http://handbrake.fr/
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
paloma
-
DYD666
#2253 Re: iPhone - All about
Ima ih više ali samo da potvrdim - Handbrake majka 
Kao prvo besplatan, file koji on napravi je daleko bolji nego li koji dobijete sa nekim od onih azijskih SkySofy, Silisoft ili kako vec, sličnih konvertera sumnjivog porijekla koji uz to sve-nisu free, sam broj opcija u handbrakeu je fantastican, od ubacivanja subtitlea, do manuelnog podesavanja bitratea, ali i opcije da zadate željenji file size, uz to podrška za 64bit se i te kako isjeti, a u novoj verziji je stigla napokon i mogucnost ubacivanja/scan fiše fileova odjednom. Te naravno podešavanja i force rezolucije maltene na bilo koju velicinu i ratio.
Za iPhone konkretno preporučujem spustiti manualni fiksni bitrate na 512 (uz h.264 naravno) te svakako sirinu slike od 480. Idealan omjer kvalitete, file sizea i potrošnje baterije.
Za one sa manje strpljenja, probajte http://www.domzilla.net/en/iphone-apps/movieplayer/
Kao prvo besplatan, file koji on napravi je daleko bolji nego li koji dobijete sa nekim od onih azijskih SkySofy, Silisoft ili kako vec, sličnih konvertera sumnjivog porijekla koji uz to sve-nisu free, sam broj opcija u handbrakeu je fantastican, od ubacivanja subtitlea, do manuelnog podesavanja bitratea, ali i opcije da zadate željenji file size, uz to podrška za 64bit se i te kako isjeti, a u novoj verziji je stigla napokon i mogucnost ubacivanja/scan fiše fileova odjednom. Te naravno podešavanja i force rezolucije maltene na bilo koju velicinu i ratio.
Za iPhone konkretno preporučujem spustiti manualni fiksni bitrate na 512 (uz h.264 naravno) te svakako sirinu slike od 480. Idealan omjer kvalitete, file sizea i potrošnje baterije.
Za one sa manje strpljenja, probajte http://www.domzilla.net/en/iphone-apps/movieplayer/
-
iSwagga
#2254 Re: iPhone - All about
Mogu li sa Handbrake da konvertujem film sa iphonea iz .m4v u dvd format.. ili samo radi na konvertovanju raznih formata za iphone, ipad.. itd..
- Lady Saray
#2255 Re: iPhone - All about
ja za ipad nista ne konvertujem koristim buzz player. nisam ga probala na iphonu ali ima i za iphone
BUZZ Player can play almost anything, including:
☆ Container formats: 3GP, AVI, ASF, FLV, MKV (Matroska), MOV (QuickTime), MP4, NUT, Ogg, OGM, RealMedia, Bink, WMV
☆ Video formats: Cinepak, DV, H.263, H.264/MPEG-4 AVC, HuffYUV, Indeo, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, RealVideo, Sorenson, Theora, WMV, Bink
☆ Audio formats: AAC, AC3, ALAC, AMR, DTS, FLAC, Intel Music Coder, Monkey's Audio, MP3, Musepack, RealAudio, Shorten, Speex, Vorbis, WMA, Bink
☆ Subtitle formats: SRT, A*S, SSA, SUB, MSI
☆ Protocols: RTP, RTSP, HTTP, FTP, MMS, Netstream (mpst://), SMB, ffmpeg://
buzz player
http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=389744738
buzz player classic
http://apptrackr.org/?act=viewapp&appid=391257431
ako sam dobro skontala razlika je sto classic podrzave sve od 2g pa dalje a ovaj drugi od 3gs i valjda je s njim bolja slika. kao sto rekoh nisam ga probala na iphonu al je na ipadu odlican tako da mislim da je to isto samo manja slika

☆ Container formats: 3GP, AVI, ASF, FLV, MKV (Matroska), MOV (QuickTime), MP4, NUT, Ogg, OGM, RealMedia, Bink, WMV
☆ Video formats: Cinepak, DV, H.263, H.264/MPEG-4 AVC, HuffYUV, Indeo, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, RealVideo, Sorenson, Theora, WMV, Bink
☆ Audio formats: AAC, AC3, ALAC, AMR, DTS, FLAC, Intel Music Coder, Monkey's Audio, MP3, Musepack, RealAudio, Shorten, Speex, Vorbis, WMA, Bink
buzz player
buzz player classic
ako sam dobro skontala razlika je sto classic podrzave sve od 2g pa dalje a ovaj drugi od 3gs i valjda je s njim bolja slika. kao sto rekoh nisam ga probala na iphonu al je na ipadu odlican tako da mislim da je to isto samo manja slika
-
DYD666
#2256 Re: iPhone - All about
Kome nije prostor upitan i vazan toliko, te i baterija, ono jest naprakticnije ne konvertovati nista.
