iPhone - All about
Moderator: Benq
- HRossi
#14601 Re: iPhone - All about
Imate pm da se reaspravljate oko auta, poceli ste da smarate i opasno sjebajete temu.
Nego jel neko probao ios8 GM?
Nego jel neko probao ios8 GM?
- madner
#14602 Re: iPhone - All about
Naravno, sa stranice proizvodjaca (vrijednosti variraju od tezine):
Kia sa vrhunskom tehnologijom od cak 125 ks:
0 - 100: 11,0–12,3 s
Vmax: 186–197 km/h
Potrosnja: 4,5–5,8 l Diesel
Co2: 117–154 g/km
Audi A3, pocetna varijanta sa samo 110 ks:
10,5–11,4 s
200–203 km/h
3,2–3,9 l Diesel
85–104 g/km
Vidim ne znas bas nista o temi, tako da necu tebe vise nista pitati o iPhonima, ako se ovako brukas oko auta bog zna sta drobis o ovome.
10,5–11,4 s
200–203 km/h
3,2–3,9 l Diesel
85–104 g/km
Vidim ne znas bas nista o temi, tako da necu tebe vise nista pitati o iPhonima, ako se ovako brukas oko auta bog zna sta drobis o ovome.
- Curve
#14603 Re: iPhone - All about
+1HRossi wrote:Imate pm da se reaspravljate oko auta, poceli ste da smarate i opasno sjebajete temu.
- madner
#14604 Re: iPhone - All about
Mah nije opste bitno, pitam ima li ovaj iphone ista sto ga ovako tehnicki odvaja od konkurencije?
Ne bih da kupujem ako ispade da je godinu dana stariji HTC bolji.
- M e m o
#14605 Re: iPhone - All about
Kia ceed 1.6 GDImadner wrote:Naravno, sa stranice proizvodjaca (vrijednosti variraju od tezine):
10,7–11,4 s
200–203 km/h
3,2–3,9 l Diesel
85–104 g/km
135 KS
max. Brzina 195 km/h
0-100 km/h 10,2 sec
http://www.auto-types.com/kia-ceed-16-g ... eed-manual
manja maximalna brzina je vjerovatno zbog lošije aerodinamike, ali ubrzanje je baš u skladu sa većom snagom, znači ne znam o čemu pričaš
- Alfons Kauders
#14606 Re: iPhone - All about
ima bolju kameru, nfc, barometar i bolji procesor od bilo kog androidamadner wrote:Mah nije opste bitno, pitam ima li ovaj iphone ista sto ga ovako tehnicki odvaja od konkurencije?
i naravno bolji kvalitet izrade, pravi metal, a ne imitacija aluminija
- madner
#14607 Re: iPhone - All about
GDI je benzinac kralju i sahu logike.
Ima i HTC nfc, i koji je tacno procesor?
Pravi metal znaci ko kod obicnog One ili?
-
getriba
#14608 Re: iPhone - All about
Barometar 
Ima li neko primjenu za ovaj senzor u BiH?
Kladim se da velika većina korisnika androida i ne zna da u telefonu ima ovaj senzor
Kladim se da velika većina korisnika androida i ne zna da u telefonu ima ovaj senzor
- M e m o
#14609 Re: iPhone - All about
ja...pa ?
jesam s ovim drugim što je podvio rep raspravljavo da je svejedno jel dizel ili benzinac ako ima isti broj KS imat će slične performanse
dakle ti si govorio da iako ima veći broj KS kia NIJE bolja u ubrzanju
ja te demantovo, a nevažno jesul benzinski ili dizelski "konji"
jesam s ovim drugim što je podvio rep raspravljavo da je svejedno jel dizel ili benzinac ako ima isti broj KS imat će slične performanse
-
zdruzdjo
#14610 Re: iPhone - All about
Ja ne kontam to kurchenje sa jabukicom. Kao bolja je.
Gledano sa aspekta prosjecnog amerikanca kojem je najbolje ono sto se najjace reklamira, iphone je najbolji. Nema dalje. Gdje god pogledas zasipaju te jabukicama. Tv, serije, filmovi....
Medjutim ne kontam raju koja neutemeljeno ovo tvrdi ovdje gdje smo koliko toliko tehnoloski osvjesteni i nismo bas kao prosjecni amerikanci.
Halooooo Memorijska kartica- jedan valjan razlog za nepostojanje iste u "naaaaaajboljem telefonu" i ja cu kupiti dva i predociti racune ovdje.
