iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
novikorisnik

#2826 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

milicija wrote:Bio u Roamingu sve radi bez problema..jedino kad palis telefon treba ispostovati proceduru...
ja sam svoju karticu narucio kod lika na market.ba.. a sada ih ima skoro svaki bolji serviser...

btw.. prezadovoljan sam jer bar radi...a do sada sam ga samo gledao i slusao ziku... :)

mogu li prvo uraditi jailbreak pa onda haplicirati tu karticu ili JB ne utice na proces unlocka sa gevey karticom?
milicija

#2827 Re: iPhone - All about

Post by milicija »

Ja sam to uradio i radi... :) prvo sam jailbrejkovo iphone ... pa ubacio gevey sim..
ali ima fora da u cydia moras ugasiti snowbreeze :) sto ne znam ja, ja sam ga ugasio na preporuku prodavaca... i radi sve ko pjesmica.. :)
EUROBIH

#2828 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

Chata87 wrote:zaboravio si reci da kosta oko 160usd :-) :-) :-)
ti uplati po to cifri mojih 5 komada iphone 4 ja te častim sa 100 maraka!!!
može?
evo i adresa da ti skratim proceduru
payment to paypal [email protected] mass payment/or you must pay the charges please include imei and which iPhone i.e iPhone4 in paypal payment
milicija

#2829 Re: iPhone - All about

Post by milicija »

EUROBIH wrote:
Chata87 wrote:zaboravio si reci da kosta oko 160usd :-) :-) :-)
ti uplati po to cifri mojih 5 komada iphone 4 ja te častim sa 100 maraka!!!
može?
evo i adresa da ti skratim proceduru
payment to paypal [email protected] mass payment/or you must pay the charges please include imei and which iPhone i.e iPhone4 in paypal payment

pa dobro koja je cifra za trajni unlock ? ako vec moze :) daj nam info :)
Duge

#2830 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

cutyoursim.com rade unlock za 170$ i radi provjereno sto su potvrdili i iz DEV-TEAM-a.
ChataDodajStaHoces

#2831 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

Duge wrote:cutyoursim.com rade unlock za 170$ i radi provjereno sto su potvrdili i iz DEV-TEAM-a.
:thumbup: na gizmodu bio clanak, tamo sam i dobio ovu informaciju
EUROBIH

#2832 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

all iphone unlock all is supported just a simple temporary page to help me out

price is 174USD --- EXCLUDING PAYPAL CHARGES

no refunds for incorrect info
im doing my best to get through the massive amounts of emails comming in

HOW TO: (after order has been paid and processed) http://support.apple.com/kb/TS3198 Instructions to unlock iPhone!

Please Download latest version of Itunes from Apple Website:
http://www.apple.com/itunes/download/

Once you do this please Connect the Phone via the usb cable while Itunes is on.

If you phone is not the current version (most updated), it will prompt you to update.
Please update to current version (which is most likely 4.3.1)

Please insert foreign sim card (Please make sure the sim card is cut to fit in the slot)

It should automatically detect the new network. If it does not please go to Settings > General >
Reset > Reset Network settings. It will take about 30 seconds.

It will not show on Itunes that the phone is unlocked. You will see the phone Searching for signal. If it does not
please do a Restore and restart the phone.

It should now be unlocked permanently!

tip je u holandiji---kažu da je neki pakistanac..........
e sada...ja sam svoje četvorke odradio i zaustaviću taj proces iz jednog razloga
mala zarada za veliki rizik!!!!
cijena varira od potražnje i nije stalna-zna da ide po danu i 20 dolara više!!!
zašto rizik?-sa plaćanjem i aktivacijom nemam problema jer radim sa kolegom u susjednoj zemlji i taj tip je ok !
ali......
....postoji mogućnost da se proces otkrije i da se ti imei iphonea stave na CRNU LISTU i da budu aparati blokirani!!!!! i prilikom update ----- mrka kapa :x :x
ne mora da znači---ali strpljen spašen......ko hoće može da uplati i odradi,ali previše je navale na taj fabrički server pa da ne bude situacija kao sa sonyericsson emma karticama pa sad samo nekoliko sretnika može dnevno ubosti pare na skupom otključavanju a da ne blokiraju servisnu karticu!!!
prvi će se javiti veliki igrači i provajderi koji se skupe igračke neće lako odreći da im pobjegnu sa mreže i koji će pokušati sprečiti i to mogu!!!!! jer je to IPHONE fabrički server................i oni ubiru velike pare kada korisnik im LEGALNO bježi sa mreže
pa sad birajte.................

