Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
soha96 wrote: ↑12/02/2020 10:06
11 ispred xs. Jedina prednost xs jeste taj displej i malo tanje ivice. Te ivice nakon 2 sata vise uopste ne primijecujes a ekran je odlican za Iphone telefon od 1400 KM nov par mjeseci nakon izlaska. Dobijes bolje kamere, bateriju i noviji telefon koji ce duze imati podrsku.
Uostalom x i xs su identicni telefoni, ako 11 ne bi bila opcija prije bih uzeo x za manje pare.
Nije istina da su identicni x i xs. Xs ima bolju kameru, bolju autonomiju, bolji procesor i gigu rama vise tako da nikako ne mogu biti isti. Lcd na 11 naspram oled na xs tako ruzno izgleda. Bolja je baterija, kamera i malkice procesor na 11 ali dati 1400 km koliko je nov za telefon sa lcd ekranom u 2020 meni je neshvatljivo.
Naravno, svako ima svoje misljenje i za svoj novac nek kupuje sta hoce.
Ta giga rama i malo bolji procesor na xs se vidi na radu iphonea isto kao da meni opadne jedna dlaka s glave. A kamera na xs je mozda malo bolja ali nikakva posebna razlika, neprimijetna 95% ljudi niti ima neka velika unaprijedjenja kao sto je wide camera npr ili znacajno bolji night mode itd. Za mene je xs nikakav upgrade u odnosu na x.
Sto se tice 11 vs xs ok i tu zavisi od potreba ljudi. Kome je oled toliko bitan mozda mu se i ne isplati uzimati, meni iskreno ne predstavlja veliku razliku i ne smeta mi a duplo mi je bitnija dosta bolja kamera i bolja baterija. S obzirom da mi zbog toga vise odgovara 11 onda trend novog modela dodje kao bonus.
pozdravljam , moze li mi neko pomoci oko prebacivanja kontakata sa google drivea, na icloud, znaci nemam kod sebe android uredjaj ali imam na driveu snimljene kontakte u vcf formatu, a na icloudu mi treba vcard pa ima li iko kakav program za konvertovanje, ovo sto sam na netu probao sve fejkovi. pozz
mbenz wrote: ↑12/02/2020 12:53
pozdravljam , moze li mi neko pomoci oko prebacivanja kontakata sa google drivea, na icloud, znaci nemam kod sebe android uredjaj ali imam na driveu snimljene kontakte u vcf formatu, a na icloudu mi treba vcard pa ima li iko kakav program za konvertovanje, ovo sto sam na netu probao sve fejkovi. pozz
Ako prelazis na Apple ekosistem.. potrosi 1h i prepisi sta ti treba.. Garantujem ti da imas br 30-40% kontakata koji ti i ne trebaju
Ja sam sve stavio na sim karticu na androidu (pošto je nova) i mislim da ima oko 200, ako ne i više mjesta. I samo importovao na iphone-u. Sto gentoo kaze, ja sam uradio isto što gentoo kaze i obrisao oko 30, 40 brojeva.
Ako prelazis na Apple ekosistem.. potrosi 1h i prepisi sta ti treba.. Garantujem ti da imas br 30-40% kontakata koji ti i ne trebaju
ma neka sam suprugin ukucao , ostalo ce samo na svoje doci
ma neka sam suprugin ukucao , ostalo ce samo na svoje doci
Imam dilemu kupiti Samsung Note9 ili Apple iphone XS Max. Cijene su znači cca 1000KM i 1500KM. Osnovna dilema jel vrijedi ovaj XS Max 500KM više nego Note9 ? Jer za 500KM mogu kupit jos neki tablet pa imat recimo za igrice i sl.
Reuf-Refko wrote: ↑13/02/2020 11:41
Imam dilemu kupiti Samsung Note9 ili Apple iphone XS Max. Cijene su znači cca 1000KM i 1500KM. Osnovna dilema jel vrijedi ovaj XS Max 500KM više nego Note9 ? Jer za 500KM mogu kupit jos neki tablet pa imat recimo za igrice i sl.
Ma kupi Samsung S20 Ultra, on ti počinje od 3000KM, to sigurno vrijedi.
basicm wrote: ↑13/02/2020 09:43
Eto, kad dodje x javi fali li mu sta. Da vidim u cemu ja grijesim sto ne mijenjam za noviji. Ja mu zamjerke ne vidim, ali mozda ne vidim dobro.
evo dosao x , gubim se po njemu ali na prvi pogled mi se svidja ovaj ios koliko vidim nista mu ne fali samo imam osjecaj da se malo vise grije, vjerovatno sto je staklo pozadi a nisam maskicu nabavio, zdravlje baterije 86 postom nadam se da me moze posluziti koji mjesec pa onda u meku novu zamjeniti. usput koliko traje mjenjanje baterije jeli se moze za dan zavrsiti ili ostavis mob par dana ??
Eto, kad dodje x javi fali li mu sta. Da vidim u cemu ja grijesim sto ne mijenjam za noviji. Ja mu zamjerke ne vidim, ali mozda ne vidim dobro.
evo dosao x , gubim se po njemu ali na prvi pogled mi se svidja ovaj ios koliko vidim nista mu ne fali samo imam osjecaj da se malo vise grije, vjerovatno sto je staklo pozadi a nisam maskicu nabavio, zdravlje baterije 86 postom nadam se da me moze posluziti koji mjesec pa onda u meku novu zamjeniti. usput koliko traje mjenjanje baterije jeli se moze za dan zavrsiti ili ostavis mob par dana ??
Ne traje vise od 2-3 sata max to iz iskustva kazem jer sam mijenjao na 6s sve zavisi naravno od servisa do servisa kako se kome “ćejfne”.
Može ti biti sigurno, sve preko 80% je OK. Ja sam polovan iPhone 7 koristio nekih 8-9 mjeseci i spalo mi je sa 86% na 85%. Čekaj da bude neka dobra akcija na zamjenu baterije Oni to mogu završiti jako brzo samo je pitanje koliko imaju posla u tom momentu.
Da se vežem i za tvoje pitanje o kontaktima. Ako imaš već kontakte u Google-u onda stavi postavi na iPhone da ti sa Google vuče imenik, najlakše je. Ja često rotiram telefone i kad imam prelaz android - iOS to je spas.
Joj bolje da ne pišemo o tome šta je jednostavnije a šta nije, navući ćemo dežurne pljuvače A sa imenikom sam se i ja patio dugo, svaki put kad se prešaltam sa androida na iPhone izvučem imenik iz Google-a, obrišem imenik u iCloud-u pa ubacim taj vcard da imam sve brojeve. Onda sam skontao da bez veze glumim budalu
Kakva je povezivost iPhone-a i Samsung sata ako neko ima? Razmišljam i o kupovini Apple Watch-a, ali dosta je skuplji od ovog Samsung Active pa ne znam sama. Inače ne planiram prelaziti na Android zadugo pa se možda isplati i uložiti u Apple watch.
esawyer wrote: ↑13/02/2020 14:32
Kakva je povezivost iPhone-a i Samsung sata ako neko ima? Razmišljam i o kupovini Apple Watch-a, ali dosta je skuplji od ovog Samsung Active pa ne znam sama. Inače ne planiram prelaziti na Android zadugo pa se možda isplati i uložiti u Apple watch.
Galaxy Watch Active je podržan od strane iOS-a putem aplikacije Samsung Galaxy Watch, koja je dostupna na App Store-u.
odes na icloud.com i pratis instrukcije kako da iz kojeg formata ih ubacis u icloud i to je to mozes takodjer da ih ubacis u svoj google contacts, pa samo da racun syncas sa iphone