Tačno, ali opet LG zaobići.
Ljudi nikako da shvate, tamo gdje je cijena osnovna vodilja, ne mogu se čuda očekivati.
Sve počne pričama, ja bih to za prelazni period, pa se ispostavi da bi najradije da ostane kao primarni uređaj.
Moderator: anex
Tačno, ali opet LG zaobići.
primarno grijanje bi trebalo biti
Jesu se žalio njima? Jesu ti vratili pare? Kako si riješio?romim wrote: ↑29/01/2022 20:08 @madesa
Necu da imenujem firmu, a garanciju imam 3god.
@player_
Trebalo bi biti rijeseno sledece sedmice
Nije problem samo sa moje dvije klime pa sam ja nezadovoljan.
Sve tako rade, samo sto ja jednom grijem 25m2 a drugom 37m2 pa su ti problemi izrazeniji.
Ne znam da jos neko grije tolike kvadrature, uglavnom je to od 60m2 do 100m2.
1. Gasenje klime 10min nakon starta ili defrosta
2. Niska modulacija 85w i hladan izduv 21c
3. Velike pauze i sporo reagovanje senzora temperature

Da još budem znatiželjan
Nisi napisao koja ti je priključna snaga? Imaš temu, pogledaj šta je euridika pisala.Benjamin1994 wrote: ↑30/01/2022 12:02
Pitanje za malo stručnije, posto mi je monofazni priključak da li ce mi stvarati probleme jos jedna klima. Imao sam situaciju prije nekih mjesec dana, kad sam popalio maltene sve uređaje u kuci od masina do kuhala i usisivaca i pao mi je ovaj odigurac naponski neki meni se čini. Da li ce se snaga "rasporediti" na obje klime, s tim naravno da ocekujem malo vecu potrosnju sa dvije klime nego trenutno sa jednom, i da li ovaj standardni priključak sa dvije klime uz malo vecu paznju u paljenju ostalih uređaja moze nesmetano raditi.
To su apsolutni isti uređaji.
Nema, jer se radi o istim uređajima.emillio estevez wrote: ↑30/01/2022 11:08 Da li opće ima razlike u potrošnji energije kao i u nabavi?
Koja je to razlika?Benjamin1994 wrote: ↑30/01/2022 12:02 aravno da ima, inverter dosta manje trosi 30,40% po nekim specifikacijama, ne gubi snagu na minusima kao on/off klima itd.
42 apErmin ZM wrote: ↑30/01/2022 12:36 Benjamin je Ermina je pitao za misljenje i Ermin mu je konkretno rekao Mitsubishi AP25 ili SF25 ako ga moze naci. Ebe se Erminu i za kineza i za japanca. S obzirom na njegova ocekivanja msm da je idealan izbor ove 2 gore navedene. Male, tihe, efikasne, plus Mitsu fino defrost radi.
Za Daikin sam mu rekao da se raspita sa par forumasa oko defrosta. Znam da nije fan cestog defrosta da mu je puno bilo od Crowna kad je na sat ulazio, a ovaj Daikin hoce haaman na pola sata. Inace bi mu rekao i nju da pogleda.
Ako grijesim za defrost ispravite me korisnici, da ne daje djaba 1500 za mitsubishija ako moze sensiru za 1000 nac.