dosta dugo godina sam u tim vodama unlocka i jedno znam da je ovo najjebenija zaštita koja se mogla pojaviti i koja se može kontrolisati iz jednog centra a da IMEI-u samom aparatu ne možeš prići-MOĆNO :thumbup:
Duge

#2833 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Ovi iz cutyoursim.com su i rekli da postoji mogucnost da se iphone ponovo zakljuca i ja mislim da je samo pitanje vremena kada ce to da se desi. Opet mislim da je najbolja varijanta cekati dev-team da izbace ultrasn0w
iSwagga

#2834 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

A dok ne zbace ultrasn0w koristiti Gevey SIM ;-)
EUROBIH

#2835 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

iSwagga wrote:A dok ne zbace ultrasn0w koristiti Gevey SIM ;-)
danas im je pala cijena :thumbup: :thumbup: .....ostalo još malooooooooooooooooo :run:
EUROBIH

#2836 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

EUROBIH wrote:all iphone unlock all is supported just a simple temporary page to help me out

price is 174USD --- EXCLUDING PAYPAL CHARGES

no refunds for incorrect info
im doing my best to get through the massive amounts of emails comming in

HOW TO: (after order has been paid and processed) http://support.apple.com/kb/TS3198 Instructions to unlock iPhone!

Please Download latest version of Itunes from Apple Website:
http://www.apple.com/itunes/download/

Once you do this please Connect the Phone via the usb cable while Itunes is on.

If you phone is not the current version (most updated), it will prompt you to update.
Please update to current version (which is most likely 4.3.1)

Please insert foreign sim card (Please make sure the sim card is cut to fit in the slot)

It should automatically detect the new network. If it does not please go to Settings > General >
Reset > Reset Network settings. It will take about 30 seconds.

It will not show on Itunes that the phone is unlocked. You will see the phone Searching for signal. If it does not
please do a Restore and restart the phone.

It should now be unlocked permanently!

tip je u holandiji---kažu da je neki pakistanac..........
e sada...ja sam svoje četvorke odradio i zaustaviću taj proces iz jednog razloga
mala zarada za veliki rizik!!!!
cijena varira od potražnje i nije stalna-zna da ide po danu i 20 dolara više!!!
zašto rizik?-sa plaćanjem i aktivacijom nemam problema jer radim sa kolegom u susjednoj zemlji i taj tip je ok !
ali......
....postoji mogućnost da se proces otkrije i da se ti imei iphonea stave na CRNU LISTU i da budu aparati blokirani!!!!! i prilikom update ----- mrka kapa :x :x
ne mora da znači---ali strpljen spašen......ko hoće može da uplati i odradi,ali previše je navale na taj fabrički server pa da ne bude situacija kao sa sonyericsson emma karticama pa sad samo nekoliko sretnika može dnevno ubosti pare na skupom otključavanju a da ne blokiraju servisnu karticu!!!
prvi će se javiti veliki igrači i provajderi koji se skupe igračke neće lako odreći da im pobjegnu sa mreže i koji će pokušati sprečiti i to mogu!!!!! jer je to IPHONE fabrički server................i oni ubiru velike pare kada korisnik im LEGALNO bježi sa mreže
pa sad birajte.................

dosta dugo godina sam u tim vodama unlocka i jedno znam da je ovo najjebenija zaštita koja se mogla pojaviti i koja se može kontrolisati iz jednog centra a da IMEI-u samom aparatu ne možeš prići-MOĆNO :thumbup:

kao što sam prorekao.........već danas problemi

Obavjest !!!!
Iphone Worldwide Factory Unlock Codovi kasne!!!! :sad: :sad: :-)
Eborg

#2837 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Koliko se raja napati ovdje oko toga. A nijednom BH operateru da dođe iz guzice u glavu i ponudi iPhone i onda da nemamo te probleme. :roll:
iSwagga

#2838 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

EUROBIH wrote:
danas im je pala cijena :thumbup: :thumbup: .....ostalo još malooooooooooooooooo :run:
koliko su 'danas'?
EUROBIH

