Interpolove potjernice

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
stari grad Visegrad
Posts: 2216
Joined: 23/03/2009 18:35

Interpolove potjernice

Post by stari grad Visegrad » 09/03/2011 18:37

Interesuje me zbog cega je Srbija izdala Interpol potjernice za BiH gradjanima?
Posto se rat i borbe tj. agresija dogadjala na tlu Bosne i Hercegovine, zar nije trebala BiH izdati Internetpotjernice na Cosica koji je oslislio ratove u ex-Jugoslaviji i sve druge u srbijanskom vojnom vrhu koji su zapovjedale JNA, kao i na druge srbijanske politicare 90-tih, kao i ove danasnje?

Sta je cilj ovih potjernica? Biserko je rekla da je cilj prekrojavanje istorije. Ja mislim da Srbija ucjenje Bosnu i Hercegovinu. Sta je cilj ucjene?

Kako uciniti da Interpol ne moze podici potjernice na branioce drzave? Da li trebamo pisati peticu Interpolu?
Last edited by stari grad Visegrad on 09/03/2011 20:56, edited 1 time in total.


User avatar
Rimad
Posts: 821
Joined: 20/05/2009 14:56

Re: Zasto je Srbija izdala Interpol potjernice, a ne BiH?

Post by Rimad » 09/03/2011 18:48

Koliko se sjećam, Ganić je jednom izjavio da su ga Srbi ucjenjivali optužnicom protiv njega.

Koliko vidim, danas optuženi nemaju političkog utjecaja u BiH.

Mislim da je prvenstveno cilj da se izjednači krivica.

Zatim, da se unese strah među bošnjačke političare, jer ako uspiju uhapsiti Divjaka, ko garantuje da sutra (iz nekih skroz lijevih razloga) neće optužiti neke aktivne političare: Lagumdžiju, Tihića, Bakira itd.

Ovim optužnicama je cilj da nam se "razvuče pamet". Umjesto da se skoncetrišema na bitne stvari, moramo se baviti srpskom propagandom.

Krajnji ishod reformi u BiH interesuje i Srbiju, jer o tome zavisi koliki će utjecaj imati u RS-u, da li će moći koristiti hidroenergetski potencijal Drine bez ikakve kompezacije prema BiH.
Last edited by Rimad on 09/03/2011 18:51, edited 1 time in total.

User avatar
karanana
Posts: 38435
Joined: 26/02/2004 00:00
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Zasto je Srbija izdala Interpol potjernice, a ne BiH?

Post by karanana » 09/03/2011 18:51

da sad ganic izadje recimo do austrije ili njemacke, da li bi ponovo bio zaustavljen i uhapsen?

User avatar
Duhovni Vođa
Posts: 758
Joined: 16/08/2008 08:35
Location: I shall release you all!

Re: Zasto je Srbija izdala Interpol potjernice, a ne BiH?

Post by Duhovni Vođa » 09/03/2011 18:59

karanana wrote:da sad ganic izadje recimo do austrije ili njemacke, da li bi ponovo bio zaustavljen i uhapsen?


mislim da ne bi. zavrsena prica. neka me neko ispravi ako sam u krivu...

stari grad Visegrad
Posts: 2216
Joined: 23/03/2009 18:35

Re: Interpolove potjernice

Post by stari grad Visegrad » 09/03/2011 21:21


Beogradski Helsinški odbor za ljudska prava i još pet srbijanskih nevladinih udruga koje se bave ljudskim pravima nakon njegova su hapšenja zatražili od austrijskih vlasti da Divjak odmah bude oslobođen, a od Interpola da preispita sve potjernice koje na njihovu listu stavljaju srbijanske vlasti te da objave kriterije po kojima se takvi zahtjevi jedne zemlje, u konkretnom slučaju Srbije, uzimaju u obzir.

"Zahtijevamo od naše vlade da prestane sa politikom koja vodi daljem porastu nepovjerenja u regiji, posebice u BiH i da odmah odustane od zahtjeva da se izruči Jovana Divjaka. Također zahtijevamo od vlade da se distancira od Miloševićeve politike, kao politike relativizacije odgovornosti za ratove iz devedestih", navodi se u zajedničkom saopštenju tih nevladinih udruga.

