iPhone - All about
Moderator: Benq
- Better Man
#15576 Re: iPhone - All about
Čuo sam da je BH telekom i najavio da će imati iPhone 6. E sad kakva će biti ponuda i cijene vidjet ćemo. Ako bi bili skuplji od Evrope, onda se zaista ne bi isplatilo kod njih uzeti. 6-ica od 16 GB se može uzeti s povratom poreza za nekih 1000 - 1100 KM u Britaniji. Sad davati par stotina maraka više našim budlama koji ga budu prodavali ovdje je ludost. PDV u Britaniji je 20% i uzimajući ovo u obzir, kod nas bi trebao biti jeftiniji zbog nižeg PDV-a, ali kod naših lopova to obično ne bude tako.
-
probook
#15577 Re: iPhone - All about
...ni jedan tel ne vrijedi 1000 KM
- TheHound
#15578 Re: iPhone - All about
Da ne vrijedi ne bi se ni prodavaoprobook wrote:...ni jedan tel ne vrijedi 1000 KM
- rovac13
#15579 Re: iPhone - All about
Da vrijedi 1000km nebi ga poslije prodavali u pola cijene ili manje
.Prvo oderu fanove pa kasnije moze i po normalnoj cijeni.
- rida1976
#15580 Re: iPhone - All about
Zna li neko cijenu ip 6 u tehnoshopu? Ne vidim na stranici
Sent from my iPad using Tapatalk
- supercali
#15581 Re: iPhone - All about
u technoshopu uporedjujuci sa ostalim cijenama proizvoda nece biti ispod 2000 maraka
-
rangoj
#15582 Re: iPhone - All about
Cijene Apple proizvoda ide po formuli koju je Jobs osmislio, to nije neka tajna, Moore se naći na netu. Nedavno sam čitao o tome na google plus.
Cijena proizvoda = 3x cijena uredjaja (dijelovi + sastavljanje) + 33%
Zato su najskuplji...
google Hammerhead
Cijena proizvoda = 3x cijena uredjaja (dijelovi + sastavljanje) + 33%
Zato su najskuplji...
google Hammerhead
- TheHound
#15583 Re: iPhone - All about
Kad covjek prica bez pokrica, ne ide ti matematika?rovac13 wrote:Da vrijedi 1000km nebi ga poslije prodavali u pola cijene ili manje.Prvo oderu fanove pa kasnije moze i po normalnoj cijeni.
IPhone 5s izasao prosle godine i kostao 650$. IPhone 6 izasao ove godine i kosta 650$ a iPhone 5S spao na 550$.
Sa 650$ na 550$ je duplo? E jadna majko matematicara
- supercali
#15584 Re: iPhone - All about
pa eto onda dolazimo do onoga sto smo pricali neki dan kad me je neko ubjedjivao da poslije 6-ice 5-ica spada na 100 dolara
mozda jedino u americi preko ugovora al to nama ne igra nikakvu ulogu
-
Jasko_BiH
#15585 Re: iPhone - All about
Imam problem sa Facetime i imassage na iphonu 5s i iphonu 5. Na iphonu 5s iOS 8.0.2 rade poruke ali facetime je zapeo u čekanju na aktivaciju dok na iphonu 5 iOS 7.1.2 ne radi ni jedno ni drugo. Mreza je BHTelecom i u podršci pojma nemaju za uslugu FaceTime, nikad ni čula gospodja sa druge strane žice... Ima li kakvog rjesenja?
- skafiskafsnjak
- TheHound
#15587 Re: iPhone - All about
Upravo tako. Cijena novog iPhone 5S je spala ZA 100$ (sa 650 na 550 unlocked, sa 200 na 100 na dvogodisnji ugovor).supercali wrote:pa eto onda dolazimo do onoga sto smo pricali neki dan kad me je neko ubjedjivao da poslije 6-ice 5-ica spada na 100 dolara
- supercali
#15588 Re: iPhone - All about
i to poredis sa bosnom?
