"IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alenlosa

#1 "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by alenlosa »

Stvar je sljedeća, prije mjesec dana odem u poslovnicu "Šipad" u Sarajevu u vezi zamjenskog kedita, gdje sam dobio informaciju da je u toku akcija davanja kredita bez žiranta u visini do 7500,00€. ali je uslov da postanem komintent Intesa banke, što sam i učinio. Takođe mi je rečeno prilikom lijeganja prve plate stičem pravo na podnošenje zahtjeva za kredit. Zaposlen sam na neodredjeno vrijeme već dvije i po godine(Redovna primanja u DAN!!). Podnošenjem zahtjeva za kredit dobio sam pozitivnu informaciju da će kredit biti odobren bez problema , ukoliko zatvorim sve postojeće obaveze na šta sam i pristao, jer sve obaveze po kreditima i karticama koje imam su u A kategoriji, što se vidjelo u Centralnom Registru a i priložio sam potvrde vezane za iste na zahtjev kreditnog službenika. Koliko danas sam dobio informaciju preko telefona od službenice da mi je potreban "solidarni jemac" ili ti ga suduznik(a predao za kredit bez žiranta uz dosta veću kamatu), kao instrument osiguranja,za šta lično mislim da nema potrebe jer moja ukupna mjesecna primanja (plata+ t.obrok) iznose 700,00KM , a rata kredita bi bila oko 215,00KM što je manje od 1/3 mojih redovnih mjesečnih primanja što znači da sam ispunio i taj uslov. Komintent sam UniCredit banke bio 2,5 godine i da sam htio "ganjati" žiranta (Brat bratu nebi) ostao bi u toj Banci i dosta manju kamatu platio. Osječam se prevareno i izigrano.... odem na razgovor u Banku, sa šefom popričam, konstantno se ogradjuju sa tim da imaju pravo traziti žiranta(a i kao nadjem žiranta KAMATA ISTA :shock: ) , a to što maglu prodaju to ih neinteresuje.... ( U KRATKIM CRTAMA BEZ ŽIRANATA SAMO ZA UPOSLENE U DRŽAVNIM FIRMAMA) :x

Treba mi savjet :sad:
KOME SE SAD OBRATITI ?!!! ili sjedi PLAČI :-?
milojicabrzi

#2 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by milojicabrzi »

Obavezno se javi Agenciji za bankarstvo. Dosta je vise tih zamajavanja ljudi. To sto banke rade gradjanima, to doista nije humano prema ljudima.
Obavezno se javi i nekom novinaru ili redakciji (sve medijske kuce imaju dostupne e-mail adrese na web stranici). Javi se i Lakoti iz agencije za zastitu potrosaca.

Potpuno te razumijem, jer ti bankari su dzukci nevidjeni.

Postoje akcije koje banke daju ali samo za zaposlene u budzetskim institucijama, ali to se mora jasno reci.

Javi se i Intesi u centrali ili njihovom predstavnistvu u Hrvatskoj.

Digni to na tolika zvona, da ce te moliti da ti daju kredit.

Nit je Fiat auto, niti je talijan bankar.
alenlosa

#3 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by alenlosa »

milojicabrzi wrote:Obavezno se javi Agenciji za bankarstvo. Dosta je vise tih zamajavanja ljudi. To sto banke rade gradjanima, to doista nije humano prema ljudima.
Obavezno se javi i nekom novinaru ili redakciji (sve medijske kuce imaju dostupne e-mail adrese na web stranici). Javi se i Lakoti iz agencije za zastitu potrosaca.

Potpuno te razumijem, jer ti bankari su dzukci nevidjeni.

Postoje akcije koje banke daju ali samo za zaposlene u budzetskim institucijama, ali to se mora jasno reci.

Javi se i Intesi u centrali ili njihovom predstavnistvu u Hrvatskoj.

Digni to na tolika zvona, da ce te moliti da ti daju kredit.

Nit je Fiat auto, niti je talijan bankar.

Izgleda!!!!

