iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Pirija

#17576 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

ma jarane ti si na ultri...meni nije jasno sta ce ti telefon od milju i po kad si na ultri...
e sad ti nama pricaj kao je na ultri jeftinije...
kakaljin

#17577 Re: iPhone - All about

Post by kakaljin »

Saka wrote:Ako stvarno toliko trosis onda je OK, to ti se isplati jer je onda "samo" par stoja skuplje nego kod svercera, ali je opet skuplje. Donekle je i to opravdano zbog ekstra godine garancije.

Ali shvati da imaju ljudi koji ne trose 35KM mjesecno i nece da pune dzepove Telecomu i kojima se vise isplati uzeti kod svercera i ustediti vise stotina KM. Osim toga oni uopste ne nude 128GB koji je moja opcija, a ne pada mi na pamet placati Meklineu preko 2000KM.
Zato odes vani i kupis taj od 128 GB i jos vratis povrat poreza i dodje te za pristojnu cijenu. A znas da je original telefon i da je sve sa njim uredu i da ima originalnu garanciju.

Ja kod svercera gledam samo telefone do 200 KM gdje znam ako bude nesto telefonu da ga mogu baciti i nece mi biti zao, a za ove skuplje telefone samo kod ovlastenih prodavnica gledam ili kod telekoma.

A takodjer me interesuje ako si na ultri zasto ce ti ti skupi telefoni, jer ove skupe telefone po pravilu uzimaju poslovni ljudi koji zaradjuju preko telefona i placaju pretplatu. Ja ja moja midi 30 imam uzeto jos 1 GB interneta jer mi je telefon stalno na internetu radi mailova i svih mogucih stvari sto mi trebaju biti online cijelo vrijeme. i ne gledam gdje ima besplatni wifi da se nakacim vec koristim svoj internet.
Saka

#17578 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Pirija wrote:ma jarane ti si na ultri...meni nije jasno sta ce ti telefon od milju i po kad si na ultri...
e sad ti nama pricaj kao je na ultri jeftinije...
A sta tebe zaboli sta ce meni telefon od milju i po na Ultri? Glupa ti je ta prica da ako kupis skup uredjaj da onda moras da placas skupu pretplatu.

Reci ti meni sta ce tebi u 21. vijeku razgovor i SMS? Kad imas aplikacije za video pozive, audio pozive i poruke koji su daleko naprednije od obicnog poziva i SMS-a.

Znaci WiFi i mobilni internet je sve sto mi treba. A na Ultri je 1GB 13KM dok ke na pretplati 14KM ili ulazi u paket od 35KM koji mi apsolutno ne treba.

Mani se nekih predrasuda i stereotipa i prihvati realnost kad ti se podastru argumenti.
Saka

#17579 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

kakaljin wrote:
Saka wrote:Ako stvarno toliko trosis onda je OK, to ti se isplati jer je onda "samo" par stoja skuplje nego kod svercera, ali je opet skuplje. Donekle je i to opravdano zbog ekstra godine garancije.

Ali shvati da imaju ljudi koji ne trose 35KM mjesecno i nece da pune dzepove Telecomu i kojima se vise isplati uzeti kod svercera i ustediti vise stotina KM. Osim toga oni uopste ne nude 128GB koji je moja opcija, a ne pada mi na pamet placati Meklineu preko 2000KM.
Zato odes vani i kupis taj od 128 GB i jos vratis povrat poreza i dodje te za pristojnu cijenu. A znas da je original telefon i da je sve sa njim uredu i da ima originalnu garanciju.

Ja kod svercera gledam samo telefone do 200 KM gdje znam ako bude nesto telefonu da ga mogu baciti i nece mi biti zao, a za ove skuplje telefone samo kod ovlastenih prodavnica gledam ili kod telekoma.

