iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#22201 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

exampLe. wrote:Ako zamijenis display van ovlastenih servisa gubis automatski garanciju.
Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?

A jos telefon kupljen preko pretplate, ne za kes.
ado_sar

#22202 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

arnes_king wrote:
exampLe. wrote:Ako zamijenis display van ovlastenih servisa gubis automatski garanciju.
Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?

Pa nije mekline ili telecom kriv sto je ona razbila telefon. Ako joj ne priznaju garanciju, cijena popravke je tolika a alternativa je da nosa razbijen telefon
arnes_king

#22203 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

ado_sar wrote:
arnes_king wrote:

Pa nije mekline ili telecom kriv sto je ona razbila telefon. Ako joj ne priznaju garanciju, cijena popravke je tolika a alternativa je da nosa razbijen telefon
Joj drug ovdje niko nista ne smije ni blizu protiv apple ili bilo koga s njima uvezanog napisati a da se ti ne nadjes napadnut.

Nije niko kriv, ali ovo nikada nisam cuo da ovlasteni servis ne radi zamjenu displeja nego gleda da ti proda nov telefon.
Saka

#22204 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

arnes_king wrote:
ado_sar wrote:
arnes_king wrote: Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?

Joj drug ovdje niko nista ne smije ni blizu protiv apple ili bilo koga s njima uvezanog napisati a da se ti ne nadjes napadnut.

Nije niko kriv, ali ovo nikada nisam cuo da ovlasteni servis ne radi zamjenu displeja nego gleda da ti proda nov telefon.
Nazovi drugi ovlašteni servis - Asbis: http://www.asbis.ba/contact/index.cfm
Možda te nisu skontali da je ekran razbijen, ne staklo. Kad kažeš staklo misle na zadnje staklo a ono se ne mijenja nikako. Što se tiče ekrana nema mijenjanja stakla, već se mijenja cijeli ekran. Ako hoćeš jeftinije da prođeš moguće je zamijeniti i samo staklo tako što se odvaja od ekrana ali je zahmetli mada ima divljih servisa koji to rade.
ado_sar

#22205 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Jbg kad smo rupa. Pokusaj ga poslati u zagreb ili ako imas nekoga da ide negdje u evropu. Tamo je oko 300 maraka zamjena cini mi se
arnes_king

#22206 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

E vidite moguce je da me nisu skontali pa da su mislili na zadnje. Provjerit cu opet, hvala svima.
Curve

#22207 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

arnes_king wrote:Nije niko kriv, ali ovo nikada nisam cuo da ovlasteni servis ne radi zamjenu displeja nego gleda da ti proda nov telefon.
ako nisi daleko, odnosi im uzivo tel, pa nek vide.. vidis i sam da su ti preko tel. rekli jednu pa drugu pricu..
iskreno i meni je nelogicno da ovlasteni SERVIS ne mjenja displej.. provjeri ti zato jos jednom
ado-šampion

#22208 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

Ma kakav Mekline, to je reseler, polu-pijacar. Ovlasteni Apple servis popravlja displej. U DE kosta oko 170 eura. Plus porez ja mislim. Da je imala Apple Care platila bi 30 eura. :D

To sto oni tebi daju je da ti uracunaju taj telefon s razbijenim displejem i daju novi refurbished, jer to 890 KM je premalo da dobijes novu osmicu uz ulozen telefon s razbijenim displejem.
dzipalo

#22209 Re: iPhone - All about

Post by dzipalo »

ado-šampion wrote:Ma kakav Mekline, to je reseler, polu-pijacar. Ovlasteni Apple servis popravlja displej. U DE kosta oko 170 eura. Plus porez ja mislim. Da je imala Apple Care platila bi 30 eura. :D

To sto oni tebi daju je da ti uracunaju taj telefon s razbijenim displejem i daju novi refurbished, jer to 890 KM je premalo da dobijes novu osmicu uz ulozen telefon s razbijenim displejem.
Mekline je jedini ovlasteni serviser za Apple u BiH. Mada mi nije jasno ako npr. ovlasteni servis u Hrvatskoj/Njemackoj moze mijenjati onda bi trebali moci i oni. Jedino sto bi moglo biti razlog je da su npr. ovlasteni servis za Mac (ovo jesu 100%) a nisu mozda za iPhone :-?
xamp

#22210 Re: iPhone - All about

Post by xamp »

dzipalo wrote:
ado-šampion wrote:Ma kakav Mekline, to je reseler, polu-pijacar. Ovlasteni Apple servis popravlja displej. U DE kosta oko 170 eura. Plus porez ja mislim. Da je imala Apple Care platila bi 30 eura. :D

Mekline je jedini ovlasteni serviser za Apple u BiH. Mada mi nije jasno ako npr. ovlasteni servis u Hrvatskoj/Njemackoj moze mijenjati onda bi trebali moci i oni. Jedino sto bi moglo biti razlog je da su npr. ovlasteni servis za Mac (ovo jesu 100%) a nisu mozda za iPhone :-?
Oni su i jedno i drugo:
https://locate.apple.com/ba/en/service/ ... s=Sarajevo
https://locate.apple.com/ba/en/service/ ... er=Blicnet
Saka