Ljude baš tjeraju na očajne postupke, trebaš ih moliti a pošteno ti naplatiti!!! Biće da će tako biti.... kad sam bio na razgovoru nigdje se nije spominjao žirant, a kompletnu situaciju objasnio. Djubrad :|
mirnisan

#4 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by mirnisan »

nemoj se nikom javljati.nečeš ništa postići. :x meni je ta banka odbila dati kredit i stavila me na tzv crvenu listu ili C listu,jer sam bio dužan 2,00km.u februaru i martu nisam uplatio po 1,00km za njihove troškove obrade mog tekučeg računa.tražio sam kredit od 1.000,00 km-za penzionere. :mrgreen: sad penziju primam u drugoj banci. :-D
vjesticanametli

#5 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by vjesticanametli »

posalji dopis agenciji za bankarstvo i svakako centrali te banke u HR............iako si "cist" i A kat. hvataju ovo jos malo da raja dovode zirante............sad ce bit zalozi pa dizi a oni da iskoriste da tebe ne ganjaju po sudovima u slucaju necega traze fine cike i tete da dovedes da potpisu (administrativnu i mjenicu pa ako ne moze jedno ide drugo)

a sve banke i mikrokreditne su prije ca. 2 mjeseca dobile fin dopis od cika agenc. za bank. :D i javi im se
Last edited by vjesticanametli on 28/09/2010 14:22, edited 1 time in total.
belfy

#6 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by belfy »

ja sam sa istom navedenom bankom i istom poslovnicom takodjer imao katastrofalno iskustvo od godinu dana. problemi su mi u osnovi bili isti kao i tvoji. promjena uslova kreditiranja bez granica. smijesno je sta sam sve morao vaditi i prilagati i po nekoliko puta. tipa da prilozim nekoliko stvari, a zatim traze jos jednu ili dvije, ali dok dobijem te sljedece onda mi kazu da su prethodne zastarile i da moram ponovo. nadalje sam prema uputama kreditne sluzbenice vadio neke papire koji su se poslije ispostavili nepotrebnim, a za koje mi je trebala poprilicna svota novca, kao i vremena.
pored sveg navedenog njima za jedan hebeni dopis treba po mjesec-dva dana da ga procesuiraju. sve u svemu moja iskustva sa njima su katastrofalna. prije njih sam bio u RB-u dugi niz godina i nisam imao nikakvih problema nikada. sve u svemu, mene ce kao klijenta imati jos jedan mjesec, a nakon toga mahanje. u ovoj banci trenutacno imam osjecaj da sam rob njihovih uslova, a ne klijent koji im donosi zaradu (u samo jednoj godini na meni su zaradili preko 6000 maraka). da razvijem ovaj ropski osjecaj trebalo mi je skoro pola godine, a onda jos toliko da sve raskrstim sa njima. nadam se da nije mnogo ovakvih slucajeva i da ce moj, kao i postavljaca teme pouciti ostale da cim cuju za prvu promjenu odustanu, jer ih poslije samo sljeduje dublji glib u blato iz kojeg se poslije valja dugo izvlaciti.
alenlosa

#7 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by alenlosa »

vjesticanametli wrote:posalji dopis agenciji za bankarstvo i svakako centrali te banke u HR............iako si "cist" i A kat. hvataju ovo jos malo da raja dovode zirante............sad ce bit zalozi pa dizi a oni da iskoriste da tebe ne ganjaju po sudovima u slucaju necega traze fine cike i tete da dovedes da potpisu (administrativnu i mjenicu pa ako ne moze jedno ide drugo)

a sve banke i mikrokreditne su prije ca. 2 mjeseca dobile fin dopis od cika agenc. za bank. :D i javi im se
Hvala na savjetu.

Evo poslao sam mail prema "Zagrebu" sad čekam odgovor. i naveo sam da je moj sljedeći korak Agencija za bankarstvo FBIH.... Ćemo da vidimo......... :(
bumboo

#8 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by bumboo »

Iz INTESE sam pobjegla u širokom luku nakon neugodnog iskustva sa stambenim kreditom, odobravanjem a kasnije i prijevremenim zatvaranjem istoga. Ne bih u detalje da vas zamaram, ali trebalo im je 2 mjeseca da mi izdaju "brisovnu dozvolu" kojom se briše hipoteka sa nekretnine. Najprije su moj zahtjev izgubili pa sam ga morala poslati ponovo, a nakon toga me šaltali od službenika do službenika koji bi mi to trebali završiti. Izgubila sam strpljenje i zvala šeficu pravne službe. Jedva sam to izganjala. A da ne pričam kako su me oderali s naknadom za prijevremeno zatvaranje kredita... Sa zadovoljstvom sam prešla u drugu banku.
alenlosa

#9 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by alenlosa »

Ovakvih mišljenja treba više,i u ovakvim slučajevima bolje je učiti na tudjoj koži. Profesionalnost im je na nivou nema šta.... :sad: :!: :?:
ratata

