BocaJuniors wrote:Pozdrav svima,
nedavno sam od par prijatelja saznao za portal
http://www.ioffer.com preko kojeg je moguće kupovati razne artikle koji su u ponudi. Ukoliko neko ima iskustava (bilo pozitivna ili negativna) sa ovim site-om, molio bih ga/je da podijeli sa nama (ostalim forumasima). Također, volio bih se malo i upoznati sa registracijom, načinom dostave podataka, kojom se karticom može platiti, za koliko dana dobijete stvari koje narucite, koliko je shiping, da li ste zaista dobili ono što ste naručili. Eto da ne dužim to je ono najosnovnije što me interesuje.
Placaj Paypalom i nikako drugacije. Ako i nemas Paypal napravi ga jer ti je to najsigurniji nacin placanja putem interneta. Kada kupujes nesto, pregledaj sve zbog cijene i shippinga. Evo ti primjer ova zavjesa sto je neko postavio - znaci nigdje veze da kosta 135KM. Mora da je Louis Vuitton
Fino pregledas ko nudi jeftinije sa ukljucenim free shippingom. Gledaj seller rating i koliko je transakcija obavio, citaj komentare ispod, pogotovo obrati paznju ako ima negativnih, na sta se ljudi zale. Znaju nekad postaviti originalnu sliku necega a dobijes skroz nesto ZLJ ni nalik tome. Uglavnom, stvar je kao sa ebay, gledas nekog sa visokim brojem transakcija i visokim rejtingom, jer ti je s takvim prodavcem manja sansa da ce te izradit ili ti poslati nesto lijevo.
Takodjer se mozes cjenkati

Kliknes na Make Offer i napises svoju cijenu, ako poslodavac to prihvati, dobar si.
Za koliko dana ce ti stici, to vidi sa prodavcem kad salje i za koliko dobijas. Cesto se dobije i onaj broj da pratis transakciju.
Ako nisi vjest, za pocetak naruci neku sitnicu pa vidi kako fercera. Registrujes se normalno kao i na svaku stranicu sa Nick-om.
I jos jednom - ne daji broj kartica, racuna - ne samo na ovoj stranici nego inace pri online kupovini. Napravi Paypal i miran si. Ovi nude i placanje westernunion - ali tu te provizija uzima samo tako.
Valjda sam sve odgovorila