iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mad_max_ba

#17701 Re: iPhone - All about

Post by mad_max_ba »

Upravu si :thumbup: :thumbup:
Izvini Boga ti
istiti

#17702 Re: iPhone - All about

Post by istiti »

Nemaš ti ni iPhone i cao ni mi kako GOD pssst
bosnian batman

#17703 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

:lol: :lol:
na tvoju žalost, a bogami i na moju,imam dva ajfuna, bijeli i crni,dok sam se furo na njih
hoš kupit
doduše priznajem ima najbolji dizajn, koji mi je bio uzor pa sam i xiomija uzeo upravo takvog

Image
isx

#17704 iPhone - All about

Post by isx »

bosnian batman wrote:matematika ti haman slabo išla u školi
pa umjesto jednog ajfuna dobiješ DVA gratis xiomija
brand nema zastupnika u BH tako da je opaska budalaštinja
Dva kineska govneta za cijenu jednog pravog telefona. Nemam toliko para za bacanje.

Vidi ti njega ima pet godina stari ajfonac. ccc
adincebic

#17705 Re: iPhone - All about

Post by adincebic »

istiti wrote:Koliko moraš biti opterećen da napišeš ova zadnja dva posta Haha.svako ima pravo na svoje mišljenje.nije mi zao ni marke kada sam za te pare dobio vise nego sam očekivao.ako ništa iPhoneu ne pada tako brzo cijena kao sto je to kod Samsungovih i androidovih telefona opcenito.ipak mislim da ga dobro mogu iskoristiti i na kraju krajeva prodati za dobru cijenu dok to sa Samsungovim telefonima nije slučaj :)svakom svačije meni moje:)IPhone je iPhone;)
Iskreno, ja tebe zalim. Evo koristim iPhone a koristio sam i Android. Glupo je reci da Samsungovi telefoni ne valjaju, pogotovo Note linija.
I jos jedna stvar, iz tvog posta se lako da zakljucit da si uvijek zelio iPhone, na kraju si ga kupio, vidio da nema stvari na koje si navikao i sad samog sebe opravdavas sto si ga kupio jer ti se ipak lakse snaci na Androidu.
I opet da podvucem, nisam rekao da mne valja Android ili iOS.

P.S. Zanimljivo je kako kad se ova rasprava pokrene, uvijek slijedi poredjenje sa autima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bosnian batman

#17706 Re: iPhone - All about

Post by bosnian batman »

isx wrote:
bosnian batman wrote:matematika ti haman slabo išla u školi
pa umjesto jednog ajfuna dobiješ DVA gratis xiomija
brand nema zastupnika u BH tako da je opaska budalaštinja
Dva kineska govneta za cijenu jednog pravog telefona. Nemam toliko para za bacanje.

Vidi ti njega ima pet godina stari ajfonac. ccc
to "govno" ispred apple govneta a 3 puta jeftiniji !!!!

Image
istiti

#17707 Re: iPhone - All about

Post by istiti »

Samo ne znam li je rekao da samsungovi telefoni ne valjaju?!moj zaključak je da je sam iPhone bolji od ijednog Samsungovih ili androidovih telefona koje sam ja koristio.to znaci da sam ja rekao da nešto ne valja:Skoja glupost
Žali sebe mene nemoj bgt;)
Muhicz

#17708 Re: iPhone - All about

Post by Muhicz »

E ovako dečki, danas sam dobio iPhone 5C, ubacio karticu sa starog telefona i nešto sa mrežom nije u redu. Pošto do sad uopšte nisam koristio iPhone telefone ne'am blage o ovakvim stvarima ali kapiram da treba podesiti mrežne postavke ili tako nešto... Čaprkao sam nešto po telefonu i guglao po netu o ovim postavkama međutim ništa konkretno... Znači broj je 066 (mts), zovem sebe s drugog telefona, zvoni i na kraju kaže kako korisnik ne odgovara, a sa iPhone-om se zapravo ne dešava ništa. Uglavnom, hoće li to moći podesiti u nekoj radnji ili ću se morati bakćat' sa nekim drugim? :D
probook

#17709 Re: iPhone - All about

Post by probook »

bosnian batman wrote::lol: :lol:
na tvoju žalost, a bogami i na moju,imam dva ajfuna, bijeli i crni,dok sam se furo na njih
hoš kupit
doduše priznajem ima najbolji dizajn, koji mi je bio uzor pa sam i xiomija uzeo upravo takvog

Image
Os Xiaomi Redmi 3 bukvalno nov za taj jedan iphone + doplata?
Curve

#17710 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Muhicz wrote:E ovako dečki, danas sam dobio iPhone 5C, ubacio karticu sa starog telefona i nešto sa mrežom nije u redu. Pošto do sad uopšte nisam koristio iPhone telefone ne'am blage o ovakvim stvarima ali kapiram da treba podesiti mrežne postavke ili tako nešto... Čaprkao sam nešto po telefonu i guglao po netu o ovim postavkama međutim ništa konkretno... Znači broj je 066 (mts), zovem sebe s drugog telefona, zvoni i na kraju kaže kako korisnik ne odgovara, a sa iPhone-om se zapravo ne dešava ništa. Uglavnom, hoće li to moći podesiti u nekoj radnji ili ću se morati bakćat' sa nekim drugim? :D
ajd dosta ljudi, upalili se svi na nekog Ćaomija, ignore lolu a admini nek izbrisu i svi happy. da se vratimo temi mi

sto se mreze tice, nema se tu sta bas namjestat, osim internet postavki, probaj ti prvo kupit novi sim, pa njega ubacit, desava se da stari simovi ne ferceraju bas
clopex

