Meni nema logike ovaj postado_sar wrote:
Ako je kabal 100% originalan, tj ako si ti otpakovao kutiju u kojoj je dosao, onda vjerovano punjac nije original. Nema nikakve logike da ti izbacuje tu poruku ako je sve original.
iPhone - All about
Moderator: Benq
- AstorH
#14851 Re: iPhone - All about
-
ado_sar
#14855 Re: iPhone - All about
zbog cega. Telefon prikazuje gresku kad se kabal ukljuci u punjac, ali ne i u USB na racunaru. Znaci sistemom eliminacije, kabal je OK, ali punjac nije.AstorH wrote:Meni nema logike ovaj postado_sar wrote:
Ako je kabal 100% originalan, tj ako si ti otpakovao kutiju u kojoj je dosao, onda vjerovano punjac nije original. Nema nikakve logike da ti izbacuje tu poruku ako je sve original.
- Maharadza
#14857 Re: iPhone - All about
http://arstechnica.com/apple/2014/09/io ... m/#image-1
Evo da komšija malo upozori i upiše dobro djelo!
Evo da komšija malo upozori i upiše dobro djelo!
- AstorH
#14858 Re: iPhone - All about
E ova je dobra. Handroidasi drve i ovdje i na njihovoj temi o iPhoneu. Idem ih pocastit ovom slikom istine ako vec nije neko.iSwagga wrote:
Sent from my iPad using Tapatalk
- Maharadza
#14859 Re: iPhone - All about
AstorH wrote:E ova je dobra. Handroidasi drve i ovdje i na njihovoj temi o iPhoneu. Idem ih pocastit ovom slikom istine ako vec nije neko.iSwagga wrote:

- AstorH
#14860 iPhone - All about
Maharadza mahni iz ovog kruga da vidim đe si
- Better Man
#14861 Re: iPhone - All about
Sve je orginal. I kabl i punjač. Došli zajedno u kutiji zapakovani. Kupio sam telefon u Apple storu u maju 2013. godine. Do sinoć je sve normalno radio. Nakon instalacije IOS 8 je radio na Macu kad ga prikopčam. Kasnije kad sam prikopčao na struju da puni nije i danas sam probao na prikopčati na Mac i nije ni na njemu radio. Kako mi je setra trenutno ovdje, probao njen iPad prikopčati i ne radi izbacuje već spomeutu poruku, dok s njenim kablom iPhone normalno se puni. Danas na poslu uzeo kabl od jednog poznanika i napunio i probali njegov iPhone na moj kabl ništa, pokazuje poruku. Zaista ludo.ado_sar wrote:Ako je kabal 100% originalan, tj ako si ti otpakovao kutiju u kojoj je dosao, onda vjerovano punjac nije original. Nema nikakve logike da ti izbacuje tu poruku ako je sve original.Better Man wrote:U vezi mog problema sa punjačem. imali ko rješenje. Naime instalirao sam IOS8 i nakon toga sam normalno spojio kabl putem laptopa i radilo je, ali kad sam kasnije ukopčao u struju da punim telefon izbaci mi poruku da kabl nije certificiran i da može imati probleme u radu. Kabl mi je orginalan došao uz telefon.
- pinokio04
#14862 Re: iPhone - All about
Uzmi onda kineski kabal par maraka jeBetter Man wrote:Sve je orginal. I kabl i punjač. Došli zajedno u kutiji zapakovani. Kupio sam telefon u Apple storu u maju 2013. godine. Do sinoć je sve normalno radio. Nakon instalacije IOS 8 je radio na Macu kad ga prikopčam. Kasnije kad sam prikopčao na struju da puni nije i danas sam probao na prikopčati na Mac i nije ni na njemu radio. Kako mi je setra trenutno ovdje, probao njen iPad prikopčati i ne radi izbacuje već spomeutu poruku, dok s njenim kablom iPhone normalno se puni. Danas na poslu uzeo kabl od jednog poznanika i napunio i probali njegov iPhone na moj kabl ništa, pokazuje poruku. Zaista ludo.ado_sar wrote:Ako je kabal 100% originalan, tj ako si ti otpakovao kutiju u kojoj je dosao, onda vjerovano punjac nije original. Nema nikakve logike da ti izbacuje tu poruku ako je sve original.Better Man wrote:U vezi mog problema sa punjačem. imali ko rješenje. Naime instalirao sam IOS8 i nakon toga sam normalno spojio kabl putem laptopa i radilo je, ali kad sam kasnije ukopčao u struju da punim telefon izbaci mi poruku da kabl nije certificiran i da može imati probleme u radu. Kabl mi je orginalan došao uz telefon.