@ iSwagga: Handbrake ti je samo iz DVD-a (te ostalih formata) u nesto drugo/treće.
Mada ne znam zasto bi uopšte takav video pre/pakovao u DVD? No dobro, koji god da ti je razlog, ako si na Mac, imas iDVD za to, za Win mislim da ti je Nero dovoljan ako već moraš.
@ iSwagga: Handbrake ti je samo iz DVD-a (te ostalih formata) u nesto drugo/treće.
Mada ne znam zasto bi uopšte takav video pre/pakovao u DVD? No dobro, koji god da ti je razlog, ako si na Mac, imas iDVD za to, za Win mislim da ti je Nero dovoljan ako već moraš.
-
dado88
#2257 Re: iPhone - All about
howd'y fellas....
HOW TO KNOW IS MY IPHONE 3GS MC MODEL
kreno uraditi jailbreak preko redsn0wa i to me upita...mislim da znate o cemu pricam (ko je jailbreakovo) 4.2....
malo pomoci ako moze thx....
kreno uraditi jailbreak preko redsn0wa i to me upita...mislim da znate o cemu pricam (ko je jailbreakovo) 4.2....
-
iSwagga
#2258 Re: iPhone - All about
To check if your iPhone 3GS is an MC model (and requires a tethered jailbreak) navigate to Settings -> General -> About -> Model. If your model number begins with an MC your iPhone jailbreak must be tethered. MB models can be jailbroken untethered.dado88 wrote:howd'y fellas....
ili
http://www.redmondpie.com/how-to-check- ... t-version/
-
iSwagga
#2259 Re: iPhone - All about
zasto nebi jednostavno VLC Player koristili.. najbolji i najpouzdaniji..Lady Saray wrote:ja za ipad nista ne konvertujem koristim buzz player. nisam ga probala na iphonu ali ima i za iphone
buzz player
buzz player classic
ako sam dobro skontala razlika je sto classic podrzave sve od 2g pa dalje a ovaj drugi od 3gs i valjda je s njim bolja slika. kao sto rekoh nisam ga probala na iphonu al je na ipadu odlican tako da mislim da je to isto samo manja slika![]()
-
dado88
#2260 Re: iPhone - All about
Thx moj ima mc... A sta je tethered i untethered ....jel to nesto ako je un... Onda nakon svakog puta kad se tel ugasi mora se opet uraditi jailbreak...u kojoj sam ja situaciji? HvalaiSwagga wrote:To check if your iPhone 3GS is an MC model (and requires a tethered jailbreak) navigate to Settings -> General -> About -> Model. If your model number begins with an MC your iPhone jailbreak must be tethered. MB models can be jailbroken untethered.dado88 wrote:howd'y fellas....
ili
http://www.redmondpie.com/how-to-check- ... t-version/
-
febo_acm
#2261 Re: iPhone - All about
Pa vidi sam u kojoj si siutaciji
Ako ti se nakon restartovanja telefona pojavi Apple logo i "zaledi" onda imaš tethered.
Ja kada sam uzeo 3GS bio je 4.1 OS. Međutim ja ga upgrade(na 4.2.1) jer mi je lik rekao da je fabrički otključan(ja mislio i jailbreakan). I tako je odem u grad ili negdje i slučajno se restartuje ili zaledi i onda nema mobitela dok ne dođem kući
I onda sam ga downgrade na 4.1 dok ne izađe untethered jailbreak.