#17711 Re: iPhone - All about

Post by clopex »

pozz
interesuje me garancija ona globalna od apple. Evo npr kupio sam iphone 6 na pik, i kad sam provjerio na apple stranici garanciju pise mi da mu garancija traje do septembra. Ako se nesto desi kako to izvesti? Negdje sam ovdje procitao da to nas makline prihvata ali nesto mi "cudno" sto bi prihvatili nesto u garanciju sto nije kupljeno kod njih, jest to je apple globalna garancija ali i oni imaju nekog troska tu ako prihvate neki iphone koji nije kupljen kod njih
GaRGa

#17712 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

plati njima apple za te uredjaje koji nisu kod njih kupljeni....
Hary10

#17713 Re: iPhone - All about

Post by Hary10 »

clopex wrote:pozz
interesuje me garancija ona globalna od apple. Evo npr kupio sam iphone 6 na pik, i kad sam provjerio na apple stranici garanciju pise mi da mu garancija traje do septembra. Ako se nesto desi kako to izvesti? Negdje sam ovdje procitao da to nas makline prihvata ali nesto mi "cudno" sto bi prihvatili nesto u garanciju sto nije kupljeno kod njih, jest to je apple globalna garancija ali i oni imaju nekog troska tu ako prihvate neki iphone koji nije kupljen kod njih
Ne treba da brines, ovlasteni Apple Authorised Reseller servisirati ce svaki njihov proizvot koji je u garanciji bilo gdje u svijetu, a tako i u Bosni i Hercegovini
Curve

#17714 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

kako se to vidi dokad traje garancije, mislim meni je istekla jer preko godinu kako sam ga kupio, al ukucavao sam code nista mi ne pise
isx

#17715 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Ukucas na Apple sajtu IMEI ili SN i sve se vidi.

hakazvaka

#17716 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

GaRGa wrote:imal administracije ? :)
ja, izvin'te :oops:

@bosnian batman - mjesec dana, off topic i vrijedjanje + na temi o operaterima provokacije
GaRGa

#17717 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

tastatura ti se pozlatila haka zvaka :D
Ali_G

#17718 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Curve wrote:kako se to vidi dokad traje garancije, mislim meni je istekla jer preko godinu kako sam ga kupio, al ukucavao sam code nista mi ne pise
Imas stranicu apple checker. Tu upises ili IMEI ili serijski i izbaci ti podatke. Ako ti je garancija istekla pisat ce ti expired ili ovako nesto.

probook

#17719 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Koji smart dialer koristite? Ovaj fabricki je nigdje veze, treba mi neki da npr kada ukucam 252 da izbaci sve kontakte sa tim brojevima i slovima abc jkl :)
Curve

#17720 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Ali_G wrote:
Curve wrote:kako se to vidi dokad traje garancije, mislim meni je istekla jer preko godinu kako sam ga kupio, al ukucavao sam code nista mi ne pise
Imas stranicu apple checker. Tu upises ili IMEI ili serijski i izbaci ti podatke. Ako ti je garancija istekla pisat ce ti expired ili ovako nesto.

https://checkcoverage.apple.com/
izbaci mi ko neke podatke, da je to taj model al nema expired il nes vezano za datum :roll:
Ali_G

#17721 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Pod repairs and coverage bi trebalo da pise nesto u smislu da je isteklo. Datum se pojavljuje samo ako je garancija aktivna i ona tece od datuma aktivacije telefona.

probook

#17722 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Ja na viberu ne vidim nigdje opciju da pbrisem cijeli chat? Mogu samo kada udjem u konverzaciju brisati poruku po poruku :-) Viber 6.1.5 verzija
Vezirbh

#17723 Re: iPhone - All about

Post by Vezirbh »

probook wrote:Ja na viberu ne vidim nigdje opciju da pbrisem cijeli chat? Mogu samo kada udjem u konverzaciju brisati poruku po poruku :-) Viber 6.1.5 verzija
Otvori stranicu gdje se chatovi nalaze, povuci chat koji hoces izbrisati prema lijevo i pojavit ce se opcija delete

probook

#17724 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Vezirbh wrote:
probook wrote:Ja na viberu ne vidim nigdje opciju da pbrisem cijeli chat? Mogu samo kada udjem u konverzaciju brisati poruku po poruku :-) Viber 6.1.5 verzija
Otvori stranicu gdje se chatovi nalaze, povuci chat koji hoces izbrisati prema lijevo i pojavit ce se opcija delete

Ili kod mene to nema ili ja nzm haha. Kada otvorim chat bez problema mogu swipe uraditi i tamo viditi postavke, ali na prvoj atranici gdje je "spisak" komverzacija ne reaguje. Viber verzija kod mene je 6.1.5
probook

#17725 Re: iPhone - All about

Post by probook »

I radi li vam Olx aplikacija? Kod mene je IOS 10 sve je dozvoljeno, ali notofikacije ne dolaze :roll:
Post Reply