iPhone - All about
Moderator: Benq
-
Richard Peti
- Sunrise00
#1352 Re: iPhone - All about
Jer cu tamo biti godinu dana, od septembra, pa hocu da vidim mogu li jeftinije proci takodzemmo wrote:a sto bi to htio? to tako ide u americi, otkljucan al samo za americke mrezeSunrise00 wrote:Eh ovako, zna li neko slucajno postoji li varijanta da se u UK kupi iphone bez ugovora, ali da je recimo kodiran tako da samo njihov SIM moze u njegaOno kao sto telekom kod nas ima one prepaid varijante
unaprijed hvala![]()
a u engleskoj je factory unlocked 500 funti
-
Richard Peti
- Sunrise00
#1354 Re: iPhone - All about
dzemmo wrote:pa ako ces biti godinu dana, uzmi ugovor na godinu
a poslije godine dana ima opcija otkljucavanja za neku sitnu paru
ja otkljucao svoj za 15 funti (nakon godinu dana koristenja kao jailbreakovan telefon)
Ne dolazi mi ugovor u obzir, jer sam maloljetna
-
Richard Peti
- hakazvaka
#1356 Re: iPhone - All about
dzemmo wrote: znaci, nadji nekog punoljetnogengleza da ti to kupi

Last edited by hakazvaka on 08/07/2010 14:38, edited 1 time in total.
-
Richard Peti
- Sunrise00
#1358 Re: iPhone - All about
ih, dok ja nadjem punoljetnog engleza i natjeram da mi kupi ajfon..dzemmo wrote:hakazvaka wrote:dzemmo wrote: znaci, nadji nekog punoljetnogengleza da ti to kupi
-
DYD666
#1359 Re: iPhone - All about
Nisam siguran da ti treba taj punoljetni likSunrise00 wrote:ih, dok ja nadjem punoljetnog engleza i natjeram da mi kupi ajfon..ma, izgleda, nista od toga
nece me ovaj Apple nikako
![]()
Probaj neki provjeren i povoljan eBay store ali u USA, narucis, i ostavis neciju adresu u USA (a svi imamo tamo nekoga izgleda danas, prijatelj/rodjak) kad mu stigne, taj neko posalje tebi na adresu kad budes u GB...provjereno fercera znam za jedan 3GS 32GB tako nabavljen, sve u paketu izaslo plafon 500KM cca sto nije isto kao i 1000KM-1200KMcca koliko se ovdje krece. Naravno tel je bio upravo koristen samo legalno na AT&T mrezi, dakle nikada nije bio ni otkljucavan, i mogu slobodno dodati da je bio i ocuvan nevjerovatno...kao nov. Bez vidljive i najmanje ogrebotnice, icega. Full Box sa opremom. Sve. Dakle eBay varijanta provjereno radi, samo treba dati neciju adresu u USA jer svi povoljni shopovi nece da salju direkt za BiH ili ako hoce, preskupo dodje je sve u paketu zbog astronomskog shippinga.
-
DYD666
#1360 Re: iPhone - All about
S.O.S.
Prijatelj me zamolio da mu "otkljucam" prijateljev 3GS tako da je to "iz trece ruke", pa nisam siguran uopste ni koji je baseband, niti dali je tel ikada bio uopste otkljucavan i sta je uopste sa njim neko radio, navodno je bio nekad 3.1.3 ali legalno koristen samo, a onda je lik pokusao 4.0 nelegalno, pa nije islo, i sada je bio "zaglavljen" na emergency only legalne varijante iOS4-ke kada mi ga je dao. Moze se uci u restore i DFU ali nema koristi jer nijedan firmware nece da restore-a bar ovako kroz iTunes direkt sa alt+restore. (Mac OS je u pitanju Btw)
Sada bi on zelio da se vrati na 3.1.3 (a sigurno da nema sacuvan SHSH) niti svakako mogu doci do Cydije pa vidjeti to, jer je nema, niti mogu upaliti tel na kraju krajeva.
