Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I dalje ne radi aplikacija, tj. ne mogu upravljati karticama i uđem da provjerim kad u desnom ćošku primijetim da stoji "DEMO" .
Jel ovo inače stoji pa sam tek sad skontao ili su sad nešto zajebali? U svakom slučaju ne mogu da vjerujem koliko nešto može biti raspad sistema. Aplikacija iste banke u Srbiji izgleda kao svemirski brod za ovu dok ovi naši promijene boju (sad se pitam da li su to htjeli ili su slučajno).
Kontaktiraj banku i pokreni novu autorizaciju logina i radit ce sve. Prije toga, preventivno reinstaliraj app. Demo je za one koji zele da isprobaju app, simulira prave racune.
Meni je to jasno, ali nije nista cudno. Tebi jeste, jer ti imas problem, ali na broj korisnika, uredjaja, vrsta sistema telefona, nije nista cudno da X% korisnika ima poteskoce. 90% njih rijesi reinstall i ponovna inicijalizacija parametara. Ostalih 10% imaju sistemski problem koji app mora rijesiti u narednom updateu.
Kod svih je sada ulazak u demo rad u desnom gornjem uglu aplikacije. To je posle update. I kod mene ne radi upravljanje karticama. Vjerovatno neki bug. Rijesice valjda
Situacija: odobren hipotekatni kredit, kolateral stan. Ali traze i suduznika sa notarskom izjavom o pljenidbi plate ako ne izmirujem obaveze. To ide kaze sano u dosje. Zasto? Ako ima hipoteka kao kolateral.
Intesa sve vise zaostaje za ostalim bankama. U svim poljima. Nigdje fleksibilnosti. Gdje druge banke prelome oni se drze slova pravilnika. A nimalo da se reformiraju i da prate ostale banke.
Ja sam se bio na nakanio otići iz Intese pa sam malo gledao ponude drugih banaka i nisam zadovoljan. Intesa jeste srednja žalost, ali mislim da je bolje sačekati nešto bolje. Ne daje mi se 15 maraka mjesečno za nešto što ljudi u drugim državama imaju malte ne u osnovnim paketima.