Prosao sve prije 2god. Na kraju kupio najskuplji ubjedljivo. Ali samo okrecio i uselio. Hvala Bogu ni sekunde se nisam pokajao.HAVANA wrote:Onda je les.Jednostavno ne postoji razlog da dobar auto te klase i godista bude toliko para.Koliko im je onda fabia?Eto ako je to tako ja cu ih 50 kupiti odmah.Al nema,nikad nema a vazda price da ima...To ti je ko i sa stanom...Ima stanova,jeftini pravo,i onda kad trazis nema ni na mapi.Ono sto ima jeftino les,6 sprat bez lifta,napadaju te jesi ti lud,2 milje na grbavici,ima to jeftinije i bolje...Onda kazes hajd evo ti 2 milje odvedi me na adresu...e onda nema...
Ipak uvoz :(
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rusmir.ba
#26 Re: Ipak uvoz :(
- jrambo
#27 Re: Ipak uvoz :(
Skoda octavia 1.9 TDI (15.900 KM)
http://www.olx.ba/r/11122910/23154
Na kraju te sve ispadne kao ovaj npr .... Jednostavno previse je peglanja i nesigurnosti kod uvoza
http://www.olx.ba/r/11122910/23154
Na kraju te sve ispadne kao ovaj npr .... Jednostavno previse je peglanja i nesigurnosti kod uvoza
- mayab
#28 Re: Ipak uvoz :(
Ko zna njemački neka malo ovo pogleda (samo jedan od primjera), da vidi koliko se km godisnje voze dizelasi po Njemačkoj, čak i ovo mali , mislim, nije pravilo, ali je vrlo vrlo često
http://www.autobild.de/bilder/mercedes- ... html#bild2
Pa sami zaključujte, ako imate šta
-
rusmir.ba
#29 Re: Ipak uvoz :(
Tako ispade a nisam ocekivao.
Ova carina je presudna u formiranju konacne cijene a uljudno i susretljivo osoblje na granici u formiranju konacne glavobolje.
Sva ova auta sa olx.ba idu dole od 500KM pa do 1000 cak. Jos cu upitati nekog speditera posto bi bio uvoz dadzbine i prevoz po sistemu da kupim a oni sve drugo do registracije i zavrsiti diskusiju izgleda.
Ova carina je presudna u formiranju konacne cijene a uljudno i susretljivo osoblje na granici u formiranju konacne glavobolje.
Sva ova auta sa olx.ba idu dole od 500KM pa do 1000 cak. Jos cu upitati nekog speditera posto bi bio uvoz dadzbine i prevoz po sistemu da kupim a oni sve drugo do registracije i zavrsiti diskusiju izgleda.
-
rusmir.ba
#30 Re: Ipak uvoz :(
A mi dobijemo 10god staro sa manje kmmayab wrote:Ko zna njemački neka malo ovo pogleda (samo jedan od primjera), da vidi koliko se km godisnje voze dizelasi po Njemačkoj, čak i ovo mali , mislim, nije pravilo, ali je vrlo vrlo često
Kaze buraz servisna knjiga sa popunjenim intervalima po zelji se kod trgovaca dobije za 100€. Sad su nsjbolji kupci EU zemlje tip Rumunije i Bugarske. Ako nisi u DE da odes u servis i sam provjeris podatke onda slijedi gore navedeno.
- ElDzidziIbnDzo
#31 Re: Ipak uvoz :(
Samo malo da se nadovezem na temu.Posto Norveska nije u EU,ovde su vozila duplo skuplja nego npr. u BiH.Ali medjutim ako vozilo ne prodje tehnicki pregled,a vjerujte ne prodje zbog nekih glupih stvari,onda mu cijena drasticno opada,da ne kazem bude haman pa dzaba.
I ja tako nesto konto,izletio nedavno bio jedan BMW,ali kako god okrenes,belaj. Ne mozes dobiti taj obrazac,onda peglanje carina plus pdv...na kraju ne isplati se.
Do boljih dana
I ja tako nesto konto,izletio nedavno bio jedan BMW,ali kako god okrenes,belaj. Ne mozes dobiti taj obrazac,onda peglanje carina plus pdv...na kraju ne isplati se.
Do boljih dana
- madner
#32 Re: Ipak uvoz :(
Ili prilagodi budzet ili ocekivanja.
