iPhone - All about
Moderator: Benq
- ortodont
#29051 Re: iPhone - All about
4 mjeseca i 10 dana: 98%
Prvi procenat izgubio na sedamdeseti dan, bas se sjecam da sam to upratio. Nakon prvog to ide jos brze, 1% otprilike na 35-45 dana mi je bilo na 12 pro kad je krenuo pad.
Kad smo kod toga, imate li satove ili airpods, kakvo vam je tamo stanje?
Sat nemam bas jer je baterija po meni premala dok mi se nove airpods uzimaju, ali ne znam kakve su one po tom pitanju.
Na telefonu i mozes promijeniti bateriju, ali mi je ovo nekako previsoka investicija za nesto sto ne znam moze li 2g trajati i nema popravke kad ode baterija. Ali valjda se treba pomiriti da danasnja tehnika se pravi za 2-3 godine, ne sva, ali ovi gadgeti vjerovatno.
Prvi procenat izgubio na sedamdeseti dan, bas se sjecam da sam to upratio. Nakon prvog to ide jos brze, 1% otprilike na 35-45 dana mi je bilo na 12 pro kad je krenuo pad.
Sat nemam bas jer je baterija po meni premala dok mi se nove airpods uzimaju, ali ne znam kakve su one po tom pitanju.
Na telefonu i mozes promijeniti bateriju, ali mi je ovo nekako previsoka investicija za nesto sto ne znam moze li 2g trajati i nema popravke kad ode baterija. Ali valjda se treba pomiriti da danasnja tehnika se pravi za 2-3 godine, ne sva, ali ovi gadgeti vjerovatno.
-
azdralovic
#29052 Re: iPhone - All about
-
muki_muky
#29053 Re: iPhone - All about
97% 6 mjeseciDonieBrasco wrote: ↑12/12/2022 11:25 Koliko vam procenata iznosi zdravlje baterije na vasim jabukama i za koje vrijeme je palo na taj broj ?
Treba li se obazirati na to ?
-
Nedin00
#29054 Re: iPhone - All about
iPhone 13 Pro 7 mjeseci, 96%
-
sasajev
#29055 Re: iPhone - All about
Imam i Apple watch 7, nekad od februara, baterija je 97%. Imam i Air pods 3, nekad od pocetka godine, procenat nema da se provjeri (ili ja ne znam da ima), ali baterija im traje kao i prvog dana. Ja ih koristim u prosjeku po dva-tri sata dnevno, i zaboravim kad sam ih punio.ortodont wrote: ↑12/12/2022 14:53 4 mjeseca i 10 dana: 98%
-
vojopd
#29056 Re: iPhone - All about
Sat im je katastrofa (5, 6 i 7, pa i
. Dan - dan i po baterija.
-
sasajev
#29057 Re: iPhone - All about
Svi pametni satovi su takvi, imao i samsung galaxy watch 3, isto bilo, mozda i slabije nego ovaj.
Tu naravno ne racunam ove fitnes narukvice u obliku sata.
Ali ovaj i sada gura dva dana kao i kad je kupljen.
- Rugafet
#29058 Re: iPhone - All about
Ne treba se obazirati na to.DonieBrasco wrote: ↑12/12/2022 11:25 Koliko vam procenata iznosi zdravlje baterije na vasim jabukama i za koje vrijeme je palo na taj broj ?
Treba li se obazirati na to ?
-
Sid the sloth
#29059 Re: iPhone - All about
Nisu bas. Garmin sa skoro svim funkcijama kao Apple watch traje po dvije sedmice.
-
sasajev
#29060 Re: iPhone - All about
Kako ces porediti ekran od garmina sa Apple watch? Ono kao digitron.Sid the sloth wrote: ↑12/12/2022 21:53Nisu bas. Garmin sa skoro svim funkcijama kao Apple watch traje po dvije sedmice.
-
Sid the sloth
#29061 Re: iPhone - All about
Meni se cini da nisi bas u tokusasajev wrote: ↑12/12/2022 22:21Kako ces porediti ekran od garmina sa Apple watch? Ono kao digitron.Sid the sloth wrote: ↑12/12/2022 21:53
Nisu bas. Garmin sa skoro svim funkcijama kao Apple watch traje po dvije sedmice.
https://youtu.be/U47gXoIvTzU?t=65
- kokuz_sa
#29062 Re: iPhone - All about
Poredi Huawei i ekransasajev wrote: ↑12/12/2022 22:21Kako ces porediti ekran od garmina sa Apple watch? Ono kao digitron.Sid the sloth wrote: ↑12/12/2022 21:53
- skafiskafsnjak
#29063 Re: iPhone - All about
Evo nakon nekog vremena, sta mi nije jasno kod Apple. Nije poredjenje sa androidom, ali android ima te stvari.
