da otključam svoju SIM karticu ja kliknem na unlock ukucam svoj pin piše unlocking i vrati me na početak na istu sličicu da ga prikopčam na iTunes,šta da radi u telefon nemogu ući da uradim ono što se prvo jailbrake-a pa onda otključa ,ima li ikakava druga mogućnost da se otključa ,ima li mogućnost ako nađem tu AT&T karticu da mognem u njega ući pa da ga otključa zna li itko od vas gdje se u Sarajevu može naći ova karticu bilo ko da je nova polovna nema veze samo da radi?
-
Duge
#3156 Re: iPhone - All about
Super, izgleda da je sacuvan BB. Nemoj ni kom slucaju raditi update. Jer ti onda niko nece moci pomoci. Ako si ga vec JB onda samo u cydia nadji ultrasn0w, instaliraj i otkljucat ces telefon. A ako nisi onda napravi custom firmware sa snowbreeze-om. Poslat cu ti na PM stranicu na kojoj ti sve piserider155 wrote:Verzija frimware-a iOS 4,3,3 a baseband 05.12.01 neznam šta da radim sad možeš li mi objasniti?Duge wrote:Da znas da uopste nije sigurno da ces ga moci otkljucati i zadrzati kompletnu funkcionalnost. Ultrasn0w otkljucava baseband do 05.13.04. Ako ti je baseband veci onda ces morati da uradis update na 6.15, ali ti u tom slucaju nece raditi GPS. JB mozes uradi pomocu redsn0w-a. Potrazi na googlerider155 wrote:Evo da i vas ovdje pitam ,naime dobio sam iPhone 3GS 16GB iz Amerike i stvar je u tome da je zaključan na AT&T mrežu i stvar je u tome da kad ga upali mpiše samo kao da ga trebam prikopčati na komp da se konektuje sa iTunsom i kada to uradim tj kada stavim svoju karticu dođe mi kao da otključam svoju SIM karticu ja kliknem na unlock ukucam svoj pin piše unlocking i vrati me na početak na istu sličicu da ga prikopčam na iTunes,šta da radi u telefon nemogu ući da uradim ono što se prvo jailbrake-a pa onda otključa ,ima li ikakava druga mogućnost da se otključa ,ima li mogućnost ako nađem tu AT&T karticu da mognem u njega ući pa da ga otključa zna li itko od vas gdje se u Sarajevu može naći ova karticu bilo ko da je nova polovna nema veze samo da radi?
-
rider155
#3157 Re: iPhone - All about
Hvala ti puno,neću raditi update samo da te pitam po što ja nemogu to uraditi pomoću UltraSnow-a jer nemogu ući u telefon da to odradim tj kad ga palim traži da stavim validnu sim karticu tj AT&T tj ja je nemam pa mi je jedan tip rekao da ga aktiviram pomoću aplikacije tj programa Blackra1n po što nemogu proći onu fazu kad se ukucava pin može li se tako aktivirati pomoću ovoga programa?
-
Duge
#3158 Re: iPhone - All about
Kako si vidio koji ti je baseband i firmware?rider155 wrote:Hvala ti puno,neću raditi update samo da te pitam po što ja nemogu to uraditi pomoću UltraSnow-a jer nemogu ući u telefon da to odradim tj kad ga palim traži da stavim validnu sim karticu tj AT&T tj ja je nemam pa mi je jedan tip rekao da ga aktiviram pomoću aplikacije tj programa Blackra1n po što nemogu proći onu fazu kad se ukucava pin može li se tako aktivirati pomoću ovoga programa?
Moras da napravis custom firmware pomocu sn0wbreeza.
Evo ti detaljno uputstvo
http://www.limera1n.cc/2011/05/jailbreak-433-ios-untethered-sn0wbreeze.html-
rider155
#3159 Re: iPhone - All about
Lako skinuo sam eki program i on mi je dao informacije o baseband-u i frimware-u već sam ga jailbrake-ao i napravio custom frimware.Duge wrote:Kako si vidio koji ti je baseband i firmware?rider155 wrote:Hvala ti puno,neću raditi update samo da te pitam po što ja nemogu to uraditi pomoću UltraSnow-a jer nemogu ući u telefon da to odradim tj kad ga palim traži da stavim validnu sim karticu tj AT&T tj ja je nemam pa mi je jedan tip rekao da ga aktiviram pomoću aplikacije tj programa Blackra1n po što nemogu proći onu fazu kad se ukucava pin može li se tako aktivirati pomoću ovoga programa?
Evo ti detaljno uputstvo
http://www.limera1n.cc/2011/05/jailbreak-433-ios-untethered-sn0wbreeze.html
-
Duge
#3160 Re: iPhone - All about
Ako si uradio jailbreak onda ti ne treba custom firmware nego samo preko cydia-e skini ultrasn0w i to je to.rider155 wrote:Lako skinuo sam eki program i on mi je dao informacije o baseband-u i frimware-u već sam ga jailbrake-ao i napravio custom frimware.Duge wrote:Kako si vidio koji ti je baseband i firmware?rider155 wrote:Hvala ti puno,neću raditi update samo da te pitam po što ja nemogu to uraditi pomoću UltraSnow-a jer nemogu ući u telefon da to odradim tj kad ga palim traži da stavim validnu sim karticu tj AT&T tj ja je nemam pa mi je jedan tip rekao da ga aktiviram pomoću aplikacije tj programa Blackra1n po što nemogu proći onu fazu kad se ukucava pin može li se tako aktivirati pomoću ovoga programa?
