Haha mogu misliti kakav bi benchmark test bio za iOS4 na 2G iPhoneu.iSwagga wrote:Whited00r brings iOS 4 to iPhone 2G!
http://senohpi.com/2010/10/18/whited00r ... ch-1g.html
iPhone - All about
Moderator: Benq
- brance
#1876 Re: iPhone - All about
- elixiaboy
#1877 Re: iPhone - All about
kako syncas sa gmailom?? de objasni konkretnije. bas me zanima.Duge wrote:shaqqa wrote:Ma iskreno, pjesme i slike su najmanji problem, najvise mi je do kontakata (ja cudne rijeci) i aplikacija.DYD666 wrote:Nikad mi se nijje desilo ali mislim da bi bar dio toga trebao biti OK. Svakako ti nece novi Acc trebati na storeu to je 100%, a data, mislim da ce Apps biti OK, za muziku ako si je syncao a ne manuelno ubacivao, vec nisam siguran, vjerujem da se to da odraditi nekako sa backupovanjem onog iTunes Librarya jedini je problem poslagati rucno sve pjesme ponovo na HHDu da Library bude identican...ako si u medjuvremenu nekim pjesmama mijenjao tag i sl, bice problem.
Sve aplikacije koje su na telefonu se mogu prebaciti u itunes, tj. kilknes file > transfer purchases from iphone. Sto se tice kontakatamislim da ih u outlook sve mozes exportovati u file koji spasis na usb stick i onda importujes kad reinstaliras sve. Ja sve syncam sa gmailom tako da nemam tih problema i mislim da je to najbolja varijanta
hvala.
-
Duge
#1878 Re: iPhone - All about
Kada pravis mail account na iPhone-u izaberes Microsoft Exchange uklucas mail i pass, a domain ostavis prazno. Onda ukucas server m.google.com. I to je toelixiaboy wrote: kako syncas sa gmailom?? de objasni konkretnije. bas me zanima.
hvala.
-
Ali_G
#1879 Re: iPhone - All about
Pozdrav.
Skinuo sam par aplikacija sa apptracker. Kad skinem fajl, otvorim ga u winraru i u nekoliko fajlova cim ih otvorim nadjem ipa fajl. Dok u drugim fajlovima nikako ne mogu da nadjem fajl sa ipa ekstenzijom. Kako da rijesim to?
Hvala
Skinuo sam par aplikacija sa apptracker. Kad skinem fajl, otvorim ga u winraru i u nekoliko fajlova cim ih otvorim nadjem ipa fajl. Dok u drugim fajlovima nikako ne mogu da nadjem fajl sa ipa ekstenzijom. Kako da rijesim to?
Hvala
- Lady Saray
#1880 Re: iPhone - All about
kad pogledas bolje te rar fajlove vidjeces da su nazivi blabla.ipa.rar samo izbrises ono iza ipa, kliknes na njeg da ga ubacis u itunes i to je toAli_G wrote:Pozdrav.
Hvala
- brance
#1881 Re: iPhone - All about
Zar na apptrackr.org ne skida dirketan *.ipa file a ne u rar arhivi?
Ja kada skidam uvijek skine direktno ipa i samo ga prebacim u iTunes - Sync i to je to.
Ja kada skidam uvijek skine direktno ipa i samo ga prebacim u iTunes - Sync i to je to.
- Lady Saray
#1882 Re: iPhone - All about
ne uvijek nekad mu samo ime bude zamaskirano kao rar a kad ga otpakujes nema ipa fajla u njemubrance wrote:Zar na apptrackr.org ne skida dirketan *.ipa file a ne u rar arhivi?
-
Ali_G
#1883 Re: iPhone - All about
Hmmm, nisam bas skontao 
Evo skinuo sam fajl, nasao ga u downloads i njegovo ime je AngryBirds-1.4.4-Mila432.ipa (ikonica je ona rar ikonica). Kad ga otvorim u rar i extractujem onda dobijem fajl imena payload. Citao sam vec da treba sve to poslije ipa da se izbrise, samo ne kontam gdje brisem. Kad idem na renam iza ipa nema nista.
Evo skinuo sam fajl, nasao ga u downloads i njegovo ime je AngryBirds-1.4.4-Mila432.ipa (ikonica je ona rar ikonica). Kad ga otvorim u rar i extractujem onda dobijem fajl imena payload. Citao sam vec da treba sve to poslije ipa da se izbrise, samo ne kontam gdje brisem. Kad idem na renam iza ipa nema nista.
- shalla
#1884 Re: iPhone - All about
Ne kontam kako ti je .rar file tj ikonica ako se zavrsava sa .ipa? Ako je .ipa file onda bi trebala biri ona ikonica od itunesa...Ali_G wrote:Hmmm, nisam bas skontao
P.S. Ja jos nisam skontao sta uraditi sa tim syncom, jos nisam formatirao windows
-
Ali_G
#1885 Re: iPhone - All about
Ne kontam ni ja
Tek kad idem na fajl pa desna tipka misa, properties, details onda se pojavi info da je nakon ipa zip. Al ne znam kako to da promjenim.
-
DYD666
#1886 Re: iPhone - All about
Samo rename, tj na kraju obrisi .zip, pa da zavrsava sa .ipa.Ali_G wrote:Ne kontam ni jaTek kad idem na fajl pa desna tipka misa, properties, details onda se pojavi info da je nakon ipa zip. Al ne znam kako to da promjenim.
A mogao bi i promjeniti browser, probaj Safari. Sjecam se da je nekad i to igralo ulogu jer su neki browseri pri downloadu sami pakovali ipa u rar npotrebno.
-
iSwagga
#1887 Re: iPhone - All about
to sve zavisi od internet browsere koji koristite.. firefox skida .ipa dok chrome i safari haman pa uvijek .rar nekad se zna zeznuti da skine .ipa
kao sto neko rece samo na kraju izbrisite .rar da istane ime aplikacije.ipa i to je to.. samo prebaci u itunes i finito..
kao sto neko rece samo na kraju izbrisite .rar da istane ime aplikacije.ipa i to je to.. samo prebaci u itunes i finito..
-
DYD666
#1888 Re: iPhone - All about
Meni Safari u 99,99% slucajeva sa apptrackera pa preko FileDude skine regularno .ipa
Last edited by DYD666 on 19/10/2010 14:09, edited 1 time in total.
- brance
#1889 Re: iPhone - All about
Pa to sto ti ne vidis rar na kraju a u Properties vidis da je zip/rar znaci da, ako si u Windowsu, oznacio si da ti windows sakrije poznate file extensions, zato i ne vidis taj rar na kraju. Ako ti ipak skine samo .ipa file onda ga nemoj niposto otvarati sa WinRar ili slicno jer zeznes aplikaciju. Samo je prebacis u iTunes i syncas takva kakva je (ako je cisto ipa file).
Ako si na Macu onda koristi Firefox npr. jer on skine direktno ipa file s neta. Kad ga vidis u Downloads folderu bit ce ipa file sa iTunes logom na sebi. Vidi sliku.

