ipak je ovo politicka tema ....

Post Reply
Asana

#1 ipak je ovo politicka tema ....

Post by Asana »

Neke male napomene u vezi ANKETE:
http://protest.ba/download/AnketaGradjani.doc
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=52962

Najprije: inicijatori ove ideje nisu se prihvatili tog posla da bi se nametnuli kao vodje buducih kretanja. O potrebi da se “presaberu” stavovi govori se od marta … Ovo je samo sprovedba jedne od davno dogovorenih stvari.

Sudjelovanje u anketi ne znaci slaganje sa bilo cime sto je do sada napravljeno ili ce biti napravljeno.

Sudjelovanjem u anketi ne podrazumijeva se “pripadnost” neformalnoj ili bilo kojoj drugoj grupi, niti pristanak na bilo kakvo ukljucivanje. O tome se izjasnjavete direktno u anketi.

Anketa je samo nacin da ukratko sumirate svoj stav, bez obzira da li ste bili posmatrac i gledali na to sa simpatijama ili antipatijama, ili ste bili simpatizar koji se nije ukljucio iz nekih odredjenih razloga, zbog necega sto vam se nije dopadalo, ili ste bili vrlo aktivni pa odustali od svega iz nekog odredjenog razloga… bez obzira da li vas drma optimizam, pesimizam ili ste melankolicni …

Da postoji velik interes za “uozbiljavanje” nasih politicara i funkcionera, da ima zelje za boljim zivotom, za pravednijim i uredjenijim drustvom – vidi se i po tome sto na ovom forumu nema nikad zatisja na tim temama ... samo malo je tesko sumirati sve to kroz brojne teme i postove, pa vas zato jos jednom sve molim:
Neka vam ne bude lijeno i mrsko, odvojite 10 minuta i ispunite anketu … ima prostora za komentare, tako da sve sto nije obuhvaceno kratkim pitanjima mozete sami napisati … steta bi bilo da je da je ne ispuni bilo od onih koje zanima sta ce biti sa drustvom u kojem zivimo.

Za one koji ce i dalje pokusavati nesto uciniti, a takvih uvijek ima, bez obzira da li se o tome izjasnjavaju na ovom forumu ili ne, bit ce jako vazno dobiti ispravnu sliku o tome sta se ljudima ne svidja, a sta smatraju ucinkovitim …

I unaprijed hvala...
u ime razvoja demokratije 8-)
sunčan dan

#2 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by sunčan dan »

Hajmo ljudi, vjerujte ne boli, dajte svoje prijedloge, sugestije, iznesite svoj način razmišljanja. Nemojte da i vi budete jedan od onih što samo vegetira kroz život. Dešavaju nam se sve gore i gore stvari, polako tonemo sve dublje i dublje. Trgnite se i napišite ono što vas boli i što mislite da bi se moglo promjeniti.
Real Khan

#3 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by Real Khan »

sunčan dan wrote:Hajmo ljudi, vjerujte ne boli, dajte svoje prijedloge, sugestije, iznesite svoj način razmišljanja. Nemojte da i vi budete jedan od onih što samo vegetira kroz život. Dešavaju nam se sve gore i gore stvari, polako tonemo sve dublje i dublje. Trgnite se i napišite ono što vas boli i što mislite da bi se moglo promjeniti.
Dobro, izgleda da si spreman za akciju...kao i mnogi naši dragi forumaši. Ako ste željni prave akcije koja će stvarno donijeti istinsko i trajno rješenje "ovog sranja" u našoj državi, onda se trebate uhvatiti pušaka i početi se boriti protiv fašizma koji nas je doveo u ovakvo stanje. Prvenstveno mislim na fašizam u RS-u (tačnije nacional socijalizam SNSD) koji ljubomorno čuvaju ključeve torovske Bosne i Hercegovine, guše sve pokušaje da se uspostavi normalna država, i bilo šta što bi ličilo na državu je u startu osuđeno na propast. Dok god imamo torove, nećemo imati nikakvu demokratiju u kojoj će se narod ili građani nešto pitati. I pticama na grani je jasno da mi ovdje živimo u klasičnom feudalizmu? Demokratija na ovim prostorima još uvijek nije ni u tragovima. Eto, sad me kunite u stilu "da bogda mi bio rat u kući", boli me neka stvar, ali zapitajte se iskreno u kakvom smo začaranom krugu i kako bi se moglo izaći iz kandži šovinizma i fašizma. Evo, protestvovalo se, gađalo kamenjem, zviždalo,... i ništa! Ne može se tako skinuti ni polu-političar "tajo" a kamoli da se nešto "korjenito rješava u državi". Kome je ova država u srcu zna o čemu govorim. Samo da vas podsjetim, niko sa strane naše probleme neće rješavati dok mi sami ne krenemo...
homo_sapiens

