thx, moze malo vise info, prvi iphone imamDuge wrote:Moras ga spojiti sa iTunesom odnosno sa racunarom da bi se aktivirao. Dok to ne uradis ne mozes ga koristiti.Curve wrote:nov iphone, prvi put kad se koristi .. nes govore mora se skopcat sa racunarom...
radi cega, sto.. ??
iPhone - All about
Moderator: Benq
- Curve
#2926 Re: iPhone - All about
- BlackSwan
#2927 Re: iPhone - All about
ovako, skini itunes http://www.apple.com/itunes/download/ instaliraj. iringer isto tako. spoji iphone sa komp, pokrenes iringer, importujes pjesmu po zelji (tu mozes uraditi da ti ne ide prvi dio pjesme nego od sredine ili kraj i sl....). zatim exportujes ringtone, onda pokrenes itunes i on ce ti odmah prepoznati. odes u library, nalazi se sa lijeve strane, (nemoj updateovati mob preko itunesa ako ti je JB) izaberes ringtones i tu ce ti biti ta pjesma odnosno ringtone. nakon toga odes na iphone(devices) i onda na ringtones, oznacis i syncCurve wrote:thx, moze malo vise info, prvi iphone imamDuge wrote:Moras ga spojiti sa iTunesom odnosno sa racunarom da bi se aktivirao. Dok to ne uradis ne mozes ga koristiti.Curve wrote:nov iphone, prvi put kad se koristi .. nes govore mora se skopcat sa racunarom...
radi cega, sto.. ??gdje skinem itunes ? kako ta aktivacija radi, sta trebam uradit ?
- Curve
#2928 Re: iPhone - All about
downloadovo sam itunes sa stranice, znaci skopcam iphone s pc, pokrenem itunes i sam ce ostalo uraditi ili ja trebam sta posebno (odnosi se na to jer prvi put pokrecem iphone, nov je)
takodjer factory unlocked je, znaci mogu updateovat i ostalo, ali ako hocu ostale aplikacije moram uradit jailbreak ? ako sam dobro skontao ovo sa ostalih komentara
takodjer factory unlocked je, znaci mogu updateovat i ostalo, ali ako hocu ostale aplikacije moram uradit jailbreak ? ako sam dobro skontao ovo sa ostalih komentara
-
Duge
#2929 Re: iPhone - All about
Ubacis svoju karticu, upalis iPhone i na ekranu ce ti pisati da ga spojis sa iTunes-om. To je sve. Ako ces kupovati aplikacije ne treba ti jailbreak, ali ako neces...onda...Curve wrote:downloadovo sam itunes sa stranice, znaci skopcam iphone s pc, pokrenem itunes i sam ce ostalo uraditi ili ja trebam sta posebno (odnosi se na to jer prvi put pokrecem iphone, nov je)
- BlackSwan
#2930 Re: iPhone - All about
http://www.iringer.net/ instaliraj ovo, ako nisi, i pokreni. importuj pjesmu i onda exportuj na desk i pjesma ce biti spasena tako da je itunes odmah prepozna. otvoris itunes i sync tu pjesmu (prethodno ti mora iphone biti spojen na pc) koja ti se nalazi u ringtonesu.Curve wrote:downloadovo sam itunes sa stranice, znaci skopcam iphone s pc, pokrenem itunes i sam ce ostalo uraditi ili ja trebam sta posebno (odnosi se na to jer prvi put pokrecem iphone, nov je)
- Curve
#2931 Re: iPhone - All about
skino iringer, konvertujem pjesmu koju hocu... sve ok, zahvaljujem.. pitanje, ne vidim da se moze mijenjat melodije za poruku ??
