Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fixer

#1 Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by fixer »

Da smo drustvo gdje dominiraju lopovi, to mi je jasno. S tim nisam sokiran. Da smo drustvo koje pogresno dijagnostificira svoje probleme, i s tim sam itekako upoznat. Ali da smo toliko sisli s "pravog" puta da banka izdaje jednoj starici od 80 i nesto kusur godina falsificiranu novcanicu od 50 KM prilikom isplate mizerne penzije, e to je, dragi moji sugradjani, vec dno dna. Fuuuuuuuuuj! Svaka nam cast! Zgrazamo se nad pokusajima djece da opljakaju kladionicu, a ovo je lopovluk koji je zbog svoje perfidnosti i odsustva empatije u mnogocemu podliji, u mnogocemu okrutniji. Kako racunat da jednog dana mozemo imati zdravo drustvo, kad su u poslovnim obicajima finansijskih institucija na sceni najsmjesniji i najsitniji oblici kradje? Kad oni ne oprezaju da jednu staricu zavale za pisljivih 50 Km, pa kakvu poruku onda saljemo svojoj djeci kad su u pitanju mnogo veci iznosi? I,s toga drago moje drustvo, duznost mi je da Vas barem obavijestim o kome je rijec. Toj starici oni sigurno nece namiriti taj novac, ali najmanje sto zasluzuju je jedan minimum loseg publiciteta sto im mozemo proizvesti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by Truba »

pisao sam ja o tome po forumu već davno

meni x puta uvališe eure felerične
fali ćošak i tako upala u katran s jedne strane, fali ona traka u novčanici i tome slično
naplate 10% za oštećenu novčanicu pa je vrate u promet

svi su isti što se toga tiče...

ma sramota...
fixer

#3 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by fixer »

komi wrote:pisao sam ja o tome po forumu već davno

meni x puta uvališe eure felerične
fali ćošak i tako upala u katran s jedne strane, fali ona traka u novčanici i tome slično
naplate 10% za oštećenu novčanicu pa je vrate u promet

svi su isti što se toga tiče...

ma sramota...
Moj Komi, ali jednoj starici. :( Sta je ona to zasluzila? Citav zivot radis da bi zaradio tu crkavicu, i onda ti je jos otimaju. :( I to ne bilo ko, otimaju ti je banke :(
I onda se ti crvenis kad tom novcanicom pokusas nesto da platis, a druga instituija ti kaze da je falsificirana. Sve se obije na ledja najslabijih :(
Ko je nas Robin Hood?
zonbirile

#4 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by zonbirile »

predlažem Botu iz Čapljine za BH R.Huda.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#5 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by Toto »

zna li se vlasnik ove banke
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by Truba »

berluskoni

nego meni u koloseumu jadni dobitak od 5 eura plate novčanocom koju ne prime sljedeći tjedan na ulazu :? :? :?

sve je to ista bagra
Ma.Le.Na

#7 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by Ma.Le.Na »

jad i bijeda
i ima li nacina da se dokaze da je starica tu podigla penziju??
nadzorne kamere ili sl.
jbt kad banka pocne davat falsifikate....dje nam je kraj...
Toto

#8 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by Toto »

komi wrote:berluskoni

nego meni u koloseumu jadni dobitak od 5 eura plate novčanocom koju ne prime sljedeći tjedan na ulazu :? :? :?

sve je to ista bagra
jes iz italije ali nije berluskonijeva
zonbirile

#9 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by zonbirile »

Toto wrote:zna li se vlasnik ove banke
-------------------------------------------
zna,ali on se služi većim marifetlucima,možda kakav odmetnuti direktor skontao da je među urođenicima,pa im valja dupljake.
jazzer

#10 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by jazzer »

fixer wrote:Da smo drustvo gdje dominiraju lopovi, to mi je jasno. S tim nisam sokiran. Da smo drustvo koje pogresno dijagnostificira svoje probleme, i s tim sam itekako upoznat. Ali da smo toliko sisli s "pravog" puta da banka izdaje jednoj starici od 80 i nesto kusur godina falsificiranu novcanicu od 50 KM prilikom isplate mizerne penzije, e to je, dragi moji sugradjani, vec dno dna. Fuuuuuuuuuj! Svaka nam cast! Zgrazamo se nad pokusajima djece da opljakaju kladionicu, a ovo je lopovluk koji je zbog svoje perfidnosti i odsustva empatije u mnogocemu podliji, u mnogocemu okrutniji. Kako racunat da jednog dana mozemo imati zdravo drustvo, kad su u poslovnim obicajima finansijskih institucija na sceni najsmjesniji i najsitniji oblici kradje? Kad oni ne oprezaju da jednu staricu zavale za pisljivih 50 Km, pa kakvu poruku onda saljemo svojoj djeci kad su u pitanju mnogo veci iznosi? I,s toga drago moje drustvo, duznost mi je da Vas barem obavijestim o kome je rijec. Toj starici oni sigurno nece namiriti taj novac, ali najmanje sto zasluzuju je jedan minimum loseg publiciteta sto im mozemo proizvesti.
Nije ni cudo da se ovakve stvari desavaju kada se zna ko sve danas radi u bankama. Vise nije ni tako
rijetka pojava da uposlenici pokusaju pokrasti pare iz banke. Sto ja znam u bar 3 ili 4 banke su otpusteni
ljudi (uz krivicnu prijavu, naravno) u zadnjih par mjeseci zato sto su krali pare. U jednoj 'uvoznoj' banci u Sarajevu je uposlenica ukrala ni vise ni manje nego 400k maraka. Naravno, provaljena je ali ako je neko spreman ovoliko para ukrasti onda ''ubacivanje'' falsifikovanih novcanica u promet i nije neka zajebana stvar. Govorim ovo bez namjere da minimiziram to sto se desilo toj starici. Sve u svemu, i kada obavljamo najjednostavnije, najobicnije zivotne
radnje moramo biti oprezni i paziti se prevare. Toliko o drzavi u kojoj zivimo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by PipiDugaDevetka »

Džungla, zakon jačeg,...Slabiji bivaju pojedeni, izopćeni tako da samo čekaju smrt,...Robin Huda nema,...Treba ih spržiti napalm bombom,...Intensa San Paolo je li to bivša UPI banka?
aerosa

#12 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by aerosa »

Ccc,meni se desila slična stvar kod njih, novčanica od 500€ kojoj je falio komadić...
Što je najtužnije nosio sam je izvan države za neko plaćanje i tek tamo vidim šta su mi dali.
A kad preuzimaju te iste novčanice samo što ti ne traže i uzorak dnk da ostaviš...
Toto

#13 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by Toto »

ZAr ovo nije ona vatikanska banka "Banco Ambrosiano", sto je bio sa njom neki skandal devedesetih godina, kada je letilo perje po Rimu i Vatikanu, a bilo i mrtvih glava?
nokia6170

#14 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by nokia6170 »

Kako ce te tako protiv Svetog Pavla pricati :D
Toto

#15 Re: Intesa Sanpaolo i obraz dzon

Post by Toto »

nokia6170 wrote:Kako ce te tako protiv Svetog Pavla pricati :D
a sto vara penzionere po sarajevu i djeli jalan pare
Post Reply