Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Moderator: anex
-
Hendrix
#101 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Pa nisu kreditne kartice i banke krive što se ljudi zalete i misle da mogu dobiti novac koji nisu zaradili.
Kreditna kartica je dobra stvar za odvajanje plaćanja od para na tekućem računu. Ne dajem pare sa računa nikome direktno, na kraju mjeseca platim dug na kreditnoj i gotovo. Ako bude problema lakše se riješe kada su pare skinute sa kreditne a ne kada nestane stvarna lova sa tekućeg. U normalnim zemljama se dobijaju i razne pogodnosti plaćanjem kreditnom, popusti, bodovi i ostale karafeke na koje ćemo pričekati u BiH.
Problem nastaje kada ljudi doslovno shvate da imaju još jedan račun i počnu se zavaljivati. Super izgleda, na tekućem love ima a drmaj kreditnu...i na kraju belaj, banke krive.
Banke prodaju folove normalno, a do ljudi je da budu naivni ili da skontaju da nema para džabnih niti će ih ikada biti.
Kreditna kartica je dobra stvar za odvajanje plaćanja od para na tekućem računu. Ne dajem pare sa računa nikome direktno, na kraju mjeseca platim dug na kreditnoj i gotovo. Ako bude problema lakše se riješe kada su pare skinute sa kreditne a ne kada nestane stvarna lova sa tekućeg. U normalnim zemljama se dobijaju i razne pogodnosti plaćanjem kreditnom, popusti, bodovi i ostale karafeke na koje ćemo pričekati u BiH.
Problem nastaje kada ljudi doslovno shvate da imaju još jedan račun i počnu se zavaljivati. Super izgleda, na tekućem love ima a drmaj kreditnu...i na kraju belaj, banke krive.
Banke prodaju folove normalno, a do ljudi je da budu naivni ili da skontaju da nema para džabnih niti će ih ikada biti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#102 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
opet došao neki info o promjenama u naplaćivanju naknada 
o čemu je riječ
znal iko
o čemu je riječ
znal iko
- Truba
#103 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
digo neku siću s masterkard
5 maraka nadoknada korištenja
jel ovo fakat svaki put ili godišnje
jer prvi put ovo koristim
5 maraka nadoknada korištenja
- drug_profi
#104 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Kad dizes keš sa kreditne ide ti provizija min. 5 KM ili 2% cini mi se.Black swan wrote:digo neku siću s masterkard
5 maraka nadoknada korištenja![]()
![]()
![]()
![]()
To je na svakoj kreditnoj isto, koliko znam.
- Truba
#105 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
a u kitu fakat sam neznalica
a u banci???
a u banci???
-
nia3
#106 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Svejedno gdje podižeš, imaš proviziju. Jedino nemaš provizije ako plaćaš karticom.Black swan wrote:a u kitu fakat sam neznalica
a u banci???
- drug_profi
#107 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Ako imas inspiru intesinu radije nju koristi. Na masteru ti je kta 14%.
----------------------------------
...s tipfeler masine...
----------------------------------
...s tipfeler masine...
- Truba
#108 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
imam...ali beze da probam i ovo
baš sam amaterčina
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#109 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
na neznanju se najbolje zarađuje 
-
leigh
#110 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Jesu li ovi ikada ikome smanjili ratu kredita zbog nižeg euribora?
- Truba
#111 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
sumnjam
meni nisu
mada ja imam neku siću
meni nisu
mada ja imam neku siću
-
leigh
#112 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Naplaćuju li još uvijek litar krvi i lijevi bubreg za potvrde, ili su se malo urazumili? Povrat poreza potrošim na njihovu potvrdu koja mi treba za povrat poreza 
-
rekla-kazala
#113 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Potvrda za transakcijski je 10 KM ali traži prvu stranu ugovora da ti isprinta i ovjeri i onda je to 0 KM.leigh wrote:Naplaćuju li još uvijek litar krvi i lijevi bubreg za potvrde, ili su se malo urazumili? Povrat poreza potrošim na njihovu potvrdu koja mi treba za povrat poreza
Ja svima dostavljam tu prvu stranu ugovora umjesto potvrde o transakcijskom.
- cpu_fan
#114 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Meni prošle godine naplatili čini mi se 20 il' 25 KM potvrdu
. Ove godine nisam ni ganjao povrat poreza pa tako da ne znam.
-
Yahweh
- Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.
#115 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
.
Last edited by Yahweh on 20/03/2015 23:09, edited 1 time in total.
- karanana
#116 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
potvrda o placenoj kamati kao dio dokumentacije za povrat poreza mi je prosle godine naplacena 20 KM.
je li ih iko tuzio za povecanje kamate i euribor? zelio bih da se pridruzim tuzbi pa da vidim je li to ide kolektivno ili individualno?
je li ih iko tuzio za povecanje kamate i euribor? zelio bih da se pridruzim tuzbi pa da vidim je li to ide kolektivno ili individualno?