- Danguba
#33 Re: Ipak uvoz :(
Uvoz jednostavno nije jednostavan
kao nekada.
Ovi sto uvoze i imaju neke auto kuce, mahom uvoze auta sa vise prijedjenih km ili reparisana auta nakon udesa(manjih ili vecih). Tu oni imaju malo dobiti. Njima se ne isplati kupovati sasvim regularno auto jer na kraju nece imati kupca(preskupo izadje).
Ovi sto uvoze i imaju neke auto kuce, mahom uvoze auta sa vise prijedjenih km ili reparisana auta nakon udesa(manjih ili vecih). Tu oni imaju malo dobiti. Njima se ne isplati kupovati sasvim regularno auto jer na kraju nece imati kupca(preskupo izadje).
-
citroen xm
#34 Re: Ipak uvoz :(
Jedino da ti brat tamo nađe odlično auto od prvog vlasnika. Ali takvo auto ni tamo definitivno nije povoljno. Sve ostalo je lutrija i u Njemačkoj, ne zbog rođenih Njemaca već zbog mora Bugara, Rumuna i naših ljudi koji trguju autima i bez ikakvog straha rade sve što rade šverceri ovde.
Ne znam, ali imate vi baš debele živce kada se možete peglati sa toliko ušminkanih grobova koji ujedno koštaju puno. A sve zato što su to najpopularnija auta ovde pa ih ima milijarde i trgovci znaju da će se to auto prodati pa kome ga prvo uvali, tebi ili nekome drugom.
Ne bih puno da se mješam u tuđi izbor, ali ja bih otprilike skontao koje mi karakteristike vozila odgovaraju i tražio auta koja nisu uvezena od prvog vlasnika ovde. Prvo bi tražio model koji mi se sviđa, ako posle 2 mjeseca ne bi našao kupio bi nešto drugo najbolje za taj novac. Ili ova prva varijanta, uvoz auta koje će neko gore naći i kupiti od prvog vlasnika sa urednom i provjerenom servisnom.
Ne znam, ali imate vi baš debele živce kada se možete peglati sa toliko ušminkanih grobova koji ujedno koštaju puno. A sve zato što su to najpopularnija auta ovde pa ih ima milijarde i trgovci znaju da će se to auto prodati pa kome ga prvo uvali, tebi ili nekome drugom.
Ne bih puno da se mješam u tuđi izbor, ali ja bih otprilike skontao koje mi karakteristike vozila odgovaraju i tražio auta koja nisu uvezena od prvog vlasnika ovde. Prvo bi tražio model koji mi se sviđa, ako posle 2 mjeseca ne bi našao kupio bi nešto drugo najbolje za taj novac. Ili ova prva varijanta, uvoz auta koje će neko gore naći i kupiti od prvog vlasnika sa urednom i provjerenom servisnom.
-
rusmir.ba
#35 Re: Ipak uvoz :(
Pa istog smo stava..nadjem ovdje par auta "prvi vlasnik" i onda se javis i upitas sve a kad ti posalje slike servisne skontas da se nesto ne slaze, pa opet pitas i onda kaze: ja dobio na poklon (jedan slucaj) prodajem od svog direktora (dva slucaja) kupio od svog "nerođenog brata", uzeo od ministra Poljoprivrede (Lijanovica:).citroen xm wrote:Jedino da ti brat tamo nađe odlično auto od prvog vlasnika.
Ne bih puno da se mješam u tuđi izbor, ali ja bih otprilike skontao koje mi karakteristike vozila odgovaraju i tražio auta koja nisu uvezena od prvog vlasnika ovde.
Eto to su ti "prvi vlasnici" u BiH. I ta auta u pravilu imaju preko 200hiljada na kilometar satu, i vozena su "na autoputu ZE-SA" ili pak "sluzbeno van BiH". Cega se sve nisam naslusao ovih mjesec dana, to je knjigu napisati.
Od prvog vlasnika a da je iole povoljno i odrzavano moze se uzeti samo sluzbeno, a i to je upitno koliko ljudi ga je vozalo. Od privatnika teško i rijetko..
U DE se moze naci od prvog vlasnika i bez vraćene km, posebno gore kada se ide sjevernije od Kelna prema Hamburgu ali ostaje ova barijera uvoza. Trazit cu ove speditere da obracunaju koliko bi bilo preko njih da sve zavrse, pa cu se onda odluciti.
