iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Oligarh

#16701 Re: iPhone - All about

Post by Oligarh »

quarterback wrote:ja sam ga nabio nogom prvi put kad sam pokusao da stavim vremensku prognozu na ekran i skontao da mi treba cydia i par hackova
valjda su to do sada omogucili

imao sam tada 4s

odoh snimiti kakav lijep album u mp3u na mobitel, u neki folder po mom izboru, i malo poslusati prije spavanja

valjda ios9 donese direktan pristup file systemu bez kojekakvih diskaida...

laku noc
Povučem prst prema dole i trenutno mi tu, u notification baru ima nacrtan oblak gdje piše: Trenutno je oblačno, temperatura iznosi 15 stepeni. Imam u glazbi par albuma, samo ono drag&drop uradio na iTunesu na laptopu. Inače, slabo slušam muziku, ali imam par playlisti na SoundCloudu. Šta dalje, ah da, file system. To sam prestao koristiti kada sam prije par godina prestao rootovati mobitele sa 4/8 jezgri procesore i 2-3 gb rama da bi ubacivao fixeve nakon updatea (ili ubacivao portane update, jer od OEM nisu dolazili) ili skidao brda bloatwarea zbog kojeg su mi flagshipovi od 700 EUR ne lagovali već ledili bukvalno. Ovako sve radi na 1 gb rama perfektno i nema nabijanja nogom zbog vremenskih prognoza na screenu koji su tako fino šareni kao i svaka perlica, poput onih kojima je Kolumbo kupovao zemlju od indijanaca koji su se ložili na njihovo šarenilo.

Laku noć.
Qler

#16702 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ili kupite wp :) nema bloatwarea, radi drag and drop, ne treba 8Gb rama i 32 jezgre nema laga, nema rootanja a kosta kao osmina iphone-a :)
iSwagga

#16703 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

quarterback wrote:ja sam ga nabio nogom prvi put kad sam pokusao da stavim vremensku prognozu na ekran i skontao da mi treba cydia i par hackova
valjda su to do sada omogucili

imao sam tada 4s

odoh snimiti kakav lijep album u mp3u na mobitel, u neki folder po mom izboru, i malo poslusati prije spavanja

valjda ios9 donese direktan pristup file systemu bez kojekakvih diskaida...

laku noc
Idi ti jaro snimi kakav lijep album, u neki folder po tvom izboru pa malo poslusaj prije spavanja i nemoj zaboraviti mlijeko popiti.
Ne znam ko to jos radi, ali fakat.. mozda samo ovi fandroidi, imas Spotify, Apple Music, i ostali servisi koje mozes i besplatno koristiti i praviti sebi playliste kakve hoces.. zasto trositi vrijeme za skidanje i prebacivanje muzike?
Qler

#16704 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Da zasto, kad mozes placati operateru za internet, i onda boga moliti da imas dobar signal da stream moze da ide bez problema.... Nije mi jasno kako korisnici apple-a uvijek imaju argument "ko jos to koristi" a to koristi 90% ljudi koji imaju mobitele... Da ne koristi ne bi bilo raznih hackova da i iPhone to ima... Ko koristi stylus, pa vi koristiti, ko koristi kameru pa vi koristite, ko koristi veliki telefon, pa vi koristite... daj jebem mu imajte malo postovanja prema sebi, pa onda prema drugima..
iSwagga