- TheHound
#15589 Re: iPhone - All about
Naravno, ja sam u Bosni i uzimam po tim cijenama koje sam gore naveo tako da nemam potrebe da poredim sa cijenama koje traže bosanski šverceri. Eno na piku jedan prodaje za 1900 drugi za 1400, koja je onda cijena iPhonea, je li jedna ili druga?supercali wrote:i to poredis sa bosnom?
Poredim fabričke cijene jer je od početka priča kako je Apple skup samo zbog imena (valjda se onda to odnosi na čitav svijet) a ustvari Apple ima iste cijene kao i konkurenti.
-
rangoj
#15590 Re: iPhone - All about
Za Nexus je i dalje skup. Jer ako izadje Nexus pojaviće se i troškovi izrade, pa ćemo ih uporediti sa troškovima izrade Iphone 6 i vidjeti ko to na potrošačima pravi ekstra profit....TheHound wrote:Naravno, ja sam u Bosni i uzimam po tim cijenama koje sam gore naveo tako da nemam potrebe da poredim sa cijenama koje traže bosanski šverceri. Eno na piku jedan prodaje za 1900 drugi za 1400, koja je onda cijena iPhonea, je li jedna ili druga?supercali wrote:i to poredis sa bosnom?
Poredim fabričke cijene jer je od početka priča kako je Apple skup samo zbog imena (valjda se onda to odnosi na čitav svijet) a ustvari Apple ima iste cijene kao i konkurenti.
A da nebi bilo da Apple naplaćuje software/pamet - Lollipop je izmjenjen toliko, koliko IOS nije od prve verzije IPhone-a.
google Hammerhead
- Better Man
#15591 Re: iPhone - All about
1800K KM...Mogu materi svojoj prodavati po toj cijeni.rida1976 wrote:Zna li neko cijenu ip 6 u tehnoshopu? Ne vidim na stranici
- AstorH
#15593 iPhone - All about
Ta statistika je tocna i realna ne samo na globalnom nivou vecih zemalja nego i kod nas ovdje.probook wrote:
![]()
![]()
Da analiziras teme ovdje na klixu, iphone i android - dobio bi identicne rezultate.
Android (i WPhone) korisnici vise posvecuju paznju iPhoneu nego uredjajima koje imaju. Zasto?
Zato sto nisu zadovoljni onim sto imaju. Da jesu, o drugima ne bi imali potrebu polemizirati, a kamo li ulaziti u tematiku o necemu sto nema apsolutno nikakve veze sa njihovim uredjajima.
Sama pojava takvih u temama o Apple uredjajima kreira ovakvu statistiku. Zbog toga ova statistika je nepogrjesivo tocna.
Vrlo brzo to ce biti evidentno.
Again and again.
Just watch.
- shalla
#15594 Re: iPhone - All about
Odavno gluplji zakljucak nisam procitao...
Mislis da neko ko plati neki android phone 1000 KM nema para da kupi iPhone? Ograniceni ste u svom idealiziranju iPhonea do te mjere da je to smijesno...
Ja sam nekoliko puta pisao, kao neko ko je koristio godinama iPhone mogu reci da i jedan i drugi OS imaju mana i vrlina ali donositi zakljucke poput tvog gore je bas onako odokativno i "nidjevezicno"...
Po tebi navijac Juventusa nema sta traziti na temi o Romi ili nekom drugom klubu? Ili smo mozda svi mi koji pogledamo temu "najljepsa voditeljica" nezadovoljni svojim curama/zenama? Nonsens...
Konkretno, ja citam ovu temu jer me zanima tehnika, citam sportske teme jer volim sport itd itd... Kontas? Ma kontas qratz...
Sent from my OnePlus One
Mislis da neko ko plati neki android phone 1000 KM nema para da kupi iPhone? Ograniceni ste u svom idealiziranju iPhonea do te mjere da je to smijesno...
Ja sam nekoliko puta pisao, kao neko ko je koristio godinama iPhone mogu reci da i jedan i drugi OS imaju mana i vrlina ali donositi zakljucke poput tvog gore je bas onako odokativno i "nidjevezicno"...