A takodjer me interesuje ako si na ultri zasto ce ti ti skupi telefoni, jer ove skupe telefone po pravilu uzimaju poslovni ljudi koji zaradjuju preko telefona i placaju pretplatu. Ja ja moja midi 30 imam uzeto jos 1 GB interneta jer mi je telefon stalno na internetu radi mailova i svih mogucih stvari sto mi trebaju biti online cijelo vrijeme. i ne gledam gdje ima besplatni wifi da se nakacim vec koristim svoj internet.
Dok odem vani potrosim vise nego da mi svercer donese. I telefon je 100% originalan i ima garanciju istu kao i tvoj, 1 godinu internacionalne Apple garancije koju mozes ostvariti kod resellera.

A to sta ce meni telefon bez pretplate, meni treba samo internet i 1GB mjesecno mi bude dovoljno, osim ako nisam na putu. Znaci dosta mi je 20KM mjesecno umjesto da placam 35. Prosta racunica.
kakaljin

#17580 Re: iPhone - All about

Post by kakaljin »

Saka wrote:
kakaljin wrote:

Dok odem vani potrosim vise nego da mi svercer donese. I telefon je 100% originalan i ima garanciju istu kao i tvoj, 1 godinu internacionalne Apple garancije koju mozes ostvariti kod resellera.

A to sta ce meni telefon bez pretplate, meni treba samo internet i 1GB mjesecno mi bude dovoljno, osim ako nisam na putu. Znaci dosta mi je 20KM mjesecno umjesto da placam 35. Prosta racunica.
Znaci ti za 360 KM manje riskiras pri kupovini telefona koji kosta preko 1000 KM :!: :!: :!: :!:
Pirija

#17581 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

ma ti si neki balavac koji ni za ultra dopune nema...
Saka

#17582 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

kakaljin wrote:Znaci ti za 360 KM manje riskiras pri kupovini telefona koji kosta preko 1000 KM :!: :!: :!: :!:
A sta riskiram? Ne kontam. Dobijem vakuumiran telefon koji otvorim na licu mjesta. Bilo sta da nije u redu zamijene mi odmah. Ako se nesto pokvari u roku od godinu dana ostvarim garanciju isto kao i ti kod ovlastenog servisera. Sta je tu rizik? A razlika je preko 400KM za 128GB model.
Saka

#17583 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Pirija wrote:ma ti si neki balavac koji ni za ultra dopune nema...
Vidite ovo je reakcija ogranicene individue kad ostane bez argumenata. :D
hakazvaka

#17584 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Pirija -> 7 dana odmora, vrijedjanje + off topic
Saka -> 1 dan, off topic
mad_max_ba

#17585 Re: iPhone - All about

Post by mad_max_ba »

tamam htjedoh napisati da si otvore podforum za raspravu
oliti to get them selves a room :mrgreen:
FAP mashina

#17586 Re: iPhone - All about

Post by FAP mashina »

kako prebaciti mp3 sa windows os-a na iPhone 6? danke!
Better Man

#17587 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

FAP mashina wrote:kako prebaciti mp3 sa windows os-a na iPhone 6? danke!
Instaliraj iTunes i onda možeš bez problema prebacivati.
FAP mashina

#17588 Re: iPhone - All about

Post by FAP mashina »

Better Man wrote:
FAP mashina wrote:kako prebaciti mp3 sa windows os-a na iPhone 6? danke!
Instaliraj iTunes i onda možeš bez problema prebacivati.
:thumbup:
Curve

#17589 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Zanima me garancija u mekline, Negdje ovdje sam procitao da je 2 god za iphone 6s, jel samo za taj model il je 2 god i sa starije modele?
dudlov

#17590 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

Curve wrote:Zanima me garancija u mekline, Negdje ovdje sam procitao da je 2 god za iphone 6s, jel samo za taj model il je 2 god i sa starije modele?
Kod mene je 2 godine garancije za 6s. Najlakše ti je da ih nazoveš i pitaš. Godina gratis nije za odbacit
Hary10

#17591 Re: iPhone - All about

Post by Hary10 »

