Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne pratim previse cesto ovaj pod-forum pa nisam siguran da li ponavljam temu. Nedavno sam imao interesantnu diskusiju sa prijateljima o internet sudarima (sastancima, spojevi, furkama, klix ili kako god vec vi mladi danas zovete tu stvar ). Dugo godina sam bio van te faze a u moje doba nije bilo interneta za takve stvari vec su se partneri obicno hvatali po barovima, kaficima, zurkama i sl.
Naime u USA je ta vrsta spojeva u zadnjih nekoliko godina postala nevidjeno popularna, mnogi ljudi tzv. klix ovdje vide kao sport ili hobi i to zato sto je internet otvorio toliko mogucnosti i toliko opcija da se upozna i proba tona razilicitih potencijalnih partnera. klix industrija u USA je mozda najbrzi i najveci internet biznis od zadnjeg kraha dot.com-a i pri tome mislim na mnostvo internet stranica koje omogucuju da se prave veze i da se ljudi upoznaju (za primjer match.com, harmony.com, date.com pa cak i facebook i friendster).
Narocito me interesuje da li je ovaj fenomen zazivio i u BiH. Da li ste ikada izasli na sastanak sa osobom koju ste upoznali preko interneta ili preko neke slicne internet stranice koja se bavi sparivanjem partnera i ako ne po kojim pasnjacima generalno lovite. A ako koristite takve internet servise na kojim stranicam nalazite vas plijen.
Dado dijasporitus wrote:klix industrija u USA je mozda najbrzi i najveci internet biznis od zadnjeg kraha dot.com-a i pri tome mislim na mnostvo internet stranica koje omogucuju da se prave veze i da se ljudi upoznaju (za primjer match.com, harmony.com, date.com pa cak i facebook i friendster).
itekako zivi, sta vise nastavlje se i tokom veze sa "live" osobom jer "ovdje" ljudi jos uvijek ne shvataju da upoznati nekoga u kaficu ili na hi5 donosi isti rezultat i ima itekako isto znacenje... e sada ne znam za vas ali svako ko nastavi u vezi traziti djevojke/momke preko neta po meni zasluzuje samarcinu kao da je prisao nekoj u kafani!
Dado dijasporitus wrote:
Naime u USA je ta vrsta spojeva u zadnjih nekoliko godina postala nevidjeno popularna, mnogi ljudi tzv. klix ovdje vide kao sport ili hobi i to zato sto je internet otvorio toliko mogucnosti i toliko opcija da se upozna i proba tona razilicitih potencijalnih partnera. klix industrija u USA je mozda najbrzi i najveci internet biznis od zadnjeg kraha dot.com-a i pri tome mislim na mnostvo internet stranica koje omogucuju da se prave veze i da se ljudi upoznaju (za primjer match.com, harmony.com, date.com pa cak i facebook i friendster)
pa naravno da ce dozivjeti boom kad vecina tih stranica NAPLACUJE svoje usluge ljudi su usamljeni, zele ljubav, tempo zivot je lud, imaju ogranicene mogucnosti upoznavanja novih ljudi i onda pribjegavaju tim metodoma....
mislim da je nebitno kako i na koji nacin ljudi pronalaze ljubav....al jako puno ovih stranica su istinski GORE nego barovi i klubovi od kojih ti korisnici navodno bjeze a da ne govorimo o tome kako su fenomenalno jezero za pecanje pod velom anonimnosti vec zauzetim
ah to je kulerski ja imam bruku prijatelja koje sam sa neta upoznala ne samo iz Sa nego po cijeloj Bosni bas je super kad ides vikendom kod nekoga u durge gradove itako te stvari i imala sam veza koje sam upoznala naravno preko neta ali nisu uspjele hahahahahahahahahahahahah ali je kulerski
zdravo!!!
Dado dijasporitus wrote:
Naime u USA je ta vrsta spojeva u zadnjih nekoliko godina postala nevidjeno popularna, mnogi ljudi tzv. klix ovdje vide kao sport ili hobi i to zato sto je internet otvorio toliko mogucnosti i toliko opcija da se upozna i proba tona razilicitih potencijalnih partnera. klix industrija u USA je mozda najbrzi i najveci internet biznis od zadnjeg kraha dot.com-a i pri tome mislim na mnostvo internet stranica koje omogucuju da se prave veze i da se ljudi upoznaju (za primjer match.com, harmony.com, date.com pa cak i facebook i friendster)
pa naravno da ce dozivjeti boom kad vecina tih stranica NAPLACUJE svoje usluge ljudi su usamljeni, zele ljubav, tempo zivot je lud, imaju ogranicene mogucnosti upoznavanja novih ljudi i onda pribjegavaju tim metodoma....
mislim da je nebitno kako i na koji nacin ljudi pronalaze ljubav....al jako puno ovih stranica su istinski GORE nego barovi i klubovi od kojih ti korisnici navodno bjeze a da ne govorimo o tome kako su fenomenalno jezero za pecanje pod velom anonimnosti vec zauzetim
Dotakla si se jednog socioloskog problema koji je vrlo rasprostranjen u SAD-u, tj da vecina stanovnika zivi u otudjenim sredinama daleko od gradskih centara i mjesta gdje bi redovno mogli biti u kontaktu sa ljudima (suburbia). Zato me i interesuje da li je ovaj fenomen takodjer zastupljen i u BiH.
