iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lady Saray

#2451 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

mariannealen wrote:samo nemoj jailbrekovat :D )
a sto?
mariannealen

#2452 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Lady Saray wrote:
mariannealen wrote:samo nemoj jailbrekovat :D )
a sto?
ma joj,ja iskreno nisam za to,jest da imas aplikacije dzabe i jos neke pogodnosti al' ima i nekih mana, neka radi sta hoce njegov je fontele :wink:
Mustang1

#2453 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Ma jailbrake nego sta :D Koje su mane ? :D
mariannealen

#2454 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

kad sam svoj prvi iphone jailbreakovo pokvario mu se wifi i nisam se mogao konektovat na internet,pa sam ga onda ubacio i nehotice kliknu da se updejtuje i pojavio mi se katanac,pa idi otkljucavaj ga,par puta kad mu se baterija ispraznila skroz morao sam ga u neki safe mode ubacivat sta vec,i mozda sam levat al' ja mislim da se mora cekat da se aplikacija krekuje da bi se mogla skinut a za updejte aplikacija ne znam kako ide :D ovako kad imas orginal aplikacije poveca ti cijenu telefona :D
Lady Saray

#2455 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

ma vala meni iphone bez jb ili prave kupovine je obicni tel s boljim diplejom i multi touchem.. jer free aplikacije ne nude ni u pola onaj dozivljaj iphonea kao full aplikacije i igrice. kad kod nas bude da mogu sa svojom karticom kupit aplikacije ja cu ih kupovat a da dajem vise para nego sto je giftcard, maltretiram se sa ganjanjem zemlje u kojoj je mogu upotrijebiti i slicnim stvarima mi ne pada na pamet..
mariannealen

#2456 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Lady Saray wrote:ma vala meni iphone bez jb ili prave kupovine je obicni tel s boljim diplejom i multi touchem.. jer free aplikacije ne nude ni u pola onaj dozivljaj iphonea kao full aplikacije i igrice. kad kod nas bude da mogu sa svojom karticom kupit aplikacije ja cu ih kupovat a da dajem vise para nego sto je giftcard, maltretiram se sa ganjanjem zemlje u kojoj je mogu upotrijebiti i slicnim stvarima mi ne pada na pamet..
moze,ja tako radim,jest da mi je store Libanski ali imaju sve aplikacije sa americkog stora i sve je na engleskom,nadje se koja na arapskom ali to se zaobidje :D
Mustang1

#2457 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Pa jel ne mozes ako ti je jailbrake kupovat uzimat aplikacije na itunes ?
DYD666

#2458 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

mariannealen wrote:kad sam svoj prvi iphone jailbreakovo pokvario mu se wifi i nisam se mogao konektovat na internetD
Evo ja se kolebam da li ga restore pa nek ide i JB dodjavola, jer WiFI me zeza, odnosno ne radi nikako, a i SIM kartica me zeza blago receno jer ni poruke ni pozivi mi ne prolaze ako je telefon ugasen, i rado bih da mi to sve proradi, ali:
1- nisam siguran da ce proraditi, jer je radilo (Wifi i SIM) i ranije sa JB na istom firmwareu. (Jedino BL mozda ali mislim da je OK, jer dugo je bilo OK na istom BL i samo najednom počelo da zeza)
2- a takodje, evo kontam i neka proradi WiFi, skontam da je onda opet crnjak jer da bi uzivao u WiFi-u kako treba, nedostajace mi veliki broj aplikacija, sto chat klijenata sto online igara itd itd, sve ono sto fkt ne bih sada kupovao karticom, tako da mi dodje na isto :-)
3- nisam bas ni nacisto kako da uopšte otkljucam SIM, a da to nije sa PwnageTool sto je samim time vec u ilegalnim pricama odnosno, moze biti uzrok ovom problemu na prvom mjestu, tako da sam opet na polaznoj tačci :-?
4- cuo sam da JB zeza i bateriju mada je moja (koliko je stara) jos i dobra... 2-3 dana najmanje za normalnu upotrebu...
DYD666

#2459 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Bubalo1 wrote:Pa jel ne mozes ako ti je jailbrake kupovat uzimat aplikacije na itunes ?
naravno da mozes...
mariannealen

#2460 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

DYD666 wrote:
mariannealen wrote:kad sam svoj prvi iphone jailbreakovo pokvario mu se wifi i nisam se mogao konektovat na internetD
Evo ja se kolebam da li ga restore pa nek ide i JB dodjavola, jer WiFI me zeza, odnosno ne radi nikako, a i SIM kartica me zeza blago receno jer ni poruke ni pozivi mi ne prolaze ako je telefon ugasen, i rado bih da mi to sve proradi, ali:
1- nisam siguran da ce proraditi, jer je radilo (Wifi i SIM) i ranije sa JB na istom firmwareu. (Jedino BL mozda ali mislim da je OK, jer dugo je bilo OK na istom BL i samo najednom počelo da zeza)
2- a takodje, evo kontam i neka proradi WiFi, skontam da je onda opet crnjak jer da bi uzivao u WiFi-u kako treba, nedostajace mi veliki broj aplikacija, sto chat klijenata sto online igara itd itd, sve ono sto fkt ne bih sada kupovao karticom, tako da mi dodje na isto :-)
3- nisam bas ni nacisto kako da uopšte otkljucam SIM, a da to nije sa PwnageTool sto je samim time vec u ilegalnim pricama odnosno, moze biti uzrok ovom problemu na prvom mjestu, tako da sam opet na polaznoj tačci :-?
4- cuo sam da JB zeza i bateriju mada je moja (koliko je stara) jos i dobra... 2-3 dana najmanje za normalnu upotrebu...
wifi ce mozda nekad proradit pod nekim vanzemaljskim uvjetima i to na par minuta(tako je bio slucaj sa mojim) :D
a za bateriju ne brini,dok sam imao 3gs normalne upotrebe trajao je 2 dana a baterija kod 4 isto mi traje cak nekad i manje,imam ja americki store racun i skinuo dzabe aplikaciju apptracker tako nesto i skidam one aplikacije sto su dzabe na snizenju i ima bas dobrih aplikacija
Evo jednih vijesti za iOS ali samo za preplatnike SDK sto znaci novi dolazi brzo
http://i55.klix.com/2zno02a.png
DYD666

#2461 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

OfTopic..ali, zna li neko jeli moguce da sama SIM kartica jednostavno "ode" i da bi je trebalo zamjeniti? I ako da, jeli to izvodivo sa ultrom, na telecomu, tipa da prosto odem na salter i zatrazim novu?

