Treba mi savjet
KOME SE SAD OBRATITI ?!!! ili sjedi PLAČI
milojicabrzi wrote:Obavezno se javi Agenciji za bankarstvo. Dosta je vise tih zamajavanja ljudi. To sto banke rade gradjanima, to doista nije humano prema ljudima.
Obavezno se javi i nekom novinaru ili redakciji (sve medijske kuce imaju dostupne e-mail adrese na web stranici). Javi se i Lakoti iz agencije za zastitu potrosaca.
Potpuno te razumijem, jer ti bankari su dzukci nevidjeni.
Postoje akcije koje banke daju ali samo za zaposlene u budzetskim institucijama, ali to se mora jasno reci.
Javi se i Intesi u centrali ili njihovom predstavnistvu u Hrvatskoj.
Digni to na tolika zvona, da ce te moliti da ti daju kredit.
Nit je Fiat auto, niti je talijan bankar.
Hvala na savjetu.vjesticanametli wrote:posalji dopis agenciji za bankarstvo i svakako centrali te banke u HR............iako si "cist" i A kat. hvataju ovo jos malo da raja dovode zirante............sad ce bit zalozi pa dizi a oni da iskoriste da tebe ne ganjaju po sudovima u slucaju necega traze fine cike i tete da dovedes da potpisu (administrativnu i mjenicu pa ako ne moze jedno ide drugo)
a sve banke i mikrokreditne su prije ca. 2 mjeseca dobile fin dopis od cika agenc. za bank.i javi im se
alenlosa wrote:Stvar je sljedeća, prije mjesec dana odem u poslovnicu "Šipad" u Sarajevu u vezi zamjenskog kedita, gdje sam dobio informaciju da je u toku akcija davanja kredita bez žiranta u visini do 7500,00€. ali je uslov da postanem komintent Intesa banke, što sam i učinio. Takođe mi je rečeno prilikom lijeganja prve plate stičem pravo na podnošenje zahtjeva za kredit. Zaposlen sam na neodredjeno vrijeme već dvije i po godine(Redovna primanja u DAN!!). Podnošenjem zahtjeva za kredit dobio sam pozitivnu informaciju da će kredit biti odobren bez problema , ukoliko zatvorim sve postojeće obaveze na šta sam i pristao, jer sve obaveze po kreditima i karticama koje imam su u A kategoriji, što se vidjelo u Centralnom Registru a i priložio sam potvrde vezane za iste na zahtjev kreditnog službenika. Koliko danas sam dobio informaciju preko telefona od službenice da mi je potreban "solidarni jemac" ili ti ga suduznik(a predao za kredit bez žiranta uz dosta veću kamatu), kao instrument osiguranja,za šta lično mislim da nema potrebe jer moja ukupna mjesecna primanja (plata+ t.obrok) iznose 700,00KM , a rata kredita bi bila oko 215,00KM što je manje od 1/3 mojih redovnih mjesečnih primanja što znači da sam ispunio i taj uslov. Komintent sam UniCredit banke bio 2,5 godine i da sam htio "ganjati" žiranta (Brat bratu nebi) ostao bi u toj Banci i dosta manju kamatu platio. Osječam se prevareno i izigrano.... odem na razgovor u Banku, sa šefom popričam, konstantno se ogradjuju sa tim da imaju pravo traziti žiranta(a i kao nadjem žiranta KAMATA ISTA) , a to što maglu prodaju to ih neinteresuje.... ( U KRATKIM CRTAMA BEZ ŽIRANATA SAMO ZA UPOSLENE U DRŽAVNIM FIRMAMA)
![]()
Treba mi savjet![]()
KOME SE SAD OBRATITI ?!!! ili sjedi PLAČI
Evo dobio sam odgovor iz "Zagreba", pošto je PBZ članica Intesa Sanpaolo grupe da ona kao takva nema utjecaja na poslovnu politiku ostalih članica grupe. Da se javim Intesa Sanpaolo Banci u Bih. Ako nista odgovor sam dobio od njih odmahalenlosa wrote:Hvala na savjetu.vjesticanametli wrote:posalji dopis agenciji za bankarstvo i svakako centrali te banke u HR............iako si "cist" i A kat. hvataju ovo jos malo da raja dovode zirante............sad ce bit zalozi pa dizi a oni da iskoriste da tebe ne ganjaju po sudovima u slucaju necega traze fine cike i tete da dovedes da potpisu (administrativnu i mjenicu pa ako ne moze jedno ide drugo)
a sve banke i mikrokreditne su prije ca. 2 mjeseca dobile fin dopis od cika agenc. za bank.i javi im se
Evo poslao sam mail prema "Zagrebu" sad čekam odgovor. i naveo sam da je moj sljedeći korak Agencija za bankarstvo FBIH.... Ćemo da vidimo.........
