Svaka klima u rezimu grijanja odvlazuje zrak nema tu posebnih i obicnih klima...Gavijalov wrote:Prijatelju, ja sam na centrsalnom gradskom grijanju i stolarija mi je pvc. Najviše me je strah kondenza na zidovima. Jedne godine smo se grijali na čvrsto gorivo i ćoškovi zidova su uvijek bili mokri kao da je poplava iznad mene. Kakva imaš tu savjet kada su u pitanju klime inveretri. Je li ima neki model koji to predviđa i je li rješenje da se klime nikada ne gase, a opet ako se ne gase da li će se prije pokvariti i šta prvo ode kod klima, i je li skupa popravka. Znam da je puno pitanja, ali eto ako ti nije mrsko....hvalalamudan wrote:moja kad treba ugrijat povuce oko 1300w znaci izbaci 6kw toplote,ali to traje par minuta,ali mi ne gasimo klimu da se ne povecava vlaznost,ovako je vlaznost uvijek oko 50-60 %,a i klime tako uvijek rade na minimumu
Sto se tice kvarova, cini mi se najcesce da ode motor od ventilatora, pa elektronika(najcesce od strujnog udara) dok kompresori cesto odlaze jedino kod nekih serija odredjenih proizvodjaca tipa Panasonicovih scroll kompresora.