iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:56, edited 1 time in total.
EUROBIH

#2327 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

dinao wrote:
iSwagga wrote:
hakazvaka wrote:ja cu sad ono uletit zbrda zdola i samo upitat: imal unlock za iphone 4 ios4.2?
Nema, evo sad MuscleNerd objavio da nece unlock izdati sve dok 4.3 ili 4.2.5 ne izadje.. :sad:
http://twitter.com/MuscleNerd/status/25839932270452737
Sta mislis koliko je to otprilike? Koliko inace traje test beta iOS-a?
Dojadilo mi više čekati..igra mačke i miša izmedju Apple i DevTeama.

Razmisljam da zamjenim iPod od 600 eura za neki HTC.

zaboravite ubuduće na unlock........ili se sprema novi box za dobre pare ili je netko kupljen :-) :-) :-) ...dosta dugo su ljudi radili džabno..
Mustang1

#2328 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Razumijel se neko bas u iphone :D Ima jedan iphone ne radi .. ne moze screen ne reaguje na dodir..Bio je mjenjan on i nije do njega nego neko strujno kolo otisljo valjda ? Bio bi jeftin iphone al samo me zanima razumijel se neko u to sta je to strujno kolo..bojim se da se opet ne sjebe za par dana :D
febo_acm

#2329 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

iSwagga wrote: @amd rossonero1985?

Yeeaaah :D
thEnd

#2330 Re: iPhone - All about

Post by thEnd »

Ovo sam kopirao sa jednog foruma. Sta mislite da li je ovo istina, a ako jeste zna li neko te likove koji ovo rade???

ip4 fw4.1 i BB02.10.04 mogu u Sarajevu otkljucati u dosta servisa.a kako mogu meni su ljudi objasnili,ovako to ide,ja im samo kazem s koje mreze mi je ip,i oni imaju neke sporazume,ugovore sta ja znam sta vec,i njima tal operater posalje svoj kod kojim su zakljucani ip4 na njihovoj mrezi,i oni meni otkljucaju tim kodom telefon,i bude kao da sam ga kupio sim free,ne moze se vise zakljucati,znaci bas bude sim free,samo sto je cijene paprena,300 km=150 eura.ako mi ne vjerujes,dat cu ti linkove od servisa pa pitaj.
dinao

#2331 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

thEnd wrote:Ovo sam kopirao sa jednog foruma. Sta mislite da li je ovo istina, a ako jeste zna li neko te likove koji ovo rade???

ip4 fw4.1 i BB02.10.04 mogu u Sarajevu otkljucati u dosta servisa.a kako mogu meni su ljudi objasnili,ovako to ide,ja im samo kazem s koje mreze mi je ip,i oni imaju neke sporazume,ugovore sta ja znam sta vec,i njima tal operater posalje svoj kod kojim su zakljucani ip4 na njihovoj mrezi,i oni meni otkljucaju tim kodom telefon,i bude kao da sam ga kupio sim free,ne moze se vise zakljucati,znaci bas bude sim free,samo sto je cijene paprena,300 km=150 eura.ako mi ne vjerujes,dat cu ti linkove od servisa pa pitaj.

daj linkove :)
EUROBIH

#2332 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

thEnd wrote:Ovo sam kopirao sa jednog foruma. Sta mislite da li je ovo istina, a ako jeste zna li neko te likove koji ovo rade???

odavno se nisam slatko nasmijao.......neke sporazume,ugovore :lol: :lol:mrežni ip :lol: :lol:

ovako samo može,na imei aparata ...samo iz UK

IPhone 2G-3G-3Gs Tesco UK Full Unlock
IPhone 3g 3gs Vodafone UK Full Unlock
IPhone 4 - 3G - 3Gs - 2G T-Mobile UK Full Unlock
IPhone 4 O2 UK Full Unlock
IPhone 4 Orange UK Full Unlock
IPhone 4 Tesco UK Full Unlock
IPhone 4 Vodafone UK Full Unlock
IPhone O2 UK Full Unlock
IPhone O2 UK Full Unlock (Option2)
IPhone Orange UK Full Unlock
iSwagga

