iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
DYD666

#1476 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

frolac wrote: Onda je jaran cuo da moze da ga upgrade i probao sa spirit-om, tad mu se tel zakljucao, pokazuje samo connect to Itunes. Ne moze ga vise otkljucati ni sa blacksnow.
Ovdje mi samo pojasni jeli pod ovo upgrade mislis na to da je skinuo oficijelni firmware (i koju verziju) kroz iTunes i tako ga formatirao, pa onda probao Spirit ili neki drugi alat i druga procedura?
I javi mi jeli zapravo ikada na taj tel bila instalirana ili pokusana instalirati bilo koja verzija iOS4? To nisam upratio a mozda bude imalo veze.
A to sto shift+restore javlja non stop 1604 se mozda i moze zaobici, navodno to tako i treba samo se kasnije tel "probudi" drugim alatima, ali da bi to sve ferceralo fale ti preduslovi poput spasenog SHSH, starog bootrom-a itd :sad:
iSwagga

#1477 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

frolac wrote:
iSwagga wrote:
frolac wrote:Nemogu da uradim restore uopste. Itunes mi izbacuje jednu od 1600 error poruka.
Probao sam sa iReb on mi salje ovu poruku, izgleda da nema sanse da ga ozivim.

Image

Ako neko ima neku ideju spreman sam da probam.

Edit - I nemam SHSH file spasen nigdje.
ne mozes iReb koristiti na 3gs!! samo 3g i manje.. ali mozes RecBoot.. probaj s tim.. ako nemas SHSH spaseno onda se ti jarane nikad ne vrati na prijasnje verzije.. a to ti ne valja.. spasi sad SHSH da imas za ove verzije.. za 3.1.2 ti je kasno vec godinu dana da spasis...

evo kako sam ja uradio..

1. back up iphone
2. shift + restore (izabrao FW)
3. otkljucao u cydia..

tako jednostavno..
ma vjerujem ja da je to tako jednostavno kod tebe, no ovdje ocito ima neki problem.
Ne znam koliko si pohvatao sta se desilo.
Znaci tel je 3GS 3.1.2 (novi boot rom-week 41), radio OK ali je morao biti jailbreakovan sa blacksnow kad god bi ostao bez baterije.
Onda je jaran cuo da moze da ga upgrade i probao sa spirit-om, tad mu se tel zakljucao, pokazuje samo connect to Itunes. Ne moze ga vise otkljucati ni sa blacksnow.
Ja sad pokusavam da ga vratim u zivot ali ne ide.
Mozda se sjebalo nesto sa samom bootromom.
Koliko citam po forumima jedino mi preostaje da uradim restore i cekam jailbreak za 4.0.2
Eto ovo je hronologija desavanja. Ne znam ni sam sta da mu radim, shift+restore javlja non stop 1604 gresku i to ne mogu da zaobidjem.
je li ti izbacuje 1604 gresku nakon sve sto se zavrsi.. i ostane ti u Recovery Modee.. onda pokusaj sa RecBoot http://www.thefachia.com/2010/06/downlo ... overy.html da ga izbaci iz Recovery Mode

mora moci drug.. i moze se to zaobici .. nemoj ga restore..
frolac

#1478 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

DYD666 wrote:
frolac wrote: Onda je jaran cuo da moze da ga upgrade i probao sa spirit-om, tad mu se tel zakljucao, pokazuje samo connect to Itunes. Ne moze ga vise otkljucati ni sa blacksnow.
Ovdje mi samo pojasni jeli pod ovo upgrade mislis na to da je skinuo oficijelni firmware (i koju verziju) kroz iTunes i tako ga formatirao, pa onda probao Spirit ili neki drugi alat i druga procedura?
I javi mi jeli zapravo ikada na taj tel bila instalirana ili pokusana instalirati bilo koja verzija iOS4? To nisam upratio a mozda bude imalo veze.
A to sto shift+restore javlja non stop 1604 se mozda i moze zaobici, navodno to tako i treba samo se kasnije tel "probudi" drugim alatima, ali da bi to sve ferceralo fale ti preduslovi poput spasenog SHSH, starog bootrom-a itd :sad:
Nije skinuo nista, telefon je bio jailbreak-ovan sa blacksnow i FW 3.1.2, onda je on na takav telefon skinuo spirit sa iclerified i probao da ga jailbreak ponovo. Znacin nista kroz i tunes nije radio. U pola frke mu je javio neku gresku, on je skinuo telefon sa kabla i osta je u recovery modu. I nista ga ne vadi iz toga cak ni Recboot.
Nije nikada bio na IOS4.
Nema nista spaseno sto se tice bootrom-a
frolac

