iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lady Saray

#1601 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

postavki nema. more bit bidne, al postavki nema >.<

hem na iphone ne dolaze hem je ono active.bhmobile.ba isto za sve pakete a oni ti to tamo prebace i npr na njihovoj stranici mozes vidjet jel prebaceno ili nije na onom listingu ili nazoves za dan dva i pitas koji mi je paket trenutno i teta kaze msurf100 i tako znas sigurno a samo stanje konekcije mozes pratiti na bhmobile.ba
shalla

#1602 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:postavki nema. more bit bidne, al postavki nema >.<

hem na iphone ne dolaze hem je ono active.bhmobile.ba isto za sve pakete a oni ti to tamo prebace i npr na njihovoj stranici mozes vidjet jel prebaceno ili nije na onom listingu ili nazoves za dan dva i pitas koji mi je paket trenutno i teta kaze msurf100 i tako znas sigurno a samo stanje konekcije mozes pratiti na bhmobile.ba
Exactly...
Ja juče aktivirao, danas nazvao da provjerim kojoi je paket aktivan, provjerio račun poslije par konektovanja (nije se mijenjalo) i to je to :thumbup:
DYD666

#1603 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Ni meni za GPRS na Ultri nikad nisu dosle postavke, ipak niti je kod nas taj tel legalan, niti su oni sa njim svakako na "ti", malo je prespecifican...u svakom slucaju rucno unesem APN i sve OK.
Gorštak

#1604 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

DYD666 wrote:Ma hastra me pretplate generalno...necu se znati kontrolisati...nema veze, ima WiFi...
Ma da ima hotspotova ne bi bilo problema, ali u tom pogledu smo još uvijek teška provincija. U Zagrebu, naprimjer, praktično gdje god se zatekneš ima neki besplatan wi-fi.

Brate, strah od pretplate je neosnovan, nije to baš toliko da se čovjek ne može kontrolirati. A i što neko reče, imaš mogućnost provjere sms-om pa uvijek znaš na čemu si.

Ja mislim da se raja Ultrom zapravo tješi da troši manje, a volio bih da vidjet ko troši manje od 15 km mjesečno.
febo_acm

#1605 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Zato sam ja i pitao da li je siguran da će dobiti postavke? Znam da se ukuca samo active.bhmobile.ba i to onda radi :)
DYD666

#1606 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Gorštak wrote: Ma da ima hotspotova ne bi bilo problema, ali u tom pogledu smo još uvijek teška provincija. U Zagrebu, naprimjer, praktično gdje god se zatekneš ima neki besplatan wi-fi.
Tacno.
Ma doduse pravo rijetko i iskoristim WiFi po gradu i sl, ako kad i naletim, vise je to neka nepotrebna i nevazna zezancija mjesto sad da mi od toga posao zavisi i tome sl, nego mislio sam na to da ako nista imam kuci uvijek vlastiti pa...zato sam i preporucivao investiranje u wireless router.
febo_acm

#1607 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Ima li zadovoljnih korisnika iOS 4.1 ? Ja sam ga morao sinoć nabaciti, izgleda dosta dobro i brzo :)
Yamahalac

#1608 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

AMD wrote:Ima li zadovoljnih korisnika iOS 4.1 ? Ja sam ga morao sinoć nabaciti, izgleda dosta dobro i brzo :)
ja vala cekam jailbreak, sigurno je sigurno
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:25, edited 1 time in total.
Haris033

#1610 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

Pojavila mi se tanka crta po sredini ekrana (iPhone 3G 16 GB). :x
Jel' to znak da je otisao display ili...??? Zna li ko u čemu je fol i koliko bi me kostao popravak? :?

Samo da napomenem da mi mobitel nikada nije ispao...

Hvala
DYD666

#1611 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Bojim se da jeste.
Desilo mi se to kod jednog havera. Stanje se samo pogorsalo.