#2333 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Bubalo1 wrote:Sto cu se pokajati :D
skontat ces da ili samo pederi ili trebe bijeli iphone nosaju.. a i stvarno je ruzan, ali bas.. na prvi izgled i ovako na slikama je dobar.. a bgm nakon par dana.. fujj.. kad sam dobio iphone4 nisam mogao ovaj bijeli 3gs ni da poklonim. .niko ga nije htio.. :mrgreen:
taxi_driver

#2334 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

ako neko ima zakljucan iphone iz holandije,od danas ga moze otkljucati legalno bez dodatnog placanja.za upustvo na pp.
Mustang1

#2335 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

iSwagga wrote:
Bubalo1 wrote:Sto cu se pokajati :D
skontat ces da ili samo pederi ili trebe bijeli iphone nosaju.. a i stvarno je ruzan, ali bas.. na prvi izgled i ovako na slikama je dobar.. a bgm nakon par dana.. fujj.. kad sam dobio iphone4 nisam mogao ovaj bijeli 3gs ni da poklonim. .niko ga nije htio.. :mrgreen:
Ma uzet cu koji bude sto vise gledam nije mi bitna boja :D A gledam ove aplikacije ..igre :D ..i nije mi jasno kako prije nisam dosao na ideju da uzmem iphone :D
febo_acm

#2336 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Možda si bio vjeran velikom Symbianu :D
BABOcool

#2337 Re: iPhone - All about

Post by BABOcool »

Je li moguce preko iThunes-a doati ubaciti applikaiju na iphone a da pri tome ne obrisem vec postojece krekovane u telefonu koje naravno nisu sa iTunes-a?
iSwagga

#2338 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

BABOcool wrote:Je li moguce preko iThunes-a doati ubaciti applikaiju na iphone a da pri tome ne obrisem vec postojece krekovane u telefonu koje naravno nisu sa iTunes-a?
Sto jednostavno ne uradis "Transfer Purchased Apps" i onda Sync da ti prebaci sve krekovane u iTunes tako da neces imati nikad nikakvih problema ubuducnosti..
thEnd

#2339 Re: iPhone - All about

Post by thEnd »

EUROBIH wrote:

odavno se nisam slatko nasmijao.......neke sporazume,ugovore :lol: :lol:mrežni ip :lol: :lol:

ovako samo može,na imei aparata ...samo iz UK

IPhone 2G-3G-3Gs Tesco UK Full Unlock
IPhone 3g 3gs Vodafone UK Full Unlock
IPhone 4 - 3G - 3Gs - 2G T-Mobile UK Full Unlock
IPhone 4 O2 UK Full Unlock
IPhone 4 Orange UK Full Unlock
IPhone 4 Tesco UK Full Unlock
IPhone 4 Vodafone UK Full Unlock
IPhone O2 UK Full Unlock
IPhone O2 UK Full Unlock (Option2)
IPhone Orange UK Full Unlock
Ma i ja kontam da je ovo patka. Evo cekam da mi ovaj lik da broj tel, pa cu nazvati da vidim i to cudo.
Mustang1

#2340 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

AMD wrote:Možda si bio vjeran velikom Symbianu :D
Ma jok ..
Moja prva ozbiljna ljubav i nikad ga ni mjenjo nisam nit sam pomisljo ...Al nesto mi se gasi pa da se pocastim za rodjendan :D
Image
BABOcool

#2341 Re: iPhone - All about

Post by BABOcool »

iSwagga wrote:
Sto jednostavno ne uradis "Transfer Purchased Apps" i onda Sync da ti prebaci sve krekovane u iTunes tako da neces imati nikad nikakvih problema ubuducnosti..

