gdje da skinem igo ? pokusao sam preko installous-a.. kad hocu da skinem igo, crackovana bude jedino grcka puushalla wrote:iGo je ZAKON!iSwagga wrote:Ja koristim iGo ili Navigon.. ali nesto vise preferiram iGo..Curve wrote:koju navigaciju koristite na iphone-u, dosad koju sam god skinuo, 0 bodova mape za BiH![]()
Ima svaka moguća vukojebina u BiH a da ne pričam o Evropi. Ja sa iGo-om imam jako pozitivna iskustva jer imam i auto navigaciju Crypton (iGo8) koja me je hvala Bogu dosad po Evropi odvela gdjegod sam htio i valjda zbog te naviknutosti preferiram iGo. Prednost ove navigacije koju imam na Iphone-u u odnosu na Crypton je što na Iphoneu imam kompletnu Evropu
iPhone - All about
Moderator: Benq
- Curve
#3026 Re: iPhone - All about
- shalla
#3027 Re: iPhone - All about
Ma ja sve skidam preko apptrackera. Imaš ih nekoliko, tebi treba iGO Europe (teška je oko 2GB)...
Jedina caka je što je skine samo sa mađarskim jezikom pa sam ja onda skinuo i iGo balkan, kopirao glasove (Nataša i Toma
), rarovao u ovu iGo europe i sad imam kompletnu evropu sa glasovnom navigacijom na našem jeziku...
Možda se čini komplikovano ovako kako ja nasrah ali vjeruj mi kad sam ja skontao svak' će
Jedina caka je što je skine samo sa mađarskim jezikom pa sam ja onda skinuo i iGo balkan, kopirao glasove (Nataša i Toma
Možda se čini komplikovano ovako kako ja nasrah ali vjeruj mi kad sam ja skontao svak' će
- Curve
#3028 Re: iPhone - All about
haj ako mozes na PP poslat link odakle skinuo si,
nasao sam na apptrackr igo europe 1,8 GB, ali ovaj cracked stavio single link tako da mi na free usera neda skinut na filesonicu puu
gdje si nasao igo balkan.. valjaju li mape tu, dobro bi mi dosao i on, ako su ok mape uradjene

nasao sam na apptrackr igo europe 1,8 GB, ali ovaj cracked stavio single link tako da mi na free usera neda skinut na filesonicu puu
gdje si nasao igo balkan.. valjaju li mape tu, dobro bi mi dosao i on, ako su ok mape uradjene
- shalla
#3029 Re: iPhone - All about
Forum Iphone Srbija...Curve wrote:haj ako mozes na PP poslat link odakle skinuo si,
gdje si nasao igo balkan.. valjaju li mape tu, dobro bi mi dosao i on, ako su ok mape uradjene![]()
Za iGo ti ne znam reći to za linkove, ja sam skidao preko linka preko kojeg mi je dao (mislim da je bio rapidshare)...
- Curve
#3030 Re: iPhone - All about
to forum isrbija ?shalla wrote:Forum Iphone Srbija...
Za iGo ti ne znam reći to za linkove, ja sam skidao preko linka preko kojeg mi je dao (mislim da je bio rapidshare)...
- shalla
#3031 Re: iPhone - All about
Yup, upravo tajCurve wrote:to forum isrbija ?shalla wrote:Forum Iphone Srbija...
- Curve
#3032 Re: iPhone - All about
thx
evo citam, imaju dosta navigacija pogotovo za igo, napravio lola igo balkan... samo koliko sam upratio da mrzne na 4G jel se iko susreto sa tim ?
evo citam, imaju dosta navigacija pogotovo za igo, napravio lola igo balkan... samo koliko sam upratio da mrzne na 4G jel se iko susreto sa tim ?
- Curve
#3033 Re: iPhone - All about
Da li iko salje mms, da mi javi tacne postavke, ove sto sam unio sa telecomove stranice, izgleda ne pale, cim krenem slat mms, odma me prekine ko javlja nes nije ok.. (ukljucen je 3G da ne bude da nisam ukljucio)
Code: Select all
MMSC: http://mms.bhmobile.ba/cmmsc/post
Proxy: 195.222.056.041
APN: mms.bhmobile.ba
Username:
Password:-
DYD666
#3034 Re: iPhone - All about
Kazem da nije bilo iPhonea ne bi bilo ni Androida ni icega drugog sto imamo danas na "i" fazon. Ako cemo posteno, tako ako je iko koga "pođonio"- to je Google. Sad feature gore/dole, ipak je 99,99% svih tih featuresa svakako prvo stiglo i na iPhone makar u vidu dodataka sa Cidye ukoliko ne sa oficijelnim OS-om.taxi_driver wrote:nego sta vi kaete na ovaj iOS 5? Ja sam primjetio da su par stvari ukrali sa drugih platformi.