-
citroen xm
#36 Re: Ipak uvoz :(
Jel ti Oktavija jedino dolazi u obzir?
- klaki
#37 Re: Ipak uvoz :(
Sada je najbolje naci japanca od prvog vlasnika iz njemacke. Znam sta pricam
-
rusmir.ba
#38 Re: Ipak uvoz :(
Samo octavia 1.9 77kw ili 2.0 81kw.
Ima jedna fina 2.0 103kw ali previse je to za vecinski gradsku voznju, nisam vozio ali kazu da je poskupo odrzavanje a nije joj mrsko ni cugnuti 10tak litara po gradu
Mada potrošnja nije prvi uslov koliko pouzdanost i cijene servisiranja.
Ima jedna fina 2.0 103kw ali previse je to za vecinski gradsku voznju, nisam vozio ali kazu da je poskupo odrzavanje a nije joj mrsko ni cugnuti 10tak litara po gradu
- Bakir1
-
Zux
#40 Re: Ipak uvoz :(
Mozda ce moj kolega uskoro prodavati svoju Octaviu 1,9 TDI elegance. Ne znam bas tacno podatke u bobu, ali stara je oko 4 godine, presla izmedju 80-90 hiljada, auto je fakat lutka, radi se o picajzli stare skole
Ne znam bas trenutno koliko bi trazio love, ali vjerovatno bez prevelikih odstupanja od trzista, mislim da je takva 18-19 hiljada KM, ako se ne varam, ne pratim bas revnosno trziste.
Sto se uvoza tice, jesu li to oni nesto promijenili/postrozili u zadnjih 2-3 godine? Jer moj prijatelj (evo ga sjedi pored mene da ne bude da je 5. ruka prica) je uvezao Audija i nije mu trebao eur1 ali se preko racuna koji je dobio od auto kuce elektronski moglo provjeriti i potvrditi porijeklo auta tj. da je iz EU. Nije platio carinu, a PDV je vratio tj autokuca mu je uplatila kad je sve ovdje zavrsio i popunio neki njihov obrazac. I nije nikakvu štelu imao na carini niti je podmazivao nikog, i znam da ne laže.
Sto se uvoza tice, jesu li to oni nesto promijenili/postrozili u zadnjih 2-3 godine? Jer moj prijatelj (evo ga sjedi pored mene da ne bude da je 5. ruka prica) je uvezao Audija i nije mu trebao eur1 ali se preko racuna koji je dobio od auto kuce elektronski moglo provjeriti i potvrditi porijeklo auta tj. da je iz EU. Nije platio carinu, a PDV je vratio tj autokuca mu je uplatila kad je sve ovdje zavrsio i popunio neki njihov obrazac. I nije nikakvu štelu imao na carini niti je podmazivao nikog, i znam da ne laže.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#41 Re: Ipak uvoz :(
Mozda ce neko pomisliti da sam poludioBakir1 wrote:sto ne ova?
http://www.olx.ba/artikal/21099616/skod ... a-1-9-tdi/
Pitaj Gorana jel njegova na prodaju
P.S. 2.0 tdi sa 103 kw je taman za taj auto
- Bakir1
#42 Re: Ipak uvoz :(
autor teme, poucen ranijom povoljnom kupovinom kako je i sam rekao,ima nerealna ocekivanja na temu nove kupovine...
fali ovim autima od ex hypo svasta ponesto, ali cijena se da nivelisati i plus kako je tako je, nema sakrivanja...
fali ovim autima od ex hypo svasta ponesto, ali cijena se da nivelisati i plus kako je tako je, nema sakrivanja...
-
ado-šampion
#43 Re: Ipak uvoz :(
Bakir1 wrote:autor teme, poucen ranijom povoljnom kupovinom kako je i sam rekao,ima nerealna ocekivanja na temu nove kupovine...
Upravo to htjedoh napisati.
Ako je problem u BiH naci auto kakvo trazis - a to se posebno odnosi na Octaviju kojih ima - za para koje imas, onda je u DE jos teze, tj. nije rjesenje tog problema odlazak po auto u DE.
