Ukucaj u Google mobilnisvet. Vidi brzina je zadnja stvar, jer razlike u brzini su minorne. Glavna stvar je ono šta možeš uraditi s telefonom. E u tome iPhone kaska za Galaxyem 8, kao i kvaliteti kamere, displeja itd.Saka wrote:Pa de link sa tog bilo kojeg. Ja gdje god gledam testove iPhone 7 od prosle godine je brzi od najnovijeg Galaxy 8. iPhone 8 i X ce da ga pojede za dorucak. Zato me zanima sta gledaju ti strucnjaci tacno i po cemu to iPhone nema sta da trazi.Better Man wrote:Pa odeš na bilo koji site koji se bavi mobilnim telefonima i recenzijama istih. Npr. Mobilni svet.
iPhone - All about
Moderator: Benq
- Better Man
#19726 Re: iPhone - All about
-
Saka
#19727 Re: iPhone - All about
Ma kakav mobilnisvet, mondo i bakraci. Citajte Engadget, Verge i relevantne izvore. Naravno da je kamera bolja i displej od proslogodisnjeg telefona. Sacekaj poredjenje sa iPhone X.Better Man wrote:Ukucaj u Google mobilnisvet. Vidi brzina je zadnja stvar, jer razlike u brzini su minorne. Glavna stvar je ono šta možeš uraditi s telefonom. E u tome iPhone kaska za Galaxyem 8, kao i kvaliteti kamere, displeja itd.Saka wrote:Pa de link sa tog bilo kojeg. Ja gdje god gledam testove iPhone 7 od prosle godine je brzi od najnovijeg Galaxy 8. iPhone 8 i X ce da ga pojede za dorucak. Zato me zanima sta gledaju ti strucnjaci tacno i po cemu to iPhone nema sta da trazi.Better Man wrote:Pa odeš na bilo koji site koji se bavi mobilnim telefonima i recenzijama istih. Npr. Mobilni svet.
- mad_max_ba
#19728 Re: iPhone - All about
halo momakTomahawk11 wrote:
Gomila gluposti. Ti izolovane slučajeve koristiš da kažeš kako je android generalno smeće.
Treći telefon sa androidom, nikad ni jedan od problema koje si naveo nisam imao.
Ne kontam što su iPhone korisnici tako agresivni
odabi mi sa iosa
Generalno
i jedan i drugi imaju svojih mana i prednosti, ja koristim IOS dok svi ostali ukućani koriste androide, njima konstantno nešto ne štima i moram se zafrkavat sa memorijom sa postavkama vraćati na fabričke postavke.
Opet sa druge strane svoj telefon isključivo koristim, Safari, Viber, Whatsup, Facetime uz normalne pozive i sms-ove, a vjerovatno bi mi i bilo koji drugi android radio isto. Mada, ili se meni čini, je IOS dosta jednostavniji za korištenje a i brži.....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19729 Re: iPhone - All about
Zar i ti, sine Brutemad_max_ba wrote:halo momakTomahawk11 wrote:
Gomila gluposti. Ti izolovane slučajeve koristiš da kažeš kako je android generalno smeće.
Treći telefon sa androidom, nikad ni jedan od problema koje si naveo nisam imao.
Ne kontam što su iPhone korisnici tako agresivni
odabi mi sa iosa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Generalno
i jedan i drugi imaju svojih mana i prednosti, ja koristim IOS dok svi ostali ukućani koriste androide, njima konstantno nešto ne štima i moram se zafrkavat sa memorijom sa postavkama vraćati na fabričke postavke.
Opet sa druge strane svoj telefon isključivo koristim, Safari, Viber, Whatsup, Facetime uz normalne pozive i sms-ove, a vjerovatno bi mi i bilo koji drugi android radio isto. Mada, ili se meni čini, je IOS dosta jednostavniji za korištenje a i brži.....
Jesi napravio?