#4 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by homo_sapiens »

Izgleda da je ova tema zaista otisla medju politicare :D
Asana

#5 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by Asana »

Rheal Khan, to znaci da ces ti u anketi medju ponudjenim opcijama ucinkovitih akcija chekirati box pored izbora "radikalni protesti", ili "nesto drugo" pa ces navesti puske ... i vjerovatno ces pored toga oznaciti "sudjelovao bih", a pored " mirne demonstracije" kliknut ces "protivim se tome" ... a mozes i ovaj text copy/paste pa u prostor "komentar za kraj"

Poenta je u tome, da svi iz nekog razloga ocekuju da postoji neko ko iscitava sve teme, sve sekcije, sve postove i pravi biljeske o tome sta ko ovdje misli... ali osim "sluzbeniKee" iz ureda Gradonacelnice, niko od nas nema vremena za to. Zato, lijepo molim, izrazite svoje misljenje pojednostavljeno, u anketi.
ld

#6 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by ld »

Real Khan wrote:
sunčan dan wrote:Hajmo ljudi, vjerujte ne boli, dajte svoje prijedloge, sugestije, iznesite svoj način razmišljanja. Nemojte da i vi budete jedan od onih što samo vegetira kroz život. Dešavaju nam se sve gore i gore stvari, polako tonemo sve dublje i dublje. Trgnite se i napišite ono što vas boli i što mislite da bi se moglo promjeniti.
Dobro, izgleda da si spreman za akciju...kao i mnogi naši dragi forumaši. Ako ste željni prave akcije koja će stvarno donijeti istinsko i trajno rješenje "ovog sranja" u našoj državi, onda se trebate uhvatiti pušaka i početi se boriti protiv fašizma koji nas je doveo u ovakvo stanje. Prvenstveno mislim na fašizam u RS-u (tačnije nacional socijalizam SNSD) koji ljubomorno čuvaju ključeve torovske Bosne i Hercegovine, guše sve pokušaje da se uspostavi normalna država, i bilo šta što bi ličilo na državu je u startu osuđeno na propast. Dok god imamo torove, nećemo imati nikakvu demokratiju u kojoj će se narod ili građani nešto pitati. I pticama na grani je jasno da mi ovdje živimo u klasičnom feudalizmu? Demokratija na ovim prostorima još uvijek nije ni u tragovima. Eto, sad me kunite u stilu "da bogda mi bio rat u kući", boli me neka stvar, ali zapitajte se iskreno u kakvom smo začaranom krugu i kako bi se moglo izaći iz kandži šovinizma i fašizma. Evo, protestvovalo se, gađalo kamenjem, zviždalo,... i ništa! Ne može se tako skinuti ni polu-političar "tajo" a kamoli da se nešto "korjenito rješava u državi". Kome je ova država u srcu zna o čemu govorim. Samo da vas podsjetim, niko sa strane naše probleme neće rješavati dok mi sami ne krenemo...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
ovi nasi grobari od politicara u ratu su bili manji od makovog zrna,jer su borci i obici ljudi imali u rukama ono cega se oni boje i oni samo to dobro razumiju
ista stvar je i sa cetnicima
koje god selo u istocnoj bosni se branilo ili su se odbranili ili su uspjesno se povukli ber klanja civila
gdje su polozili oruzije i povjerovali svojim komsijama da im se nece nista dogoditi,i bili su poklani i pobijeni
dodik samo postuje i boji se sile,cetnici gdje god da su bili jaki,tad nije bilo pregovora,tad su napdali i klali,a kad su slabi isli su na pregovore i kupovali vrijeme dok nedodje svjeze ljudstvo iz srbije
tako i sada,pokusavaju da nas zavlace i pri tome svi patimo u neimastini,radi njihovih blokada,i cekaju ,,neki,,momenat na svjetskoj sceni da bi se mogli odcijepiti i stvoriti veliku-umanjenu srbiju
ja licno ne mogu da shvatim to razmisljanje o ,,nekom,, pogodnom momentu i blokiranju drzave,pa i kad nebi imali sta da jedemo,ali kako i da shvatimo ljude koji jos zive u sjeni ,,pobjede,,na kosovu polju,koji nosaju kosti nekog lazara,koji otkopavaju svoje grobove i nose ih u ,,srpsku,, zemlju,jer su im rekli to njihovi vozdvovi itd,itd....
sunčan dan

