Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Miki123

#26 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Miki123 »

nosara wrote:
sanabe wrote:
Pera Trta wrote:A ovome je najveći uspjeh što ga je zapalo da dođe iz svoje istočne Bosne i živi "u Saraj'vu", pa još i da se pita.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Izgleda da mu je najveca mana sto je prezivio Srebrenicu...

Kakvih se svinjarija moze procitat na ovom forumu i to od "pismene sarajevske raje"... :roll:

Da mi je samo virnut u trtin rodni list... :-)
Jest.. i mene je ovo iznenadilo, pogotovo jer je Emir, sudeći po stvarno odlično napisanoj i potresnoj knjizi i kolumnama i autorskim tekstovima u Bh danima, miljama daleko od prosjećnog bh. ministra. Na stranu, SDP, i zlajina biografija iz direktno iz šupka :D

Valjda da je i on zagino u srebrenici, šta li... :run:
Richard Peti

#27 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Richard Peti »

Pera Trta wrote:A ovome je najveći uspjeh što ga je zapalo da dođe iz svoje istočne Bosne i živi "u Saraj'vu", pa još i da se pita.
:( wtf

http://www.e-novine.com/feljton/39074-g ... erani.html
http://www.e-novine.com/feljton/39135-P ... stiju.html

ako ti se da, procitaj i prosudi na koji nacin ga je zapalo
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by JoseMujica »

amrica wrote:
JoseMujica wrote:ko da sam mu ja odgovore sastavio...Ministre svaka čast i nadam se da će do kraja mandata djela stajati iza izrečenog :thumbup: Nije mi žao glasa, ni sekunde :thumbup: :bih:

btw amrice ministar i ne mora da zna ništa o obrazovonom procesu jer mu nije posao da predaje u školi već organizacijski menadžment cijelog sistema, kreiranje obrazovnih ciljeva i politika.

btw, on to zna? kreirati obrazovne procese i politiku? a nista ne zna o obrazovanju. :shock: :? i nije ministarsko mjesto da se uci o poslu, nego se prodju instance, stekne iskustvo, pa se nesto odgovorno radi, a ne kao da nepismena beba iz pelena ide na fax.
sorry ali realno gledajući znam ih stotine što su prošli ovu kod nas krajnje naopaku vertikalu instanci i ja im ne bih dao ni ovce da čuvaju.....već su bili tu Safet Halilović, Meliha Alić i ini pa šta dobismo od ovih instancaša?

Imamo potpuni haos u obrazovnom sistemu u kome je jedino sigurno da su na svakom fakultetu klike javne institucije pretvorile u privatne prćije s korakom do ekonomskog kraha, a boli njih za time dok sebe i famaliju namiruju.

Sam ovaj etički komitet kojeg ministar ovlaš spomenu je slučaj za Eliot Nesa.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#29 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Pera Trta »

dzemmo wrote:

Ovo piše o nekakvom Muhamedu, ne o sebi. Suljagić je sve vrijeme radio kod UNPROFOR-a kao prevodilac, i zajedno sa njima se i povukao iz Srebrenice. Dok su se hiljade njegovih vršnjaka s puškom borili za goli život i odbranu svojih porodica, on se očito i tada znao "snaći".
nosara

#30 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by nosara »

Pera Trta wrote:
dzemmo wrote:

Ovo piše o nekakvom Muhamedu, ne o sebi. Suljagić je sve vrijeme radio kod UNPROFOR-a kao prevodilac, i zajedno sa njima se i povukao iz Srebrenice. Dok su se hiljade njegovih vršnjaka s puškom borili za goli život i odbranu svojih porodica, on se očito i tada znao "snaći".
:shock:

Sto je steta, jel' tako...? I jos doktorirao... A trebao je i on ostat tamo... :cry:

Pa ima li iko u moderaciji da ovom satrapu stane na rep...? :x
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by JoseMujica »

stvarno užas :cry: za bogu plakat nad ovom logikom zla...čovjeku zamjeraju što je preživio :cry:

aferim dotakli ste dno :thumbup: :run:
suncica24

#32 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by suncica24 »