#16705 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Qler wrote:Da zasto, kad mozes placati operateru za internet, i onda boga moliti da imas dobar signal da stream moze da ide bez problema.... Nije mi jasno kako korisnici apple-a uvijek imaju argument "ko jos to koristi" a to koristi 90% ljudi koji imaju mobitele... Da ne koristi ne bi bilo raznih hackova da i iPhone to ima... Ko koristi stylus, pa vi koristiti, ko koristi kameru pa vi koristite, ko koristi veliki telefon, pa vi koristite... daj jebem mu imajte malo postovanja prema sebi, pa onda prema drugima..
Ja koristim LG G3, nemam uopste iPhone. Covjek je govorio o slusanju muzike pred spavanje, pa valjda imas wifi u kuci?? A u ostalom, konkretno, ja koristim Spotify uredno kod nas bez problema sa stremovima cak i na 3g.. recimo nekad kada prosetam do posla. Tu postoji opcija i da se slusa offline, dakle skines pjesme koje zelis i slusas bez konekcije.. tako da stari nokia seratoru malo se informisi pa onda kaki.. sad uzmi random 10 ljudi i mozda ce 1 (maksimalno 2) snimati muziku na racunaru pa onda istu prebacivati u foldere koje hoce.. ja nisam telefon na pc spojio ne pamtim.
Qler

#16706 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

iSwagga wrote:
Qler wrote:Da zasto, kad mozes placati operateru za internet, i onda boga moliti da imas dobar signal da stream moze da ide bez problema.... Nije mi jasno kako korisnici apple-a uvijek imaju argument "ko jos to koristi" a to koristi 90% ljudi koji imaju mobitele... Da ne koristi ne bi bilo raznih hackova da i iPhone to ima... Ko koristi stylus, pa vi koristiti, ko koristi kameru pa vi koristite, ko koristi veliki telefon, pa vi koristite... daj jebem mu imajte malo postovanja prema sebi, pa onda prema drugima..
Ja koristim LG G3, nemam uopste iPhone. Covjek je govorio o slusanju muzike pred spavanje, pa valjda imas wifi u kuci?? A u ostalom, konkretno, ja koristim Spotify uredno kod nas bez problema sa stremovima cak i na 3g.. recimo nekad kada prosetam do posla. Tu postoji opcija i da se slusa offline, dakle skines pjesme koje zelis i slusas bez konekcije.. tako da stari nokia seratoru malo se informisi pa onda kaki.. sad uzmi random 10 ljudi i mozda ce 1 (maksimalno 2) snimati muziku na racunaru pa onda istu prebacivati u foldere koje hoce.. ja nisam telefon na pc spojio ne pamtim.

Ovo tati fino govori, a ne meni. Drugo, ako ti nisi nikad spojio mobitel sa racunarom ne znaci da drugi nisu. I kad se naucis kulturi dialoga, onda cemo dalje raspravljati. Do tada imas mahanje.
Pirija

#16707 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

Qler wrote:Ili kupite wp :) nema bloatwarea, radi drag and drop, ne treba 8Gb rama i 32 jezgre nema laga, nema rootanja a kosta kao osmina iphone-a :)

nisi ti dobar, al fakat...
Qler

#16708 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

A ni ti ne kontas zajebanciju?
Ali_G

#16709 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Appleu su se vjerovatno smijali i kad je uveo kupovanje pjesama preko iTunes:) danas je takvo vrijeme da ljudi ne kupuju cd, ne prebacuju pjesme sa kompa na mob vec su tu razni servisi. Drugi je par rukava sto kod nas i pisljivi 3g ne radi kako treba pa nam to i ne frcera. Na kraju krajeva Apple ne zanimaju trzista kao sto je nasa. Nije lose da i nama uzimaju nesto love, al se nece obazirati na nas kad prave koncept svog telefona.
Qler

#16710 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Jel ono opet samo 6+ ima OIS? Obicni opet nema OIS?

I 1715mAh baterija??? Manje nego Iphone 6? bas me zanima koliko ce da traje baterija u real life uslovima... samo lijepi su vala sto jes' jes'
Vertig0

#16711 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

1810 isto kao na 6. bar je tako na gsm areni.
Qler

#16712 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

http://www.gsmarena.com/apple_promo_vid ... -13940.php

meni 3400mAh traje dan, heavy usage.. ovo bi mi do dorucka trajalo :)
Vertig0

#16713 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ja sa 6 vecinom idrzim citav dan, nekad ako negdje idem navece pa znam da me nece biti dugo dopunim ga ako stignem. Uglavnom dobijam oko 7h on screen time, isto tako heavy usage, samo ne igram igrica skoro nikad. ok je, mada bi mogla biti bolja, pogotovo sto sam prije toga imao z2 koja mi je trajala dan i po.
Qler