Po meni postoje 2 rjesenja, 1. uzmes auto s vecom kilometrazom, 2. cekas da naleti nesto, mozda i nekoliko godina. Ili trece dodas jos para. Dobra auta u DE kostaju, posebno u svjetlu price da se mora platiti carina, tesko da se to moze isplatiti. Gledanje na internetu ako trazis auto ispod cijene moze biti mac s dvije ostrice, jer se i tamo autima itekako vraca kilometraza. Ne radi to samo balkanski olos nego i Svabe koje rade privatno i na malo.
-
citroen xm
#44 Re: Ipak uvoz :(
Meni ova siva djeluje nekako previše ofucana. Ne znam čemu je trebala biti izložena da joj spadne sav hrom sa maske i slova pozadi?
-
citroen xm
#45 Re: Ipak uvoz :(
Ma jednostavno se ne može uvesti dobro auto, a da bude povoljnije nego ovde kupljeno isto. Znam iz iskustva od prije par dana. Dobar primjerak itekako košta bilo gdje. Druga stvar, ne znam od kada važi to za problem sa Eur1 obrascem i plaćanjem carine, ali prije par dana je uvezen VW bez carine.ado-šampion wrote:![]()
Upravo to htjedoh napisati.
Ako je problem u BiH naci auto kakvo trazis - a to se posebno odnosi na Octaviju kojih ima - za para koje imas, onda je u DE jos teze, tj. nije rjesenje tog problema odlazak po auto u DE.
Po meni postoje 2 rjesenja, 1. uzmes auto s vecom kilometrazom, 2. cekas da naleti nesto, mozda i nekoliko godina. Ili trece dodas jos para. Dobra auta u DE kostaju, posebno u svjetlu price da se mora platiti carina, tesko da se to moze isplatiti. Gledanje na internetu ako trazis auto ispod cijene moze biti mac s dvije ostrice, jer se i tamo autima itekako vraca kilometraza. Ne radi to samo balkanski olos nego i Svabe koje rade privatno i na malo.
-
ado-šampion
#46 Re: Ipak uvoz :(
Moze, ako naletis.
Ja imam iskustva kod prijatelja/rodbine/poznanika s kupovinom auta konkretno u DE (Minhen/Dahau) po povoljnoj cijeni. Ukratko, nakon godinu dana skontas zasto si manje platio.
Prijatelj kupio Astru, naoko malo udarena naprijed, u papirima s autom pise "Neispravno: ", pa lista citav papir, zlu ne trebalo, kao da je na autu sve neispravno. Mozes tuziti nailovu materu.
Ja imam iskustva kod prijatelja/rodbine/poznanika s kupovinom auta konkretno u DE (Minhen/Dahau) po povoljnoj cijeni. Ukratko, nakon godinu dana skontas zasto si manje platio.
Prijatelj kupio Astru, naoko malo udarena naprijed, u papirima s autom pise "Neispravno: ", pa lista citav papir, zlu ne trebalo, kao da je na autu sve neispravno. Mozes tuziti nailovu materu.
-
citroen xm
#47 Re: Ipak uvoz :(
Može ako naletiš, ali to se rijetko dešava onda kada si spreman za kupovinu. Za to treba imati strpjenja i štek. Jbg, Marfi je čudo. 
-
ado-šampion
#48 Re: Ipak uvoz :(
Trebas imati nekog gore da ti vidi i uzme to auto kad naleti, osim ako nisi spreman Lufthanzom gore prvi let.citroen xm wrote:Može ako naletiš, ali to se rijetko dešava onda kada si spreman za kupovinu. Za to treba imati strpjenja i štek. Jbg, Marfi je čudo.
- madner
#49 Re: Ipak uvoz :(
Ili jednostavno biti spreman platiti vise. Na mobile kada dobije rezultate onaj prvi list odmah preskociti. 
-
rusmir.ba
#50 Re: Ipak uvoz :(
Ima gore ko ce kupiti to je najmanji problem ako sta naleti. No ne mogu organski te silne papirologije koja izgleda treba a meni se ucinila jednostavnom.
Ovdje imaju od hypo 2kom. Jedna fina al 2.0. Druga 1.9 je...tesko opisiva dok se ne provoza bar po krugu..a slike govore dosta. Uloziti jedno 4000 i bila bi solidna.
Ovdje imaju od hypo 2kom. Jedna fina al 2.0. Druga 1.9 je...tesko opisiva dok se ne provoza bar po krugu..a slike govore dosta. Uloziti jedno 4000 i bila bi solidna.