Ugasio se telefon tokom noci jer se ispraznio a ja moram ujutro u 4 na najvazniji sastanak u zivotu i moj "naaaajbolji telefon na svijetu" me ne probudi. Ali nema veze ja imam jabukicu. Kome treba sastanak.
Poslije podne kad sam propustio sastanak i onako sjeban hocu da slusam prenos utakmice na radiu zeljo-sarajevo da vidim kako cemo odrati pitare a ja u isto vrijeme uzivam dok sjedim na brusu na trebevicu. Ne mozeeee jer imam "naaajbolji telefon na svijetu". Nakon sto nisam cuo kako smo oderali pitare krenem do prijatelja da pokusam da zavrsim neki poslic i hocu da prenesem sa racunara 500 mb photoshop psd file od jarana a nemam usb stick, a on ima wifi i citac kartica. Pogodite.....ne mozeeee jer imam "naaaaajbolji telefon na svijetu".
I tako dodjem kuci sav sjeban ali nema veze, jabukica je u dzepu i pripadam eliti koja ima jabukicu.
STOGA IPHONE-ovci, NE SERITE. IMATE TOP-OF-THE-RANGE POLUUPOTREBLJIV UREDJAJ KOJI STE PRESKUPO PLATILI. I TO JE TO.
Cemu skidam kapu jabukici: dizajn koji fakat je odlican i marketing. Sve ostalo je jos uvijek u 2000-tim.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Gledano sa aspekta prosjecnog amerikanca kojem je najbolje ono sto se najjace reklamira, iphone je najbolji. Nema dalje. Gdje god pogledas zasipaju te jabukicama. Tv, serije, filmovi....
Medjutim ne kontam raju koja neutemeljeno ovo tvrdi ovdje gdje smo koliko toliko tehnoloski osvjesteni i nismo bas kao prosjecni amerikanci.
Halooooo Memorijska kartica- jedan valjan razlog za nepostojanje iste u "naaaaaajboljem telefonu" i ja cu kupiti dva i predociti racune ovdje.
Ugasio se telefon tokom noci jer se ispraznio a ja moram ujutro u 4 na najvazniji sastanak u zivotu i moj "naaaajbolji telefon na svijetu" me ne probudi. Ali nema veze ja imam jabukicu. Kome treba sastanak.
Poslije podne kad sam propustio sastanak i onako sjeban hocu da slusam prenos utakmice na radiu zeljo-sarajevo da vidim kako cemo odrati pitare a ja u isto vrijeme uzivam dok sjedim na brusu na trebevicu. Ne mozeeee jer imam "naaajbolji telefon na svijetu". Nakon sto nisam cuo kako smo oderali pitare krenem do prijatelja da pokusam da zavrsim neki poslic i hocu da prenesem sa racunara 500 mb photoshop psd file od jarana a nemam usb stick, a on ima wifi i citac kartica. Pogodite.....ne mozeeee jer imam "naaaaajbolji telefon na svijetu".
I tako dodjem kuci sav sjeban ali nema veze, jabukica je u dzepu i pripadam eliti koja ima jabukicu.
STOGA IPHONE-ovci, NE SERITE. IMATE TOP-OF-THE-RANGE POLUUPOTREBLJIV UREDJAJ KOJI STE PRESKUPO PLATILI. I TO JE TO.
Cemu skidam kapu jabukici: dizajn koji fakat je odlican i marketing. Sve ostalo je jos uvijek u 2000-tim.
- Alfons Kauders
#14611 Re: iPhone - All about
ma nema sanse... nije na HTC metal vec imitacija, tako pricaju ljudi... njima radi neka tajvanska firma, nema sanse da je pravi metal i nema sanse da ta ista firma pravi kucista ajfon... i nema sanse da su jeftinija od onih koje rade za HTCmadner wrote:GDI je benzinac kralju i sahu logike.![]()
a procesor je definitivno bolji... tako npr ima grafiku koja je dovoljno jaka da pocera bilo koju igru na duplo vecoj rezoluciji nego na novom ajfonu... sto je jako prakticno i korisno, samo ti to ne kontas
- Alfons Kauders
#14612 Re: iPhone - All about
zna biti korisno, kaze ti kad dolazi kisha, skonta visinu bez gpsa sto je dobro za hiking ili biciklizam... mimo toga primjena bas i nema, nekom moze posluziti, vecini ne...getriba wrote:Barometar
- madner
#14613 Re: iPhone - All about
Kralju i sahu, ovo je nesto najgluplje sto sam procitao ovih dana.M e m o wrote:ja...pa ?