Kad idem na Transfer Purchased on ko krene ali ubrzo stane i nista se ne desava... crash
zaritisinebrute

#2342 Re: iPhone - All about

Post by zaritisinebrute »

e ovako jedno pitanjce ... imam iphone 4 ... i planiram da kupim ipad ... (znaci ne radi smike i folova ... treba mi prenosno racunalo pa eto ako ipad zadovoljava te kriterijume hehehehe )

e sada malo sam u dilemi ... citao sam po netu i to i dosao do zakljucka da je ipad ustvari uvecana verzija iphona ... pa eto ako mi neko moze napisati ono pro kontra ... sta mi nudi ipad sto mi ne nudi iphone ... naravno a da to ne bude velicina ekrana hehehehe

pooozzzz svima ;)
hakazvaka

#2343 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

zaritisinebrute wrote:e ovako jedno pitanjce ... imam iphone 4 ... i planiram da kupim ipad ... (znaci ne radi smike i folova ... treba mi prenosno racunalo pa eto ako ipad zadovoljava te kriterijume hehehehe )

e sada malo sam u dilemi ... citao sam po netu i to i dosao do zakljucka da je ipad ustvari uvecana verzija iphona ... pa eto ako mi neko moze napisati ono pro kontra ... sta mi nudi ipad sto mi ne nudi iphone ... naravno a da to ne bude velicina ekrana hehehehe

pooozzzz svima ;)
nista pored onog sto iphone nudi.
zaritisinebrute

#2344 Re: iPhone - All about

hakazvaka wrote:
zaritisinebrute wrote:e ovako jedno pitanjce ... imam iphone 4 ... i planiram da kupim ipad ... (znaci ne radi smike i folova ... treba mi prenosno racunalo pa eto ako ipad zadovoljava te kriterijume hehehehe )

pooozzzz svima ;)
nista pored onog sto iphone nudi.
e hvala na odgovoru znaci da ne bacam pare kada cu dobiti ustvari isto samo uvecano nekoliko puta ... :)

a sta mislite za galaxy tab ???? ... je li i to uvecana verzija samsung galaxy-ja ?????
DYD666

#2345 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

zaritisinebrute wrote:ako mi neko moze napisati ono pro kontra ... sta mi nudi ipad sto mi ne nudi iphone ... naravno a da to ne bude velicina ekrana hehehehe
Ako u grubo gledas, ispade stvarno nista, ali vidi ovako:
Za pocetak interface - ne mora da na prvu zvuci wow, ali kod mnogih aplikacija dobro dodje i preglednije je, recimo email app, nije kao u phonea, gdje ulazis kroz inbox i dalje prozor za prozorom jednosmjerno, vec izgleda kao full desktop mail app, sa listama inboxa sa strane, posebnim prozorom za kontakte itd...(nadam se da ces ovo skuziti ovako iz teksta, da sad ne kacim neke slike sa uporedbom itd...)
A isto to vazi za jos mnogo aplikacija. Prosto veca povrsina tu dolazi do izrazaja tako da se moram malo uhvatiti toga sto si rekao "da ne bude velicina" ali stvar je da sama ta velicina dosta mijenja stvari za usera, ne treba je gledati samu kao takvu. Nije to bas samo uvecano - i nista, sve isto. To bi bilo kao da ja kazem, "jaran je zadrzao isti PC ali je kupio duplo veci monitor - i ništa. Ni malo nije "nista" ako se lik bavi pripremom stampe, digitalnim slikanjem i sl...znaci isto kao na desktopima, veca dimenzija screena sigurno da ima prednosti.
E sad, iPad definitivno nije "džep friendly" :) Ako je ti velicina predstavlja, ili ne razliku zbog nosanja, oko toga ces sam skontati najbolje. Vjerovatno je za "na more" iPad gotivniji ali za neplanski kraci put busom mozda vec i nije. Ono, zavisi malo i do korisnika i upotrebe, tj. onoga sta najvise na njemu kontas raditi.
Bez dileme da je pogledati film na iPadu veci ugodjaj, da ne govorimo o čitanju stripova ili knjiga, pa i surfanju, a bogami ni kucanje nekog veceg teksta ili predavanja sa faxa i sl. na tako vecoj tastaturi nije zanemarivo, ali opet kazem pod uslovom da ces te stvari koristiti u toj mjeri da ti to dodje do izrazaja. Ako nisi taj tip korisnika, onda je vec upitno.
Postoji i razlika kod dosta igara, da ne nabrajam od PvZ, Carcassonne, Red Alert, Fruit Ninja...ali opet pod uslovom da si do te mejre "pocket gamer" pa da ti se isplati. Meni licno bi leglo to sve bez daljnjeg, i te kako, ali sasvim mogu razumjeti da ga neko nebi koristio nista drugacije nego i sam iPhone kada je 90% svakodnevnih operacija u pitanju i tu je ono...upitna svrsishodnost.
Probaj se ne zalijetati i skontati za sta bi ga koristio najvise, ali ne samo iz tog ugla, vec i iz ugla da probas otkriti sta ti jos sve on mozda nudi sto i ne znas da moze, a dobro bi ti doslo.
zaritisinebrute