#1479 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

je li ti izbacuje 1604 gresku nakon sve sto se zavrsi.. i ostane ti u Recovery Modee.. onda pokusaj sa RecBoot http://www.thefachia.com/2010/06/downlo ... overy.html da ga izbaci iz Recovery Mode

mora moci drug.. i moze se to zaobici .. nemoj ga restore..[/quote]

Extracting software
Preparing iphone for restore jedno 5 minuta i ona famozna 1604.
Ne moze ga nista izbaciti iz rec moda, probao sam ga staviti i u DFU mode ali isto Itunes izbacuje.
Nemam pojma sta da radim.
Kruler

#1480 Re: iPhone - All about

Post by Kruler »

Totalno cool aplikacija: http://www.inmethod.com/air-video/

I još jedna: http://airphonesapp.com/
ChataDodajStaHoces

#1481 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

Kruler wrote:Totalno cool aplikacija: http://www.inmethod.com/air-video/
Nadje mi server ali se nikako ne moze konektovati i prikazati foldere. Kontao sam da je problem do Bonjour-a ali nije jer sam ga reinstalirao... izbacuje onaj URL Resolver Error pa sam se pitao da se tebi nije slicno desavalo. :D
innovision

#1482 Re: iPhone - All about

Post by innovision »

isplati li se kupiti iphone 2g ili 3 g
Kruler

#1483 Re: iPhone - All about

Post by Kruler »

Chata87 wrote:
Kruler wrote:Totalno cool aplikacija: http://www.inmethod.com/air-video/
Nadje mi server ali se nikako ne moze konektovati i prikazati foldere. Kontao sam da je problem do Bonjour-a ali nije jer sam ga reinstalirao... izbacuje onaj URL Resolver Error pa sam se pitao da se tebi nije slicno desavalo. :D
Ne, proradilo odmah bez problema.
haro2x

#1484 Re: iPhone - All about

Post by haro2x »

Treba mi pomoc hitno na ipod sam preko cydie sa ifoneclub instaliro sbrotate i restartovo ipod sad mi samo ostane na boot logu. ipod je mc jb uradjen sa one stranice ne sjecam se jesam li uradio backup shsh.ako uradim restore oce li mi ostati na 4.0 ili ce se updejtovat na 4.0.2.i kako da saznam ecid??

evo ne treba uradio sam restore i opet jb.
necko_sa

#1485 Re: iPhone - All about

Post by necko_sa »

iSwagga wrote:
Bloo wrote:imam iPhone 3GS 3.1.2

kako da se prebacim na OS 4.0.1, a da mi pri tome ostanu sve aplikacije?

pošto sam novi korisnik ako može detaljno objašnjenje :D ili pak link sa uputstvima

mozda ako iswagga i DYD666 znaju odgovor bio bi zahvalan

thank you :D
trenutno ne postoji aktivacije 3gs na toj verziji.. moras sa phonebook sim-om to odraditi.. elem.. peglancija ziva oko toga....

evo ti link za 4.0 gdje ce ti ostati isti baseband i aktiviran je.. znaci samo u iTunesu uradi back up i onda Shift + Restore --> i onda otvori gdje si spasio FW... i on ce ti za 3 minute sve sam odradi i na ovu verziju sve aplikacije ce ti ostati.. naravno ces morati Sync.. i onda samo u Cydia .. ultrasn0w za unlock...

http://www.megaupload.com/?d=0CL3DYCH

uzivaj
Imam 3GS sa T-Mobile mreze iz HR i koristim ga na BH telekom kartici. U njemu je sada 3.1.2 (7D11)...model: MC 140CR i zanima me da li gore navedeno uputstvo vazi i za ovaj iphome? Moze li se updateovati na 4.0? Moj iphone ima novi bootrom.
Sta je sa 4.1 verzijom?