A ja nisam vise siguran za pocetak kojom verzijom RedSnowa/ili PwnageTool-a mogu praviti custom firmware bilo koje verzije. Jer Pwnage 4.1 ne prepoznaje 3.1.3 oficijelni ipsw itd itd...pokusavao sam i Spirit, BlackRain, RecBoot, RedSnow 0.9.4 (njemu koji god ubacim ipsw kaze "ne prepoznajem") i ukucavanje one IP adrese u host file etc etc...uvijek error, iBoot-359.3.2 dakle novi bootroom je u pitanju.
Ako se uopste sada moguce vratiti na 3.1.3, ako ne, kako se najbezbolnije zadrzati na Custom iOS4 sa unaprijed aktiviranim tel/SIM jer njegova SIM ga nece moci aktivirati sigurno...
Tnx unaprijed.
Prijatelj me zamolio da mu "otkljucam" prijateljev 3GS tako da je to "iz trece ruke", pa nisam siguran uopste ni koji je baseband, niti dali je tel ikada bio uopste otkljucavan i sta je uopste sa njim neko radio, navodno je bio nekad 3.1.3 ali legalno koristen samo, a onda je lik pokusao 4.0 nelegalno, pa nije islo, i sada je bio "zaglavljen" na emergency only legalne varijante iOS4-ke kada mi ga je dao. Moze se uci u restore i DFU ali nema koristi jer nijedan firmware nece da restore-a bar ovako kroz iTunes direkt sa alt+restore. (Mac OS je u pitanju Btw)
Sada bi on zelio da se vrati na 3.1.3 (a sigurno da nema sacuvan SHSH) niti svakako mogu doci do Cydije pa vidjeti to, jer je nema, niti mogu upaliti tel na kraju krajeva.
A ja nisam vise siguran za pocetak kojom verzijom RedSnowa/ili PwnageTool-a mogu praviti custom firmware bilo koje verzije. Jer Pwnage 4.1 ne prepoznaje 3.1.3 oficijelni ipsw itd itd...pokusavao sam i Spirit, BlackRain, RecBoot, RedSnow 0.9.4 (njemu koji god ubacim ipsw kaze "ne prepoznajem") i ukucavanje one IP adrese u host file etc etc...uvijek error, iBoot-359.3.2 dakle novi bootroom je u pitanju.
Ako se uopste sada moguce vratiti na 3.1.3, ako ne, kako se najbezbolnije zadrzati na Custom iOS4 sa unaprijed aktiviranim tel/SIM jer njegova SIM ga nece moci aktivirati sigurno...
Tnx unaprijed.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1361 Re: iPhone za Gashija&Shaju
Đe si bio ,šta si radiJo, štasi'no pis'o?Kriminalci koji koriste Appleov mobilni telefon Iphone nesvjesno možda ostavljaju policiji brojne informacije koje bi mogle da budu upotrebljene protiv njih, piše danas londonski "Daily Telegraph".
Prema objašnjenju jednog bivšeg kompjuterskog hakera, koji danas obučava policajce kako da koriste podatke iz mobilnih telefona u istragama, stručnjaci su u stanju da, zbog vrste tastature na Iphone , vide šta je sve kucano na njoj tokom perioda od tri do čak dvanaest mjeseci.
Ovaj stručnjak dodaje i da Iphone snimi i zapamti posljednji položaj na kojem se uređaj nalazio, svaki put kad korisnik zatvori njegov ugrađeni sistem geografskih mapa, preneo je BBC.
-
Richard Peti
-
Eborg
#1363 Re: iPhone - All about
*sigh* 
-
db7
- Vozim: Djevica
#1364 Re: iPhone - All about
Sve je to dobro ali neznam zasto im je trebalo da prave iPhone 4 sa micro sim karticom
. Jednostavno ne vidim razlog zasto su to uradili.. da bi svoju normalnu sim karticu ubacio u iPhone moras je sa makazama osijeci i staviti u template :shame: http://www.youtube.com/watch?v=LebM5624Zfk
-
Yamahalac
#1365 Re: iPhone - All about
za novi bootrom ako nemas sshs blobs mozes plakati, a dodaj saurikov server u hosts fajl da bi ti restore bez provjere kod njih radioDYD666 wrote:S.O.S.
Tnx unaprijed.