- mad_max_ba
#19730 Re: iPhone - All about
a jesam govno
ebo hin selfi i pučenje

đe ona bloo, ona me nahavrakala

ebo hin selfi i pučenje
đe ona bloo, ona me nahavrakala
-
Sid the sloth
#19731 Re: iPhone - All about
Vecina korisnika iOS-a je nekad bila korisnik Androida (ja do prije 2 godine) jer su Androidi kod nas generalno jeftiniji i uvijek probas ono sto je jeftinije jer gledas specifikacije i kontas 'za manje para dobijem vise'. I onda jednom kupio iPhone i necu se vratiti na Android vjerovatno ni za 2 godine (za dalje ne mogu garantovati).shalla wrote:Još se jedna zanimljiva teza plasira ovdje:
Korisnici Androida lupaju napamet jer nisu koristili iOS a korisnici iOS sve znaju o tome kako Android funkcioniše ali pogađate, samo po onome što su vidjeli/čuli kod drugih![]()
E čuj gašenje opcijajedino što mi je ugašeno i što palim po potrebi je BT, sve drugo (3g, WiFi, location services, osvijetljenje na 80-90%, gps na high) je uvijek upaljeno pa opet baterija, sve joj jebem da joj jebem što je takva, potraje kao na iPhone Almighty...
Eto kod tebe je sve upaljeno kao i kod mene na iPhone-u i traje ti baterija kao i meni. Ovi sto tvrde da ima baterija traje duze nego na iPhone-u moze samo ako pogasi sve (i vjeruj da je takvih vecina). A druga stvar, jos je neki pametar spomenuo 'ima li na iPhone-u precica za gasenje location services' valjda mu to treba jer stalno pali i gasi. Eto ti ne gasis pa mu je pitanje glupo jer pita gdje je precica za nesto sto 90% vremena uopste ne diras, jednom upalis i gotovo.
- Maharadza
#19732 Re: iPhone - All about
Sreća pa neki ovdje ne trpe bullshit i znaju argumentovano diskutovati:Sid the sloth wrote:Vecina korisnika iOS-a je nekad bila korisnik Androida (ja do prije 2 godine) jer su Androidi kod nas generalno jeftiniji i uvijek probas ono sto je jeftinije jer gledas specifikacije i kontas 'za manje para dobijem vise'. I onda jednom kupio iPhone i necu se vratiti na Android vjerovatno ni za 2 godine (za dalje ne mogu garantovati).shalla wrote:Još se jedna zanimljiva teza plasira ovdje:
Korisnici Androida lupaju napamet jer nisu koristili iOS a korisnici iOS sve znaju o tome kako Android funkcioniše ali pogađate, samo po onome što su vidjeli/čuli kod drugih![]()
E čuj gašenje opcijajedino što mi je ugašeno i što palim po potrebi je BT, sve drugo (3g, WiFi, location services, osvijetljenje na 80-90%, gps na high) je uvijek upaljeno pa opet baterija, sve joj jebem da joj jebem što je takva, potraje kao na iPhone Almighty...
Eto kod tebe je sve upaljeno kao i kod mene na iPhone-u i traje ti baterija kao i meni. Ovi sto tvrde da ima baterija traje duze nego na iPhone-u moze samo ako pogasi sve (i vjeruj da je takvih vecina). A druga stvar, jos je neki pametar spomenuo 'ima li na iPhone-u precica za gasenje location services' valjda mu to treba jer stalno pali i gasi.Eto ti ne gasis pa mu je pitanje glupo jer pita gdje je precica za nesto sto 90% vremena uopste ne diras, jednom upalis i gotovo.

(na ovoj listi najbolje plasirani iphone je 6s+ sa 9h11min, pa ide 7s+ pa 6s itd. znači malo iznad prosjeka)
http://www.gsmarena.com/battery-test.php3
https://www.phonearena.com/phones/benchmarks
Ne znam samo kako te nije stid bezočno lagati i provaljivati se kada imaju realni testovi koji dokazuju suprotno tj. da je iphone obični prosjek što se tiče battery life-a!
- forest gump
#19733 Re: iPhone - All about
Jabučari manifestiraju klasični autizam. Žive u nekom svom zamišljenom svijetu u kojem je iPhone vrh vrhova.
-
Mega Man X
#19734 Re: iPhone - All about
Ja ću samo navesti da baterija me definitivno yebavala na 4S i šestici. Svaki dan sam morao puniti telefone jer nisu mogli izdržati ni do navečer.
I tu je još problem stvaralo hajd što moram svaki put puniti, nego tako još više uništavam bateriju zbog Apple-ove retardacije da u 2014. (godina kad je šestica izašla) koristi bateriju sa 1810 mAh.