Po tebi navijac Juventusa nema sta traziti na temi o Romi ili nekom drugom klubu? Ili smo mozda svi mi koji pogledamo temu "najljepsa voditeljica" nezadovoljni svojim curama/zenama? Nonsens...
Konkretno, ja citam ovu temu jer me zanima tehnika, citam sportske teme jer volim sport itd itd... Kontas? Ma kontas qratz...
Sent from my OnePlus One
- AstorH
#15595 Re: iPhone - All about
Nisam Severina, ali dobro dosao u club.
- rida1976
#15596 Re: iPhone - All about
E stvarno su džukele.. Čuj 1800Better Man wrote:1800K KM...Mogu materi svojoj prodavati po toj cijeni.rida1976 wrote:Zna li neko cijenu ip 6 u tehnoshopu? Ne vidim na stranici
-
rangoj
#15597 Re: iPhone - All about
Naravno da su korisnici androida nezadovoljniji kad je većina uredjaja koji se kupuju do 200KM - za te pare od Apple nebi dobio ni kuciste, a kamoli pravi uredjaj. Kad porediš, poredi isti ili sličan cjenovni rang.AstorH wrote:Ta statistika je tocna i realna ne samo na globalnom nivou vecih zemalja nego i kod nas ovdje.probook wrote:
![]()
![]()
Da analiziras teme ovdje na klixu, iphone i android - dobio bi identicne rezultate.
Android (i WPhone) korisnici vise posvecuju paznju iPhoneu nego uredjajima koje imaju. Zasto?
Zato sto nisu zadovoljni onim sto imaju. Da jesu, o drugima ne bi imali potrebu polemizirati, a kamo li ulaziti u tematiku o necemu sto nema apsolutno nikakve veze sa njihovim uredjajima.
Sama pojava takvih u temama o Apple uredjajima kreira ovakvu statistiku. Zbog toga ova statistika je nepogrjesivo tocna.
Vrlo brzo to ce biti evidentno.
Again and again.
Just watch.
Uostalom, naviše se vrijedja i spominje Android na ovoj temi, ko sta radi neko ovdje piše kako Android ne funkcioniše, kako je handroid i sl
Zašto, pa zato što je većina imala upravo neki jeftiniji Android, sve dok im gastarbajterska rodbina nije donijela izdrndani Iphone, ili dok nisu skuckali za x-sim, pa se onda okurazili, momci navikli na fluidno!!
Inače, ja sam protivnik Samsung uredjaja, ali sa kreativce, umjetnike, hobiste koji razrađuju projekte, arhitekte NOte je nezamjenjiv, morao bi biti retardiran da pomisliš da ga Iphone ili Nexus mogu zamijeniti u ovom segmentu...
Ljudi kupuju ono što vole... A sad sto kod nas ima mnogo sirotinje, to je drugo...
Jebiga, nemaju svi rođake vani, pa da im donesu četvorku...
Sjeti se videa u kome se poredi Iphone i Nexus, stavicemo ga ponovo, nakon što Nexus dobije Lollipop - bice jasnija razlika...
google Hammerhead
- AstorH
#15598 iPhone - All about
Zamisli neko te pita koji OS koristis i ti kazes Lollipop.
Pa ubicu se sikirom.
Odakle vadite te femi nazive
Nego da evo stogod recem ozbiljno jeLte
Ako su android korisnici zadovoljni svojim sustavom i imaju jeftinije telefone jel - zasto onda iskacete u ovoj temi non-stop?
Pa ubicu se sikirom.
Ako su android korisnici zadovoljni svojim sustavom i imaju jeftinije telefone jel - zasto onda iskacete u ovoj temi non-stop?
- vivax
#15599 Re: iPhone - All about
AstorH wrote:Zamisli neko te pita koji OS koristis i ti kazes Lollipop.![]()
Pa ubicu se sikirom.