-
DYD666
#2932 Re: iPhone - All about
Cekiraj pod iPhone summary tabom "manually manage music and videos" i pod iTunes preferencesima upali da se vide ringtones u library-u, i probaj ga ovako rucno povuci na tel.Curve wrote: ali nikako da se pojavi pod iphone (devices)/ringtones
- Curve
#2933 Re: iPhone - All about
kako da one ikone u glavnom meniju, napravim redoslijed kako je hocu.. :S
takodjer posto mi je prvi iphone, ako nije problem nekome da objasni kako se skidaju aplikacije i odakle (trebam prvo jailbreakovat?? )
thx
takodjer posto mi je prvi iphone, ako nije problem nekome da objasni kako se skidaju aplikacije i odakle (trebam prvo jailbreakovat?? )
thx
- BlackSwan
#2934 Re: iPhone - All about
http://www.free-ringtones.cc imas ovdje da skines melodijeCurve wrote:skino iringer, konvertujem pjesmu koju hocu... sve ok, zahvaljujem.. pitanje, ne vidim da se moze mijenjat melodije za poruku ??
cim kliknes na iphone(devices) pored imas summary, info, apps,ringtones, music, movies....i tu kliknes na ringtones, oznacis i sync
- fatality
#2935 Re: iPhone - All about
nisi upravu, moras se spojiti na itunes da ga aktiviras, znaci dok ga ne aktiviras mozes ga koristit kao podmetac za stolicu ( naravno ako je netlock a ti nemas karticu te mreze ne mozes ga ni aktivirati ) ...DYD666 wrote:Ne znam tacno kako ide sa kad kupis bas nov u storeu sa kutijom, OS je na njemu sigurno, ali ga spajas zapravo na iTunes da ga "zadaš" kao svoj, te da bi iz Tunesa ubacio apps, info, multimediju itd...siguran sam da on i bez toga radi kao tel (pogotovo ako je mreza podesena u zemlji u kojoj si kupio, legalno) ali je jednostavno "prazan" kad su u pitanju tvoje licne stvari.Curve wrote: radi cega, sto.. ??
Ako nisam u pravu, ispraviće me oni koji znaju bolje...
Sve u svemu, ukoliko razmisljas o nabavci, to ti ne bi trebalo biti argument protiv
- fatality
#2936 Re: iPhone - All about
pritisnes neku ikonicu i cuvas malo duze nakon cega one pocnu da vibriraju. Onda ih samo povlacis gdje zelis i kad zavrsis pritisnes ono jedino dugme na telefonuCurve wrote:kako da one ikone u glavnom meniju, napravim redoslijed kako je hocu.. :S
thx
- Curve
#2937 Re: iPhone - All about
fatality wrote:pritisnes neku ikonicu i cuvas malo duze nakon cega one pocnu da vibriraju. Onda ih samo povlacis gdje zelis i kad zavrsis pritisnes ono jedino dugme na telefonuCurve wrote:kako da one ikone u glavnom meniju, napravim redoslijed kako je hocu.. :S
thx
uraadioo.. zahvaljujem na pomoci..
imam jos jedno pitanje
kad kucam npr poruku-sms, kad okrenem vodoravno mob, okrene se slika i pojavi se puna quarty tastatura, a kad i okomito drzim i tad je quarty ali dosta smanjena, pa tesko kucati, postoji li mogucnost da kad kucam u okomitom polozaju da tastatura bude ona obicna brojevi 1-9 po tri slova na jednoj tipki
-
DYD666
#2938 Re: iPhone - All about
Zasto mislis da ces brze kucati birajuci jedno od 3 slova sa jedne tipke, nego li samo jednoCurve wrote:postoji li mogucnost da kad kucam u okomitom polozaju da tastatura bude ona obicna brojevi 1-9 po tri slova na jednoj tipki)
Mozda nesto ima na Cydiji ali ti ne bih znao reci tacno, po meni je to nepotrebno totalno, "hljeba pored pogače"
-
EUROBIH
-
iSwagga
#2940 Re: iPhone - All about
meni je svakako dobro bilo, dobio sam otkljucanu cetvorku prodao dva komada i zaradio bruku love.. gdje ces bolje?

