Ja cekam da me pozovu da ovih dana preuzmem Visu Inspire...samo sto sam otvorio onaj a vista racun a ne tekuci...navodno nema razlike osim sto ne dobijam izvode a ne placam naknadu za odrzavanje racuna... S obzirom kakav nam je izbor na raspolaganju, prednost pred svim je dobila Intesa. Dao Bog da se ne pokajem
Znaci jedna od najgorih banaka sto se tice transakcija.. Primjer. Svima isti dan uplate plate za sve banke, svima pare legnu samo meni legnu sutra oko 4 sata, jos nisam nikad u minusu i nemam limit . Toliko o intesi
drndalo wrote:Pa u cemu je problem ako nisi u minusu i ne zavisis od limita ? Sat-dan gore-dole...?
cuj u cemu je problem? Tebi je normalno da svima u firmi budu isplacene plate jedan dan, samo intesa isplacuje poslije njih 2.3 dana? to je normalno po tebi? Samo kazem da su im transakcije ravne NULI
drndalo wrote:Pa u cemu je problem ako nisi u minusu i ne zavisis od limita ? Sat-dan gore-dole...?
cuj u cemu je problem? Tebi je normalno da svima u firmi budu isplacene plate jedan dan, samo intesa isplacuje poslije njih 2.3 dana? to je normalno po tebi? Samo kazem da su im transakcije ravne NULI
Ne znam, i kod mene u firmi su svi koji imaju racun u istoj banci dobijali pare na racun isti dan, ako je nalog isao prije podne. Ako nije, dobijali bi ih sutra... U drugu banku uplata je logicno da traje malo duze, jer ipak to i tamo treba proknjiziti, a svi imaju neke svoje procedure... Hocu reci da nam fali jos dosta informacija za tezu dal' ih nabiti, il' ne nabiti... I ako mislis da su ostale banke neka velika "pljacka" u odnosu na ovu, moram te razocarati, sve je to u 5 dkg... Jedni su bolji u necemu, ali losiji u drugim stvarima... I omam iskustvo u Unicreditu i Raiffeisenu dugo puno godina, pa znam o cemu pricam...
Ja također imam super iskustva, sa karticom inspire bez naknade se mogu podizati sredstva na bankomatima u inostranstvu kod banaka koje su članice Intesa Sanpaolo Grupe. Ja sam nedavno u Budimpešti podizala (CIB Banka), nisam se morala peglati po mjenjačnicama, a u Hrvatskoj su to bankomati PBZ Banke (kojih ima na svakom ćošku)....
bemi wrote:Ja također imam super iskustva, sa karticom inspire bez naknade se mogu podizati sredstva na bankomatima u inostranstvu kod banaka koje su članice Intesa Sanpaolo Grupe. Ja sam nedavno u Budimpešti podizala (CIB Banka), nisam se morala peglati po mjenjačnicama, a u Hrvatskoj su to bankomati PBZ Banke (kojih ima na svakom ćošku)....
Ja sam sad za prvi maj podizao u Zagrebu bez provizije kune i to po kursu 3.9, tako da je bolje nego kupovati kune pa nositi
bemi wrote:Ja također imam super iskustva, sa karticom inspire bez naknade se mogu podizati sredstva na bankomatima u inostranstvu kod banaka koje su članice Intesa Sanpaolo Grupe. Ja sam nedavno u Budimpešti podizala (CIB Banka), nisam se morala peglati po mjenjačnicama, a u Hrvatskoj su to bankomati PBZ Banke (kojih ima na svakom ćošku)....
Ja sam sad za prvi maj podizao u Zagrebu bez provizije kune i to po kursu 3.9, tako da je bolje nego kupovati kune pa nositi
Ma extra , super je što se ne plaća provizija kao u mjenjačnicama, pa onda kako smo gledali da nas ne zakinu prvo dvije-tri mjenjačnice obiđemo, razlike su znale biti značajne, a u bankama uvijek kilometarski redovi. Ovako na bankomat i laganini
defeated wrote:Znaci jedna od najgorih banaka sto se tice transakcija.. Primjer. Svima isti dan uplate plate za sve banke, svima pare legnu samo meni legnu sutra oko 4 sata, jos nisam nikad u minusu i nemam limit . Toliko o intesi
Nije do Intese nego je do banke preko koje ti firma vrši plaćanje. Nakon što uplata legne na tvoj račun, automatski je na tvom računu. Znam jer kod mene uvijek nam isplaćuju plaću preko Unicredita i legne mi na Intesinu debitnu isti dan, ali jednom su pustili preko Raiffeisena i meni je legla tek idući dan.
Aktivirao sam nedavno i ovu opciju internet bankarstvo ali imam problema sa ulaskom u ovu aplikaciju. Nakon sto ukucam username i password izbaci mi ovo i nemam pojma sta treba da upisem ili uradim