Koliko sam skuzio iz raznih foruma, ovo sto mi se desava da blokira SIM jer zato jer izgleda da u pozadini negdje SIM pokusava da radi preko EDGE/GPRS, a posto oboje ne moze, kartica blokira tel mrezu.
Ali sam deaktivirao sve sto se moglo kod telecoma, one APN pobrisao sve, provjerio sve Apps i games da neka u pozadini ne pokusava da se spoji itd itd...ali mi opet suhva dakod njih nesta nije ostalo na mom accountu vezano za edge, jer sam jednom dobio SMS od njih kao "uskoro cete dobiti poruku sa novim postavkama za edge" i od tada me ovo i zeza zapravo, pa kontam ako nije slucajnost, dali je moguce da su oni nesta kod sebe cudno podesili jer ipak oficijelno ne radi sa iPhoneom, mozda je doslo do nekih nekompatibilnosti

Rado bih sve ovo rastabitio prije nego uradim restore...
DYD666

#2462 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

mariannealen wrote: wifi ce mozda nekad proradit pod nekim vanzemaljskim uvjetima i to na par minuta(tako je bio slucaj sa mojim) :D
to sam primjetio, kad je hladan telefon, WiFi se dozove...
febo_acm

#2463 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Ja ću ti odgovoriti na ono što znam. Moguće je da "poludi" SIM itekako. Meni su jendom na ULTRI kasnile poruke nenormalno i dobio sam novi SIM i sve je radilo kako treba. Odeš na šalter i dobit ćeđ novi SIM, samo će ti trebati ULTRA certifikat. Sad da li će to riješiti tvoje probleme...

Zašto ne uradiš backup i restore čisto da probaš da nije ipak nešto drugo u pitanju?
DYD666

#2464 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

AMD wrote: Zašto ne uradiš backup i restore čisto da probaš da nije ipak nešto drugo u pitanju?
Radim upravo. Otici cu i do telecoma prije nego mu bas zveknem format, hvala za info.

Btw, i dalje ne kuzim kako cu ga otkljucati na telecom mrezu nakon mu uradim restore kroz iTunes, a zelim izbjeci PwnageTool varijante niti imam WiFi?
febo_acm

#2465 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Pa moj je fabrički otključan, ja nemam tih problema. Probaj sa ovim linkom, mislim da bi ovo trebalo da bude ok :

http://mygadgetnews.com/2010/12/03/how- ... 6-and-sam/
iSwagga

#2466 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Postavio sam ja nekad ranije link kako da otkljucas bez wifi.. Naravno da sim kartica moze da ode.. Samo je zamjeni.
DYD666

#2467 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

OK. tnx
Zado sam mu onaj "erase all content and settings" ali evo vergla satima :)
iSwagga

#2468 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Samo da imaju SBSettings i biteSMS kao native app a ne ono vnoGo sad sto imaju i ja nebi nikad jb uradio..
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:49, edited 1 time in total.
DYD666

#2470 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Jesam li ja poludio ili ispade da tel. ne mogu otkljucati prije nego uradim jailbreak svakako? :S
zli_hordas

#2471 Re: iPhone - All about

Post by zli_hordas »

Iphone je jedno smece komplikovano zbog kojeg samo mislis da si kul.
iSwagga

#2472 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

DYD666 wrote:Jesam li ja poludio ili ispade da tel. ne mogu otkljucati prije nego uradim jailbreak svakako? :S
ma puko ko tromblon :dance:
Ako ti nije fabricki otkljucan moras jb pa ultrasn0w.. ako jeste fabricki onda samo ubaci SIM i 'opleti'..
febo_acm

#2473 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:Samo da imaju SBSettings i biteSMS kao native app a ne ono vnoGo sad sto imaju i ja nebi nikad jb uradio..

Ja im mogu halaliti i SBsettings, ali bitesms ili irealsms teško... Uzeo sam sinoć Gift card od 25$ tako da sad imam sve app koje mi trebaju paid, ali eto jebe me ovaj sms najviše...
febo_acm

#2474 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

zli_hordas wrote:Iphone je jedno smece komplikovano zbog kojeg samo mislis da si kul.
Tako je, ja ovom isvagi :D to stalno govorim. On uporan baš sa ovim ajfonom... Jarane, NOKIA je NOKIA. Živ ti meni bio.
febo_acm

#2475 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

dzemmo wrote:
iSwagga wrote:Samo da imaju SBSettings i biteSMS kao native app a ne ono vnoGo sad sto imaju i ja nebi nikad jb uradio..
zar ti je to toliko bitno, ima li neka legalna zamjena za biteSMS

Jbg, fakat neznam da li si koristio biteSMS, ali ima mnogo opcija. Recimo schedule je meni ekstra, neces nikad zaboraviti nečiji rođendan :D Send confirmation također, da slučajno ne bude belaja :D Passcode lock pogotovo :D Quick reply :D I još mnogo toga....
Post Reply