Oficijalno je 1 godina, to je garancija koju Apple daje. S obzirom da su kod nas podigli cijenu za 500-600 KM u odnosu na apple store, red bi bio da podignu i garanciju na 2 godine.
Curve

#17592 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

poslao sam upit, daju 2 godine garancije, 1 god official od apple + 1 godina od njih
dudlov

#17593 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

Curve wrote:poslao sam upit, daju 2 godine garancije, 1 god official od apple + 1 godina od njih
Najsigurnija varijanta za kupovinu iphonea, definitivno. Jesu skuplji, ali je telefon čist i neće ti se desiti, kao jednom forumašu, da se zaključa.
Hary10

#17594 Re: iPhone - All about

Post by Hary10 »

Apple store ili ovlasteni distributeri definitivno :thumbup:
Nestea31

#17595 Re: iPhone - All about

Post by Nestea31 »

Pitanje: Prilikom prvog registrovanja na 6S, upisala sam adresu iz Švedske (mužev prijatelj tamo živi, pa su oni nešto zaključili ako mi bude trebala neka aplikacija koju bih kupovala, da mnogu preko njega.
Međutim, na App store-u većinom su mi aplikacije sa švedskog govornog područja. Ukoliko bih promijenila adresu, recimo na Austriju, Njemačku ili Englesku, da li bih tada imala aplikacije sa njihovog područja, i da li bih sebi napravila neku komplikaciju usljed mijenjanja te adrese?

Hvala.
clopex

#17596 Re: iPhone - All about

Post by clopex »

Nestea31 wrote:Pitanje: Prilikom prvog registrovanja na 6S, upisala sam adresu iz Švedske (mužev prijatelj tamo živi, pa su oni nešto zaključili ako mi bude trebala neka aplikacija koju bih kupovala, da mnogu preko njega.
Međutim, na App store-u većinom su mi aplikacije sa švedskog govornog područja. Ukoliko bih promijenila adresu, recimo na Austriju, Njemačku ili Englesku, da li bih tada imala aplikacije sa njihovog područja, i da li bih sebi napravila neku komplikaciju usljed mijenjanja te adrese?

Hvala.
Po meni najlakse ti je napravi fake USA adresu i imas US store. Za kupovinu nekih app ja koristim nacin da kupim iTunes cupon card na nekoj "ljevoj" stranici i unesem taj kod i imam odredjeni balans na svom store racunu i onda mozes kupovati normalno
Hary10

#17597 Re: iPhone - All about

Post by Hary10 »

Nestea31 wrote:Pitanje: Prilikom prvog registrovanja na 6S, upisala sam adresu iz Švedske (mužev prijatelj tamo živi, pa su oni nešto zaključili ako mi bude trebala neka aplikacija koju bih kupovala, da mnogu preko njega.

Hvala.
Ako bi promijenila App store, sadasnje aplikacije bi mogla koristiti, ali ne bih mogla raditi update na novije verzije jer si promijenila lokaciju.
Nestea31

#17598 Re: iPhone - All about

Post by Nestea31 »

@clopex hvala.

Hary10 , je li to znači da bilo koju aplikaciju koju sam skinula dok sam na ovoj trenutnoj adresi će biti neupotrebljiva, ili samo one koje se vežu za švedsko područje?
Hary10

#17599 Re: iPhone - All about

Post by Hary10 »

Nestea31 wrote:@clopex hvala.

Hary10 , je li to znači da bilo koju aplikaciju koju sam skinula dok sam na ovoj trenutnoj adresi će biti neupotrebljiva, ili samo one koje se vežu za švedsko područje?
I dalje ces moci koristiti sve aplikacije, ali neces moci raditi azuriranje novih verzija, odnosno update istih. Sa besplatnim aplikacijama nije problem ako promjenis store, ali ako imas dosta kupljenih aplikacija tu je problem.
Nestea31

#17600 Re: iPhone - All about

Post by Nestea31 »

Hvala vam na objašnjenjima.
Post Reply