pravilo je a i zakonski, da se nove kartice re-izdaju automatski nakon isteka stare, a stara se unistava ili ponistava, ko ne vjeruje nek provjeri.vozač wrote:meni kad spomenu intesu, prva asocijacija je upi banka, a ona je dno dna, kakvih sam se tamo bisera nagledao, mislim da sam i pisao o tome
jedan od najvećih je kad su mi reizdali karticu negdje u septembru ili oktobru, kreditnu karticu, e sad ja da ne bi došao u priliku da je provlačim nisam ni otišao po istu do januara, znači poslije 3-4 mjeseca, odem po karticu da je podignem i da isplatim sve što sam dužan i da je zatvorim
ja na šalter, kaže mi neki majmun "znate vaša nova kartica je uništena", ja kažem "molim", "uništena je" -odgovara mi kreten, opet ja pitam "a zašto", kreten kaže "pa znate niste došli po nju, a mi to ne čuvamo, nemamo ih gdje skladištiti",
opet ja pitam "pa članarinu za godinu dana ste uredno skinuli, šta je sad sa preostalih osam mjeseci koje ste mi naplatitli, a kartice nema" ... normalno kreten ne zna šta da odgovori, osim "to je politika banke" itd.
srećom, svakako sam krenuo da izmirim dugove i razdužim karticu, pa nisam imao snage da se upuštam u dalje rasprave
uplatnice čuvam i dan danas, zlu ne trebalo
nakon toga poslali su mi obavjest da su mi ponovo dali karticu, koju nikad nisam ni tražio, pa onda mi u sandučić ubacili PIN, a vrhunac je bio kad su mi poslali da platim članarimu za karticu koju nikad nisam podigao, niti sam je tražio ...
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, kad se sjetim UPI banke odmah me nekakav srklet spopadne, gore mi je pomisliti na njih nego dr.dabića vidjet na TV-u
U tome i jeste fora. Što se ponašaju od slučaja do slučaja, da ne važe za sve ista pravila. To je tako jer građani nemaju gotovo nikakvog mehanizma za zaštitu. Doduše pojedini ovdje spominju neke puteve, ali to ti je haman k'o Kafkin Proces - dok istjeraš pravdu osta krivih leđa.Better Man wrote:Klijent sam Intese skoro 4 godine i nemam apsolutno nikakvih zamjerki. Imao sam jedan kredit od 14 hiljada KM na 3 godine koji sam uredno otplatio, a rijec je o nenamjenskom kreditu, nisu mi trebali nikakvi žiranti i kamata mi bila 8,1% . Koliko znam ako ste klijent Intese možete dobiti kredit bez žiranata u iznosu 15 ili je 16 hiljada KM, a za one koji nisu klijenti Intese maksimalan iznosk redeita bez žiranata je 7 ili 8 hiljada KM i ne znam sad da je uslov da radite u budžetskim institucijama, jer to nigdje ne piše.
i kod mene je bila slicna situacija kod clana porodice samo u RB banci nakon koje je presao u Intesu, vec 3g nema zalbi!mirnisan wrote:nemoj se nikom javljati.nečeš ništa postići.meni je ta banka odbila dati kredit i stavila me na tzv crvenu listu ili C listu,jer sam bio dužan 2,00km.u februaru i martu nisam uplatio po 1,00km za njihove troškove obrade mog tekučeg računa.tražio sam kredit od 1.000,00 km-za penzionere.
sad penziju primam u drugoj banci.
Hm,.....ja imam bolji prijedlog....alenlosa wrote:Izgleda ništa od mojih pokušaja, i mail-ova... nemožes sa rogatim.....nikakvih odgovora NIŠTA.. :S
Nudim 500,00KM za uslugu da mi nektko bude žirant po isplati kredita, 100% siguran, sve potrebene podatke cemo razmjeniti.
Javljajte se na Private![]()