Pozdrav,
Prije svega,molim moderatora ukoliko je tema na pogrešnom mjestu da premjeste.Ja nisam znala gdje bi drugo.
Moj prijatelj je za jednu Multiplayer igricu napravio mod.Ja se ne razumijem mnogo u to,ali sam dosta vremena provodila popravljanju Gramatičkih pogrešaka i slično.I on radi na tome preko 2,5 godine.
Planirali smo pokrenuti to,ali nemamo novca za hosting i za marketing.Ja ne mogu garantirati uspijeh,jer ne znam hoćemo li "pogoditi" na ciljanu grupu ljudi.Reklamu smo planirali platiti na Facebooku,no ovisi o količini novca.
Ako bi se netko našao zainteresiran..Već je obavljen test i slično.Svatko tko ima nešto viška novca i može/želi nam pomoći neka mi se javi na PM pa ćemo se dogovoriti za detalje.Novac mogu vratiti..
Naravno ako uspijemo,zarade će biti jer će se prodavati razni "paketi" na igrici.
Igrica je Roleplay...I mlađi i stariji igraju to,veoma je zanimljiva,ima mnogo napravljenih opcija i slično I mnogo zabave naravno.
90% stvari ovisi o Marketingu.
Ja sam se raspitala za hosting,cijena hostinga je do 30-40KM .Za Marketing ne znam.Ovisi od vas.
Ja ne obečavam da će uspijeti,i barem se ne radi o ulaganju za prevaru drugih ljudi itd.I ja se samo nadam,jer sam i ja u lošoj financijskoj situaciji.Jednostavno bez marketinga ne mogu ništa.
Lijep Pozdrav,
Lana,
Investitori?
Moderator: anex
-
Lana_Kovacevic
#2 Re: Investitori?
BUMP
Još uvijek u potrazi,nije se pronašao zainteresirani
Još uvijek u potrazi,nije se pronašao zainteresirani
-
Lana_Kovacevic
#3 Re: Investitori?
Pustili smo u rad prije mjesec dana.Dobro napredujemo,oko 2000 registiranih igrača,ali nismo uložili niti 1€(jer se nitko nije javio na "oglas") .2000 je u redu s obzirom da nemamo marketing,i da se igra širi "sama od sebe" ...No želimo nešto više.Imamo i zarade(prodajemo pakete.) no to nije dovoljno da bi uložili u marketing,tek da bi platili Hosting i druge stvari i bili na 0.
Ako je netko zainteresiran,neka mi se javi u inbox pa ćemo se dogovoriti.
Lijep Pozdrav,
Lana,
Lijep Pozdrav,
Lana,
- babaroga1x
#4 Re: Investitori?
Pozdrav,Lana_Kovacevic wrote:Pustili smo u rad prije mjesec dana.Dobro napredujemo,oko 2000 registiranih igrača,ali nismo uložili niti 1€(jer se nitko nije javio na "oglas") .2000 je u redu s obzirom da nemamo marketing,i da se igra širi "sama od sebe" ...No želimo nešto više.Imamo i zarade(prodajemo pakete.) no to nije dovoljno da bi uložili u marketing,tek da bi platili Hosting i druge stvari i bili na 0.
Lijep Pozdrav,
Lana,
ono što vama treba se zove poslovni anđeo. Ne tražiš investitora na tržnici gdje bakice prodaju kupus i krumpir.
Fino lijepo ukucajte u google "business angel", složite poslovni plan, marketing plan, istražite tržište i konkurenciju i sretno.
Baba
-
Megiddo
#5 Re: Investitori?
Teško da ćeš ih ovde naći Lana. Izmedju investirora i poduzetnika prvo mora da se uspostavi povjerenje. Pa tek onda neko da investira u vas (više vas nego vaš projekat). Niko ne želi da da pare na slijepo i zato ti je slab odaziv.
Ja ti mogu dati par savjeta. Prvo razmisli i istraži malo stranice k'o što su gofundme, indiegogo i kickstarter, sve su .com. Ali da te i upozorim kako tamo ne tražiš donaciju nego prodaješproizvod. U svakom slučaju ja ne mogu toliko ni napisati niti toliko znam koliko je toga na internetu. Čak i na youtube-u je ogromno tutorijala, savjeta, pomoći u vezi toga. Obratite se i na poslovne inkubatore ako imate priliku, sigurno i tamo imaju ljude koji se razumiju u takav vid financiranja.