Koliko sam uspio po netu o tome naci, navodno je cak moguce da se pojavi ako precesto mijenjate one lijepljive protectore za staklo. Valjda ima nesta u njima, neko prelamanje svijetla prave, pogotovo losiji, koja to izazove, a cak sam cuo da su neki po principu "klik se klinom izbija "upjeli to rijesiti stavljanjem novog protectora i nakon nekog vremena, linije su nestale.
Ovo nista nije 100%, sve je to buzz sa web-a koji je mogao napisati bilo kakav geek iz garaze koji niti ima iPhone.
_amy_

#1612 Re: iPhone - All about

Post by _amy_ »

People help,

kupila sam 3G 16G i naravno htjela sam staviti aplikacije, medjutim upjela sam samo muziku bez problema prebaciti i onda je on poceo prilikom sync da sam brise neke aplikacije, a kada bih pokusala da stavim nove prvo bi pita da li bih zeljela neke da izbisem, na kraju sam stavila ok i pri pokusaju da stavim nove apps on to nesto kao sync i kaze da je done i ok, ali u biti nista ne uradi. E sad sam ja skontala da je mozda najbolje uraditi restore i kad sam to uradila belaj, nista na njemu, nece da prepozna sim i samo ima na ekraju mogucnost emergency call, stadaradim, pls help? :)
Yamahalac

#1613 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

_amy_ wrote:People help,

kupila sam 3G 16G i naravno htjela sam staviti aplikacije, medjutim upjela sam samo muziku bez problema prebaciti i onda je on poceo prilikom sync da sam brise neke aplikacije, a kada bih pokusala da stavim nove prvo bi pita da li bih zeljela neke da izbisem, na kraju sam stavila ok i pri pokusaju da stavim nove apps on to nesto kao sync i kaze da je done i ok, ali u biti nista ne uradi. E sad sam ja skontala da je mozda najbolje uraditi restore i kad sam to uradila belaj, nista na njemu, nece da prepozna sim i samo ima na ekraju mogucnost emergency call, stadaradim, pls help? :)
vjerovatno si uradila restore na zadnju verziju, za koju nema jailbreak kako treba

to sto ti je brisao aplikacije vjerovatno je zato sto na kompjuteru je jedan itunes account, a vamo je drugi na telefonu

kakav si restore uradila i na koju verziju softwera?
_amy_

#1614 Re: iPhone - All about

Post by _amy_ »

Yamahalac wrote:
_amy_ wrote:People help,

vjerovatno si uradila restore na zadnju verziju, za koju nema jailbreak kako treba

to sto ti je brisao aplikacije vjerovatno je zato sto na kompjuteru je jedan itunes account, a vamo je drugi na telefonu

kakav si restore uradila i na koju verziju softwera?
Hmmmm e sad pitas puno, uradila sam restor na verziju koju je itunes ponudio :( ima li pomoci sad za ovo cudo? :)
DYD666

#1615 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

_amy_ wrote:Hmmmm e sad pitas puno, uradila sam restor na verziju koju je itunes ponudio :( ima li pomoci sad za ovo cudo? :)
To je zadnje sto si trebala uraditi, ali ima, sve se to da srediti pogotovo na 3G. Samo nisam pametan odakle i kako da ti napisem svu proceduru, trenutno radim nesto...daj mi malo vremena a vjerujem da ce i drugi priskociti da pomognu.
_amy_

#1616 Re: iPhone - All about

Post by _amy_ »

DYD666 wrote:
_amy_ wrote:Hmmmm e sad pitas puno, uradila sam restor na verziju koju je itunes ponudio :( ima li pomoci sad za ovo cudo? :)
To je zadnje sto si trebala uraditi, ali ima, sve se to da srediti pogotovo na 3G. Samo nisam pametan odakle i kako da ti napisem svu proceduru, trenutno radim nesto...daj mi malo vremena a vjerujem da ce i drugi priskociti da pomognu.
Ma malo sam cackala po netu i nasla moguca rijesenja, pa valjda do kraja dana to skontam, but thx anyway :)
iSwagga

#1617 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Ne radi mi 3g/gprs nikako!! Zvao sam ih i kazu da mi je aktiviran mSurf 100mb i ukucao u APN active.bhmobile.ba ali nista! Sad me ovo pravo nervira, 2dana proslo i nista!!
shalla