Prvo sto me najvise iritra je da dok tipkam, ne mogu u sredini kliknuti na rijec i da kursor odmah bude tu. Znaci debilizam na kvadrat.
Druga stvar je spustanje kontrolnog centra sa pola ekrana. Da su im telefoni mali kao nekad, to bi imalo smisla. Ali npr imam pro max. sa njim je patnja. Mislim da je patnja svakome, bez obzira na velicinu ruku.
Trece , spajanje na javne mreze katastrofa. Ono tipa, kada se povezes, otvori ti websajt da ukucas mail pa ti pusti internet. Kliknem da se poveze, cekam dobrih 40 sec da mi otvori. Jbt u androida ide instant.
Ima jos stvari, ali kada neshto ne koristis non stop onda i ne smeta toliko. I ove stvari ne znace da nisam zadoovljan samo eto bilo bi bolje da su bolje napravljene.
Prvo sto me najvise iritra je da dok tipkam, ne mogu u sredini kliknuti na rijec i da kursor odmah bude tu. Znaci debilizam na kvadrat.
Druga stvar je spustanje kontrolnog centra sa pola ekrana. Da su im telefoni mali kao nekad, to bi imalo smisla. Ali npr imam pro max. sa njim je patnja. Mislim da je patnja svakome, bez obzira na velicinu ruku.
Trece , spajanje na javne mreze katastrofa. Ono tipa, kada se povezes, otvori ti websajt da ukucas mail pa ti pusti internet. Kliknem da se poveze, cekam dobrih 40 sec da mi otvori. Jbt u androida ide instant.
Ima jos stvari, ali kada neshto ne koristis non stop onda i ne smeta toliko. I ove stvari ne znace da nisam zadoovljan samo eto bilo bi bolje da su bolje napravljene.
-
vojopd
#29064 Re: iPhone - All about
Za prvu stvar koristim space i pomjeram izmedju slova. Upravo zato jer je ekran veliki i ne moram ganjati gdje da kliknem. Veoma jednostavno i milion puta lakse od klikanja po ekranu.
Za spustanje kontrolnog centra koristim svajp ka dole sa one linije na dnu ekrana. Lagano predjes preko nje i ekran se spusti. Bukvalno jednom rukom koristim pro max sa tim. Jer neke app ne podrzavaju gestures. Kad se naviknes kako koristiti predje ti u naviku. Meni je ok.
Kada bi ubacili swipe ka dole control centre, a search swipe gore bilo bi super.
Za wifi, zavisi koji je kanal podesen. Ja sam kuci na 13 pm imao problem sa 5G na odredjenom kanalu isto tako se nije spajalo nikad, vjecnost trajala. Mislio sam da je nesto do telefona. I malo Izguglam i nadjem da treba biti odredjeni kanal na wifi ako imas 13 pm, glupost. Od tad se spaja za sekund. A javne wifi ne koristim nikad, ni u ludilu..
Za spustanje kontrolnog centra koristim svajp ka dole sa one linije na dnu ekrana. Lagano predjes preko nje i ekran se spusti. Bukvalno jednom rukom koristim pro max sa tim. Jer neke app ne podrzavaju gestures. Kad se naviknes kako koristiti predje ti u naviku. Meni je ok.
Kada bi ubacili swipe ka dole control centre, a search swipe gore bilo bi super.
Za wifi, zavisi koji je kanal podesen. Ja sam kuci na 13 pm imao problem sa 5G na odredjenom kanalu isto tako se nije spajalo nikad, vjecnost trajala. Mislio sam da je nesto do telefona. I malo Izguglam i nadjem da treba biti odredjeni kanal na wifi ako imas 13 pm, glupost. Od tad se spaja za sekund. A javne wifi ne koristim nikad, ni u ludilu..
Last edited by vojopd on 13/12/2022 07:53, edited 1 time in total.