Ja lično ne vjerujem ko god kaže da sa i ovim novim iPhone-ima može baterija izdržati više od dan. Jednostavno jer iPhone srče mAhove ko pijavica.
I tu je još problem stvaralo hajd što moram svaki put puniti, nego tako još više uništavam bateriju zbog Apple-ove retardacije da u 2014. (godina kad je šestica izašla) koristi bateriju sa 1810 mAh.
Ja lično ne vjerujem ko god kaže da sa i ovim novim iPhone-ima može baterija izdržati više od dan. Jednostavno jer iPhone srče mAhove ko pijavica.
-
Vertig0
#19735 Re: iPhone - All about
Iphone jeste vrh vrhova bas kao i samsung galaxy s8. Novi iphone je odlican, moze se reci i revolucionaran ako ga poredimo s dosadasnjim iphonima, ali realno govoreci nije revolucija u odnosu na ostale uredjaje jer npr. I upravo zbog toga nema opravdanja za ovakvu cijenu. Ljudi moji 1150€ za mobitel
nece moci sto se mene tice 
PS ovo govori neko je veliki ljubitelj apple proizvoda i u kuci ih ima nekoliko.
PS ovo govori neko je veliki ljubitelj apple proizvoda i u kuci ih ima nekoliko.
- shalla
#19736 Re: iPhone - All about
Vrlo realno i tačno rečenoVertig0 wrote:Iphone jeste vrh vrhova bas kao i samsung galaxy s8. Novi iphone je odlican, moze se reci i revolucionaran ako ga poredimo s dosadasnjim iphonima, ali realno govoreci nije revolucija u odnosu na ostale uredjaje jer npr. I upravo zbog toga nema opravdanja za ovakvu cijenu. Ljudi moji 1150€ za mobitelnece moci sto se mene tice
-
Sid the sloth
#19737 Re: iPhone - All about
Ne trebaju meni nikakvi linkovi sa Android foruma i njihova ‘testiranja’ nego jednostavno koristis i vidis sam. Imao sam i Android a sad imam iPhone i znam o cemu pricam. Mogao je on testirati da i na jednom i drugom pogasi sve pa tako koristi, al je fazon sto na iPhoneu nije neka razlika kad upalis sve potrosace i kad su ugaseni dok na Androidu jest. Testiraj i jedan i drugi a da je sve upaljeno (onako mako je mobitel zamisljen da se koristi) i vidjet ces da je baterija tu negdje. Ne treba ti neki nikakav test sa Android authority i slicnih stranicaMaharadza wrote:Sreća pa neki ovdje ne trpe bullshit i znaju argumentovano diskutovati:Sid the sloth wrote:Vecina korisnika iOS-a je nekad bila korisnik Androida (ja do prije 2 godine) jer su Androidi kod nas generalno jeftiniji i uvijek probas ono sto je jeftinije jer gledas specifikacije i kontas 'za manje para dobijem vise'. I onda jednom kupio iPhone i necu se vratiti na Android vjerovatno ni za 2 godine (za dalje ne mogu garantovati).shalla wrote:Još se jedna zanimljiva teza plasira ovdje:
Eto kod tebe je sve upaljeno kao i kod mene na iPhone-u i traje ti baterija kao i meni. Ovi sto tvrde da ima baterija traje duze nego na iPhone-u moze samo ako pogasi sve (i vjeruj da je takvih vecina). A druga stvar, jos je neki pametar spomenuo 'ima li na iPhone-u precica za gasenje location services' valjda mu to treba jer stalno pali i gasi.Eto ti ne gasis pa mu je pitanje glupo jer pita gdje je precica za nesto sto 90% vremena uopste ne diras, jednom upalis i gotovo.
(na ovoj listi najbolje plasirani iphone je 6s+ sa 9h11min, pa ide 7s+ pa 6s itd. znači malo iznad prosjeka)
http://www.gsmarena.com/battery-test.php3
https://www.phonearena.com/phones/benchmarks
Ne znam samo kako te nije stid bezočno lagati i provaljivati se kada imaju realni testovi koji dokazuju suprotno tj. da je iphone obični prosjek što se tiče battery life-a!
Btw. ne vidim ti na toj listi Galaxy S seriju, sta je rec? Necemo valjda iPhone koji je flagship porediti sa nekim Xiaomi-ima, Oppo-ima i slicnim sirotinjskim uredjajima?