#7 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by sunčan dan »

Real Khan wrote:
Dobro, izgleda da si spreman za akciju...kao i mnogi naši dragi forumaši. Ako ste željni prave akcije koja će stvarno donijeti istinsko i trajno rješenje "ovog sranja" u našoj državi, onda se trebate uhvatiti pušaka i početi se boriti protiv fašizma ponekad i na to pomislim, pa se sjetim svega što je bilo...koji nas je doveo u ovakvo stanje. Prvenstveno mislim na fašizam u RS-u (tačnije nacional socijalizam SNSD) koji ljubomorno čuvaju ključeve torovske Bosne i Hercegovine, guše sve pokušaje da se uspostavi normalna država, i bilo šta što bi ličilo na državu je u startu osuđeno na propast potpuno se slažem, mada i kod nas "nije maslo za Ramazana"našim političarima su bitnije pare od države. Dok god imamo torove, nećemo imati nikakvu demokratiju u kojoj će se narod ili građani nešto pitati. I pticama na grani je jasno da mi ovdje živimo u klasičnom feudalizmu? Demokratija na ovim prostorima još uvijek nije ni u tragovima pa pokušajmo stvoriti demokratiju. Eto, sad me kunite u stilu "da bogda mi bio rat u kući", boli me neka stvar, ali zapitajte se iskreno u kakvom smo začaranom krugu i kako bi se moglo izaći iz kandži šovinizma i fašizmane znamne moramo se pitati - znamo. Evo, protestvovalo se, gađalo kamenjem, zviždalo,... i ništa! mPamoraš priznati da smo bar malo uzburkali javnost, ovo se nije prije dešavalo. Ne može se tako skinuti ni polu-političar "tajo" a kamoli da se nešto "korjenito rješava u državi"ljDa je izašlo više ljudi sa nama - ko zna. Kome je ova država u srcu zna o čemu govorim. Samo da vas podsjetim, niko sa strane naše probleme neće rješavati dok mi sami ne krenemo...
Pa eto mi bar pokušavamo.
Last edited by sunčan dan on 07/08/2008 15:45, edited 1 time in total.
delightful

#8 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by delightful »

ispunite anketu :wink: :bih:
Asana

#9 Re: ipak je ovo politicka tema ....

Post by Asana »

I dalje imamo puno komentara po raznim temama o tome sta bi trebalo, sta bi moralo biti ...

napisite i ovdje ... http://protest.ba/download/AnketaGradjani.doc
Post Reply