Pera Trta wrote:
dzemmo wrote:

Koji si ti kreten, nevjerovatno!!! :x :x :x
Abu FEED el-Castro

#33 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Abu FEED el-Castro »

michio wrote:
a drugi je smanjenje obaveznog broja đaka u razredu. Umjesto podizanja kvalitete – a sva ozbiljna istraživanja pokazuju da ne postoji skoro nikakva korelacija između broja đaka u razredu i kvalitete znanja s kojim djeca izađu iz škole
Staaa?
A sigurno je ubijedjen da je nesto pametno, odnosno ozbiljno rekao, kao i za ostatak ispricanog :roll:

I jos jedan pametan komentar u sridu:
Pera Trta wrote: Intervju po principu "ja tebi serdare, ti meni vojvodo".

A mislim sljedece, to sto imamo novinare dijametralno suprotnih stavova po manje-vise skoro svemu, mogla bi u praksi biti jako kvalitetna cinjenica. Zamisliti recimo da ovaj intervju sa ovim likom uradi evo Fatmir Alispahic. Citatelji bi prosperirali definitivno, ako nista bilo bi zanimljivo, mnogo, a ovako je bljutavo, mater rodjena da mu je skrajala pitanja ne bi ga bolje pripazila :sad:

Jadni ovakvi Dani.
5 0 5

#34 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by 5 0 5 »

@Abu FEED el-Castro:

Sta bi ga ti pitao?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#35 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:
dzemmo wrote:

Sigurno je jos kao mali mastao o ratu kao jedinom nacinu da se dokopa milijunskog Sarajevo Yorka, jelde? :cry:

Ajd sto si se zaletio i izvalio glupost, nego sto se i dalje cvrsto toga drzis :-)
nosara

#36 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by nosara »

505sCrtom wrote:@Abu FEED el-Castro:

Sta bi ga ti pitao?
Mozda "Gdje je nestalo 7 milijardi doniranih Sarajevu..."

Inace, ako neko ima ozbiljnu analizu o tome koliko broj ucenika u razredu utice na nivo znanja ucenika, bilo bi dobro da je postavi... Meni padaju na pamet ruralna podrucja sa skolama od 5-6 ucenika, po logici malobrojnost=kvalitet, sve buducih nuklearnih fizicara i neurohirurga...

U moje vrijeme razred u kojem je bilo 40 ucenika bila je redovna pojava... Ubijedjen sam, a i radjene su uporedne analize, da je moje obrazovanje bilo bolje i kvalitetnije od obrazovanja danasnjih generacija... Jednostavno, obrazovni sistem je bio bolji, udzbenici su bili kvalitetniji, program humaniji, a nastavnici neoptereceni strahom da ce ih neko zbog lose ocjene zbost nozem...
Last edited by nosara on 10/04/2011 11:01, edited 1 time in total.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#37 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Pera Trta »

Dobro znam o čemu pričam. Ne vidim da je Suljagić išta učinio svih ovih godina da ljudima, njegovim sunarodnjacima, koji danas ŽIVE u i oko Srebrenice bude bolje. Naprotiv, sjećam da su se svi njegovi tekstovi o Srebrenici u Danima na kraju svodili na relativizaciju genocida, u stilu "jesu oni nas pobili, al' što smo mi govna..."
Uglavnom, potvrdila se Zlajina praksa, naučena od Lenjina i Broza, da na odgovorne funkcije postavlja aparatčike, tj. ljude bez konkretnih znanja i sposobnosti za oblast koja im je dodijeljena, ali zato beskrajno poslušne, odane i "na liniji".
nosara

#38 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by nosara »