- cpu_fan
#117 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Kome su to povečali kamatu ? A euribor se pika samo kada je njima u interesu odnosno kada raste i gleda se prosjek euribora na polugodišnjem nivou.karanana wrote:potvrda o placenoj kamati kao dio dokumentacije za povrat poreza mi je prosle godine naplacena 20 KM.
- karanana
#118 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
pa ono kad su povecavali kamate 2008-2009. naveli rast euribora. kao da sam cuo da ih je neko tuzio kako nisu spustili kamatu kad je euribor pao.cpu_fan wrote:Kome su to povečali kamatu ? A euribor se pika samo kada je njima u interesu odnosno kada raste i gleda se prosjek euribora na polugodišnjem nivou.karanana wrote:potvrda o placenoj kamati kao dio dokumentacije za povrat poreza mi je prosle godine naplacena 20 KM.
pa me interesuje je li bilo tuzbi vezanih za ovo i je li dobio? jer kontam da su se lopovi ogradili time sto su napisali da mogu dizati kamate kad hoce i kako hoce. ja ne znam ni koja je to vrsta kredita i kamatne stope: fiksna ili varijabilna? ona vrsta ugovora ne potpada ni pod jednu od ove dvije jer varijabilna striktno prati euribor i kad raste i kad pada.
- cpu_fan
#119 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
A to. Pa banke su zaštičene k'o psi po Sarajevu. Pa kad im ne odgovara da zbog pada euribora spuste kamatu onda samo proglase povečanje marže i to je to. Uostalom nik'o nema fiksnu kamatu.karanana wrote:pa ono kad su povecavali kamate 2008-2009. naveli rast euribora. kao da sam cuo da ih je neko tuzio kako nisu spustili kamatu kad je euribor pao.cpu_fan wrote:Kome su to povečali kamatu ? A euribor se pika samo kada je njima u interesu odnosno kada raste i gleda se prosjek euribora na polugodišnjem nivou.karanana wrote:potvrda o placenoj kamati kao dio dokumentacije za povrat poreza mi je prosle godine naplacena 20 KM.
pa me interesuje je li bilo tuzbi vezanih za ovo i je li dobio? jer kontam da su se lopovi ogradili time sto su napisali da mogu dizati kamate kad hoce i kako hoce. ja ne znam ni koja je to vrsta kredita i kamatne stope: fiksna ili varijabilna? ona vrsta ugovora ne potpada ni pod jednu od ove dvije jer varijabilna striktno prati euribor i kad raste i kad pada.
- karanana
#120 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
mafija, kao i agencija koja ih "kontrolise", odnosno agencija koja zivi od njih sa enormnim platama shtelom zaposlenih sisara.
ima sada fiksnih kamata. koliko se sjecam vakufska je imala prva fiksnu. cini mi se sada da je imaju union, sparkasse i vjerovatno jos neke.
ima sada fiksnih kamata. koliko se sjecam vakufska je imala prva fiksnu. cini mi se sada da je imaju union, sparkasse i vjerovatno jos neke.
- Truba
#121 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
išto da mi povise masterkard limit
jbt nije mi jasno što me uvijek ispituju kao da kradem novac
pa vljda imaju sve u kompjutoru
uvijek u plusu rijetko kad u minusu i to oko 28.29. u mjesecu
imam tu bijednu ratu kredita, žiranta...
i opet nake platne liste moram
pa ima li išta na dugme u sekundi ba... kao kad su mi uvalili masterkard na silu pri dizanju kredita
tad nisam ništa morao donositi
niti izbjeći
jbt nije mi jasno što me uvijek ispituju kao da kradem novac
pa vljda imaju sve u kompjutoru
uvijek u plusu rijetko kad u minusu i to oko 28.29. u mjesecu
imam tu bijednu ratu kredita, žiranta...
i opet nake platne liste moram
pa ima li išta na dugme u sekundi ba... kao kad su mi uvalili masterkard na silu pri dizanju kredita
tad nisam ništa morao donositi
-
channel10
#122 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Pa sto je nisi odmah ponistio (mislim na mastercard)
? I meni su uvalili american express, pa sam je nakon 11 mjeseci ponistio jer mi ne treba.
- Truba
#123 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
kupujem stripove po hrvatskoj i svijetu
te plaćam račune kad iznose 5.7 maraka a nemaju sitno

-
channel10
#124 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
Ma znam ali to sve mozes i sa bilo kojom drugom karticom. Ja recimo imam dvije kartice, jedna gdje lijeze plata, a druga za neta i rijesen problem. Jeftinije ti je "odrzavati" obicnu visa karticu nego mastercard ili american express.
- Truba
#125 Re: Intesa SanPaolo banka ALL ABOUT
imam oročeno u drugoj pa anuliram sve kamate