#22211 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

dzipalo wrote:

Nije jedini: https://locate.apple.com/ba/en/service/ ... er=Blicnet
ForumUser2044

#22212 Re: iPhone - All about

Post by ForumUser2044 »

Ljudi, zna li neko nacin da kupim nesto na iTunesu ? Koristim Raiffeisen karticu.
ado_sar

#22213 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Xr za svoju cijenu ima sasvim adekvatan display. Po cijeni se vidi da to nije premium produkt, slazem se, ali ce naci svoje musterije. Za cijenu xs maxa mozes i auto dobro uzeti, ne samo laptop, ali su to sve razliciti proizvodi.
ado_sar

#22214 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

ForumUser2044 wrote:Ljudi, zna li neko nacin da kupim nesto na iTunesu ? Koristim Raiffeisen karticu.
Na kojem koraku si zapeo?
ForumUser2044

#22215 Re: iPhone - All about

Post by ForumUser2044 »

ado_sar wrote:
ForumUser2044 wrote:Ljudi, zna li neko nacin da kupim nesto na iTunesu ? Koristim Raiffeisen karticu.
Na kojem koraku si zapeo?
Ukucao sam sve, moju adresu, broj kartice i ostalo, za zemlju stavio Hrvatsku i na kraju pise da ne moze biti izvrsen payment. Takodjer broj telefona ne znam kako tacno da upisem ali sumnjam da zbog broja payment nije htio.
diablobih

#22216 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

ado_sar wrote:Xr za svoju cijenu ima sasvim adekvatan display. Po cijeni se vidi da to nije premium produkt, slazem se, ali ce naci svoje musterije. Za cijenu xs maxa mozes i auto dobro uzeti, ne samo laptop, ali su to sve razliciti proizvodi.
Gdje bolan ima adekvatan display za cijenu? Ljudi stavljaju OLED u mobitele po 400 dolara. Po cijeni bi trebalo da bude premium produkt, a ne "budget".
ado_sar

#22217 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

diablobih wrote:
ado_sar wrote:Xr za svoju cijenu ima sasvim adekvatan display. Po cijeni se vidi da to nije premium produkt, slazem se, ali ce naci svoje musterije. Za cijenu xs maxa mozes i auto dobro uzeti, ne samo laptop, ali su to sve razliciti proizvodi.
Gdje bolan ima adekvatan display za cijenu? Ljudi stavljaju OLED u mobitele po 400 dolara. Po cijeni bi trebalo da bude premium produkt, a ne "budget".
Pa ne kupujem ekran nego mobitel. Ima i citroen bolja sjedista od mercedesa, al je mercedes opet mercedes.
diablobih

#22218 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Koliko je mercedes u ovom slucaju mercedes kada ga porede sa pocophoneom, jer je lcd ekran u oba :D Xr je skuplji od oneplusa i tebi to normalno :D
ado_sar

#22219 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

diablobih wrote:Koliko je mercedes u ovom slucaju mercedes kada ga porede sa pocophoneom, jer je lcd ekran u oba :D Xr je skuplji od oneplusa i tebi to normalno :D
Iphone je uvijek mercedes :) a taj neki oneplus ti je dacia :D
djama

#22220 Re: iPhone - All about

Post by djama »

326ppi u 2018 je apsolutno neprihvaltljivo pogotovo sto je LCD a nije AMOLED.
imam 7 plus (LCD display) i ne mzoe se porediti ni sa jednim AMOLED-om , jer su ti displayi jednostavno trenutno vrh vrhova i onda vidis apple u 2018 izbaci isti display kao na 4s prije 7 godina i uzme ti 750 dolara za 64 gb verziju...
hocu da gledam video na youtube ne mogu 1080p :D :D :D :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#22221 Re: iPhone - All about

Post by corolla02 »

ocekledno, neko ko razumije kupi ce onaj skupi; ovim ostalma taj sto je ostao...

vecina ljudi nema uopste predstave o tel. i svim tim specifikacijama
Better Man

#22222 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Kako kažu, dok je ovaca biće i vune. Samo budala može dati 2 do 3 hiljade KM za mobitel sa praistorijskim displayem.
Saka

#22223 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

To je to što ja pričam svo vrijeme.

shalla

#22224 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

De Saka jbt, Greg veći iPhone fan nego neki na ovoj temi i sad kao njegov video relevantan...
Ali neću da ulazim u bilo kakvu raspravu, super su novi telefoni, cijene sasvim normalne, sve 5, bravo Apple...
Kuvet

#22225 Re: iPhone - All about

Post by Kuvet »

Imam jedan problem. Koristim iphone x vec neka 2-3 mjeseca, pa sam primijetio zelenu tackicu na kameri. Nije stalno prisutna, ponekad “doleti”. Nekad zna biti pravo iritirajuce. I u video modu i kad slikam. Je li iko imao slican problem?
Post Reply