- Curve
#2941 Re: iPhone - All about
Imam iPhone 4G fabricki otkljucan, 4.3.1 je na njemu.. hocu da uradim jailbreak..
citao sam neka uputstva moze se 4.3.1 uradit preko sbowbreeze ili redsnow...
koliko sam skontao skine se 4.3.1 pa se jailbreakuje preko navedenih programa (ispravite me ako grijesim)
sad me zanima, posto cu podici taj jailbreakovat 4.3.1, hoce li ostat na iphone sto vec imam kontakti, kalendar not. aplikacije ranije snimljene itd.
te koliko traje taj jailbreak (jel kad updajteujem OS moram tek tad opet jailbreak raditi) ili neko spominje nakon paljenja/gasenja mora se opet
thx
koliko sam skontao skine se 4.3.1 pa se jailbreakuje preko navedenih programa (ispravite me ako grijesim)
sad me zanima, posto cu podici taj jailbreakovat 4.3.1, hoce li ostat na iphone sto vec imam kontakti, kalendar not. aplikacije ranije snimljene itd.
te koliko traje taj jailbreak (jel kad updajteujem OS moram tek tad opet jailbreak raditi) ili neko spominje nakon paljenja/gasenja mora se opet
thx
-
iSwagga
#2942 Re: iPhone - All about
nece ti nista ostati, ali zato uradis back up i kad zavrsis sa jailbreakom samo restore i sve ce ti se vratiti (kontakti, kalendar, slike, itd).. jailbreak traje par minuta nije nista specijalno.. ja mislim da je izasao unethered jb za 4.3.1 (ispravite me ako grijesim) tako da ga mozes slobodno gasiti/paliti..Curve wrote:Imam iPhone 4G fabricki otkljucan, 4.3.1 je na njemu.. hocu da uradim jailbreak..
thx
-
Yamahalac
#2943 Re: iPhone - All about
nije tacno, pod uslovom da radi sa redsnow, posto redsnow uradi jb na postojecem iOSu, ne brise nista, ne flashira nista, ako radis restore preko fajla kojeg napravis u pwnagetool ili slicnom alatu onda brise sveiSwagga wrote:nece ti nista ostati, ali zato uradis back up i kad zavrsis sa jailbreakom samo restore i sve ce ti se vratiti (kontakti, kalendar, slike, itd).. jailbreak traje par minuta nije nista specijalno.. ja mislim da je izasao unethered jb za 4.3.1 (ispravite me ako grijesim) tako da ga mozes slobodno gasiti/paliti..Curve wrote:Imam iPhone 4G fabricki otkljucan, 4.3.1 je na njemu.. hocu da uradim jailbreak..
thx
-
DYD666
#2944 Re: iPhone - All about
Da, ima i ta opcija, probavao sam to, radi fakatYamahalac wrote: nije tacno, pod uslovom da radi sa redsnow, posto redsnow uradi jb na postojecem iOSu, ne brise nista, ne flashira nista, ako radis restore preko fajla kojeg napravis u pwnagetool ili slicnom alatu onda brise sve
- Curve
#2945 Re: iPhone - All about
1. preko kojeg programa je bolje uradit JB i kakva je konkretno razlika, radi se o 4.3.1 nude se sbowbreeze ili redsnow za JB..
2. mob je fabricki otkljucan, 4.3.1 je i ako jailbreak uradim.. sad kad budem htjeo update uradit na 4.3.3 jel se jailbreak brise, te i aplikacije koje sam preko njega snimio ??
2. mob je fabricki otkljucan, 4.3.1 je i ako jailbreak uradim.. sad kad budem htjeo update uradit na 4.3.3 jel se jailbreak brise, te i aplikacije koje sam preko njega snimio ??
-
iSwagga
#2946 Re: iPhone - All about
Je li iko od vas uspio da aktivira FaceTime na i4?
-
Richard Peti
-
iSwagga
#2948 Re: iPhone - All about
od kad sam ga updateovao na 4.2.1. u settingsu mi samo pise 'Waiting for activation' i nikako da ga aktivira dok prije na 4.1 mi je bio aktiviran i cak mi je radio..dzemmo wrote:meni radi, al ne u Bosni - ja sam davno pitao i niko se nije javioiSwagga wrote:Je li iko od vas uspio da aktivira FaceTime na i4?
-
Yamahalac
#2949 Re: iPhone - All about
redsnow u svakom slucajuCurve wrote:1. preko kojeg programa je bolje uradit JB i kakva je konkretno razlika, radi se o 4.3.1 nude se sbowbreeze ili redsnow za JB..
-
iSwagga
#2950 Re: iPhone - All about
Zna li iko postavke za MMS za eronet?