#10 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by ratata »

alenlosa wrote:Stvar je sljedeća, prije mjesec dana odem u poslovnicu "Šipad" u Sarajevu u vezi zamjenskog kedita, gdje sam dobio informaciju da je u toku akcija davanja kredita bez žiranta u visini do 7500,00€. ali je uslov da postanem komintent Intesa banke, što sam i učinio. Takođe mi je rečeno prilikom lijeganja prve plate stičem pravo na podnošenje zahtjeva za kredit. Zaposlen sam na neodredjeno vrijeme već dvije i po godine(Redovna primanja u DAN!!). Podnošenjem zahtjeva za kredit dobio sam pozitivnu informaciju da će kredit biti odobren bez problema , ukoliko zatvorim sve postojeće obaveze na šta sam i pristao, jer sve obaveze po kreditima i karticama koje imam su u A kategoriji, što se vidjelo u Centralnom Registru a i priložio sam potvrde vezane za iste na zahtjev kreditnog službenika. Koliko danas sam dobio informaciju preko telefona od službenice da mi je potreban "solidarni jemac" ili ti ga suduznik(a predao za kredit bez žiranta uz dosta veću kamatu), kao instrument osiguranja,za šta lično mislim da nema potrebe jer moja ukupna mjesecna primanja (plata+ t.obrok) iznose 700,00KM , a rata kredita bi bila oko 215,00KM što je manje od 1/3 mojih redovnih mjesečnih primanja što znači da sam ispunio i taj uslov. Komintent sam UniCredit banke bio 2,5 godine i da sam htio "ganjati" žiranta (Brat bratu nebi) ostao bi u toj Banci i dosta manju kamatu platio. Osječam se prevareno i izigrano.... odem na razgovor u Banku, sa šefom popričam, konstantno se ogradjuju sa tim da imaju pravo traziti žiranta(a i kao nadjem žiranta KAMATA ISTA :shock: ) , a to što maglu prodaju to ih neinteresuje.... ( U KRATKIM CRTAMA BEZ ŽIRANATA SAMO ZA UPOSLENE U DRŽAVNIM FIRMAMA) :x

Treba mi savjet :sad:
KOME SE SAD OBRATITI ?!!! ili sjedi PLAČI :-?

interesantno je kako niko zapravo nije procitao sami uvod tvoje price.

naime, ti jasno navodis da si informaciju dobio od Sipada a ne od Banke. Dakle tebi Sipad daje laznu informaciju sa kojom ti odlazis u banku i bez konsultacije sa bankom samo se raspitujes za kredit i oni ti traze jemca sto je sasvim regularno.

dakle, jedina adresa na koju treba da se obratis je taj u Sipadu koji te tako lako slagao da mozes dici kredit bez jemaca,u shatro akciji davanja takvih kredita .

ono sto mi ne ide u glavu jeste to kako to da nisi pitao banku da li je uopste istina to sto su ti rekli u Sipadu ?
hadžialagić

#11 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by hadžialagić »

:lol: Jok, eto pitao je na pijaci za kredit.

Ovo je jedan od žešćih primjera koliko daleko potcjenjivanje drugih ljudi može daleko ići od ljudi koji bi samo da nešto kažu. Šipad je tako "jak", gigant pravi pa je izdao i to malo poslovnih prostora što ima da prodaju u njemu maglu.

Prošetaš malo po stranici pomenute banke, pa pronađeš:

Poslovnica Šipad 71000 Sarajevo Zmaja od Bosne 74 033 725 030 033 725 037

Ali ti si pročitao Šipad i otkrio toplu vodu. :-)
Better Man

#12 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by Better Man »

Klijent sam Intese skoro 4 godine i nemam apsolutno nikakvih zamjerki. Imao sam jedan kredit od 14 hiljada KM na 3 godine koji sam uredno otplatio, a rijec je o nenamjenskom kreditu, nisu mi trebali nikakvi žiranti i kamata mi bila 8,1% . Koliko znam ako ste klijent Intese možete dobiti kredit bez žiranata u iznosu 15 ili je 16 hiljada KM, a za one koji nisu klijenti Intese maksimalan iznosk redeita bez žiranata je 7 ili 8 hiljada KM i ne znam sad da je uslov da radite u budžetskim institucijama, jer to nigdje ne piše.
Miki123

#13 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by Miki123 »

hehe, a jest mislio provalit čovjeka :D
drndalo

#14 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by drndalo »

Ako pustis da te "hebu", i treba da te...

Samo se žali, i to ne salterasima, nego sefu, pa sefovom sefu, pa direktoru, dok im ne dosadiš, obavezno spomeni da će osvanuti na Avazovoj naslovnici i na TVu, i u agenciji za bankarstvo i u Zagrebu... :evil:
alenlosa

#15 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by alenlosa »

alenlosa wrote:
vjesticanametli wrote:posalji dopis agenciji za bankarstvo i svakako centrali te banke u HR............iako si "cist" i A kat. hvataju ovo jos malo da raja dovode zirante............sad ce bit zalozi pa dizi a oni da iskoriste da tebe ne ganjaju po sudovima u slucaju necega traze fine cike i tete da dovedes da potpisu (administrativnu i mjenicu pa ako ne moze jedno ide drugo)

Hvala na savjetu.