Ako si na Macu onda koristi Firefox npr. jer on skine direktno ipa file s neta. Kad ga vidis u Downloads folderu bit ce ipa file sa iTunes logom na sebi. Vidi sliku.

- Lady Saray
#1890 Re: iPhone - All about
evo brance ti je rekao u cemu je fol.. win ti krije poznate ekstenzije to sredis izbrises to iz naziva fajla i stavis da ti ipa ekstenziju otvara itunes i onda je dovoljno samo kliknuti na nju da se automatski prebaci u itunes i instalira pri prvom syncu
- brance
#1891 Re: iPhone - All about
A ovdje namjestis da ti pokazuje sve extensions, ne znam ni sto ljudi uzmu da im sakrije extensions, meni je to bez veze. Bolje vidjeti o kakvom se fileu radiLady Saray wrote:evo brance ti je rekao u cemu je fol.. win ti krije poznate ekstenzije to sredis izbrises to iz naziva fajla i stavis da ti ipa ekstenziju otvara itunes i onda je dovoljno samo kliknuti na nju da se automatski prebaci u itunes i instalira pri prvom syncu

- jorgan
#1892 Re: iPhone - All about
Moze li mi neko reci kako da, kada ukopcam onaj USB da sa iPhone-om , prebacim slike sa iPhona ? Prije mi se ono pojavi odma cim ga prikopcam al sad kad sam novi software stavila i to , ne moze 
- brance
#1893 Re: iPhone - All about
Mogla si nam reci na kojem si OS?jorgan wrote:Moze li mi neko reci kako da, kada ukopcam onaj USB da sa iPhone-om , prebacim slike sa iPhona ? Prije mi se ono pojavi odma cim ga prikopcam al sad kad sam novi software stavila i to , ne moze
Ako si na Mac onda otvori iPhoto, i naci ces sve slike na iPhoneu. Za Windows nisam siguran za neku 'tradicionalnu' varijantu, posto koristim samo Mac, al mislim da ti DiskAid moze pomoci. Mozda je komplikovano malo koristiti, ali try it out!
-
Ali_G
#1894 Re: iPhone - All about
Uspio sam pobrisati to .zip. Fol je bio da ukinem opciju da ne prikazuje ekstenzije.
Hvala
Hvala
-
iSwagga
#1895 Re: iPhone - All about
ako hoces sve slike sa iphone na pc da prebacis, udji u My Computer na dnu ces vidjeti Scanners and Cameras sekciju klikni na svoj iphone i onda u klikni na Get pictures from camera kako bi sve odjednom prebacio.. uzivaj 
-
DYD666
#1896 Re: iPhone - All about
Samo da javim da je izasla 

Angry Birds Halloween
Nisam je jos vidio na HR Storeu pa evo link sa trackera...simpa izgleda i ima dosta novih levela

Angry Birds Halloween
Nisam je jos vidio na HR Storeu pa evo link sa trackera...simpa izgleda i ima dosta novih levela
-
febo_acm
#1897 Re: iPhone - All about
DYD666 wrote:Samo da javim da je izasla
Angry Birds Halloween
Meni je nešto iTunes na 4.1 blokira
- elixiaboy
#1898 Re: iPhone - All about
jeli izasao unlock za iOS 4.1 na iPhone 3G ?
-
iSwagga
#1899 Re: iPhone - All about
Nijeelixiaboy wrote:jeli izasao unlock za iOS 4.1 na iPhone 3G ?
- elixiaboy
#1900 Re: iPhone - All about
ok, hvala. cekam da izadje taj unlock pa da instaliram iOS 4.1
trenutno imam iPhone 3G 3.0, Baseband 4.26.08, vec odradjen unlock i jailbreak. cak i ne znam da li s 3.0 mogu direktno na 4.1
ps. koristim win7 64bit
trenutno imam iPhone 3G 3.0, Baseband 4.26.08, vec odradjen unlock i jailbreak. cak i ne znam da li s 3.0 mogu direktno na 4.1
ps. koristim win7 64bit