internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Eborg

#26 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by Eborg »

A eto baš se u Njemačkoj to radi zato što su merhametli ruke. :roll:
casanova123

#27 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by casanova123 »

i gdje ce na kraju da bude interneta? ako ce biti na medjunarodnim linijama, onda im je to potez godine ;)
Eborg

#28 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by Eborg »

Koliko sam shvatio samo gradske i prigradske linije u Sarajevu.
spinel_

#29 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by spinel_ »

idiotluk..

i da, jebo vas forum.. moram ici tri puta na prijavu da bih napisao jebeni post.. popravite ovo sranje
akcid

#30 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by akcid »

dog_killer wrote:Od ponedjeljka, 24. marta, u svim autobusima Centrotrans Eurolinesa putnici će moći koristiti besplatnu konekciju na internet
Znači - vozim auto iza Cts busa, i dobijem obavijest: Dostupna je WiFi mreža (bus broj xy) :D

Biće kolona automobila iza Cts autobusa, opet zakrčenje saobraćaja u Sarajevu :D
OldMayor

#31 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by OldMayor »

Neki dan sam slucajno morao otici na bus, komercijala... Pa sta je ono tito dragi. Nista, ali apsolutno nista se nije promjenilo otkad sam zavrsio sa nasim javnim transportom prije 5-6 godina.

Kakva je poenta interneta u onakvoj guzvari, pa ljudi jedni na drugima sjede, nije im do zivota, a kamo li interneta. :D

Mislim fin potez, ali bolje bi im bilo da uvedu bus svako 10 minuta. Onda bi ove stvari imale smisla. Al bosnji glupom uvijek mozes prodat suplju.

Klasicno nase preskakanje. Vidjeli valjda da negdje u njemackoj ima internet u gradskom saobracaju, ej, pa ajmo i mi to uvest, nema veze sto je kod nas bus svako 40 minuta i sto su ljudi potrpani ko sardine.

Znaci po mom misljenju, jeftin marketinski trik, koji bi im se u normalnoj zemlji odbio od glavu. Jer ponavljam, prvo moraju rijesiti guzve i uvesti jos buseva, znaci rijesiti osnovnu poentu transporta - da prevozis ljude, sigurno i bezbjedno, pa onda uvodi dodatke itd.

Jer onih 40 minuta koje sam ja proveo u busu, ne da nisu sigurni i bezbjedni, nego nisu humani. Ljudi jaucu, psuju, guraju se...opsti haos. I jos mi neko kaze, pa i u drugim zemljama je guzva, ma jes moj qrac. Koristio sam javni saobracaj nekoliko evropskih zemalja i mi smo na samom dnu, ma kakvom dnu, ispod dna.

Imao sam osjecaj ko da sam u kambodzi...ali eeeej barem eto imas internet. :run:
Eborg

#32 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by Eborg »

Ne znam je li se to uprava u Centrotransu promijenila ili malo ganjaju trziste no ovih dana bas su aktivni. Bas su snizili cijene karata za 2-5 KM, tj. korigovali ih zbog cijene goriva.
w0rld

#33 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by w0rld »

Odlicna stvar, svaka cast.
Posmatrac_007

#34 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by Posmatrac_007 »

Jel` neko koristio, radi li?
drugtito2011

#35 Re: internet u autobusima Centrotrans Eurolinesa

Post by drugtito2011 »

OldMayor wrote:Neki dan sam slucajno morao otici na bus, komercijala... Pa sta je ono tito dragi. Nista, ali apsolutno nista se nije promjenilo otkad sam zavrsio sa nasim javnim transportom prije 5-6 godina.

Kakva je poenta interneta u onakvoj guzvari, pa ljudi jedni na drugima sjede, nije im do zivota, a kamo li interneta. :D

Mislim fin potez, ali bolje bi im bilo da uvedu bus svako 10 minuta. Onda bi ove stvari imale smisla. Al bosnji glupom uvijek mozes prodat suplju.

Klasicno nase preskakanje. Vidjeli valjda da negdje u njemackoj ima internet u gradskom saobracaju, ej, pa ajmo i mi to uvest, nema veze sto je kod nas bus svako 40 minuta i sto su ljudi potrpani ko sardine.

Znaci po mom misljenju, jeftin marketinski trik, koji bi im se u normalnoj zemlji odbio od glavu. Jer ponavljam, prvo moraju rijesiti guzve i uvesti jos buseva, znaci rijesiti osnovnu poentu transporta - da prevozis ljude, sigurno i bezbjedno, pa onda uvodi dodatke itd.

Jer onih 40 minuta koje sam ja proveo u busu, ne da nisu sigurni i bezbjedni, nego nisu humani. Ljudi jaucu, psuju, guraju se...opsti haos. I jos mi neko kaze, pa i u drugim zemljama je guzva, ma jes moj qrac. Koristio sam javni saobracaj nekoliko evropskih zemalja i mi smo na samom dnu, ma kakvom dnu, ispod dna.

Imao sam osjecaj ko da sam u kambodzi...ali eeeej barem eto imas internet. :run:
Nemoj na osnovu jedne vožnje stvarati krivu sliku. Ja koristim komercijalu zadnjih 6 mjeseci, i slobodno mogu reći da CTS busovi ni po čemu ne zaostaju za onima u EU. Čisto, uredno, vozači i kondukteri uniformisani, uredni, i što je najvažnije uslužni. Busovi prate red vožnje i to je za svaku pohvalu. Internet je samo unapredjenje usluge i svakako korak naprijed u pružanju usluga.

Ovo što sam napisao nema nikakvih dodirnih tačaka sa GRAS-om, jer GRAS predstavlja sve ono što si napisao.
Post Reply