Evo poslao sam mail prema "Zagrebu" sad čekam odgovor. i naveo sam da je moj sljedeći korak Agencija za bankarstvo FBIH.... Ćemo da vidimo......... :(
Evo dobio sam odgovor iz "Zagreba", pošto je PBZ članica Intesa Sanpaolo grupe da ona kao takva nema utjecaja na poslovnu politiku ostalih članica grupe. Da se javim Intesa Sanpaolo Banci u Bih. Ako nista odgovor sam dobio od njih odmah :D , a 3 dana čekam obrazloženje u vezi jemca ZAŠTO GA TRAŽE, da mi pošalju na mail iz Centrale BiH. To je ta Poslovnost o kojoj sam i govorio...... :roll:
uncas

#16 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by uncas »

Probaj od njh tražiti kredit. Možda ti ga odmah odobre :D
vozač

#17 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by vozač »

meni kad spomenu intesu, prva asocijacija je upi banka, a ona je dno dna, kakvih sam se tamo bisera nagledao, mislim da sam i pisao o tome

jedan od najvećih je kad su mi reizdali karticu negdje u septembru ili oktobru, kreditnu karticu, e sad ja da ne bi došao u priliku da je provlačim nisam ni otišao po istu do januara, znači poslije 3-4 mjeseca, odem po karticu da je podignem i da isplatim sve što sam dužan i da je zatvorim
ja na šalter, kaže mi neki majmun "znate vaša nova kartica je uništena", ja kažem "molim", "uništena je" -odgovara mi kreten, opet ja pitam "a zašto", kreten kaže "pa znate niste došli po nju, a mi to ne čuvamo, nemamo ih gdje skladištiti",
opet ja pitam "pa članarinu za godinu dana ste uredno skinuli, šta je sad sa preostalih osam mjeseci koje ste mi naplatitli, a kartice nema" ... normalno kreten ne zna šta da odgovori, osim "to je politika banke" itd.

srećom, svakako sam krenuo da izmirim dugove i razdužim karticu, pa nisam imao snage da se upuštam u dalje rasprave
uplatnice čuvam i dan danas, zlu ne trebalo

nakon toga poslali su mi obavjest da su mi ponovo dali karticu, koju nikad nisam ni tražio, pa onda mi u sandučić ubacili PIN, a vrhunac je bio kad su mi poslali da platim članarimu za karticu koju nikad nisam podigao, niti sam je tražio ...
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, kad se sjetim UPI banke odmah me nekakav srklet spopadne, gore mi je pomisliti na njih nego dr.dabića vidjet na TV-u
ratata

#18 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by ratata »

vozač wrote:meni kad spomenu intesu, prva asocijacija je upi banka, a ona je dno dna, kakvih sam se tamo bisera nagledao, mislim da sam i pisao o tome

jedan od najvećih je kad su mi reizdali karticu negdje u septembru ili oktobru, kreditnu karticu, e sad ja da ne bi došao u priliku da je provlačim nisam ni otišao po istu do januara, znači poslije 3-4 mjeseca, odem po karticu da je podignem i da isplatim sve što sam dužan i da je zatvorim
ja na šalter, kaže mi neki majmun "znate vaša nova kartica je uništena", ja kažem "molim", "uništena je" -odgovara mi kreten, opet ja pitam "a zašto", kreten kaže "pa znate niste došli po nju, a mi to ne čuvamo, nemamo ih gdje skladištiti",
opet ja pitam "pa članarinu za godinu dana ste uredno skinuli, šta je sad sa preostalih osam mjeseci koje ste mi naplatitli, a kartice nema" ... normalno kreten ne zna šta da odgovori, osim "to je politika banke" itd.

srećom, svakako sam krenuo da izmirim dugove i razdužim karticu, pa nisam imao snage da se upuštam u dalje rasprave
uplatnice čuvam i dan danas, zlu ne trebalo

nakon toga poslali su mi obavjest da su mi ponovo dali karticu, koju nikad nisam ni tražio, pa onda mi u sandučić ubacili PIN, a vrhunac je bio kad su mi poslali da platim članarimu za karticu koju nikad nisam podigao, niti sam je tražio ...
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, kad se sjetim UPI banke odmah me nekakav srklet spopadne, gore mi je pomisliti na njih nego dr.dabića vidjet na TV-u
pravilo je a i zakonski, da se nove kartice re-izdaju automatski nakon isteka stare, a stara se unistava ili ponistava, ko ne vjeruje nek provjeri.