#2839 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

EUROBIH wrote:
Image

naputak za aktivaciju IPHONE TURBO SIM gevey-a :dance:
EUROBIH

#2840 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

EUROBIH wrote:sačekaj kad budeš u roamingu :x :x .....aktivacija uvijek jovo nanovo :lol: .još da probaš u hr nazvati njihov 112 gdje je to kažnjivo..
i na nekim vezijama veća potrošnja baterije :x :x :x
dinao cijena od 75-80 KM ali cijena će da pada još.....rapidno..........stpljen-spašen
tudej 65 km :thumbup: :thumbup: :thumbup: ....i u naredna 4 dana..i onda .......STOP!
za one kojima je problem aktivacija...evo naputak.......i još nešto .......OBAVEZNO UKINITE PIN KARTICE!!!!
Image
iSwagga

#2841 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Zasto stop u nakon 4 dana?
dinao

#2842 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Jel probao neko taj GEVEY na novom untether jailbreak-u iOS 4.3.2 ??
iSwagga

#2843 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

dinao wrote:Jel probao neko taj GEVEY na novom untether jailbreak-u iOS 4.3.2 ??
Radi bez problema
jurgen

#2844 Re: iPhone - All about

Post by jurgen »

Zna li neko kako ući u DFU mod bez home dugmeta pošto hoću da nabacim drugi ios na tel. a ne radi mi dugme, pomagajte. 3G je u pitanju mada mislim da to nema veze
ado2410

#2845 Re: iPhone - All about

Post by ado2410 »

iSwagga wrote:
dinao wrote:Jel probao neko taj GEVEY na novom untether jailbreak-u iOS 4.3.2 ??
Radi bez problema

Gdje ima u Sarajevu kupiti Gevey Sim ili Rebel Micro Sim Kartice?

Hvala unaprijed.
Partijaner

#2846 Re: iPhone - All about

Post by Partijaner »

Ja imam i-phone 3GS i u mene je verzija 4.2.1 ( 8C148 ) i htio bih da uradim jailbreak tj. da ga otkljucam, pa da li bi neko bio voljan pomoc kako da to uradim a da ne pojebem nesto na njemu. Cito sam nesto na netu kao neko upozorenje prije nego se krene sa otkljucavanjem da se vidi koja je verzija na njemu pa da treba skidat nesto, ako neko moze pomoc bio bih zadovoljan. :-D
SoldierCro

#2847 Re: iPhone - All about

Post by SoldierCro »

jurgen wrote:Zna li neko kako ući u DFU mod bez home dugmeta pošto hoću da nabacim drugi ios na tel. a ne radi mi dugme, pomagajte. 3G je u pitanju mada mislim da to nema veze
teško bez home buttona u DFU :/
HaroBEG

#2848 Re: iPhone - All about

Post by HaroBEG »

ado2410 wrote:
iSwagga wrote:
Radi bez problema

Gdje ima u Sarajevu kupiti Gevey Sim ili Rebel Micro Sim Kartice?

Hvala unaprijed.

Shopping centar na grbavici, radnja se zove Univerzanlno, ja sam uzeo za svoj iPhone 4, 4.2.1 i radi bez problema
Partijaner

#2849 Re: iPhone - All about

Post by Partijaner »

Partijaner wrote:Ja imam i-phone 3GS i u mene je verzija 4.2.1 ( 8C148 ) i htio bih da uradim jailbreak tj. da ga otkljucam, pa da li bi neko bio voljan pomoc kako da to uradim a da ne pojebem nesto na njemu. Cito sam nesto na netu kao neko upozorenje prije nego se krene sa otkljucavanjem da se vidi koja je verzija na njemu pa da treba skidat nesto, ako neko moze pomoc bio bih zadovoljan. :-D
Partijaner

#2850 Re: iPhone - All about

Post by Partijaner »

Partijaner wrote:
Partijaner wrote:Ja imam i-phone 3GS i u mene je verzija 4.2.1 ( 8C148 ) i htio bih da uradim jailbreak tj. da ga otkljucam, pa da li bi neko bio voljan pomoc kako da to uradim a da ne pojebem nesto na njemu. Cito sam nesto na netu kao neko upozorenje prije nego se krene sa otkljucavanjem da se vidi koja je verzija na njemu pa da treba skidat nesto, ako neko moze pomoc bio bih zadovoljan. :-D
Hocel ko pomoc :)
Post Reply