Pera Trta wrote:Dobro znam o čemu pričam. Ne vidim da je Suljagić išta učinio svih ovih godina da ljudima, njegovim sunarodnjacima, koji danas ŽIVE u i oko Srebrenice bude bolje. Naprotiv, sjećam da su se svi njegovi tekstovi o Srebrenici u Danima na kraju svodili na relativizaciju genocida, u stilu "jesu oni nas pobili, al' što smo mi govna..."
Uglavnom, potvrdila se Zlajina praksa, naučena od Lenjina i Broza, da na odgovorne funkcije postavlja aparatčike, tj. ljude bez konkretnih znanja i sposobnosti za oblast koja im je dodijeljena, ali zato beskrajno poslušne, odane i "na liniji".
:shock:

Ali, od koga je, nije ni cudo...
plain vanilla

#39 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:Dobro znam o čemu pričam. Ne vidim da je Suljagić išta učinio svih ovih godina da ljudima, njegovim sunarodnjacima, koji danas ŽIVE u i oko Srebrenice bude bolje. Naprotiv, sjećam da su se svi njegovi tekstovi o Srebrenici u Danima na kraju svodili na relativizaciju genocida, u stilu "jesu oni nas pobili, al' što smo mi govna..."
ma kakav genocid, vidis da su ljudima dali sansu da se dokopaju Sarajeva :-)
Pera Trta

#40 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Pera Trta »

Ne petljaj ljude koji su pobjegli sa stratišta, deportovani u četničkim autobusima ili se probili šumom, sa Suljagićem koji je iz Srebrenice izašao drumom, u UN-ovom transporteru, sa pancirkom, ništa od užasa koji su se desili vidio nije, a onda uzeo nama da vazi i zgrće pare i popularnost u regionu svojim "ispovijestima preživjelog".
michio

#41 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by michio »

nosara
U moje vrijeme razred u kojem je bilo 40 ucenika bila je redovna pojava... Ubijedjen sam, a i radjene su uporedne analize, da je moje obrazovanje bilo bolje i kvalitetnije od obrazovanja danasnjih generacija... Jednostavno, obrazovni sistem je bio bolji, udzbenici su bili kvalitetniji, program humaniji, a nastavnici neoptereceni strahom da ce ih neko zbog lose ocjene zbost nozem...
A kako je to najbolja praksa pokazuje danasnje drustvo obzirom da ste ljudi u najboljim godinama. :D
plain vanilla

#42 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:Ne petljaj ljude koji su pobjegli sa stratišta, deportovani u četničkim autobusima ili se probili šumom, sa Suljagićem koji je iz Srebrenice izašao drumom, u UN-ovom transporteru, sa pancirkom, ništa od užasa koji su se desili vidio nije, a onda uzeo nama da vazi i zgrće pare i popularnost u regionu svojim "ispovijestima preživjelog".
Ne petljam ih ja nego ti..ne znam zasto si uopste to morao naglasavti odakle je on dosao i kakva ga sreca zadesila :-)

Intervju je dao kao ministar, ako ti se ne svidja kao ministar opleti po njemu, ali nije u redu da kalkuliras time odakle i kako je dosao..I ne znam kako ti to nije jasno
nosara

#43 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
Pera Trta wrote:Ne petljaj ljude koji su pobjegli sa stratišta, deportovani u četničkim autobusima ili se probili šumom, sa Suljagićem koji je iz Srebrenice izašao drumom, u UN-ovom transporteru, sa pancirkom, ništa od užasa koji su se desili vidio nije, a onda uzeo nama da vazi i zgrće pare i popularnost u regionu svojim "ispovijestima preživjelog".
Ne petljam ih ja nego ti..ne znam zasto si uopste to morao naglasavti odakle je on dosao i kakva ga sreca zadesila :-)

Intervju je dao kao ministar, ako ti se ne svidja kao ministar opleti po njemu, ali nije u redu da kalkuliras time odakle i kako je dosao..I ne znam kako ti to nije jasno
Glavu bih dao da su zemljaci... :-)
nosara