#1618 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

iSwagga wrote:Ne radi mi 3g/gprs nikako!! Zvao sam ih i kazu da mi je aktiviran mSurf 100mb i ukucao u APN active.bhmobile.ba ali nista! Sad me ovo pravo nervira, 2dana proslo i nista!!
Izvini ako je glupo pitanje ali jesi li ugasio/upalio telefon?
Ja sam isto pizdio kao "ne radi mi 3G/gprs" i onda me je lady saray hladno upitala "pa jesi li restartovao iphone" :mrgreen:
Ostalo je istorija...
DYD666

#1619 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

_amy_ wrote: Ma malo sam cackala po netu i nasla moguca rijesenja, pa valjda do kraja dana to skontam, but thx anyway :)
U kratkim crtama (sry nemam vremena sad za linkove):
1. Skini org firmware za 3G (ali ne sa iTunes) i ganjaj 3.1.3 verziju, nemoj iOS4.
2. "Provuci" ga kroz alate ala PwnageTook i neka ti kreiraju custom firmware.
3. Taj dobiveni custom prozovi kroz iTunes neka sa instalira, tj. formatira tel.
Ostane samo da ubacis muziku itd, i apliakcije te rijesis AppSync preko Cydie ako hoces da mozes instalirati i crackovane apliakcije.

Ili da prosto skines gotov custom firmware i odes odmah na korak 3. (Nekome odgovaraju postavke na gotovim firmware-ima, ja vise volim da sam to sam zadam, ali ako je tebi komplikovano, neces mnogo progrijesiti ako skines gotov)

Ono ranije sto te zezalo oko sync aplikacija je samo njegov nacin "spajanja" - merge podataka. Samo jednom kad skuzis, ici ce jednostavno.
_amy_

#1620 Re: iPhone - All about

Post by _amy_ »

DYD666 wrote:
_amy_ wrote: Ma malo sam cackala po netu i nasla moguca rijesenja, pa valjda do kraja dana to skontam, but thx anyway :)
U kratkim crtama (sry nemam vremena sad za linkove):
1. Skini org firmware za 3G (ali ne sa iTunes) i ganjaj 3.1.3 verziju, nemoj iOS4.
2. "Provuci" ga kroz alate ala PwnageTook i neka ti kreiraju custom firmware.
3. Taj dobiveni custom prozovi kroz iTunes neka sa instalira, tj. formatira tel.
Ostane samo da ubacis muziku itd, i apliakcije te rijesis AppSync preko Cydie ako hoces da mozes instalirati i crackovane apliakcije.

Ili da prosto skines gotov custom firmware i odes odmah na korak 3. (Nekome odgovaraju postavke na gotovim firmware-ima, ja vise volim da sam to sam zadam, ali ako je tebi komplikovano, neces mnogo progrijesiti ako skines gotov)

Ono ranije sto te zezalo oko sync aplikacija je samo njegov nacin "spajanja" - merge podataka. Samo jednom kad skuzis, ici ce jednostavno.
Heheheh hvala puno na ovim instrukcijama :) Sgnurna sam da cu se ja vec uskoro javiti sa nekim novim problemom :)
Duge

#1621 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

iSwagga wrote:Ne radi mi 3g/gprs nikako!! Zvao sam ih i kazu da mi je aktiviran mSurf 100mb i ukucao u APN active.bhmobile.ba ali nista! Sad me ovo pravo nervira, 2dana proslo i nista!!
Ne radi ni meni evo vec dva dana. Sutra cu ih zvati da vidim sta je
Lady Saray

#1622 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

restartujte telefone :D
shalla

#1623 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:restartujte telefone :D
:mrgreen:
iSwagga

#1624 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Restartovao milion puta. Nema sta mu nisam raidio. Ali neca pa nece.
Duge

#1625 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

iSwagga wrote:Restartovao milion puta. Nema sta mu nisam raidio. Ali neca pa nece.
Danas sam ih zvao i kazu da dodjem na Ilidzu da pogledaju :shock:

EDIT: Rijesen problem. Settings>General>Reset>Reset Network settings. Poslije ovoga upisati ponovo APN active.bhmobile.ba i radi ;)
Post Reply