Hvala
Gorštak

#1486 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

Ovih dana bio sam dugo na putu na dosta dalekim destinacijama.
Sa mnom je po prvi put u takvoj prilici bio i moj iPhone i zelim samo reci da sam razbio i posljednji trun sumnje u njegovu genijalnost i upotrebljivost.
Ogroman izbor igrica za ubijanje vremena u cekanjima po aerodromima, besprijekorni zvuk muzike u slusalicama, prakticne aplikacije poput rjecnika, offline mape gradova sa mogucnoscu pjesacke navigacije, turisticki vodici za gradove, besprijekorni web browser...

iPhone je čudo. I vrijedi svakog uloženog feninga. :thumbup:
Dakle, mobiteli se dijele na dvije vste:
a) iPhone
b) svi ostali.
febo_acm

#1487 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Gorštak wrote:Ovih dana bio sam dugo na putu na dosta dalekim destinacijama.
Sa mnom je po prvi put u takvoj prilici bio i moj iPhone i zelim samo reci da sam razbio i posljednji trun sumnje u njegovu genijalnost i upotrebljivost.
Ogroman izbor igrica za ubijanje vremena u cekanjima po aerodromima, besprijekorni zvuk muzike u slusalicama, prakticne aplikacije poput rjecnika, offline mape gradova sa mogucnoscu pjesacke navigacije, turisticki vodici za gradove, besprijekorni web browser...

iPhone je čudo. I vrijedi svakog uloženog feninga. :thumbup:
Dakle, mobiteli se dijele na dvije vste:
a) iPhone
b) svi ostali.
Živio :)
DYD666

#1488 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

@Gorštak; Neki bi ti sada rekli "pa postoji sve to na masi drugih smartphone-a, sve te mogućnosti...", mozda teoretski na papiru ali u praksi i stvarnosti ako nista, za pocetak, ne ide to prosto tako glatko kao na iPhoneu. Vrlo brzo izroni tovar sitnica ispod haube gdje se pokaze kako stvari zaista stoje.
necko_sa

#1489 Re: iPhone - All about

Post by necko_sa »

necko_sa wrote:
iSwagga wrote:
Bloo wrote:imam iPhone 3GS 3.1.2

kako da se prebacim na OS 4.0.1, a da mi pri tome ostanu sve aplikacije?

pošto sam novi korisnik ako može detaljno objašnjenje :D ili pak link sa uputstvima

mozda ako iswagga i DYD666 znaju odgovor bio bi zahvalan

thank you :D
trenutno ne postoji aktivacije 3gs na toj verziji.. moras sa phonebook sim-om to odraditi.. elem.. peglancija ziva oko toga....

evo ti link za 4.0 gdje ce ti ostati isti baseband i aktiviran je.. znaci samo u iTunesu uradi back up i onda Shift + Restore --> i onda otvori gdje si spasio FW... i on ce ti za 3 minute sve sam odradi i na ovu verziju sve aplikacije ce ti ostati.. naravno ces morati Sync.. i onda samo u Cydia .. ultrasn0w za unlock...

http://www.megaupload.com/?d=0CL3DYCH

uzivaj
Imam 3GS sa T-Mobile mreze iz HR i koristim ga na BH telekom kartici. U njemu je sada 3.1.2 (7D11)...model: MC 140CR i zanima me da li gore navedeno uputstvo vazi i za ovaj iphome? Moze li se updateovati na 4.0? Moj iphone ima novi bootrom.
Sta je sa 4.1 verzijom?

Hvala
Moze li mi neko pomoci...
Kruler

#1490 Re: iPhone - All about

Post by Kruler »

necko_sa wrote:Moze li mi neko pomoci...
Koliko znam, trenutno je moguće unlockati SVE iPhone verzije do i uključujući iOS4.0.1.

1. Odeš iPhonom na http://www.jailbreakme.com i uradiš jaibreak
2. Nakon jaibreak-a otvoriš Cydia, odeš na sources, tapneš manage pa add i uneseš http://repo666.ultrasn0w.com
3. Nakon što dodaš repozitorij, tapneš search ikonu, ukucaš ultrasn0w. Nakon što je isti pronađen, potvrdiš da se radi o verziji 1.0.1 i instaliraš.

Sada imaš unlockan i jailbroken iPhone.

