Pokusao sam to, ne daje nikakve znakove. Tj. znam da nema baterije. Sada je mobitel kod njih, nadam se da ce nesto popraviti.Chuckie wrote:Uradi hard reset prije restorea.
Home+Power 15 sekundi.
iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Trgenbauer
#16626 Re: iPhone - All about
-
EUROBIH
#16627 Re: iPhone - All about
pušiš li priču sa softverom?Trgenbauer wrote:Eh ovako raja, treba mi pomoc. Iphone 5s, zadnji iOS, odjednom nece da se puni (this cable is not certified bla bla bla). Ni na kopiju punjaca, ni na originalni. Dock originalni isto. Ovi u fontele govore da je nesto sistem pao, ili greska u sistemu. Znaci kao software greska. Kao treba da mi restartuju mobitel/restore urade... Molio bih nekoga ko je imao ovakvo ili slicno iskustvo da mi pomogne, da li je fakat software ili hardware greska i da li se treba restore uraditi na mobu?
kako da mu sredi softver kad ti usb ne fercera?
i logički
a kako da to odradi ako je baterija prazna
mora ti otvarat telefon i preko šokera dizati napon baterije na potrebni napon cca 4v
promijeniti konektor u kompletu ili chip uxx
-
Trgenbauer
#16628 Re: iPhone - All about
Ma znam, meni sega bilo kad mi to rekose. Vidjet cemo sta ce biti. U svakom slucaju, hvalaEUROBIH wrote:pušiš li priču sa softverom?Trgenbauer wrote:Eh ovako raja, treba mi pomoc. Iphone 5s, zadnji iOS, odjednom nece da se puni (this cable is not certified bla bla bla). Ni na kopiju punjaca, ni na originalni. Dock originalni isto. Ovi u fontele govore da je nesto sistem pao, ili greska u sistemu. Znaci kao software greska. Kao treba da mi restartuju mobitel/restore urade... Molio bih nekoga ko je imao ovakvo ili slicno iskustvo da mi pomogne, da li je fakat software ili hardware greska i da li se treba restore uraditi na mobu?![]()
![]()
![]()
![]()
kako da mu sredi softver kad ti usb ne fercera?![]()
i logički
a kako da to odradi ako je baterija prazna![]()
mora ti otvarat telefon i preko šokera dizati napon baterije na potrebni napon cca 4v
promijeniti konektor u kompletu ili chip uxx
- Quaresma
#16629 Re: iPhone - All about
i šta kažete, i dalje nema načina da se zaobidje iCloud zastita? osim onog sa mjenjanjem IMEI broja?
- insomnia78
#16630 Re: iPhone - All about
Singronizovan mi je icloud i telefon, ako obrisem slike sa tel one ostaju na icloud?
-
switty
#16631 Re: iPhone - All about
Može li pomoć, gdje u Sarajevu kupiti iPhone 5S? Hvala
-
exampLe.
#16632 Re: iPhone - All about
Ćao ćao.
Ovako. Kupio sam Iphone 5 X Sim i kada sam ga vratio na fabričke izbacuje mi "Activation failed", "Sim card not valid" i ne mogu da pomaknem odatle.
Koliko ja znam, iako je X Sim takve stvari se ne bi trebale rješavati pa me interesuje ima li kakvo riješenje ili da ga otključam fabrički i da se ne zahebavam s tim.
Ovako. Kupio sam Iphone 5 X Sim i kada sam ga vratio na fabričke izbacuje mi "Activation failed", "Sim card not valid" i ne mogu da pomaknem odatle.
Koliko ja znam, iako je X Sim takve stvari se ne bi trebale rješavati pa me interesuje ima li kakvo riješenje ili da ga otključam fabrički i da se ne zahebavam s tim.
- Qler
#16633 Re: iPhone - All about
to drugo
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#16634 Re: iPhone - All about
dabome, ali icloud je do 5GB free, sve ostalo preko se placa; znaci ako nisu prebacene neke slike radi nedostatka memorije na icloud, tj. ako ih izbrises sa tel. u potpunosti iste nestaju...insomnia78 wrote:Singronizovan mi je icloud i telefon, ako obrisem slike sa tel one ostaju na icloud?