-
exampLe.
#19738 Re: iPhone - All about
YEBO VAS ANDROID MRS SA TEME.
Hvala.
Hvala.
-
GVIP
#19739 Re: iPhone - All about
Iskustva sa iPhone 5s?
Da li je i u danasnje vrijeme dobar za kupovinu
-
soha96
#19740 Re: iPhone - All about
Mene sluzi perfektnoGVIP wrote:Iskustva sa iPhone 5s?
-
bluesjunior
#19741 Re: iPhone - All about
ma dobar telefonGVIP wrote:Iskustva sa iPhone 5s?
-
ado_sar
#19743 Re: iPhone - All about
Ako je cijena dobra a telefon ocuvan onda se isplati. Zena ima 5s a ja 7 plus. 5s je i iz moje perspektive jos uvijek veoma konkurentanGVIP wrote:Iskustva sa iPhone 5s?
- LeonardoAC
#19744 Re: iPhone - All about
spree wrote:Ne moze jabucarima nikako u glavu. Covjek napise NEMA brzog punjača u kutiji, placa se dodatno, a oni odgovaraju pa i Samsung posebno naplaćuje wireless punjacBuckethead wrote:koliko ovdje ima iskompleksiranih likova
Za brzo punjenje:
"No, ono što bode oči je podatak da brzo punjenje nije dostupno out-of-the-box, kao što bi svaki razuman kupac očekivao, već zahtijeva dodatni USB-C Power adapter, a cijena najjeftinijeg je 49 dolara. No, da bi ovaj adapter radio s vašim iPhoneom, potreban vam je i poseban USB-C -> Lightning adapter, odnosno kabel."
Prejaki su mi i ovi sto brane komplikovanost ip. Kaze sto ces gasiti. Kod mene uvijek upaljeno. Ti nisi imao ip cim to pitas. WiFi, 3g, bt i ostalo ne vuku bateriju na ip. Samo na androidu vuku. Da ne povjerujes sta ljudi pisu sa punim samopozudanjem i bez zajebancije. Prestrasno.
Last edited by LeonardoAC on 16/09/2017 11:51, edited 1 time in total.
- insomnia78
#19745 Re: iPhone - All about
Probaj uzeti SEado_sar wrote:Ako je cijena dobra a telefon ocuvan onda se isplati. Zena ima 5s a ja 7 plus. 5s je i iz moje perspektive jos uvijek veoma konkurentanGVIP wrote:Iskustva sa iPhone 5s?
-
febo_acm
-
Mega Man X
#19748 Re: iPhone - All about
Kad die hard Apple fan kao što je Snazzy Labs kaže da je iPhone X glup po pitanju dizajna.. onda ne znam..
Milion asesoara da bi koristio Quick charging na iPhone-u. Only by Apple.
- shalla
#19750 Re: iPhone - All about
Ne kontam čemu ove usporedbe cijena? Nije iPhone jedina preplaćena stvar na dunjaluku, nemam ja problem sa tim, svako plaća koliko voli i želi. Mene nervira to, što se 98% korisnika iPhonea koje znam, polomi da uvjeri ljude oko sebe da je sve ono što iPhone ima ustvari prijeko potrebno a ono što iPhone nema je totalno nepotrebno, taj fanatizam ne kontam nikako
Al evo neću više srati i "offtopičariti"
nek je sretno svim korisnicima starijih a i novih modela, samo života vam ne živite u zabludi kako je iPhone dominantan i superioran u odnosu na flagship Android mobitele
Kako koga zapadne vjerujte, koristio sam s7 edge 15 mjeseci, mobitel se jednom, JEDNOM zaledio i restartao, a pošto aktivno pratim dosta portala i foruma koji se bave mobitelima znam da i korisnici iPhonea nailaze na velike probleme u radu kako samog mobitela tako i aplikacija
Pozz
Al evo neću više srati i "offtopičariti"
Kako koga zapadne vjerujte, koristio sam s7 edge 15 mjeseci, mobitel se jednom, JEDNOM zaledio i restartao, a pošto aktivno pratim dosta portala i foruma koji se bave mobitelima znam da i korisnici iPhonea nailaze na velike probleme u radu kako samog mobitela tako i aplikacija
Pozz