iPhone 7 Plus kupovina

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
PeppermintSA

#1 iPhone 7 Plus kupovina

Post by PeppermintSA »

Otvaram temu da se raspitam o najboljim i najjeftinijim prodajnim mjestima i metodama za iPhone 7 plus u Sarajevu. Nisam postavio u upit na već postojeću, odgovarajuću temu jer mi je informacija hitno potrebna, pa ne želim da mi se zagubi u moru postova. Unaprijed se izvinjavam administraciji.

Dakle, želim saznati koje su najisplatljivije metode kupovanja iPhonea u Sarajevu i na kojim prodajnim mjestima je najsigurniji. Da li je isplativo uzeti ga preko Telecoma? Koliko sam ja vidio cijena bukne na neke 2500 KM ako se uzme preko nekog standardnog postpaid paketa. Dalje, vidim da se cijene vrte između 1600 i 1800 KM po većini prodajnih mjesta, s tim da neki oglas nude cijene od 1200-1300 KM. Jesu li takva prodajna mjesta pozdana?

Dalje, u drugim bh. gradovima su cijene niže. Interesuje me da li je sigurno kupiti mobitel u, recimo, Tuzli?

Sve sugestije, savjeti i prijedlozi su dobro došli

Hvala unaprijed!
diablobih

#2 Re: iPhone 7 Plus kupovina

Post by diablobih »

IPhone možeš uzeti gdje god želiš, provjeriš code na appleovoj stranici da li je nov i koliko dugo ima garanciju. Sretno!
exampLe.

#3 Re: iPhone 7 Plus kupovina

Post by exampLe. »

Kupis u Univerzalnom ili u nekoj drugoj "piljari" i imas internacionalnu garanciju godinu dana od aktivacije uredjaja.
Ali_G

#4 Re: iPhone 7 Plus kupovina

Post by Ali_G »

Bilo koja od radnji sa mobitelima. Za svaki slucaj provjeri imei ili serijski broj.
Dobra opcija je isto na piku naci polovne (star par mjeseci) sa garancijom od operatera, a osjetno niza cijena
ado-šampion

#5 Re: iPhone 7 Plus kupovina

Post by ado-šampion »

Kod nas su 3 opcije:

1. Piljare, tipa Univerzalno, koje imaju normalne cijene za kes (vjerovatno zaobidju PDV), normalne mislim na to kako se ti telefoni krecu van BiH, ali tu trebas pripaziti da dobijes nov i ispravan telefon, i garancija je neka njihova bezvezna, sreca za iPhone postoji internacionalna.

2. Operateri, Apple shop, satro oficijalni shopovi tipa Domod, koji nisu normalni s cijenama (2500 KM :-) ), ali je sasvim regularna kupovina, dakle dobijes garanciju regularnu od proizvodjaca, nema cijene za kes i cijene za placanje karticom, itd.

3. Da ti neko donese iz DE ili AT, gdje cijena bude mozda malo veca nego u Univerzalno, ali dobijes garanciju i 100% sigurnost. Isto kao i kod 2., ali uz normalnu cijenu.

Ja bih uvijek ako moze isao na trecu. Drugu bih zaobisao u svakom slucaju.
Post Reply