Evo ti detaljno uputstvo
http://www.limera1n.cc/2011/05/jailbreak-433-ios-untethered-sn0wbreeze.html
-
rider155
#3161 Re: iPhone - All about
http://www.limera1n.cc/2011/05/jailbreak-433-ios-untethered-sn0wbreeze.htmlLako skinuo sam eki program i on mi je dao informacije o baseband-u i frimware-u već sam ga jailbrake-ao i napravio custom frimware.[/quote]
Ako si uradio jailbreak onda ti ne treba custom firmware nego samo preko cydia-e skini ultrasn0w i to je to.[/quote]
Pa jesam ali mi je taj tip rekao po što sam zapeo na tome da nemogu proći faze pri ukucavanju pin-a tj ukucam pinj ali traži validnu karticu te sam dobio taj program što mi je dao taj tip kao da hakaktiviram iphone pa kad to uradim možu ući u njega da ga aktiviram pomoću ultra snow-a.
- zenny
#3162 Re: iPhone - All about
dobio sam 3G kojem je trebalo ubaciti software nakon sto ga je momak koji mi ga je dao zafrkao tako sto je htio jailbrake da uradi.. nakon 5-6 sati kontanja i istrazivanja po netu kako da ubacim software sad imam drugi problem. uopste ne znam jeli jailbrake uradjen sad ali o tome cemo poslije
problem je sto nemam mreze, imam samo jednu onu crticu kad ubacim SIM. Nakon sto pokusam da zovem nekoga pise mi ˝neuspjeli poziv˝ i nakon toga mi se ona jedna crtica ukine i pise ˝nema usluge˝ na tom mjestu. molim vas pomozite ako neko zna..
edit: uspio sam nakon jos nekoliko sati istrazivanja
edit: uspio sam nakon jos nekoliko sati istrazivanja
-
paul007
#3163 Re: iPhone - All about
Ima li u Sa kupiti iphone 4 i kolika mu je cijena kod nas ako ima?
- shalla
#3164 Re: iPhone - All about
Znate li šta se dešava sa Apptrackr-om?
Neće da ga otvori nikako a preko instalousa javlja ono "no api available"...
-
Duge
#3165 Re: iPhone - All about
Mislim da je preopterecen, probaj sa getipashalla wrote:Znate li šta se dešava sa Apptrackr-om?
-
dezurni_ucenik
#3166 Re: iPhone - All about
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:17, edited 1 time in total.
- zenny
#3167 Re: iPhone - All about
gledao sam okolo ali nisam se bas snasao.. kako da promjenim izgled onog slidera za otkljucavanje?
-
febo_acm
#3168 Re: iPhone - All about
Koliko se ja sjećam to je išlo preko winterboarda... Probaj sa tim.zenny wrote:gledao sam okolo ali nisam se bas snasao.. kako da promjenim izgled onog slidera za otkljucavanje?
- zenny
#3169 Re: iPhone - All about
tek se upoznajem s mobitelom ali kako vidim da bih nesto imao u winterboardu moram ga prethodno instalirat odnekle.. hvala na odgovoru svakako
- Lady Saray
#3170 Re: iPhone - All about
nakon jailbreaka skines i njeg i sve za njeg s cydijezenny wrote:tek se upoznajem s mobitelom ali kako vidim da bih nesto imao u winterboardu moram ga prethodno instalirat odnekle.. hvala na odgovoru svakako
- zenny
#3171 Re: iPhone - All about
imam winterboard ali nemogu naci te slidere, nasao sam samo 2-3 ali su poglupi..
takodjer ako neko zna za besplatnu verziju igrice Angry Birds da me se sjeti
takodjer ako neko zna za besplatnu verziju igrice Angry Birds da me se sjeti
-
_Dame_
#3172 Re: iPhone - All about
Ljudi, nasao sam na ulici totalno s*eban iphone4, zadnji oklop otpao, baterije nema, oklop oko displeja puko, za sam displej nisam siguran jel napukao. Sta da radim sa ovim? Neki repair kit naruciti, ili? Kad budem slikenapravio postavicu ih pa da vidite o cemu se radi.
Hvala na prijedlozima...
Hvala na prijedlozima...
- BaDa
#3173 Re: iPhone - All about
prvo se uvjeri da nije kopija iphona_Dame_ wrote:Ljudi, nasao sam na ulici totalno s*eban iphone4, zadnji oklop otpao, baterije nema, oklop oko displeja puko, za sam displej nisam siguran jel napukao. Sta da radim sa ovim? Neki repair kit naruciti, ili? Kad budem slikenapravio postavicu ih pa da vidite o cemu se radi.
Hvala na prijedlozima...
-
_Dame_
#3174 Re: iPhone - All about
Ipak jeste, nuowei quality... 
Dvije sim karte prima, ima slot za memorijsku...
Valjal ovo cemu ili da bacam?
Dvije sim karte prima, ima slot za memorijsku...
Valjal ovo cemu ili da bacam?