#2346 Re: iPhone - All about

DYD666 wrote:
zaritisinebrute wrote:ako mi neko moze napisati ono pro kontra ... sta mi nudi ipad sto mi ne nudi iphone ... naravno a da to ne bude velicina ekrana hehehehe
Ako u grubo gledas, ispade stvarno nista, ali vidi ovako:
Za pocetak interface - ne mora da na prvu zvuci wow, ali kod mnogih aplikacija dobro dodje i preglednije je, recimo email app, nije kao u phonea, gdje ulazis kroz inbox i dalje prozor za prozorom jednosmjerno, vec izgleda kao full desktop mail app, sa listama inboxa sa strane, posebnim prozorom za kontakte itd...(nadam se da ces ovo skuziti ovako iz teksta, da sad ne kacim neke slike sa uporedbom itd...)
A isto to vazi za jos mnogo aplikacija. Prosto veca povrsina tu dolazi do izrazaja tako da se moram malo uhvatiti toga sto si rekao "da ne bude velicina" ali stvar je da sama ta velicina dosta mijenja stvari za usera, ne treba je gledati samu kao takvu.
E sad, iPad definitivno nije "džep friendly" :) Ako je ti velicina predstavlja, ili ne razliku zbog nosanja, oko toga ces sam skontati najbolje. Vjerovatno je za "na more" iPad gotivniji ali za neplanski kraci put busom mozda vec i nije. Ono, zavisi malo i do korisnika i upotrebe, tj. onoga sta najvise na njemu kontas raditi.
Bez dileme da je pogledati film na iPadu veci ugodjaj, da ne govorimo o čitanju stripova ili knjiga, pa i surfanju, a bogami ni kucanje nekog veceg teksta ili predavanja sa faxa i sl. na tako vecoj tastaturi nije zanemarivo, ali opet kazem pod uslovom da ces te stvari koristiti u toj mjeri da ti to dodje do izrazaja. Ako nisi taj tip korisnika, onda je vec upitno.
Postoji i razlika kod dosta igara, da ne nabrajam od PvZ, Carcassonne, Red Alert, Fruit Ninja...ali opet pod uslovom da si do te mejre "pocket gamer" pa da ti se isplati. Meni licno bi leglo to sve bez daljnjeg, i te kako, ali sasvim mogu razumjeti da ga neko nebi koristio nista drugacije nego i sam iPhone kada je 90% svakodnevnih operacija u pitanju i tu je ono...upitna svrsishodnost.
Probaj se ne zalijetati i skontati za sta bi ga koristio najvise, ali ne samo iz tog ugla, vec i iz ugla da probas otkriti sta ti jos sve on mozda nudi sto i ne znas da moze, a dobro bi ti doslo.
e hvala ti na odgovoru ... ali znas kako meni je potrebno nesto sto ce mi birir zamjena laptopu-u ... mislio sam kupiti laptop ali sam cuo za ipad i onda se malo zamislio ... zasto ne bih to uzeo (malo sam informaticki zakrzljao pa nisam bas upucen u to sta je tablet) ... i onda skontam imam iphone4 na kojem radim apsolutno sve igram se, radim na aplikacijama, surfam ... mislim sluzimi za skoro sve ... e sada mnoge operacije poput igranja malo ''jacih'' igara, pisanja (seminara, skripti, popisa itd), malo obimnijeg surfanja to radim na kompu (opet to surfanje je potpuno drugacije na kompu) ... pa sam mislio da li mi ipad moze taj dio za koji mi sluzi komp zamjeniti ... znas ne bih da dobijem iphone u vecoj verziji sve isto samo je ekran ogroman (zelim da je malo drugaciji, brzi, sa drugacijim aplikacijama, drugacijim os-om , mozda podrskom za flash itd.) ... jaooo sam sebe sam zapetljao :)