#16714 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ne igram ni ja na mobitelu nista... nemam ni jedne ja mislim igre snimljene. mobile data, wifi gps, sve je ukljuceno uvijek 3 mail accounta pushaju... pozivi, ode baterija...
Quaresma

#16715 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

Vertig0 wrote:1810 isto kao na 6. bar je tako na gsm areni.
Image

al nema veze, ovo ce jos povecati prodaju iphone sestice
NK33

#16716 Re: iPhone - All about

Post by NK33 »

.
Last edited by NK33 on 10/09/2015 15:48, edited 1 time in total.
NK33

#16717 Re: iPhone - All about

Post by NK33 »

iSwagga wrote:Ja koristim LG G3, nemam uopste iPhone. Covjek je govorio o slusanju muzike pred spavanje, pa valjda imas wifi u kuci?? A u ostalom, konkretno, ja koristim Spotify uredno kod nas bez problema sa stremovima cak i na 3g.. recimo nekad kada prosetam do posla. Tu postoji opcija i da se slusa offline, dakle skines pjesme koje zelis i slusas bez konekcije.. tako da stari nokia seratoru malo se informisi pa onda kaki.. sad uzmi random 10 ljudi i mozda ce 1 (maksimalno 2) snimati muziku na racunaru pa onda istu prebacivati u foldere koje hoce.. ja nisam telefon na pc spojio ne pamtim.
To nisam uradio ima bar 3 godine :D ko jos ima vremena za to pored silnih servisa za slusanje muzike online (naravno uz offline mode ako zatreba) :D
Better Man

#16718 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Ja muziku prebacim s računara na mobitel. Veliki sam muzikofil i muizku i dalje nabvljam na diskovima, koje prebacim na računar i onda šta mi treba na telefon i na USB za auta. Inače nemam običaj slušati muziku na telefonu izuzev kad putujem ili kad odem negdje na odmor. A sad večinu stvari koju kupim preko Amzona, dobijem i u digitalnom obliku, pa ne moram prebacivati cd na računar, već ih imam u Amazonovom music playeru.
hakazvaka

#16719 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

iSwagga: iskljucenje 7 dana zbog vrijedjanja drugih korisnika

zavrsite sa off topicom o drugim operativnim sustavima i telefonima
Chuckie

#16720 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Ima li ko link na iOS9 GM?

Pustite ove standardne hejtere, uvijek zapjene kad je Apple event.
fokus2000

#16721 Re: iPhone - All about

Post by fokus2000 »

Chuckie wrote:Ima li ko link na iOS9 GM?

Mislim da je samo za developere
Chuckie

#16722 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Nije. GM mogu da instaliraju svi.
Qler

#16723 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Chuckie wrote:Ima li ko link na iOS9 GM?

Ma nisam hejter, fakat. Da ne koristim wp, ios bi bio moj izbor. Samo neke stvari pretjeruju. Mala je baterija, ona olovka nije nesto... Ipad pro nije ni do koljena surface-u... Ali ne moze čovjek reci da iphone nije vrhunski komad tehnologije.
kazo

#16724 Re: iPhone - All about

Post by kazo »

Koju aplikaciju instalirati za slusanje muzike? ako moze ta sto ostanu pjesne da ne moram uvijek 3g paliti.
Sad instaliro ovaj spotify i nista se nisam snado a i placa se :D
Dajte sta bolje :D
quarterback

#16725 Re: iPhone - All about

Post by quarterback »

Qler wrote:
Ma nisam hejter, fakat. Da ne koristim wp, ios bi bio moj izbor. Samo neke stvari pretjeruju. Mala je baterija, ona olovka nije nesto... Ipad pro nije ni do koljena surface-u... Ali ne moze čovjek reci da iphone nije vrhunski komad tehnologije.
vidjecu sa adminom da te banuje sa android grupe :evil: :D
Post Reply