-
exampLe.
#16635 Re: iPhone - All about
Da vas tampi jos nesto. 
Ako koristim X-Sim, da li bi trebao moci vratiti mobitel na fabricke postavke bez da idem u servis i dajem cenera zbog "activation faild/sim invalid" problema?
Ako koristim X-Sim, da li bi trebao moci vratiti mobitel na fabricke postavke bez da idem u servis i dajem cenera zbog "activation faild/sim invalid" problema?
- insomnia78
#16636 Re: iPhone - All about
corolla02 wrote:dabome, ali icloud je do 5GB free, sve ostalo preko se placa; znaci ako nisu prebacene neke slike radi nedostatka memorije na icloud, tj. ako ih izbrises sa tel. u potpunosti iste nestaju...insomnia78 wrote:Singronizovan mi je icloud i telefon, ako obrisem slike sa tel one ostaju na icloud?
-
EUROBIH
#16637 Re: iPhone - All about
moraćeš ponovo izvršiti aktivaciju imsi coda za tvoj x-simexampLe. wrote:Da vas tampi jos nesto.
- prototype
#16638 Re: iPhone - All about
moze li mi neko reci je li iPhone 6 osjetan i isplativ apgrejd sa iPhone 5S?
tnx
-
Ali_G
#16639 Re: iPhone - All about
Mislim da je najveca prednost bolja baterija i veci ekran. Ako ti je to dvoje bitno, onda kupuj. Jedino da pricekas malo, izlazi 6s (kako god da ce se zvati) pa ce pasti cijene trenutnih modela.
- Rockefeller
#16640 Re: iPhone - All about
Kada izlazi 6s?
- Oligarh
#16641 Re: iPhone - All about
Jedno pitanje kolegama forumašima koji imaju mnogo više iskustva sa iOS od mene koji je tek prije dva dana prešao na ovaj sistem nakon 5 godina Androida. Naime, imam iP 6 Plus i primjetio sam da često gubim wifi signal. Imam uključen i mobilni internet istovremeno, pa sam se nafurao da uređaj automatski prelazi na jaču konekciju. Inače, verzija iOS je zadnja, 8.4.1.
Što se svega ostalog tiče, imam riječi hvale, prvenstveno na stabilnost sistema. Do sada sam imao, zaista, high-end uređaje na Androidu od HTC Desirea do S5, najviše je Samsunga Galaxy S i Note serija bilo među njima. iOS, a i ovaj uređaj kojeg imam je jedno novo iskustvo, vrlo pozitivnih prvih dojmova, bar mojih subjektivnih. Samsung me je otjerao od sebe iz određenih razloga koji su ih toliko srozali u mojim očima, o buraniji tipa Sony, LG i HTC (na moju veliku žalost) da ne govorim
Što se svega ostalog tiče, imam riječi hvale, prvenstveno na stabilnost sistema. Do sada sam imao, zaista, high-end uređaje na Androidu od HTC Desirea do S5, najviše je Samsunga Galaxy S i Note serija bilo među njima. iOS, a i ovaj uređaj kojeg imam je jedno novo iskustvo, vrlo pozitivnih prvih dojmova, bar mojih subjektivnih. Samsung me je otjerao od sebe iz određenih razloga koji su ih toliko srozali u mojim očima, o buraniji tipa Sony, LG i HTC (na moju veliku žalost) da ne govorim
-
exampLe.
#16642 Re: iPhone - All about
Znači ukucam IMSI od mreže na koju je mob zaključan i to je to?EUROBIH wrote:moraćeš ponovo izvršiti aktivaciju imsi coda za tvoj x-simexampLe. wrote:Da vas tampi jos nesto.