Detaljnije:

Ako hoćeš da zadržiš aplikacije:
1. Instaliraj AppSync for OS(koji trenutno imaš)
2. Syncaj sa iTunes
3. Uradi upgrade na maksimalno iOS4.0.1
4. Odradi gore navedenu proceduru
5. Instaliraj AppSync for OS 4.x
6. Vrati aplikacije na iPhone syncom sa iTunes (može se desiti da se neće sve vratiti kao i da će neki settinzi biti resetovani).
necko_sa

#1491 Re: iPhone - All about

Post by necko_sa »

Nesto sam citao po forumima, navodno treba orginalna sim kartica od operatera sa kojeg je iphone (u mome slucaju T-Mobile)da bi se aktivirao telefon. Ako je to istina, ja nemam t-mobile karticu.
frolac

#1492 Re: iPhone - All about

Post by frolac »

Samo da prijavim da sam cijeli vikend pokusavao da vratim u zivot Iphone i da mi nije uspjelo. Uradio sam restore, sad je na 4.0.2 i sad ce jaran morati pricekati jailbreak. Koliko vidim downgrade nije isto moguc. Sad bar ima Ipod :D

Hvala DYD666 i ISwagga sto ste nasli vremena da mi probate pomoci.

Pozdrav
iSwagga

#1493 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

frolac wrote:Samo da prijavim da sam cijeli vikend pokusavao da vratim u zivot Iphone i da mi nije uspjelo. Uradio sam restore, sad je na 4.0.2 i sad ce jaran morati pricekati jailbreak. Koliko vidim downgrade nije isto moguc. Sad bar ima Ipod :D

Hvala DYD666 i ISwagga sto ste nasli vremena da mi probate pomoci.

Pozdrav
Nista, pokusali smo pomoci..
Ako ceka jailbreak.. onda nema ni iPod.. sad samo ima .. 'malo tanju ciglu' :D
iSwagga

#1494 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Kruler wrote:
necko_sa wrote:Moze li mi neko pomoci...
Koliko znam, trenutno je moguće unlockati SVE iPhone verzije do i uključujući iOS4.0.1.

1. Odeš iPhonom na http://www.jailbreakme.com i uradiš jaibreak
2. Nakon jaibreak-a otvoriš Cydia, odeš na sources, tapneš manage pa add i uneseš http://repo666.ultrasn0w.com
3. Nakon što dodaš repozitorij, tapneš search ikonu, ukucaš ultrasn0w. Nakon što je isti pronađen, potvrdiš da se radi o verziji 1.0.1 i instaliraš.

Sada imaš unlockan i jailbroken iPhone.

Detaljnije:

Ako hoćeš da zadržiš aplikacije:
1. Instaliraj AppSync for OS(koji trenutno imaš)
2. Syncaj sa iTunes
3. Uradi upgrade na maksimalno iOS4.0.1
4. Odradi gore navedenu proceduru
5. Instaliraj AppSync for OS 4.x
6. Vrati aplikacije na iPhone syncom sa iTunes (može se desiti da se neće sve vratiti kao i da će neki settinzi biti resetovani).
nisi ga svatio buraz..
ne mozes 3gs updateovati sa 3.1.2 na 4.0.1 jer ga neces moci aktivirati u iTunes.. jasno je da tu verziju mozes i jailbreakovati i otkljucati.. ali ako ti ne mozes uci do Safarija.. ti i ne mozes ga na jailbreakme :))

tako da nista od toga trenutno.. a ti necko .. sta ti fali 4.0 verzija s tog linka?
necko_sa

#1495 Re: iPhone - All about

Post by necko_sa »

Ma moze i 4.0, ali me interesuje da li cu moci sve to odraditi bez orginalne t-mobile kartice, obzirom da je iphone sa njihove mreze. Trenutno je otkljucan i u njemu je bh telekom kartica. I koje uputstvo bi bilo najprikladnije?
iSwagga

#1496 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

necko_sa wrote:Ma moze i 4.0, ali me interesuje da li cu moci sve to odraditi bez orginalne t-mobile kartice, obzirom da je iphone sa njihove mreze. Trenutno je otkljucan i u njemu je bh telekom kartica. I koje uputstvo bi bilo najprikladnije?
ova ti je verzija (sa linka) vec jailbreakovana i aktivirana .. znaci slobodno u iTunes-u uradi Shift + Restore na iOS4 i on ceti sam sve odraditi.. kad zavrsi ti bice ti automatski Cydia instalirana.. udji u nju i instaliraj ultrasn0w i voila!.. otkljucan iPhone, tako jednostavno...

znaci nema potrebe za jailbreakom .. sam sve odradi!

