Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
-
radostan dan
#576 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
belona, poslije stupske petlje, lijevo .
-
staradis
#577 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
kazu da su cijena kvalitet najbolji atlantic :/radostan dan wrote:firma, para?staradis je napisao/la:
kupuju se konvektor slijedeci mjesec
voli narod da zna Đe ima i koLko rampapa...
Samo jos ne znam koliko mi treba morat cu ih zvati ili negdje naci racun
-
radostan dan
#578 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
3-4 stoje, znam ja...
ovi za kupatilo su oko stosedamdeset.
- shahbaza
#579 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
pozdrav svima... mene zanimaju ovi tesy konvektori... planiramo uzeti tri konvektora od 2kw za stan cca 55m2. Našli smo u jednoj radnji u velešićima gdje se prodaju keramičke pločice i sl i ti od 2kw koštaju nekih 120KM. Prodavači su mi rekli da je to bugarski proizvođač i da ima 2 godine garancije, to što su bugarski mi je bilo malo šuhveli
ali opet su me s druge strane te dvije godine garancije ohrabrile jer i oni atlanticovi imaju isto 2 godine garancije, pa kontam da ne bi imali dvije godine garancije da ne valjaju... vidjela sam da je neko spomenuo da je uzeo ove tesy konvektore... ima li još neko iskustava i utisaka sa njima?
- edin14071
#580 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Centralno grijanje zakon , nista plin , struja 
Malo drva za potpale , koja tona cumura i nema zime

Malo drva za potpale , koja tona cumura i nema zime
- starii
#581 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
vidi ovdje http://www.tesy.com/hr/products/grija_i ... gulatorom/shahbaza wrote:pozdrav svima... mene zanimaju ovi tesy konvektori... planiramo uzeti tri konvektora od 2kw za stan cca 55m2. Našli smo u jednoj radnji u velešićima gdje se prodaju keramičke pločice i sl i ti od 2kw koštaju nekih 120KM. Prodavači su mi rekli da je to bugarski proizvođač i da ima 2 godine garancije, to što su bugarski mi je bilo malo šuhveliali opet su me s druge strane te dvije godine garancije ohrabrile jer i oni atlanticovi imaju isto 2 godine garancije, pa kontam da ne bi imali dvije godine garancije da ne valjaju... vidjela sam da je neko spomenuo da je uzeo ove tesy konvektore... ima li još neko iskustava i utisaka sa njima?
- male_okice
#582 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
ovi tesy konvektori kad otvorim ovu stranicu iskljucivo dobijem samo office u Bugarskoj i Rumuniji zna li neko ko je predstavnik za BiH?
- Averus
#583 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Bellona na stupu, br. telefona: 033 779-950male_okice wrote:ovi tesy konvektori kad otvorim ovu stranicu iskljucivo dobijem samo office u Bugarskoj i Rumuniji zna li neko ko je predstavnik za BiH?
Sretno!
-
miki.ba
#584 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ja kontam to ugraditi, al sam laik.edin14071 wrote:Centralno grijanje zakon , nista plin , struja
Malo drva za potpale , koja tona cumura i nema zime![]()
Daj malo info koliko je pec i kolko je para montaža, mora li se puno ložiti i cistiti?
Može li pec na postojeci sistem?
- Filter
#585 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
i ove godine pelet
cumur i drva jesu isplativiji, ali brate koliko uneses, toliko izneses. dok ujutro ocistis
zlo ti bude.
cumur i drva jesu isplativiji, ali brate koliko uneses, toliko izneses. dok ujutro ocistis
-
staradis
#586 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
zvao racunaoradostan dan wrote:3-4 stoje, znam ja...
-
radostan dan
#587 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
opa, pada cijena ili smanjuju maržu...bugari i kinezi, bog vas blagoslovio... 
- ami8
#588 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Tesy od 1500 w u ECOS Vitez 102 KM maloprodajna cijena...
- Averus
#589 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
u Belloni 99KMami8 wrote:Tesy od 1500 w u ECOS Vitez 102 KM maloprodajna cijena...
- SmokingMan
#590 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ma na plin akobogda i ove zime,podesi se termostat,i nema trošenja preko mjere...
-
blesava
#591 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
kupoih ljetos jedan konvektor preko Nobel firme u mostaru, marke atlantis. obzirom da je bilo ljeto imali smo i neki popust. narucila ga u petak popodne preko e mail-a a sutra u 8 dosao brzom postom, placanje pouzecem, dostava besplatna. ljudi su stvarno poslovni i azurni.
inace zivim u garsonjeri tako da nam je ovaj jedan sasvim dovoljan (2000), isprobali smo ga već ovih dana i veoma brzo ugrije prostoriju. namjeravam uzeti jos jedan mali za kupatilo.
jos me samo zanima kako ce se to odraziti na racun za struju.
inace zivim u garsonjeri tako da nam je ovaj jedan sasvim dovoljan (2000), isprobali smo ga već ovih dana i veoma brzo ugrije prostoriju. namjeravam uzeti jos jedan mali za kupatilo.