Drugo, po komšiluku zadjite i pitajte ljude da vam daju koliko mogu kako biste osnovali firmu. U zamjenu im možete dati nešto a i ne morate. Pokušajte obje varijante. Prva tri vaša kupca su fff = friends, family and fools.
Ni slučajno ne registrujte firmu prije nego budete imali dotok novca. Radite na crno. A pravila i zakone zayebite.
Firma je tu da stvara novac, nije da ga troši.
U skladu sa zadnjom rečenicom na marketing potrošite 0KM. Ne vjerujem da će vam i jedan investitor dati pare ako vidi da trošite na marketing. To će im samo značiti da ne znate gospodariti sa parama ili da ideja nema potencijal za bum. Namjesto toga proučite mogućnosti kako da u sam proizvod/uslugu ugradite viralnost. O tome je ogromno napisano, toga se služe mnoge velike firme. A mnoge iz Silicijeve doline su uspjele na taj način. Google nije dao ni cenat za reklame do 2006. mislim. A facebook mislim da ni danas ne daje. Kao ni viber, whatsapp, skype ili twitter. Sve te usluge ili proizvodi su viralni.
Ja vam mogu mnogo napisati o viralnosti ali i to bolje je da sami proučite. Ima ogromno materijala na internetu. Proučite razloge zašto su nabrojane firme uspjele. Recimo facebook bi, pogotovo rana verzija, bila neupotrebljiva za korisnika ako gore ne bi imao svog prijatelja. Oni korisnici kojima se facebook svidio su svoje prijatelje zvali i molili da dodju na facebook kako bi njima facebook bio funkcionalan.
Podvučeni su najvažniji. Važni su samo oni kojima se to svidja. Omogućite im da lagano pozovu prijatelje, dajte im vrijednu i relevantnu nagaradu za to. Te paketiće ili nešto slično. I omogućite im da prenose tzv. virus. Potaknite ih na primjer da se izmedju sebe takmiče ili da prave timove. Ako su vaša ciljna grupa školarci onda će u školi pričati o tome ko je koga pobjedio, ko je napravio nešto i slično. Djeca su, škola je to, veliki odmor je to, raširiće se medju ostalu djecu.
Toliko od mene. Ja sam samo želio da pomognem iskustvima i razmišljanjima koje sam ja imao i shvatio u životu. Nikog ne tjeram da ovo praktikuje. Nastalo je sa najboljom namjerom.
Ja ti mogu dati par savjeta. Prvo razmisli i istraži malo stranice k'o što su gofundme, indiegogo i kickstarter, sve su .com. Ali da te i upozorim kako tamo ne tražiš donaciju nego prodaješproizvod. U svakom slučaju ja ne mogu toliko ni napisati niti toliko znam koliko je toga na internetu. Čak i na youtube-u je ogromno tutorijala, savjeta, pomoći u vezi toga. Obratite se i na poslovne inkubatore ako imate priliku, sigurno i tamo imaju ljude koji se razumiju u takav vid financiranja.
Drugo, po komšiluku zadjite i pitajte ljude da vam daju koliko mogu kako biste osnovali firmu. U zamjenu im možete dati nešto a i ne morate. Pokušajte obje varijante. Prva tri vaša kupca su fff = friends, family and fools.
Ni slučajno ne registrujte firmu prije nego budete imali dotok novca. Radite na crno. A pravila i zakone zayebite.
U skladu sa zadnjom rečenicom na marketing potrošite 0KM. Ne vjerujem da će vam i jedan investitor dati pare ako vidi da trošite na marketing. To će im samo značiti da ne znate gospodariti sa parama ili da ideja nema potencijal za bum. Namjesto toga proučite mogućnosti kako da u sam proizvod/uslugu ugradite viralnost. O tome je ogromno napisano, toga se služe mnoge velike firme. A mnoge iz Silicijeve doline su uspjele na taj način. Google nije dao ni cenat za reklame do 2006. mislim. A facebook mislim da ni danas ne daje. Kao ni viber, whatsapp, skype ili twitter. Sve te usluge ili proizvodi su viralni.
