Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?exampLe. wrote:Ako zamijenis display van ovlastenih servisa gubis automatski garanciju.
A jos telefon kupljen preko pretplate, ne za kes.
Moderator: Benq
Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?exampLe. wrote:Ako zamijenis display van ovlastenih servisa gubis automatski garanciju.
Pa nije mekline ili telecom kriv sto je ona razbila telefon. Ako joj ne priznaju garanciju, cijena popravke je tolika a alternativa je da nosa razbijen telefonarnes_king wrote:Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?exampLe. wrote:Ako zamijenis display van ovlastenih servisa gubis automatski garanciju.
Joj drug ovdje niko nista ne smije ni blizu protiv apple ili bilo koga s njima uvezanog napisati a da se ti ne nadjes napadnut.ado_sar wrote:Pa nije mekline ili telecom kriv sto je ona razbila telefon. Ako joj ne priznaju garanciju, cijena popravke je tolika a alternativa je da nosa razbijen telefonarnes_king wrote:Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?exampLe. wrote:Ako zamijenis display van ovlastenih servisa gubis automatski garanciju.
Nazovi drugi ovlašteni servis - Asbis: http://www.asbis.ba/contact/index.cfmarnes_king wrote:Joj drug ovdje niko nista ne smije ni blizu protiv apple ili bilo koga s njima uvezanog napisati a da se ti ne nadjes napadnut.ado_sar wrote:Pa nije mekline ili telecom kriv sto je ona razbila telefon. Ako joj ne priznaju garanciju, cijena popravke je tolika a alternativa je da nosa razbijen telefonarnes_king wrote: Znam, ali sta mi znaci garancija ako nece displaj mijenjati, zar bi ti dao 890KM za zamjenski telefon?
Nije niko kriv, ali ovo nikada nisam cuo da ovlasteni servis ne radi zamjenu displeja nego gleda da ti proda nov telefon.
ako nisi daleko, odnosi im uzivo tel, pa nek vide.. vidis i sam da su ti preko tel. rekli jednu pa drugu pricu..arnes_king wrote:Nije niko kriv, ali ovo nikada nisam cuo da ovlasteni servis ne radi zamjenu displeja nego gleda da ti proda nov telefon.
Mekline je jedini ovlasteni serviser za Apple u BiH. Mada mi nije jasno ako npr. ovlasteni servis u Hrvatskoj/Njemackoj moze mijenjati onda bi trebali moci i oni. Jedino sto bi moglo biti razlog je da su npr. ovlasteni servis za Mac (ovo jesu 100%) a nisu mozda za iPhoneado-šampion wrote:Ma kakav Mekline, to je reseler, polu-pijacar. Ovlasteni Apple servis popravlja displej. U DE kosta oko 170 eura. Plus porez ja mislim. Da je imala Apple Care platila bi 30 eura.![]()
To sto oni tebi daju je da ti uracunaju taj telefon s razbijenim displejem i daju novi refurbished, jer to 890 KM je premalo da dobijes novu osmicu uz ulozen telefon s razbijenim displejem.
Oni su i jedno i drugo:dzipalo wrote:Mekline je jedini ovlasteni serviser za Apple u BiH. Mada mi nije jasno ako npr. ovlasteni servis u Hrvatskoj/Njemackoj moze mijenjati onda bi trebali moci i oni. Jedino sto bi moglo biti razlog je da su npr. ovlasteni servis za Mac (ovo jesu 100%) a nisu mozda za iPhoneado-šampion wrote:Ma kakav Mekline, to je reseler, polu-pijacar. Ovlasteni Apple servis popravlja displej. U DE kosta oko 170 eura. Plus porez ja mislim. Da je imala Apple Care platila bi 30 eura.![]()
To sto oni tebi daju je da ti uracunaju taj telefon s razbijenim displejem i daju novi refurbished, jer to 890 KM je premalo da dobijes novu osmicu uz ulozen telefon s razbijenim displejem.
Nije jedini: https://locate.apple.com/ba/en/service/ ... er=Blicnetdzipalo wrote:Mekline je jedini ovlasteni serviser za Apple u BiH. Mada mi nije jasno ako npr. ovlasteni servis u Hrvatskoj/Njemackoj moze mijenjati onda bi trebali moci i oni. Jedino sto bi moglo biti razlog je da su npr. ovlasteni servis za Mac (ovo jesu 100%) a nisu mozda za iPhoneado-šampion wrote:Ma kakav Mekline, to je reseler, polu-pijacar. Ovlasteni Apple servis popravlja displej. U DE kosta oko 170 eura. Plus porez ja mislim. Da je imala Apple Care platila bi 30 eura.![]()
Na kojem koraku si zapeo?ForumUser2044 wrote:Ljudi, zna li neko nacin da kupim nesto na iTunesu ? Koristim Raiffeisen karticu.
Ukucao sam sve, moju adresu, broj kartice i ostalo, za zemlju stavio Hrvatsku i na kraju pise da ne moze biti izvrsen payment. Takodjer broj telefona ne znam kako tacno da upisem ali sumnjam da zbog broja payment nije htio.ado_sar wrote:Na kojem koraku si zapeo?ForumUser2044 wrote:Ljudi, zna li neko nacin da kupim nesto na iTunesu ? Koristim Raiffeisen karticu.
Gdje bolan ima adekvatan display za cijenu? Ljudi stavljaju OLED u mobitele po 400 dolara. Po cijeni bi trebalo da bude premium produkt, a ne "budget".ado_sar wrote:Xr za svoju cijenu ima sasvim adekvatan display. Po cijeni se vidi da to nije premium produkt, slazem se, ali ce naci svoje musterije. Za cijenu xs maxa mozes i auto dobro uzeti, ne samo laptop, ali su to sve razliciti proizvodi.
Pa ne kupujem ekran nego mobitel. Ima i citroen bolja sjedista od mercedesa, al je mercedes opet mercedes.diablobih wrote:Gdje bolan ima adekvatan display za cijenu? Ljudi stavljaju OLED u mobitele po 400 dolara. Po cijeni bi trebalo da bude premium produkt, a ne "budget".ado_sar wrote:Xr za svoju cijenu ima sasvim adekvatan display. Po cijeni se vidi da to nije premium produkt, slazem se, ali ce naci svoje musterije. Za cijenu xs maxa mozes i auto dobro uzeti, ne samo laptop, ali su to sve razliciti proizvodi.
Iphone je uvijek mercedesdiablobih wrote:Koliko je mercedes u ovom slucaju mercedes kada ga porede sa pocophoneom, jer je lcd ekran u obaXr je skuplji od oneplusa i tebi to normalno