- ami8
#592 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
OdličnoNenjiA wrote:u Belloni 99KMami8 wrote:Tesy od 1500 w u ECOS Vitez 102 KM maloprodajna cijena...
-
pojilo
#593 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I kako se odrazilo na razun za struju?blesava wrote:kupoih ljetos jedan konvektor preko Nobel firme u mostaru, marke atlantis. obzirom da je bilo ljeto imali smo i neki popust. narucila ga u petak popodne preko e mail-a a sutra u 8 dosao brzom postom, placanje pouzecem, dostava besplatna. ljudi su stvarno poslovni i azurni.
- shahbaza
#594 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
evo ja pogledala tu stranicu od tesy... ali opet mi to ništa konkretno ne govori o samom kvalitetu... jeli Bellona generalni zastupnik ili šta? ja sam ih našla u velešićima u ovoj radnji za keramiku... ali neznam kako i da li to oni servisiraju... ma najviše bi voljela čuti šta neko ko ima iskustav s njima kaže... ili neko ko se baš razumije.... a što se tiče drva i čumura... neznam ja to baš nebi sa malim djetetom u kući sva ta prašina, pa valja ložiti po cijeli dan još ako nije neko stalno kući pa dok se ugrije, bez obzira jel se radi o centralnom sa kaminom ili o nekoj maloj gusanoj kraljici kakvu sam ja jedan kratak period imala... meni se lično to nesviđa a sad kad su cijene u pitanju na kraju dok kupiš drva i ćumur ili dok platiš struju ili plin... na kraju se svede na isto... a sudeći po iskustvima mnogih konvektori su što se tiče potrošnje extra....
-
pojilo
#595 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jucer kupio u Belloni konvektor tesy, 99 KM, postavio na zid ukljucio, ljepota.
- Averus
#596 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
čestitam, to je isti kakav i ja imampojilo wrote:Jucer kupio u Belloni konvektor tesy, 99 KM, postavio na zid ukljucio, ljepota.
preporuka, upali na određeni stepen i ostavi tako. nemoj gasiti osim ako ćeš biti van kuće duži period.
tako ćeš postići optimalno zagrijavanje prostorije, a račun neće biti prevelik.
kao što sam nekad ranije ovdje napisao, ja koristim taj konvektor i držim ga (tokom zime) između stepena 1 i 2. Račun za struju mi nije mnogo veći. Tokom perioda kada je vanjska temperatura bila ispod -17, pojačao sam na 3. stepen. Račun za taj mjesec je bio 20-30KM veći nego inače
- shahbaza
#597 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
koliko je kw taj od 99KM i kolika ti je kvadratura što griješ s njim? gdje je tačno na stupu ta bellona ako nije problem
? ja kontam uzeti 3 od 2kw za stan od 55m2...
- Averus
#598 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Tesy od 99KM je 1500W.shahbaza wrote:koliko je kw taj od 99KM i kolika ti je kvadratura što griješ s njim? gdje je tačno na stupu ta bellona ako nije problem? ja kontam uzeti 3 od 2kw za stan od 55m2...
Ja sam kupio dva i njima grijem nekih 45-50 kvadrata.
Kada žestoko zahladi, onda zatvorim dvije sobe i grijem samo njih (dakle bez predsoblja i hodnika), to je nekih ~35 kvadrata.
Ja sad ne znam kako objasniti.. Kada sa stupske petlje kreneš prema aerodromu, prođeš stupsku pijacu i interex, pa ima skretanje lijevo. Vec se odatle moze vidjeti velika zgrada sa natpisom "Bellona"
Ako neko moze bolje objasniti, bilo bi pozeljno
-
pojilo
#599 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Skrenes desno poslije studentskih domova na nedjaricima, picis pravo do kraja ceste, skretanje lijevo prema aerodromu, tu je Bellona...nezgodan prilaz pravo.shahbaza wrote:gdje je tačno na stupu ta bellona ako nije problem? ja kontam uzeti 3 od 2kw za stan od 55m2...
-
nera18
#600 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
ma atlantic nobel mo - oko 260 je veliki, oko 150 su mali... grijem se vec trecu zimu njima, odlicniSarajmen wrote:Ja uzeh nedavno ''Atlantic'' konvektor, za 100 km. Polovan ali nov, ako me razumijete šta pišem. Nahvalili mi ga samo tako...nisam ga isprobao još. Malo mi smiješno, drug koji mi ga je poklonio haman za te novce, kaže da ih nema u prodaju kon nas već izvjesno vrijeme...ja jutros listam novine, kad' tamo reklama upravo za ovaj model koji sam kupio. Neću ih navoditi, da ih ne reklamiram...ali koga zanima mogu putem PP-e poslati info . Navodno im je cijena oko 200-300 km.