- madner
#14614 Re: iPhone - All about
Do mene je, Memo mi je privremenio smanjio IQ kada sam procitao sta je napisao.Alfons Kauders wrote:ma nema sanse... nije na HTC metal vec imitacija, tako pricaju ljudi... njima radi neka tajvanska firma, nema sanse da je pravi metal i nema sanse da ta ista firma pravi kucista ajfon... i nema sanse da su jeftinija od onih koje rade za HTCmadner wrote:GDI je benzinac kralju i sahu logike.![]()
a procesor je definitivno bolji... tako npr ima grafiku koja je dovoljno jaka da pocera bilo koju igru na duplo vecoj rezoluciji nego na novom ajfonu... sto je jako prakticno i korisno, samo ti to ne kontas
- Maharadza
#14615 Re: iPhone - All about
http://gizmodo.com/5851288/why-the-baro ... trump-cardgetriba wrote:Barometar
Pogledaj datum i crveni se!
PS. http://www.gsmarena.com/results.php3?ch ... ed&sOSes=2
68 ANDROID TELEFONA DO SADA IMA TO "ČUDO TEHNIKE" KOJE STE VI TEK SA IP6 DOBILI!
- Alfons Kauders
#14616 Re: iPhone - All about
upropasti Memo (Bosnjo) temu ko ovaj novi direktor Apple... metni ga ba na ignore, odma se lakse disemadner wrote:Do mene je, Memo mi je privremenio smanjio IQ kada sam procitao sta je napisao.Alfons Kauders wrote:ma nema sanse... nije na HTC metal vec imitacija, tako pricaju ljudi... njima radi neka tajvanska firma, nema sanse da je pravi metal i nema sanse da ta ista firma pravi kucista ajfon... i nema sanse da su jeftinija od onih koje rade za HTCmadner wrote:GDI je benzinac kralju i sahu logike.![]()
elem... to je ba fejk metal... ko sto rekoh, ta kucista ne pravi ista firma od istog materijala u istom postrojenju na tajvanu i nije istina da su kucista za iphone jeftinija od onih za HTC jer su manja, tanja i s manje oblina... ne znam odakle to ljudima, jer nemoguce je da jedan premium brand poput applea koristi isto ili slabije kuciste kao jeftini HTC
- TheHound
#14617 Re: iPhone - All about
Haha, #1 ne znas koristiti smartphone (znas samo jedan nacin na koji si naucio), #2 ne znas koristiti internet.zdruzdjo wrote:Ja ne kontam to kurchenje sa jabukicom. Kao bolja je.
Haaaaloooo memorijska kartica - kako ti kazes - meni u zivotu nije zatrebala na iPhone-u od 16GB, ni na Galaxy Note-u, ni na Galaxy S4. Jesi li ikad cuo za usb stick?
Android telefon se ne moze ugasiti tokom noci?? Ima neke savresene specijalne senzore da se ne gasi tokom noci cak i ako mu se baterija potrosi. Haha. Kao sto rekoh ne znas koristiti smartphone. Bateriju punis kad vidis da je skoro prazna, ako imas vise od 10 godina sam si to trebao do sad skontati
Vecinu radio stanica mozes slusati na netu, a ko jos prati utakmice na radiu, 21 stoljece (paket 3G interneta i rahat si). Svasta.
Photoshop 500MB fajl mozes ponijet kako god hoces, kao sto rekoh 21 stoljece, cloud servisa na sve strane ti na mobitelu prenosis fajl od 500MB. Zanimljivo u najmanju ruku.
Poluupotrebljiv uredjaj, haha, prije bi se za Android uredjaj dalo reci da je poluupotrebljiv nego za iPhone. Ali naravno ni jedni ni drugi nisu poluupotrebljivi. Mozda za tebe koji si izgleda polukorisnik pa ne znas koristiti tehnologiju 21 stoljeca. Ako prenosis kako kazes fajlove od 500MB a nemas usb stick ili externi HDD od bar 16GB onda si malo zalutao, Android polukorisnice
- Alfons Kauders
#14618 Re: iPhone - All about
dobro ne moras vrijedjati... znas da je bilo metar problema sa jailbreakom prije 3-4 godine, curila ljudima baterija... isto kao i sa nekim romovima za android...
a cloud... zavisi kad i gdje... prije 5-6 godina bas i nije bilo lako nabaciti 500mb na net, nako u prolazu... danas jeste (ja vise i nemam stick, koji ce mi k)
a cloud... zavisi kad i gdje... prije 5-6 godina bas i nije bilo lako nabaciti 500mb na net, nako u prolazu... danas jeste (ja vise i nemam stick, koji ce mi k)
-
dudlov
#14619 Re: iPhone - All about
Za dobrim se konjem prašina diže. Nastavite,pratim
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
getriba
#14620 Re: iPhone - All about
Očigledno nisi prepoznao ironiju...ako ništa po smajliju...ccccMaharadza wrote:http://gizmodo.com/5851288/why-the-baro ... trump-cardgetriba wrote:Barometar
Pogledaj datum i crveni se!