I evo danas, volio bih da mi neko napise makar jedan, ali jako bitan, revolucionaran, novi feature na Androidu a da ga nije bilo vec na iPhoneu na ovaj ili onaj nacin (bez flasha i sl. BT nebuloza) vec mislim na stvarno bitne veliko svakodnevno upotrebljive stvari. Ono sto sam do sada vidio su više manje sve kopje, i to najcesce krljave. Od dizajna pa na dalje. Cudi me da ih Apple nije tuzio do sad, od skinova i boje tastatura pa na dalje...
-
DYD666
#3035 Re: iPhone - All about
I pravo mi je bizarno sto na svim tim tel. kad ga kupis, mjesto da ga prosto "zadas", prva stvar na koju moras kontati je "e sad gdje da najjeftinije nadjem SD memory katicu...i onda zadavanje gdje/šta da pohranjuje" - niđe veze.DYD666 wrote:taxi_driver wrote:nego sta vi kaete na ovaj iOS 5? Ja sam primjetio da su par stvari ukrali sa drugih platformi.
-
DYD666
#3036 Re: iPhone - All about
Solidni siteovi sa reviewima za games: http://www.slidetoplay.com/ http://www.appspy.com/
- amidzazeher
#3037 Re: iPhone - All about
Sto jest jest znaju prodati, pogotovo Steve sa svojim boom i sl. folovima ali kada malo bolje pogledas i ima zasto. I prije je postojao npr. video chat ali je trebalo da udjes 3 miliona postavki i opet na kraju da ne radi jer je protokol na kojem radi ni za k...ctaxi_driver wrote:nego sta vi kaete na ovaj iOS 5? Ja sam primjetio da su par stvari ukrali sa drugih platformi.iMessenger je ukraden sa BB tj njegov bb messenger. A notifikacije ima i BB i windows i android.Ali Apple ne bi bio Apple da ti ne prodaju m.... za bubrege.Predstavljaju te dvije stvari kao da su ih oni izmislili.![]()
![]()
I kao sto @DYD666 kaze masa stvari je "potekla" sa nekog "i" uredjaja tj. ili sa OSX ili iOS-a, i niko to ne govori, ali kad copy/paste imaju drugi OS-ovi (dodushe nikada nisam ni vidio kako rade) a fali na iOS-u, e onda je to katastrofa! Svi zaboravljaju da je Apple sa iPhone-om postavio standarde za sve smart telefone i da treba svi konzumenti da su im zahvalni na tome jer bi i dalje se peglali sa Nokia-om i njenim Symbian-om
Uvijek ista prica i prepucavanja, a i ja levat vazda nasjednem
Nego nisam baas na cisto sa ovim iTunes Match. Vidim za 5000 pjesama kosta 25$ a isto kosta i za 20.000 pjesama i to za godinu dana. Mora da je neka greska!? Znam da nece raditi za vecinu nasih grupa mada i njih u zadnje vrijeme ima veliki broj na iTunes store-u ali ako za godinu dana platim samo 25$ da imam na svim i-uredjajima pristup 20.000 pjesmama i da ih na svakom mogu slusati onda je ovo nevjerovatna stvar!!
-
Duge
#3038 Re: iPhone - All about
Curve wrote:Da li iko salje mms, da mi javi tacne postavke, ove sto sam unio sa telecomove stranice, izgleda ne pale, cim krenem slat mms, odma me prekine ko javlja nes nije ok.. (ukljucen je 3G da ne bude da nisam ukljucio)
MMSC: http://mms.bhmobile.ba/cmmsc/post Proxy: 195.222.056.041 APN: mms.bhmobile.ba Username: Password:
APN: mms.bhmobile.ba
MMSC: http://mms.bhmobile.ba/cmmsc/post
Proxy: 195.222.056.041:8080-
MrAldo
#3039 Re: iPhone - All about
Izgleda nista od iPhone 5 sad zasad
... evo cekam vec skoro 6 mjeseci da zamjenim svoj 3g... konto ono, hajd sad ce u julu najavit sljedecu verziju, da ne uzimam 4g na dvije godine kontrakta... da taman odmah uzmem zadnju verziju 5-ticu ili 4gs.