#44 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by nosara »

michio wrote:nosara
A kako je to najbolja praksa pokazuje danasnje drustvo obzirom da ste ljudi u najboljim godinama. :D
Drustvom ne drma moja generacija, nego ljudi stariji 15-20 godina... Ali sve to nema nikakve veze sa obrazovanjem, nego je u pitanju nedostatak kucnog odgoja... I opet, sve to nema nikakve veze jer je demokratija, dakle niko nije bogom dat, pa bujrum birajte najbolje...
plain vanilla

#45 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:

ko?
Pera Trta

#46 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Pera Trta »

Počeo sam o tome jer njemu kao smeta da Univerzitet, čija je vrata vidio samo s vanjske strane, bude finansiran samo od "njegovog" Kantona, vjerovatno implicirajući da studenti sa strane treba malo više da istresu svoje džepove (tj.njihovi roditelji putem svojih doprinosa koji bi tekli u Univerzitet), iako samo slučajem on danas ministruje, a jedina stručna referenca mu je pisanje u Danima, gdje je pljuvao političare a danas je i sam postao, što bi rekao Krklec, "sinekurčina".
plain vanilla

#47 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:Počeo sam o tome jer njemu kao smeta da Univerzitet, čija je vrata vidio samo s vanjske strane, bude finansiran samo od "njegovog" Kantona, vjerovatno implicirajući da studenti sa strane treba malo više da istresu svoje džepove (tj.njihovi roditelji putem svojih doprinosa koji bi tekli u Univerzitet), iako samo slučajem on danas ministruje, a jedina stručna referenca mu je pisanje u Danima, gdje je pljuvao političare a danas je i sam postao, što bi rekao Krklec, "sinekurčina".
Pa ako me sjecanje ne vara, njegov prethodnik je bio Emir H. Sumnjam da moze biti gori, nestrucniji i dvolicniji od Emira. Ako sam pomijesala sta, do mene je
Pera Trta

#48 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by Pera Trta »

plain vanilla wrote:
Pera Trta wrote:Počeo sam o tome jer njemu kao smeta da Univerzitet, čija je vrata vidio samo s vanjske strane, bude finansiran samo od "njegovog" Kantona, vjerovatno implicirajući da studenti sa strane treba malo više da istresu svoje džepove (tj.njihovi roditelji putem svojih doprinosa koji bi tekli u Univerzitet), iako samo slučajem on danas ministruje, a jedina stručna referenca mu je pisanje u Danima, gdje je pljuvao političare a danas je i sam postao, što bi rekao Krklec, "sinekurčina".
Pa ako me sjecanje ne vara, njegov prethodnik je bio Emir H. Sumnjam da moze biti gori, nestrucniji i dvolicniji od Emira. Ako sam pomijesala sta, do mene je
Doduše, i on se iz Tuzle "uhljebio" u Sarajevu :D
Ipak je on bio glumac (iako za mene rinaka od glumca), bio je čini mi se i na nekim funkcijama u pozorištima, pa je vjerovatno imao iskustvo kako stvari funkcionišu u kulturi...bez obzira na vlastito prostituisanje i banaliziranje iste.
plain vanilla

#49 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:
plain vanilla wrote:
Doduše, i on se iz Tuzle "uhljebio" u Sarajevu :D
Ipak je on bio glumac (iako za mene rinaka od glumca), bio je čini mi se i na nekim funkcijama u pozorištima, pa je vjerovatno imao iskustvo kako stvari funkcionišu u kulturi...bez obzira na vlastito prostituisanje i banaliziranje iste.
Pa ako bismo pricali o licemjerstvu, dvostrukim standardima, ulizivanju..o Emiru H. bi se moglo danima pricati..i da, i on se uhljebio iz TZ u Sarajevu, i vrlo sam vam zahvalna zbog toga..Uhljebite jos Fatmira i uvijek cu vas voljeti najvise na svijetu :P
nosara

#50 Re: Intervju Emira Suljagića za BH Dane

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
ko?
trta i Suljagic... Istocna Bosna...
Locked