Ja kada sam uzeo 3GS bio je 4.1 OS. Međutim ja ga upgrade(na 4.2.1) jer mi je lik rekao da je fabrički otključan(ja mislio i jailbreakan). I tako je odem u grad ili negdje i slučajno se restartuje ili zaledi i onda nema mobitela dok ne dođem kući
- mousstapha
#2262 Re: iPhone - All about
Novi iPhone korisnik i odmah imam 2 pitanja iskusnijim.
Prvo se tice sinkkronizacije iPhona sa iTunesom. Naime kad hocu da ga sinkronizujem, upozorava me da ce sve aplikacije (instalirane preko installousa) biti izbrisane. Postoji li nacin da se to izbjegne?
Drugo je pitanje vezano za BH Telecom SIM kartice. Naime, imam karticu koju jako dugo koristim, mozda nekih 10 godina i sad imam problem sto ne radi na iPhoneu. Cini mi se da sam negdje na ovoj temi vidio da se nekom slicno desilo i da je zamjenio karticu u Telecomu. Interesuje me samo kako se to obavi u Telecomu, koliko traje dok ti daju novu SIM karticu. Ne bih volio mjenjati broj, jer ovaj dugo koristim.
Prvo se tice sinkkronizacije iPhona sa iTunesom. Naime kad hocu da ga sinkronizujem, upozorava me da ce sve aplikacije (instalirane preko installousa) biti izbrisane. Postoji li nacin da se to izbjegne?
Drugo je pitanje vezano za BH Telecom SIM kartice. Naime, imam karticu koju jako dugo koristim, mozda nekih 10 godina i sad imam problem sto ne radi na iPhoneu. Cini mi se da sam negdje na ovoj temi vidio da se nekom slicno desilo i da je zamjenio karticu u Telecomu. Interesuje me samo kako se to obavi u Telecomu, koliko traje dok ti daju novu SIM karticu. Ne bih volio mjenjati broj, jer ovaj dugo koristim.
-
febo_acm
#2263 Re: iPhone - All about
Ja ću ti odgovoriti na prvo pitanje. Za ovo trebaš instalirati AppSync 4.1(ako ti je ios 4.1 ili appsync 4.2 ako ti je ios 4.2.1). Moraš imati JB iphone i odeš u Cydiu pa na manage i dodaš sources cydia.hackulo.us(ako ovo imaš preskoči ovaj korak) i kada uradi reload onda odeš opet na Sources i izabereš željeni AppSync.mousstapha wrote:Novi iPhone korisnik i odmah imam 2 pitanja iskusnijim.
-
zaritisinebrute
#2264 Re: iPhone - All about
ja cu ti odgovoriti na drugo pitanjemousstapha wrote:Novi iPhone korisnik i odmah imam 2 pitanja iskusnijim.
mijenjanje bude gotovo odmah na licu mjesta ... idi u obliznji bh telecom centar ... ponesi onaj certifikat koji si dobio uz karticu (ovo je za ultru) ... i dobices na salteru novu karticu sa istim brojem ... (ovo vazi za regularne kartice koje mogu u svaki iphone sem 4orke ... za nju treba micro sim ali ne znam da li to bh telecom uopste ima)
- mousstapha
#2265 Re: iPhone - All about
Ovo sam uradio i cak je vec bio instaliran AppSync 4.1, pa sam ga reinstaliro, ali opet imam isti problem. U svakom slucaju hvala na pomoci.AMD wrote:Ja ću ti odgovoriti na prvo pitanje. Za ovo trebaš instalirati AppSync 4.1(ako ti je ios 4.1 ili appsync 4.2 ako ti je ios 4.2.1). Moraš imati JB iphone i odeš u Cydiu pa na manage i dodaš sources cydia.hackulo.us(ako ovo imaš preskoči ovaj korak) i kada uradi reload onda odeš opet na Sources i izabereš željeni AppSync.