Znal' sad neko nesto vise o introdukciji iPhone 5-tice? Hajmo americki bosandjerosi, javite ako znate sta.
Znal' sad neko nesto vise o introdukciji iPhone 5-tice? Hajmo americki bosandjerosi, javite ako znate sta.
-
bb8
#3040 Re: iPhone - All about
shalla wrote:Yup, upravo tajCurve wrote:to forum isrbija ?shalla wrote:Forum Iphone Srbija...
ja imam i iGo i Navigon i pokusavala sam je aktivirati na putu do Crne Gore i u Crnoj Gori, cisto da vidim kako radi, medjutim nisam uspjela jer nije mogao naci GPS...ili ja nisam bila strpljiva u trazenju GPS.a (:
koliko vi otprilike cekate da nadje GPS i ima li veze sto iPhone nije bio prikljucen na punjac i u stalku za navigaciju? (to mi je neko naveo kao razlog, pa me zivo interesuje)
tnx
-
DYD666
#3041 Re: iPhone - All about
Nije greška, tako je kako piše, a i tako je doslovice rekao Jobs.amidzazeher wrote:Vidim za 5000 pjesama kosta 25$ a isto kosta i za 20.000 pjesama i to za godinu dana. Mora da je neka greska!?
Stvar politike.
Zato i kazem, fakat nije zgoreg odgledati kompletan WWDC video, jer kad gledas u zivo lika koji 10 novih featuresa Liona demonstrira po par minuta, tek onda fakat vidis sta je to, kako ce raditi i hem si spreman da ih koristis odmah cim instaliras isti.
Isto vazi i za iOS.
Mnogo je to drugacije negoli kad na nekom portalu procitas vijest ala "Apple predstavio novi iOS, imace to i to". Naravno da odma krenu price a i sam se zapitas "jeli to to, valja li fakat ili je suplja, jeli plagijat itd itd". Tek kad iz Jobsovih usta čujes sve o iCloudu, kako ce da radi, i sve o famoznom limitu od 1000 slika i jos famoznijih 5GB prostora - tek tad skontas kako je svaka moguća kritika blago receno besmislena, jer sva se priča doslovice svodi na "neće vam nikada zafaliti nikakvog prostora ni za sta" - tako da...
Zato jos jednom, čisto da se ne širi "rekla/kazala": http://events.apple.com.edgesuite.net/1 ... f06/event/
- amidzazeher
#3042 Re: iPhone - All about
Legendo vjeruj mi uvijek sam i gledao event, ali ovih dana sam bas u frci!! Pratio sam "LIVE" preko MacWorld-a i samo na brzinu gledao na apple.com, a evo i ovdje je prvi put da pitam nesto u vezi appleDYD666 wrote:
Zato i kazem, fakat nije zgoreg odgledati kompletan WWDC video, jer kad gledas u zivo lika koji 10 novih featuresa Liona demonstrira po par minuta, tek onda fakat vidis sta je to, kako ce raditi i hem si spreman da ih koristis odmah cim instaliras isti.
Isto vazi i za iOS.
Kad gledam volim da pogledam od pocetka do kraja bez da me iko zeza, a to nisam bio u mogucnosti ova dva dana, nadam se veceras
- shalla
#3043 Re: iPhone - All about
@bb8
Ne znam sta bih ti rekao, ja cim nisam u kuci (tj cim sam na otvorenom), nadje mi gps signal onog trenutka kad se podigne program (govorim o iGo)...
I ne znam o kakvom stalku za navigaciju pricas, jel mislis na auto drzac za iphone ili? Ne znam stvarno, trebalo bi da nadje gps odmah, ne znam sta mu je...
Ne znam sta bih ti rekao, ja cim nisam u kuci (tj cim sam na otvorenom), nadje mi gps signal onog trenutka kad se podigne program (govorim o iGo)...
I ne znam o kakvom stalku za navigaciju pricas, jel mislis na auto drzac za iphone ili? Ne znam stvarno, trebalo bi da nadje gps odmah, ne znam sta mu je...