Ja vam mogu mnogo napisati o viralnosti ali i to bolje je da sami proučite. Ima ogromno materijala na internetu. Proučite razloge zašto su nabrojane firme uspjele. Recimo facebook bi, pogotovo rana verzija, bila neupotrebljiva za korisnika ako gore ne bi imao svog prijatelja. Oni korisnici kojima se facebook svidio su svoje prijatelje zvali i molili da dodju na facebook kako bi njima facebook bio funkcionalan.
Podvučeni su najvažniji. Važni su samo oni kojima se to svidja. Omogućite im da lagano pozovu prijatelje, dajte im vrijednu i relevantnu nagaradu za to. Te paketiće ili nešto slično. I omogućite im da prenose tzv. virus. Potaknite ih na primjer da se izmedju sebe takmiče ili da prave timove. Ako su vaša ciljna grupa školarci onda će u školi pričati o tome ko je koga pobjedio, ko je napravio nešto i slično. Djeca su, škola je to, veliki odmor je to, raširiće se medju ostalu djecu.
Toliko od mene. Ja sam samo želio da pomognem iskustvima i razmišljanjima koje sam ja imao i shvatio u životu. Nikog ne tjeram da ovo praktikuje. Nastalo je sa najboljom namjerom.
-
Lana_Kovacevic
#6 Re: Investitori?
Hvala vama mnogo što ste se toliko raspisali.
.
Ima li nekakav Balkanski sajt/forum za to?Pošto je ova igrica samo za balkan,i na našem jeziku,mislim da bi tu trebala prvo pokušati
Imamo to,i mogu se takmičit,postoje timovi..Ne radi se o Browser igrici ako ste na to misliliPodvučeni su najvažniji. Važni su samo oni kojima se to svidja. Omogućite im da lagano pozovu prijatelje, dajte im vrijednu i relevantnu nagaradu za to. Te paketiće ili nešto slično. I omogućite im da prenose tzv. virus. Potaknite ih na primjer da se izmedju sebe takmiče ili da prave timove.
To i jeste naš cilj.Većinom se igra do 17 godina najviše.Ja sam već rekla da se širimo,reklamiramo lagano..Imamo dnevno oko 50 korisnika više.Ako su vaša ciljna grupa školarci onda će u školi pričati o tome ko je koga pobjedio, ko je napravio nešto i slično. Djeca su, škola je to, veliki odmor je to, raširiće se medju ostalu djecu.![]()
PozdravPozdrav,
ono što vama treba se zove poslovni anđeo. Ne tražiš investitora na tržnici gdje bakice prodaju kupus i krumpir.
Fino lijepo ukucajte u google "business angel", složite poslovni plan, marketing plan, istražite tržište i konkurenciju i sretno.
Baba
Ima li nekakav Balkanski sajt/forum za to?Pošto je ova igrica samo za balkan,i na našem jeziku,mislim da bi tu trebala prvo pokušati
- babaroga1x
#7 Re: Investitori?
http://www.crane.hr/Lana_Kovacevic wrote:Hvala vama mnogo što ste se toliko raspisali.
Imamo to,i mogu se takmičit,postoje timovi..Ne radi se o Browser igrici ako ste na to misliliPodvučeni su najvažniji. Važni su samo oni kojima se to svidja. Omogućite im da lagano pozovu prijatelje, dajte im vrijednu i relevantnu nagaradu za to. Te paketiće ili nešto slično. I omogućite im da prenose tzv. virus. Potaknite ih na primjer da se izmedju sebe takmiče ili da prave timove..
To i jeste naš cilj.Većinom se igra do 17 godina najviše.Ja sam već rekla da se širimo,reklamiramo lagano..Imamo dnevno oko 50 korisnika više.Ako su vaša ciljna grupa školarci onda će u školi pričati o tome ko je koga pobjedio, ko je napravio nešto i slično. Djeca su, škola je to, veliki odmor je to, raširiće se medju ostalu djecu.![]()
PozdravPozdrav,
Baba