- prototype
#16643 Re: iPhone - All about
de mi reci je li glomazan taj 6 Plus, kao što neki govore?Oligarh wrote:Jedno pitanje kolegama forumašima koji imaju mnogo više iskustva sa iOS od mene koji je tek prije dva dana prešao na ovaj sistem nakon 5 godina Androida. Naime, imam iP 6 Plus i primjetio sam da često gubim wifi signal. Imam uključen i mobilni internet istovremeno, pa sam se nafurao da uređaj automatski prelazi na jaču konekciju. Inače, verzija iOS je zadnja, 8.4.1.
- Oligarh
#16644 Re: iPhone - All about
Ako si ikada nosio Note seriju, ne bi trebao biti veliki problem. Ja sam Sa N3 prešao na S5 i to mi je bio baš downgrade za moje zahtjeve. Telefon jeste velik, ali ništa strašno. Moraš se pomiriti da ga koristiš sa obje ruke u većini slučajeva, osim poziva koji se mogu hendlati jednom rukom. Ali zato su benifiti zaista ogromni pri korištenju ovog telefona. Nema problema da ga nosim ni u džepu pantolona, ali je definitvno za kakve torbice. Navikao sam već na ovolike telefone. Danas sam otkrio sve čari njegove veličine kada sam sa užitkom napravio prezentaciju na Keynoteu (iWork aplikacija). Koristim ga i jednom rukom, a imam normalnu veličinu ruke za muškarca.prototype wrote:de mi reci je li glomazan taj 6 Plus, kao što neki govore?Oligarh wrote:Jedno pitanje kolegama forumašima koji imaju mnogo više iskustva sa iOS od mene koji je tek prije dva dana prešao na ovaj sistem nakon 5 godina Androida. Naime, imam iP 6 Plus i primjetio sam da često gubim wifi signal. Imam uključen i mobilni internet istovremeno, pa sam se nafurao da uređaj automatski prelazi na jaču konekciju. Inače, verzija iOS je zadnja, 8.4.1.
-
Yapi Yapo
#16645 Re: iPhone - All about
molim vas hitno app za slusanje muzike offline.. prije je na deezeru moglo preuzet se sad ne moze..
-
fokus2000
#16646 Re: iPhone - All about
Imas Apple music.Moras imati US Apple ID.Besplatan je tri mjeseca nakon aktivacije.Svu muziku mozes skinuti na mob i slusati je offline.Yapi Yapo wrote:molim vas hitno app za slusanje muzike offline.. prije je na deezeru moglo preuzet se sad ne moze..
-
fokus2000
#16647 Re: iPhone - All about
Imam iPhone 5s kupljen prije godinu dana i strašno brzo mu se troši baterija.Da li je moguće da je nakon godinu dana korištenja baterija oslabila?
-
Vertig0
#16648 Re: iPhone - All about
6-7 sati on screen bi ti trebala trajati baterija. Ako je manje od toga onda jeste.
-
fokus2000
#16649 Re: iPhone - All about
ok,hvalaVertig0 wrote:6-7 sati on screen bi ti trebala trajati baterija. Ako je manje od toga onda jeste.
-
adincebic
#16650 Re: iPhone - All about
To nije uobičajeno ponašanje iPhone-a. Provjeri prvo svoj router tj. negdje drugo koristi internet i vidi dal se gubi signal, ako da, onda nosi u servis. E ako si g atek kupio imaš Apple Care 1 godinu tako da sve eventualne kvarove možeš riješiti u mekline na likovnoj akademiji. Zapamti nije to osiguranje već samo garancija. Eh još jedna stvarka, možeš pred istek garancije da odeš i zatražiš zamjenu baterije, čisto da imaš novu bateriju na kraj godine korištenja telefona.Oligarh wrote:Jedno pitanje kolegama forumašima koji imaju mnogo više iskustva sa iOS od mene koji je tek prije dva dana prešao na ovaj sistem nakon 5 godina Androida. Naime, imam iP 6 Plus i primjetio sam da često gubim wifi signal. Imam uključen i mobilni internet istovremeno, pa sam se nafurao da uređaj automatski prelazi na jaču konekciju. Inače, verzija iOS je zadnja, 8.4.1.
Da provjeriš dal ti je telefon pokriven Apple care-om nađi serijski broj telefona u postavkama i zalijepi ga na ovoj stranici
https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do