-
DYD666
#1366 Re: iPhone - All about
Uradio sam to ali nista...ovdje haman u najboljem slucaju moze koristiti tel kao iPod na iOS4 ali i za to mu treba org SIM karta da ga makar aktivira, znate li nekoga u SA ko radi to da mu ga posaljem?
- Lady Saray
#1367 Re: iPhone - All about
koje sve hostove imate u cydiji?
-
db7
- Vozim: Djevica
#1368 Re: iPhone - All about
Znam.. al nekontam zasto to rade? Nekako mi je skroz lame.. trebali su ostaviti standardnu sim karticu.moderator wrote:makazama si morao sijeci i kad je bio turbo sim, samo se javis nekome od servisera iPhona da ti svojim posebnim makazama stricnu sim.db7 wrote:Sve je to dobro ali neznam zasto im je trebalo da prave iPhone 4 sa micro sim karticom. Jednostavno ne vidim razlog zasto su to uradili.. da bi svoju normalnu sim karticu ubacio u iPhone moras je sa makazama osijeci i staviti u template :shame: http://www.youtube.com/watch?v=LebM5624Zfk
- Lady Saray
#1369 Re: iPhone - All about
mozda na 3gs, ja sam se pokajala sto sam ga stavila na 3g i sad nece downgrademoderator wrote:Usput, os 4.0 je fenomenalan.
- elixiaboy
#1370 Re: iPhone - All about
CAD ili USD?dzemmo wrote:Factory Unlocked iPhone 4 16GB in Canada – $649
Factory Unlocked iPhone 4 32GB in Canada – $749
ispade kanada najbolja
- Abu FEED el-Castro
#1371 Re: iPhone - All about
Sto si se pobogu pokajala?!!Lady Saray wrote:mozda na 3gs, ja sam se pokajala sto sam ga stavila na 3g i sad nece downgrademoderator wrote:Usput, os 4.0 je fenomenalan.
Ja bas namjeravao to u skorije vrijeme uraditi...
A ako tvoju impresiju sa 4.0 na 3g opravdano dijele i drugi onda kontam bolje preci na 3gs (ispada po ovom sto pisete da je na njemu novi OS ok?), jer mi se 4-vorka ajfona svakako nikako ne svidja, cak fuj
No to sad nije vazno, volio bih da cujem za ovaj OS na 3g imal jos ko iskustava?
-
maja009
#1372 Re: iPhone - All about
savjet za sve s tanjim budžetom www.chinabuye.com/ nabavljam si tu od telefona preko
slušalica i maski za mob...ko bi to plaćao inače
slušalica i maski za mob...ko bi to plaćao inače
- Lady Saray
#1373 Re: iPhone - All about
ne znam do ceg je ali imam jaillbreakovan os4 na fabricki otkljucanom 3g i tel mi je postao ... sr...a da ne lajemAbu FEED el-Castro wrote:Sto si se pobogu pokajala?!!Lady Saray wrote:mozda na 3gs, ja sam se pokajala sto sam ga stavila na 3g i sad nece downgrademoderator wrote:Usput, os 4.0 je fenomenalan.![]()
![]()
-
DYD666
#1374 Re: iPhone - All about
Vjerovatno jer je hardware u 3G kad je sirova snaga u pitanju isti kao i na 2G, a iOS4 je poprilicno zahtjevan tako da se jedino duplo jaci 3GS, i 4rka solidno nose sa njim...Abu FEED el-Castro wrote: Sto si se pobogu pokajala?!!![]()
![]()
- Abu FEED el-Castro
#1375 Re: iPhone - All about
Pih, niste mi bas za maštuluka sa ovom viješću
Ali eto, sta je tu je, imal ko pojma kolika je okvirno razlika ako bih doplacivo sa 3g na 3gs (baj d vej, zadnji put kad sam doplacivo sa 8 na 16gb lik me odero, onaj po oglasima mobymesa sto prodaje :S )
Il je pametnije ovaj prodat pa dodat pare i uzet? Savjet?
Ali eto, sta je tu je, imal ko pojma kolika je okvirno razlika ako bih doplacivo sa 3g na 3gs (baj d vej, zadnji put kad sam doplacivo sa 8 na 16gb lik me odero, onaj po oglasima mobymesa sto prodaje :S )
Il je pametnije ovaj prodat pa dodat pare i uzet? Savjet?