-
sasajev
#29065 Re: iPhone - All about
Istina, nisam bio u tokuSid the sloth wrote: ↑12/12/2022 22:43Meni se cini da nisi bas u toku
https://youtu.be/U47gXoIvTzU?t=65
- mbenz
#29066 Re: iPhone - All about
https://www.youtube.com/watch?v=UnSUuZwaVa8 evo ti za svajp. gledaj on 2:05 (ako ti nije ukljuceno idi na postavke/ pristupacnost/dodir i ukljuci dosezanje). A mozes i pomocu double ili triple tap po poledjini iphona da nastimas precicu za centar ili nesto drugo.skafiskafsnjak wrote: ↑13/12/2022 07:04 Evo nakon nekog vremena, sta mi nije jasno kod Apple. Nije poredjenje sa androidom, ali android ima te stvari.
btw. da se nadovezem na zdravlje baterije: 2 godine 87%
- skafiskafsnjak
#29067 Re: iPhone - All about
@vojopd
Koristim i ja space, druge opcije nema. Ali zar nije lakse direkt kliknuti u sredinu rijeci ? Ovako kliknem, pa drzi duze space, pa lijevo desno.....
Kada povucem sa sredine ekrana otvori mi onaj pendzer za trazenje i par zadnjih aplikacija, kontrolno centar ne. Jedini nacin za povuci kontrolni centar je sa vrha ka dole. Vjerovatno si mislio na ono da to se na pola spusti ekran pa onda .... opet nije to to.
Kuci mi se spaja normalno, i na ostale gdje je sa sifrom.
Ne koristis ni u ludilu, zasto?
@mbenz
Ma nije to to. Opet to nije ono o cemu ja pricam. Previse bespotrebnih koraka.
Ovo za double tap ti je super ideja
Opet kazem, nije to razlog da kazem ne valja tel ili neshto .... telefon je vrh. Ali te neke stvari bi trebale biti normala ... davno rijesene ....
Koristim i ja space, druge opcije nema. Ali zar nije lakse direkt kliknuti u sredinu rijeci ? Ovako kliknem, pa drzi duze space, pa lijevo desno.....
Kada povucem sa sredine ekrana otvori mi onaj pendzer za trazenje i par zadnjih aplikacija, kontrolno centar ne. Jedini nacin za povuci kontrolni centar je sa vrha ka dole. Vjerovatno si mislio na ono da to se na pola spusti ekran pa onda .... opet nije to to.
Kuci mi se spaja normalno, i na ostale gdje je sa sifrom.
Ne koristis ni u ludilu, zasto?
@mbenz
Ma nije to to. Opet to nije ono o cemu ja pricam. Previse bespotrebnih koraka.
Ovo za double tap ti je super ideja
Opet kazem, nije to razlog da kazem ne valja tel ili neshto .... telefon je vrh. Ali te neke stvari bi trebale biti normala ... davno rijesene ....
-
Sid the sloth
#29068 Re: iPhone - All about
Svaka cast na hrabrosti da ljudima dijelis savjete o necemu o cemu ne znas dovoljnosasajev wrote: ↑13/12/2022 07:51Istina, nisam bio u tokuSid the sloth wrote: ↑12/12/2022 22:43
Meni se cini da nisi bas u toku
https://youtu.be/U47gXoIvTzU?t=65![]()
-
azdralovic
#29069 Re: iPhone - All about
Za captive portal ne moras nuzno cekati da se automatski, otvori safari i proguglaj bilo sta i trigerovat ces captiveskafiskafsnjak wrote: ↑13/12/2022 07:04 Evo nakon nekog vremena, sta mi nije jasno kod Apple. Nije poredjenje sa androidom, ali android ima te stvari.
-
DonieBrasco
#29070 Re: iPhone - All about
Da li se po europi iphoni prodaju samo u apple ovlastenim radnjama, ili ima prodavnica mjesovite tehnike kao kod nas tipa Univerzalno, Domod, Tehnomarket i slicne gdje se moze kupiti ? Naravno predpostavljam da je u europi druga prica da ih ne nabaljaju ispod stola iz Indije, nego regularnim tokovima.
U pogledu cijena znam da imaju telekom operateri koji kao kod nas nude telefon koji radi na toj mrezi nesto jeftinije ili u pogledu nacina otpalte u zvistnosti koji paket usluga se koristi.
U pogledu cijena znam da imaju telekom operateri koji kao kod nas nude telefon koji radi na toj mrezi nesto jeftinije ili u pogledu nacina otpalte u zvistnosti koji paket usluga se koristi.