Drago mi je cuti da je procedura tako jednostavna.zaritisinebrute wrote: mijenjanje bude gotovo odmah na licu mjesta ... idi u obliznji bh telecom centar ... ponesi onaj certifikat koji si dobio uz karticu (ovo je za ultru) ... i dobices na salteru novu karticu sa istim brojem ... (ovo vazi za regularne kartice koje mogu u svaki iphone sem 4orke ... za nju treba micro sim ali ne znam da li to bh telecom uopste ima)
-
febo_acm
#2266 Re: iPhone - All about
Imaš u Installous opciju da ne radi automatski sync, također imaš i u iTunes-u. Provjeri je li oboje isključeno?mousstapha wrote:AMD wrote:Ja ću ti odgovoriti na prvo pitanje. Za ovo trebaš instalirati AppSync 4.1(ako ti je ios 4.1 ili appsync 4.2 ako ti je ios 4.2.1). Moraš imati JB iphone i odeš u Cydiu pa na manage i dodaš sources cydia.hackulo.us(ako ovo imaš preskoči ovaj korak) i kada uradi reload onda odeš opet na Sources i izabereš željeni AppSync.
- mousstapha
#2267 Re: iPhone - All about
U installousu sam iskljucio, ali ne znam gdje se nalazi na iTunesu. Nemam sad ni vremena, pokusacu nekad kasnije.
-
DYD666
#2268 Re: iPhone - All about
@AMD; Probaj ove mape za iGo:
http://www.mediafire.com/?i22nubalyv3q27r
http://www.mediafire.com/?i22nubalyv3q27r
- Lady Saray
#2269 Re: iPhone - All about
u itunesu u postavkama imas da ugasis automatski sync a onda kliknes desnom tipkom na iphone i kliknes transfer all purchased (ili nesto slicno) gdje ti s telefona prebaci u itunes sve sto imas
- mousstapha
#2270 Re: iPhone - All about
Uspio sam nekako rijesiti problem ponovnim instaliranjem iTunesa. Uglavnom sad sve fercera kako treba, more aplikacija ima za istraziti i pitam se kad ce ovo prestati. Mislim na 24h dnevno trazenje razlicitih iPhone aplikacija.
Samo jos nisam jos naso program za SMS na Wi-Fi mrezi. Mislim ima ih tona, ali ne znam koji radi u BiH. Ovdje se spominje biteSMS, ali ne mogu ga naci.
Samo jos nisam jos naso program za SMS na Wi-Fi mrezi. Mislim ima ih tona, ali ne znam koji radi u BiH. Ovdje se spominje biteSMS, ali ne mogu ga naci.
- Lady Saray
#2271 Re: iPhone - All about
bitesms je u cydiji i nije preko wifija nego samo poboljsana verzija standardnog sms programa.. tipa da odmah mozes odgovoriti iz bilo kojeg programa i tako neke sitnice
- mousstapha
#2272 Re: iPhone - All about
Znaci nema nista da radi u nasoj drzavi preko Wi-Fi. A bas sam se ponado.
- Sheikha
#2273 Re: iPhone - All about
Treba mi neka app za zastitu slika od brisanja. Dijete kad se docepa iPhone-a merak joj saltati slike, pritiskati kanticu i onda opciju delete
Znam da ih ima dosta i vecina se placa. Jel ko kakvu koristio da cujem iskustva? Ne bih da platim pa da se pokajem.
Hvala unaprijed
Znam da ih ima dosta i vecina se placa. Jel ko kakvu koristio da cujem iskustva? Ne bih da platim pa da se pokajem.
Hvala unaprijed
-
Duge
#2274 Re: iPhone - All about
Za SMS preko WiFi-a koristi HeyWire. Mozes skinuti sa appstore-a.mousstapha wrote:Znaci nema nista da radi u nasoj drzavi preko Wi-Fi. A bas sam se ponado.
- Lady Saray
#2275 Re: iPhone - All about
hvala za heywire odlican je i definitivno free saljem i primam normala smsove preko ipada
samo me zanima koliko li je odgovor na ovaj br
p.s. radi i preko gprsa
p.s. radi i preko gprsa
Last edited by Lady Saray on 12/01/2011 00:46, edited 1 time in total.