uzivaj
necko_sa

#1497 Re: iPhone - All about

Post by necko_sa »

frolac wrote:je li ti izbacuje 1604 gresku nakon sve sto se zavrsi.. i ostane ti u Recovery Modee.. onda pokusaj sa RecBoot http://www.thefachia.com/2010/06/downlo ... overy.html da ga izbaci iz Recovery Mode

mora moci drug.. i moze se to zaobici .. nemoj ga restore..
Extracting software
Preparing iphone for restore jedno 5 minuta i ona famozna 1604.
Ne moze ga nista izbaciti iz rec moda, probao sam ga staviti i u DFU mode ali isto Itunes izbacuje.
Nemam pojma sta da radim.[/quote]

Isto mi se dogodilo...sada vidim sliku da ga nakacim na itunes i to je to.

Sta dalje...? Kako da ga ozivim?
necko_sa

#1498 Re: iPhone - All about

Post by necko_sa »

iSwagga wrote:
necko_sa wrote:Ma moze i 4.0, ali me interesuje da li cu moci sve to odraditi bez orginalne t-mobile kartice, obzirom da je iphone sa njihove mreze. Trenutno je otkljucan i u njemu je bh telekom kartica. I koje uputstvo bi bilo najprikladnije?
ova ti je verzija (sa linka) vec jailbreakovana i aktivirana .. znaci slobodno u iTunes-u uradi Shift + Restore na iOS4 i on ceti sam sve odraditi.. kad zavrsi ti bice ti automatski Cydia instalirana.. udji u nju i instaliraj ultrasn0w i voila!.. otkljucan iPhone, tako jednostavno...

uzivaj
Uradio sve i izgleda problem...

Izbacio 1604 gresku nakon sve sto se zavrsi.. i ostane ti u Recovery Modee..

Sta da mu radim?

Inace ga uspijem vratiti u pogon sa blackrain ali opet ostane stari 3.1.2 u iphone-u.

Ona procedura Shift+ restore...jel treba drzati shift pa kliknuti na restore ili istovremeno pritisnuti na shift i na resore jer mi izbaci dvije razlicite opcije .
Malo konfuzno..
Gorštak

#1499 Re: iPhone - All about

Post by Gorštak »

DYD666 wrote:@Gorštak; Neki bi ti sada rekli "pa postoji sve to na masi drugih smartphone-a, sve te mogućnosti...", mozda teoretski na papiru ali u praksi i stvarnosti ako nista, za pocetak, ne ide to prosto tako glatko kao na iPhoneu. Vrlo brzo izroni tovar sitnica ispod haube gdje se pokaze kako stvari zaista stoje.
pa vjeruj mi brate ispod oka sam gledao i nisam bas primijetio da se raja sa "drugim" smartphoneovima nesto zabavlja surfa i krati vrijeme prilikom dugih cekanja. E sad jedino da nije do mentaliteta iPhone korisnika :-)

Raja uglavnom poteze mini laptope. A ja na iPhoneu u dzepu imam sve to, plus navigaciju, plus igrice, plus desetine korisnih aplikacija koje se samo na njemu mogu koristiti. Laptop nema potrebe paliti, cak ni u hotelu. Mail (skupa sa attachmentima) se sasvim lijepo cita na telefonu, plus sve to fino imas i offline, o surfanju da i ne govorim. Nedavno se negdje ovdje pojavio podatak da od svih otvaranja ove stranice smartphoneovima cini mi se oko 80% otpada na iPhone a ostatak na sve ostale. Jasno ko dan.
iSwagga

#1500 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

necko_sa wrote:
iSwagga wrote:

uzivaj
Uradio sve i izgleda problem...

Izbacio 1604 gresku nakon sve sto se zavrsi.. i ostane ti u Recovery Modee..

Sta da mu radim?

Inace ga uspijem vratiti u pogon sa blackrain ali opet ostane stari 3.1.2 u iphone-u.

Ona procedura Shift+ restore...jel treba drzati shift pa kliknuti na restore ili istovremeno pritisnuti na shift i na resore jer mi izbaci dvije razlicite opcije .
Malo konfuzno..
drzi Shift i klikni na restore.. otvorit ce ti se mali prozorcic za 'browse' .. i tu nadji iOS4 u kojem si folderu ga i spasio.. cim kliknes na njega on ce sam poceti odradjivati sve sto treba..
Post Reply