A sta rade nase nevladine organiacije, sto se one ne obracaju Interpolu da ignorise srbijanske lazne potjernice?

zavrzlama
Posts: 9125
Joined: 15/01/2006 18:35
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Interpolove potjernice

Post by zavrzlama » 09/03/2011 21:59

to fercera ovakao nekako..

srbija kao clanica interpolove asocijacije,ima pravo da uvrsti spisak osoba koje srbija smatra da se terete za kriminal,ratni zlocin itd....i onda srbija iskoristri to pravo i ciljano zatrazi privodjenje odrdjenih osoba(prosli put Ganica,sad Divjaka)...uz zahtjev za privodjenje interesantnih osoba se prilozi i dokumentacija zasto se iste osobe terete...i onda recimo kao u Becu Austrijska policija privede Divjaka,odredi pritovor od 15 dana u cekanju da srbija dostavi valjane i uvjerljive dokaze protiv privedenog da bi drzava u kojoj je priveden navedeni bio deportovan u drzavu koja ga potrazuje...posto srbija nije imala valjane dokaze protiv Ganica,englezi su pustili istog na slobodu...ista stvar ce biti sa Divjakom...sad se postavlja pitanje ,zasto to radi srbija,kad zna unaprijed da gubi slucaj..pa radi zato sto kontaju da je vrednije drzati BIH u psiholoskom strahu i udaljivati i frustrirati BIH srbe od BIH,nego sto ce srbija pretrpjeti medjunarodnu blamazu i platiti troskove za laznu potjernicu kod interpola...srpska politika u ovakvim aferama vidi vecu korist nego stetu,jer srbija zna da je svakako na stubu svjetskog srama , pa nastavlja sistemom"sto gore to bolje,svakako smo jebani da valja ,nista od velike srbije,pa hajmo i drugima stvarat probleme"

ovakvih potjernica ce biti more jedno...samo ce kako vrijeme bude prolazilo strane drzave sve manje uzimati zaozbiljno predmete koje srbija forsira...

dzindic mahala
Posts: 9
Joined: 27/02/2011 07:48

Re: Interpolove potjernice

Post by dzindic mahala » 09/03/2011 22:03

Cilj srbije je da prije nego sto dodje do ikakvog sudjenja napravi nagodbu sa Bosnom i Hercegovinom kojom ce Bosna i Hercegovina odustati od trazenja (pravih) ratnih zlocinaca od srbije da bi srbija za uzvrat odustala od montiranih crvenih potjernica za Dobrovoljacku. Taj sporazum je srbija nudila i za vrijeme slucaja Ganic.
U svemu tome pomazu ih njihovi ljudi,tj.instalirani nasi izdajnici koji ne rjesavanjem Dobrovoljackog slucaja,Brcanske malte,i dr.daje mogucnost da manipulisu sa istim,pokusavajuci revidirati istoriju.To im je omogucio direktno Tihic smjenjujuci Sadovica uz podrsku Skupstine daytonske BiH,pod izgovorom da ima vezu,podrzava mudzahedine :-) upitajte se zasto je to uradjeno? i ko je to zahtjevao??.To su glavni srpski igraci,na zalost nisu i jedini.Imate ih svuda u svim institucijama...oni su postavili svoje ljude, koji to rade za njih.Nasi ljudi izdajnici unistavaju ovu lijepu zemlju,i dovode nas u ovakve situacije,ponizenja,uvjek pravdajuci se da to zeli medj.zajednica,praveci "kompromise"koji stete nama,i omogucavaju genocidnim fasistima da rade sta hoce i koliko hoce. Samo zato Srbija ima ove mogucnosti da progoni nase borce.I pazi slucajnosti takodje je Tihic tvorac naseg“trijumfa“u optuznici prema srbiji,Silajdzic(reforma policije).... Nista nije slucajno,niti se desava.U tome im zdusno pomaze kurvanjska evropa,koji instaliraju svoj kadar koji cuva i njeguje sumski genocidni entitet.Zato se trebamo boriti svim sredstvima za ISTINU!!!! :dance: :bih: :bih:

stari grad Visegrad
Posts: 2216
Joined: 23/03/2009 18:35

Re: Interpolove potjernice

Post by stari grad Visegrad » 09/03/2011 22:25

http://www.interpol.int/Public/contact.asp
Mozda izgleda naivno pisati Interpolu, ali mi smo ti koji trebamo uzeti stvar u svoje ruke.
zatrpajmo Interpol mailovima nezadovoljstva nad srbijanskim pravosudjem i potjernicama, i trazimo da razmatraju nase nezadovoljstvo, tj. da imaju sastanak o tome, i dostaviti im fakta o Dobrovoljackoj. Posaljimo im zahtjev da Srbija puca u prazno i maltretira nase gradjane. Posaljimo kopiju Haske presude za Dobrovoljacku. I kako su oteli predsjednika A.I.
Ja mislim da bi usjeli 100%.

Post Reply