Kao i na svakom slobodnom trzistu ako postoji potraznja pojavice se i ponuda pa sa tim nevidim da ima ista lose u tome da se naplacuju takve usluge, iako ih sam nikad nebih koristio jer spadam upravo u tradicionaliste koji vjeruju u igru slucaja da se partneri upoznaju na javnom/stvarnom mjestu radije nego u virtualnom svijetu. Valjda mi je romanticnije naci trebu uz miris uzstajalog piva i kroz oblak duhanskog dima ...... valjda.
Dado dijasporitus wrote:
Dotakla si se jednog socioloskog problema koji je vrlo rasprostranjen u SAD-u, tj da vecina stanovnika zivi u otudjenim sredinama daleko od gradskih centara i mjesta gdje bi redovno mogli biti u kontaktu sa ljudima (suburbia). Zato me i interesuje da li je ovaj fenomen takodjer zastupljen i u BiH.
Kao i na svakom slobodnom trzistu ako postoji potraznja pojavice se i ponuda pa sa tim nevidim da ima ista lose u tome da se naplacuju takve usluge, iako ih sam nikad nebih koristio jer spadam upravo u tradicionaliste koji vjeruju u igru slucaja da se partneri upoznaju na javnom/stvarnom mjestu radije nego u virtualnom svijetu. Valjda mi je romanticnije naci trebu uz miris uzstajalog piva i kroz oblak duhanskog dima ...... valjda.
pa mislim da ovaj fenomen postoji u drugacijem obliku u BiH....ljudi se "upoznaju" putem interneta vec neko vrijeme ali mislim da ipak postoji razlika izmedju toga da je nekom internet sastavni dio zivota pa i tim putem upoznaje ljude (nezavisno od prirode tih odnosa tj u sta kasnije prerastu) i "planskog lova na partnera - bilo ljubavnog ili seksualnog" koristenjem stranica cija je to jedina svrha
ne mislim da bi pokusaj naplacivanja takvih usluga bio profitabilan na podrucju BiH barem ne u neko dogledno vrijeme
a sto se sjeverne amerike tice, mogu govoriti samo za Kanadu, tj specificnije za podrucje Ontarija...po onome sto sam ja vidjela sto urbanija sredina to su ljudi usamljeniji u predgradjima obicno veci postotak stanovnistva cine porodice slobodnjaci obicno trce za jezgrom grada
što tehnologija više napreduje a ljudi postaju sve zatvoreniji i više se zabijaju u kuće, to će ovih slučajeva biti sve više i više. Mi smo možda generacija koja se tome i može načuditi, ali mislim da će net poznanstva raznih vrsta biti sasvim normalna stvar već za našu djecu.
Uvijek kad se o ovome povede priča sjetim se vizionarske pjesme A.Skloništa - Oni što dolaze za nama. Vrlo vizionarska, zaista
Dado dijasporitus wrote:
a sto se sjeverne amerike tice, mogu govoriti samo za Kanadu, tj specificnije za podrucje Ontarija...po onome sto sam ja vidjela sto urbanija sredina to su ljudi usamljeniji u predgradjima obicno veci postotak stanovnistva cine porodice slobodnjaci obicno trce za jezgrom grada
Imao sam prilike da zivim u obje sredine (da sam ostao u toj neurbanoj sredini do danas bi se upucao ) i ovo je zapravo uzrocno-posljedicno pitanje. U manje urbanim sredinama ljudi se vjencavaju puno mladji upravo zbog straha od usamljenosti i nemogucnosti drugih opcija, sto je praznina koju sad internet popunjava. Nekazem da je cekati 40. godinu prije zenidbe ili udaje bolje, ali ljudi su definitivno vise u kontaktu sa drugim ljudima u urbanim sredinama bilo u prijateljskim ili romanticnim odnosima.
Internet takodjer omogucava ljudima da (brze) naprave direktan kontakt sa osobama koja dijele iste ili slicne interese, vjersko-etnicko-rasne pripadnosti, itd. To je bar na zapadu, gdje sam zivio, vrlo bitno, jer ako ljudi ne uzivaju u ono malo zajednickog vremena koje imaju pored posla i ostalih stvari, onda je tesko da ce uspjeti zajedno. Na zalost ovo je sve cijena pervertiranog modernog nacina zivota i otudjenstva ko je ga prati.
Ma ja ne znam sta bih bez interneta. Bas sam se navukla.
Sto se tice poznansatava sa neta u rl. lose..lose...jedno lose iskustvo.
Ne znam cime privlacim agresivce, neotesane tipove ili manijake...
Nemam lepa iskustva.
uopsteno, primetila sam da su ljudi na srbijanskim forumima mnogo agresivniji i neprijatnji...prosto neverovatno koja je to razlika.
opasnost. ko zna ko je sve tamo i koga je sve silovao ili ubio...ko zna.
mozda preterujem, ali agresivnost je na visokom nivou. a reci nisu daleko od dela.
Last edited by pesak on 05/03/2008 15:47, edited 1 time in total.
Moj mužić ima " sudare " preko interneta, to sam tek neko veče saznala. Naravno sve je još uvek u virtuelnom svetu. Pazite sta Vam žene rade, pomalo su neobuzdane, bar ove njegove.
polara wrote:Moj mužić ima " sudare " preko interneta, to sam tek neko veče saznala. Naravno sve je još uvek u virtuelnom svetu. Pazite sta Vam žene rade, pomalo su neobuzdane, bar ove njegove.
polara wrote:Moj mužić ima " sudare " preko interneta, to sam tek neko veče saznala. Naravno sve je još uvek u virtuelnom svetu. Pazite sta Vam žene rade, pomalo su neobuzdane, bar ove njegove.
I ja sam se prvo začudila, naljutila, i na kraju shvatila da je to neki vid zezanja koji nisam očekivala.