Ja nisam rekao da je Android spor k’o ona stvar na flagship uredjajima, ali...
Android 8.0 na Galaxyu S8 mi je radio super, ali opet to nije toliko fluidno i brzo (odnosno “buttery smooth” kako to kazu “anam oni” na zapadu) kao sto mi sad radi iOS na Iphoneu 8.
Kad ti na mobitelu od 1000KM (S8) sistem sam PREPORUCUJE da restartujes isti svakih 7 dana kako bi radio “optimalno” i kad ti onaj Device maintenance svaki dan izlijece sa porukama clean ovo clean ono onda yebo taj telefon i sistem.
Kad dam tolike pare hocu da mi mobitel radi kao sat, da ga nemoram cistiti svako malo sa ‘nakim Clean Masterima, gasiti ga pa raditi “clean cache partition” jer pocinjem dobijati fps dropove u multitaskingu i na animacijama, da cekam update OS-a po godinu dana i da mi svaki dan crasha Mozilla, crasha ovo, crasha ono, Play store nece da downloaduje update pa onda i tu cisti cache, da mi Facebook i jos par aplikacija svuku bateriju pa nakon 3 sata SoT-a na novom novcatom mobitelu imam jos 10% iste iako sam kofol oznacio da se ne pale u pozadini i gdje jedini nacin da se stvarno ne pale jeste da uradis root, instaliras “Cleanify” ili “Purify” i izgubis garanciju ili da opet restartujes mobitel jer se nesto “zbagalo” pa tek nakon restarta baterija traje koliko treba da traje.
Da ne spominjem opet zezancije nakon updatea nekih aplikacija preko play storea tipa Viber gdje mi notifikacije odjednom prestanu dolaziti ili dolaze a nema zvuka, ili kasne pa tek dodju kad udjem u Viber pa i tu onda idi na app info i uradi “clean cache” da bi proradio.
You get the point?