Dugo sam koristio ios, evo u zadnje dvije godine koristio sam kombinovano i ios i android. Da ti ja iskreno kazem, mozes me nazvati android fanom, ili ne znam ti kako (sto mi je sasvim nebitno ili ti ga boli me kurac).Al je vrlo vjerovatno da ces me nazvati fandroid jer si ti jedan zaludjenik ajfona.To zakljucujem iz tvog posta. iOS je bio nekad sistem kojem nije do koljena android bio. Ali nekad. To je bilo vrijeme u ajfona 4 i 4s (i ovo je upitno). Ali sve nakon izlaska samsung galaxy s3 ios je jedan običan kurac za android... Kazem od izlaska s3 jer sam od ovih smartfonova imao samo ajfon ili samsung..Realna a i činjenična stvar je ta da je ajfon jedan veliki kurac za samsung isto kao sto je i ios za android. Poređenje mogućnosti iosa sa androidom je isto ko da poredis mogućnost bosanske vojne flote sa američkom..Sad cu ti reci zasto se ovi androidasi cesto javljaju ovdje .. Ljudi vas jednostavno smatraju glupim (bez uvrede).Navedi mi 5 validnih razloga gdje je ios bolji i napredniji od androida osim jebene fluidalnosti (sto cu ti i to dokazati da nisi upravu) ja cu ti kapu skinuti.... Znaci nemoj mlatiti gluposti prvo se edukuj i razmisli sta ces napisati...I evo jos jedna činjenica...
-
rangoj
#15600 Re: iPhone - All about
Jeste! Prije 2-3 godine IOS je stvarno bio zmaj!vivax wrote:AstorH wrote:Zamisli neko te pita koji OS koristis i ti kazes Lollipop.![]()
Pa ubicu se sikirom.
Dugo sam koristio ios, evo u zadnje dvije godine koristio sam kombinovano i ios i android. Da ti ja iskreno kazem, mozes me nazvati android fanom, ili ne znam ti kako (sto mi je sasvim nebitno ili ti ga boli me kurac).Al je vrlo vjerovatno da ces me nazvati fandroid jer si ti jedan zaludjenik ajfona.To zakljucujem iz tvog posta. iOS je bio nekad sistem kojem nije do koljena android bio. Ali nekad. To je bilo vrijeme u ajfona 4 i 4s (i ovo je upitno). Ali sve nakon izlaska samsung galaxy s3 ios je jedan običan kurac za android... Kazem od izlaska s3 jer sam od ovih smartfonova imao samo ajfon ili samsung..Realna a i činjenična stvar je ta da je ajfon jedan veliki kurac za samsung isto kao sto je i ios za android. Poređenje mogućnosti iosa sa androidom je isto ko da poredis mogućnost bosanske vojne flote sa američkom..Sad cu ti reci zasto se ovi androidasi cesto javljaju ovdje .. Ljudi vas jednostavno smatraju glupim (bez uvrede).Navedi mi 5 validnih razloga gdje je ios bolji i napredniji od androida osim jebene fluidalnosti (sto cu ti i to dokazati da nisi upravu) ja cu ti kapu skinuti.... Znaci nemoj mlatiti gluposti prvo se edukuj i razmisli sta ces napisati...I evo jos jedna činjenica...
Već neko vrijeme nije zmaj, ali uvijek ce biti ovih jeftinih androida, jeftinijih i do 4 puta od iPhone-a, koje će zagriženi zaštitnici jabuke moći da koriste za podizanje ega!
- Jednostavno, teško je iphone porediti sa Android uredjajima u istom cjenovnom rangu.
Ja se iskreno nadam da ću u sljedeća 2-3 mjeseca kupiti novi Nexus 6 - ako mi kum ili neko od drugara nabavi Iphone 6 biće bas zanimljivo uporediti - funkcije i brzinu....
Ispravka:
Nije da tvrdim da je Iphone smeće pored androida u istom cjenovnom rangu, ali se definitivno ne ističe i malo pomalo gubi one stvare u kojima je bio najbolji...
google Hammerhead