-
azdralovic
#29071 Re: iPhone - All about
Ima i po ostalim radnjama... mozes pogledati recimo mediamarktDonieBrasco wrote: ↑13/12/2022 11:16 Da li se po europi iphoni prodaju samo u apple ovlastenim radnjama, ili ima prodavnica mjesovite tehnike kao kod nas tipa Univerzalno, Domod, Tehnomarket i slicne gdje se moze kupiti ? Naravno predpostavljam da je u europi druga prica da ih ne nabaljaju ispod stola iz Indije, nego regularnim tokovima.
- skafiskafsnjak
#29072 Re: iPhone - All about
Ajd bas cu probatiazdralovic wrote: ↑13/12/2022 11:00Za captive portal ne moras nuzno cekati da se automatski, otvori safari i proguglaj bilo sta i trigerovat ces captiveskafiskafsnjak wrote: ↑13/12/2022 07:04 Evo nakon nekog vremena, sta mi nije jasno kod Apple. Nije poredjenje sa androidom, ali android ima te stvari.
-
sasajev
#29073 Re: iPhone - All about
Kakvoj bolan hrabrosti, kakve savjete?! O cemu pricas ti?Sid the sloth wrote: ↑13/12/2022 09:17Svaka cast na hrabrosti da ljudima dijelis savjete o necemu o cemu ne znas dovoljno![]()
Ti eto neki planinar strasni, skaces po Mont Eversetu pa po 15 dana ne vidis civilizacije i struje?
Niko ne krije koliko sat moze izdrzati bez punjenja. Kakvu vi famu pravite oko toga. Apple watch ima ono sto garmin nema, za mene. Ja hocu Siri, ja hocu pozive i poruke, ja hocu jebeni fitnes sa svim trendovima, hocu daljinski za telefon i Apple Tv, hocu muziku preko Airpods sa sata, hocu bezoslovnu sinhronizaciju sve sa telefonom. Ako je cijena za sve to baterija koja traje dva dana, prihvacam. A prihvacam zato sto zivim u civilizaciji i imam mogucnost staviti taj sat na punjac jedan satak svaka dva dana.
Ali evo sada savjet, tebi, kupi Garmina i razguli na Mont Everest.
A meni, koga najiskrenije boli qurac za 14 dana baterije, tvoji savjeti i tvoji Garmini ne trebaju.
I da, kolega je gore pitao za bateriju na Apple watch-u, i njen zivotni vijek i za samu rentabilnost sata, a ne za jebenog Garmina.
-
Sid the sloth
#29074 Re: iPhone - All about
Ah pa ja sam tebe dobro precijenio, nisi ti klinjo hrabar ti se samo malo pravis pametan. Sta fali malo se dosadjivat po forumu, ljudima pisati odgovore o stvarima o kojima pojma nemas. Pa nista, malo razonode.sasajev wrote: ↑13/12/2022 11:48Kakvoj bolan hrabrosti, kakve savjete?! O cemu pricas ti?Sid the sloth wrote: ↑13/12/2022 09:17
Svaka cast na hrabrosti da ljudima dijelis savjete o necemu o cemu ne znas dovoljno![]()
Ti eto neki planinar strasni, skaces po Mont Eversetu pa po 15 dana ne vidis civilizacije i struje?
Niko ne krije koliko sat moze izdrzati bez punjenja. Kakvu vi famu pravite oko toga. Apple watch ima ono sto garmin nema, za mene. Ja hocu Siri, ja hocu pozive i poruke, ja hocu jebeni fitnes sa svim trendovima, hocu daljinski za telefon i Apple Tv, hocu muziku preko Airpods sa sata, hocu bezoslovnu sinhronizaciju sve sa telefonom. Ako je cijena za sve to baterija koja traje dva dana, prihvacam. A prihvacam zato sto zivim u civilizaciji i imam mogucnost staviti taj sat na punjac jedan satak svaka dva dana.
Ali evo sada savjet, tebi, kupi Garmina i razguli na Mont Everest.
A meni, koga najiskrenije boli qurac za 14 dana baterije, tvoji savjeti i tvoji Garmini ne trebaju.
I da, kolega je gore pitao za bateriju na Apple watch-u, i njen zivotni vijek i za samu rentabilnost sata, a ne za jebenog Garmina.
-
zippoo87
#29075 Re: iPhone - All about
Ovaj struĆnjak se ovako raspistoljio glupostima i na Xiaomi temi...pravi fanboy