- fatality
#3044 Re: iPhone - All about
bit ce da je do stalka. Moras kupiti original Apple stalak za navigaciju, tzv. "iStalak" (znaci ne mogu oni kineski) i pokusaj ponovo pa nam javi jel se uhavizao.bb8 wrote:shalla wrote:Yup, upravo tajCurve wrote:
to forum isrbija ?
ja imam i iGo i Navigon i pokusavala sam je aktivirati na putu do Crne Gore i u Crnoj Gori, cisto da vidim kako radi, medjutim nisam uspjela jer nije mogao naci GPS...ili ja nisam bila strpljiva u trazenju GPS.a (:
koliko vi otprilike cekate da nadje GPS i ima li veze sto iPhone nije bio prikljucen na punjac i u stalku za navigaciju? (to mi je neko naveo kao razlog, pa me zivo interesuje)
tnx
-
DYD666
#3045 Re: iPhone - All about
O kojem se iPhoneu radi uopšte? Bez 3GS ili 4, nemas sta pokusavati navigaciju, dakle ukoliko je "obicni" 3G - preslaba antena =bb8 wrote: ja imam i iGo i Navigon i pokusavala sam je aktivirati na putu do Crne Gore i u Crnoj Gori, cisto da vidim kako radi, medjutim nisam uspjela jer nije mogao naci GPS...ili ja nisam bila strpljiva u trazenju GPS.a (:
tnx
- amidzazeher
#3046 Re: iPhone - All about
DYD666 wrote:
Zato jos jednom, čisto da se ne širi "rekla/kazala": http://events.apple.com.edgesuite.net/1 ... f06/event/
iCloud cista perverzija!!! Fakat ako covjek samo gleda ovako napamet kontas 5Gb nigdje veze isto kao da nisu nista ni dali, ali kad procitas da tu ne ulazi muzika, slike i da je to samo za dokumente,mail i backup onda se cini i previse a da je free!! Da ne spominjemo kako to sve RADI!! Sto se mene tice iCloud je komotno mogao da kosta kao i do sada mobileme opet bih ga kupio! Fora za slike ubija!! 1000 slika u roku od mjesec dana ne znam ko napravi sa iPhoneom!? Muzika jos bolje, jednom napravim match i u svakom trenutku dostupno i na iPadu i iPhoneu! Ma ludilo!
Sve u svemu nakon odgledanog keynotea skroz druga slika, a da ne govorim tek o LAVU- 30$!!!!
-
mariannealen
#3047 Re: iPhone - All about
http://imageshack.us/g/855/aaasd.jpg/
Evo upravo sam nadogradio na iOS 5 pa sam par slikica uplodaovao ,neke novosti,aplikacije i tako to,ima svega novog,malo je dizajn promjenjen,ako koga sta zanima neka pita
Evo upravo sam nadogradio na iOS 5 pa sam par slikica uplodaovao ,neke novosti,aplikacije i tako to,ima svega novog,malo je dizajn promjenjen,ako koga sta zanima neka pita
-
DYD666
#3048 Re: iPhone - All about
Upravo sam se "igrao" sa Develop Preview 4. = boli glava!amidzazeher wrote:a da ne govorim tek o LAVU- 30$!!!!Jedva cekam jesen!!
-
DYD666
#3049 Re: iPhone - All about
Ne zaboravi napomenuti da svaku koju zelis "zauvjek" samo povučeš, drugim rijecima - nema limita.amidzazeher wrote:Fora za slike ubija!! 1000 slika u roku od mjesec dana ne znam ko napravi sa iPhoneom!?
Nego je Apple cudan sto pokusava mozda i previše objasniti svima kako to sve radi u pozadini pa iscure "panične" riječi tipa "limit!"
-
Eborg
#3050 Re: iPhone - All about
I ja taman kad skontam lovu i volju da uzmem jedan ono izađe najnoviji. Hoće li biti šta ili je ovaj makar još godinu?MrAldo wrote:Izgleda nista od iPhone 5 sad zasad... evo cekam vec skoro 6 mjeseci da zamjenim svoj 3g... konto ono, hajd sad ce u julu najavit sljedecu verziju, da ne uzimam 4g na dvije godine kontrakta... da taman odmah uzmem zadnju verziju 5-ticu ili 4gs.