PS. http://www.gsmarena.com/results.php3?ch ... ed&sOSes=2
68 ANDROID TELEFONA DO SADA IMA TO "ČUDO TEHNIKE" KOJE STE VI TEK SA IP6 DOBILI!![]()
![]()
Ubacili su ovaj senzor u iP eto da bi ponudili nešto novo, a to već 3 godine svaki android ima i btw većina korisnika nema pojma o tome. Znam da se on koristi kao pomoć kod GPSa. Interesuje me da li neko pametnije koristi ovo kroz neku app, a ne samo za čitanje trenutnog atmosferskog pritiska.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- AmADin_gospo
#14621 Re: iPhone - All about
TheHound wrote: Haha, #1 ne znas koristiti smartphone (znas samo jedan nacin na koji si naucio), #2 ne znas koristiti internet.
Haaaaloooo memorijska kartica - kako ti kazes - meni u zivotu nije zatrebala na iPhone-u od 16GB, ni na Galaxy Note-u, ni na Galaxy S4. Jesi li ikad cuo za usb stick?
Android telefon se ne moze ugasiti tokom noci?? Ima neke savresene specijalne senzore da se ne gasi tokom noci cak i ako mu se baterija potrosi. Haha. Kao sto rekoh ne znas koristiti smartphone. Bateriju punis kad vidis da je skoro prazna, ako imas vise od 10 godina sam si to trebao do sad skontati
Vecinu radio stanica mozes slusati na netu, a ko jos prati utakmice na radiu, 21 stoljece (paket 3G interneta i rahat si). Svasta.
Photoshop 500MB fajl mozes ponijet kako god hoces, kao sto rekoh 21 stoljece, cloud servisa na sve strane ti na mobitelu prenosis fajl od 500MB. Zanimljivo u najmanju ruku.
Poluupotrebljiv uredjaj, haha, prije bi se za Android uredjaj dalo reci da je poluupotrebljiv nego za iPhone. Ali naravno ni jedni ni drugi nisu poluupotrebljivi. Mozda za tebe koji si izgleda polukorisnik pa ne znas koristiti tehnologiju 21 stoljeca. Ako prenosis kako kazes fajlove od 500MB a nemas usb stick ili externi HDD od bar 16GB onda si malo zalutao, Android polukorisnice

-
isx
#14622 Re: iPhone - All about
Zbog čega se ovi korisnici Android telefona ovoliko sikiraju hoće li ko kupiti iPhone, pa taman da je sto puta precijenjen. Eto Note4 je podcijenjen. Za mene cijene oba su preseravanje i nikad nebi istreso tolike pare na mobilni telefon. Ali svako troši svoje pare i poštujem. Ohladite malo brate. Upropastište temu. Ha ja.
Last edited by isx on 11/09/2014 16:35, edited 1 time in total.
-
agent_001
#14623 Re: iPhone - All about
Tako ko' što si dero nekakve pitare, tako i koristiš telefon, nije ni čudo kad ti je Vaso Miskin-Crni životna filozofija!zdruzdjo wrote:Ja ne kontam to kurchenje sa jabukicom. Kao bolja je.
-
frontmen
#14624 Re: iPhone - All about
Kao što Conan O'Brien reče prije nekoliko dana: Novi Iphone će imati bolji procesor, više memorije i dva puta brže curenje informacija sa iClouda 
- M e m o
#14625 Re: iPhone - All about
aha,ništa drugo tako glupo ti nije ni ostalo da napišeš pošto sam te potopiomadner wrote:Kralju i sahu, ovo je nesto najgluplje sto sam procitao ovih dana.M e m o wrote:ja...pa ?
uporno "cijelo" vrijeme ti i ovaj još jedan bolid se trudite "dokazati" neku kvazi tehničku superiornost audija nad kijom
i da rezimiramo najkraće moguće
ja te pitam za jednostavno "dokazivanje" da mi pokažeš da li to kia sa istim ili jačim motorom u KS ima lošije performa
nse i ti sav sretan navodiš primjer koji ja jednostavno pobijem sa drugim primjerom gdje se jasno vidi da kia sa jačim motorom ima i bolje adekvatno ubrzanje i naravno ti tako potopljen onda napišeš glupost ....ali ništa drugo i nisi mogao