I riješeno
Sent from my baypas mashyne
-
Dady
#14863 Re: iPhone - All about
[youtube]http://youtu.be/MG5oga9XoOg[/youtube]
- Big Ben
#14864 Re: iPhone - All about
Update na iOS8 uradjen na 5S. Jucer popodne uzmem telefon u ruke, kad ono black screen. Drzim dugme za gasenje par sekundi...nista. Probam home button I dugme za gasenje I uspijem ga upaliti. Batetija je bila na cca. 30%. Glupa situacija.
Maloprije otvorim WhatsApp I cujem Viber notifikaciju. Otvorim Viber...nema novih poruka. Kasnije izbaci 2 poruke na WhatsAppu koje su mi poslane 3 sats prije nego me obavijestio. Glupost. Dok svi updateuju svoje appove, bice bugova.
Maloprije otvorim WhatsApp I cujem Viber notifikaciju. Otvorim Viber...nema novih poruka. Kasnije izbaci 2 poruke na WhatsAppu koje su mi poslane 3 sats prije nego me obavijestio. Glupost. Dok svi updateuju svoje appove, bice bugova.
- Jack Be Nimble
#14865 Re: iPhone - All about
Ne kontam zasto raja nemoze da priceka 10 dana nego moraju da sjede u redu 16 sati da bi dobili tel. Takodjer vecinom Azijati i Indijci u redu, tu i tamo se pojavi neka bijela faca. Svaka Apple prodavnica ko Little China.
- insomnia78
#14866 Re: iPhone - All about
Ma nije to samo za iphone, tako je i za xbox il ps
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Fauja Singh
#14867 Re: iPhone - All about
Al je dobar ovaj iPhone 6 plus sto jest jest, da zivim vani i da imam platu nekoliko hiljada maraka i da ga se dobije povoljno uz ugovor sigurno bi ga kupio, dao bi mu opet sansu
a mislim da ga se kod nas prvu godinu nece nigdje moci naci novog ispod milje i po.
- muminovic
#14868 Re: iPhone - All about
Presao sam na iOs 8 preko iTunes, sada mi je uzeo na c:\ 4 GB memorije, vjerovatno jer je na njemu otpakovao ios i prebacio na telefon.
Imal ko ideju gdje se nalazi taj TEMP da ga obrisem na disku ?
Imal ko ideju gdje se nalazi taj TEMP da ga obrisem na disku ?
-
dudlov
#14869 Re: iPhone - All about
Kod mene je kinez, i kabal i punjač, pa opet puni. I na poslu mi je kosooki i opet puni. Najbolje posudit od nekoga i testirati radi lipinokio04 wrote:Uzmi onda kineski kabal par maraka jeBetter Man wrote:Sve je orginal. I kabl i punjač. Došli zajedno u kutiji zapakovani. Kupio sam telefon u Apple storu u maju 2013. godine. Do sinoć je sve normalno radio. Nakon instalacije IOS 8 je radio na Macu kad ga prikopčam. Kasnije kad sam prikopčao na struju da puni nije i danas sam probao na prikopčati na Mac i nije ni na njemu radio. Kako mi je setra trenutno ovdje, probao njen iPad prikopčati i ne radi izbacuje već spomeutu poruku, dok s njenim kablom iPhone normalno se puni. Danas na poslu uzeo kabl od jednog poznanika i napunio i probali njegov iPhone na moj kabl ništa, pokazuje poruku. Zaista ludo.ado_sar wrote: Ako je kabal 100% originalan, tj ako si ti otpakovao kutiju u kojoj je dosao, onda vjerovano punjac nije original. Nema nikakve logike da ti izbacuje tu poruku ako je sve original.
I riješeno
Sent from my baypas mashyne
Sent from my iPhone using Tapatalk
- AstorH
#14870 Re: iPhone - All about
Ima ih takvi jos samo nemaju vise ni tel. ni gdje da ga ukljuce
- ja nisam ja
#14871 Re: iPhone - All about
Meni nakon deset dana riknuo punjac od ipada
- fosil
#14872 Re: iPhone - All about
Ima li jos neko da mu poslije IOS 8 stekaju neke apps iako su updateovane?
- iPod
#14873 Re: iPhone - All about
Probaj uraditi full restore preko iTunesa, nekada OTA zna da zabrljavi stvari.fosil wrote:Ima li jos neko da mu poslije IOS 8 stekaju neke apps iako su updateovane?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#14874 Re: iPhone - All about
lično čekam 6s tamo kad i ako se pojavi, momentalno 5s sa iOS 8 radi ko švicarski sat doduše morao sam sve resetovati prije instalacije iOS 8 jer nisam imao dovoljno sloobodne memorije...
- fosil
#14875 Re: iPhone - All about
Ipak je do same aplikacije. Radi se o Remote app za apple tv i testirao sam je i na zeninom 5s i tamo je isto neispravna.iPod wrote:Probaj uraditi full restore preko iTunesa, nekada OTA zna da zabrljavi stvari.fosil wrote:Ima li jos neko da mu poslije IOS 8 stekaju neke apps iako su updateovane?
Hvala na savjetu u svakom slucaju.