Upi banka je bila extra dok nije dosao Italijan, ali bez obzira ne sve, ovo sto se tice jemca (sto pise pokretac teme) i tvoje kartice su sasvim regularne stvari

mali savjet: sve situacije sa bankom rjesavaju se na salteru banke ili sa sefom Odjela, a ne preko emaila i Poste
hadžialagić

#19 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by hadžialagić »

Better Man wrote:Klijent sam Intese skoro 4 godine i nemam apsolutno nikakvih zamjerki. Imao sam jedan kredit od 14 hiljada KM na 3 godine koji sam uredno otplatio, a rijec je o nenamjenskom kreditu, nisu mi trebali nikakvi žiranti i kamata mi bila 8,1% . Koliko znam ako ste klijent Intese možete dobiti kredit bez žiranata u iznosu 15 ili je 16 hiljada KM, a za one koji nisu klijenti Intese maksimalan iznosk redeita bez žiranata je 7 ili 8 hiljada KM i ne znam sad da je uslov da radite u budžetskim institucijama, jer to nigdje ne piše.
U tome i jeste fora. Što se ponašaju od slučaja do slučaja, da ne važe za sve ista pravila. To je tako jer građani nemaju gotovo nikakvog mehanizma za zaštitu. Doduše pojedini ovdje spominju neke puteve, ali to ti je haman k'o Kafkin Proces - dok istjeraš pravdu osta krivih leđa.

Svi se oni peru jedni od drugih, a ako dođe stani pani - reći će da je kriv službenik na šalteru. :-)
alenlosa

#20 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by alenlosa »

Izgleda ništa od mojih pokušaja, i mail-ova... nemožes sa rogatim..... :x nikakvih odgovora NIŠTA.. :S

Nudim 500,00KM za uslugu da mi nektko bude žirant po isplati kredita, 100% siguran, sve potrebene podatke cemo razmjeniti. :D

Javljajte se na Private :D 8-)
Skyfox

#21 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by Skyfox »

mirnisan wrote:nemoj se nikom javljati.nečeš ništa postići. :x meni je ta banka odbila dati kredit i stavila me na tzv crvenu listu ili C listu,jer sam bio dužan 2,00km.u februaru i martu nisam uplatio po 1,00km za njihove troškove obrade mog tekučeg računa.tražio sam kredit od 1.000,00 km-za penzionere. :mrgreen: sad penziju primam u drugoj banci. :-D
i kod mene je bila slicna situacija kod clana porodice samo u RB banci nakon koje je presao u Intesu, vec 3g nema zalbi!
int21

#22 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by int21 »

Ja sam vec preko doginu dana korisnik Intese i nikakvih problema nisam imao. Malo me samo zezao sef poslovnice kad sam dizao kredit, ali sam skontao na kraju da je covjek bio nesposoban. Nedugo poslije toga vidim drugog sefa poslovnice.

Sto se tice osiguranja kredita, jeste da pretjeruju ali u svim bankama. Ali kad bi se vi stavili u poziciju vlasnika banke, sigurno nebi bili crveni krst ili merhamet. Uostalom, narod se lozi na ono sto vidi na reklamama, a niko ne cita ono malim slovima. Fino pise, promjenjiva kamata, fino pise promjenjivi uslovi.....

Normalno je da ce za nize plate traziti vece osiguranje. Takodje sve zavisi i od firmi u kojima radite. Iz moje pored mene ima 5 ljudi kredit u Intesi. Kad sam spomenuo gdje radim, odmah su rekli da mi je kredit osiguran. I nije bilo frke. I svi su ljubazni.....maximalno.

Mislim da je dosta do stava koji covjek zauzme kad ode u banku.
zelenashica

#23 Re: "IntesaSanPaolo Banka" Zamajavanje klijenata..!!

Post by zelenashica »

alenlosa wrote:Izgleda ništa od mojih pokušaja, i mail-ova... nemožes sa rogatim..... :x nikakvih odgovora NIŠTA.. :S

Nudim 500,00KM za uslugu da mi nektko bude žirant po isplati kredita, 100% siguran, sve potrebene podatke cemo razmjeniti. :D

Javljajte se na Private :D 8-)
Hm,.....ja imam bolji prijedlog.... :D de ja dignem kredit a ti meni budi žirant......ja tebi lovu (kredit)...ja kredit neću plaćati, plaćaj ga sam žirantu,helem ova mi opcija puno sigurnija.... :oops:
Post Reply