ustvari treba mi laptop na dodir bez tastature ... eto hehehehe

pa ako ima ko da preporuci ako ipad nije to ... :)

i opet izvinjavam se svima na ovolikom smaranju :)
Lady Saray

#2347 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

ako gledas laptop vs ipad 1:1 onda zaboravi na ipad jer nema cd/dvd/usb stvari. ja imam i iphone i ipad i macbook i mogu ti reci da mi macbook haman pa kupi prasinu pored ipada jer sve sto mi treba radim na ipadu, surfam, citam, pisem radove.. prije sam maltretirala iphone na sve moguce nacine sad to radim ipadu.. sta god da mi zatreba mogu uraditi bez da skiljim po iphonu
s druge strane ako mozes preci preko toga da stvari saljes i primas wifiom/kablom/mailom tj nisi ovisan o stalnom koristenju usb-a onda je ipad sasvim ok pogotovo sto se i on sam moze kaciti na 3g pa imas internet ili preko mywi aplikacije dijelis svoj gprs pretvarajuci ga u wifi kad vec imas iphone onda kupis model bez 3g mreze tj za iste pare dobijes vise memorije
uostalom kupiti ipad nisu bacene pare.. ne pada mu vrijednost s brojem instaliranih aplikacija.. ako si u mogucnosti da kupis kupi i vidi, koristi ga intenzivno i ako ti se bas bas ne svidi lako ti ga je prodati ili mijenjati za sasvim dobar laptop
DYD666

#2348 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

zaritisinebrute wrote: e sada mnoge operacije poput igranja malo ''jacih'' igara, pisanja (seminara, skripti, popisa itd), malo obimnijeg surfanja to radim na kompu (opet to surfanje je potpuno drugacije na kompu) ... pa sam mislio da li mi ipad moze taj dio za koji mi sluzi komp zamjeniti ...
Kontam. Heh, po Apple propagandi, navodno bi taj (između ostalih) segmenata, ne samo trebao i mogao biti zamjenjen, nego je navodno toliko gotivniji na iPadu spram laptopa i to gledano samo kroz direktno koristenje/user iskustvo, da bi samo to po sebi trebalo da zakrpa tu prazninu. U praksi kako stvari stoje, mislim da ima previse drugih faktora...A ako ti treba kako kazes zapravo laptop ali na touch/bez tastature, onda iPad (ali i bilo koji drugi tablet) svakako jeste upravo to. Sto ne znaci opet da ce ti leci 100% te da ces se usreciti (OK znamo da su minimalne sanse da se unesrecis naravno) ali najbolje bi bilo ako imas prilike kod nekoga probati ga malo duze...cisto da vidis sam iz prve ruke, prije kupovine.
iSwagga

#2349 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Ma nista drug, ne trci pred rudo. Nego, ti sacekaj iPad2 da izadje.. :thumbup:
zaritisinebrute

#2350 Re: iPhone - All about

e hvala vam svima na odgvorotima (lady saray,dyd666,iswagga)... pomogli ste mi praaavo ... nista najbolje bi mi bilo da vidim da ga isprobam malo kao sto DYD666 rece .... pa da odlucim ... sve u svemu ako ga i ne kupim ... sacekacu ipad2 (koji ce vjerovatno na ljeto) pa da vidimo hoce li on donjeti neka poboljsanja ... :D

vidjeti cu da probam i taj galaxy tab ... hvala vam jos jednom svima na odgovorima :)
Post Reply