Internet stranica: ---NO LINKS---

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ponosna_manjina

#1 Internet stranica: ---NO LINKS---

Post by ponosna_manjina »

Pitanja i odgovori sa fasistickog sajta ---NO LINKS---.com
Ovaj sajt je bio ugasen jedno vrijeme (valjda intervencijom austrijske policije) ali sada je ponovo aktivan.

Pitanje:
Da li je grijeh da se čovjek opasa dinamitom i raznese među grupom kafira?

Odgovor:
Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo da ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama.

Pitanje:
Esselamu alejkum,

Godinu dana opominjem svoju ženu da se prekrije, da stavi hidžab, ali ona odbija, neće i još nije spremna. Rekao sam joj da se poslije Ramazana prekrije inače ću joj dati talak (razvod). Da li ispravno postupam? Ima li prisile u islamu? Da li imam pravo da je natjeram da se prekrije? Allah vas nagradio.

Odgovor:
Vealejkumuselam,

Jedno od najvećih tvojih prava i obaveza je da naređuješ ono što je Allah naredio svima, a posebno sebi pa onda svojoj porodici. Najveće pravo tvoje žene kod tebe je da traži da joj naređuješ ono što joj je Allah naredio. Što se tiče talaka (razvoda) to je takođe tvoje pravo ali preporučujemo da sa tim ne požuruješ.

Pitanje:
Esselamu alejkum we rahmetulah we berekatuh,

Želio bih da malo pojasnite ovo pitanje u vezi glasanja na izborima kod nas u Bosni i Hercegovinu. Kakav je stav ehli suneta vel-džemata o ovom pitanju? Da li se mi trebamo odazvati na izbore i ako ne zbog čega? Da li je ispravan stav neke braće koja tvrde da je kafir svako onaj ko poziva i odlazi na izbore? Da vas Uzvišeni Allah dž.š nagradi svakim dobrom i na ahiretu i na dunjaluku. Amin!

Odgovor:
Vealejkumuselam,

O ovom pitanju smo mnogo govorili, a naši stavovi su sledeći:

• Mi se ne trebamo odazivati na izbore, zato što je to vid podrške tagutima, a mi smo zaduženi da ih se odreknemo tako da u njih ne vjerujemo što podrazumijeva da umjesto bilo kakve podrške, treba da ih osporavamo.
• Što se tiče onih koji izađu na izbore smatramo da ne mora značiti u svakom slučaju da su nevjernici, zbog postojanja mogućnosti da nisu
svjesni šta proizilazi iz tog njihovog čina i da mnogi vjeruju da oni za koje oni glasaju se u stvari bore za vjeru i uspostavljanje dina, što je šubha zbog koje ne donosimo propis o njima prije uspostavljanje dokaza i otkljanjaja šubhi.

Pitanje:
Esselamu alejkum poštovani brate,

Moje pitanje glasi: Da li je osobi koja se prihvatila Suneta ispravno klanjati Teraviju namaz (ali i ostalih 5 farz namaza) u džamiji sa novotarima u safu (mislim na imama i pojedine muktedije, koji su protivnici Suneta) iz koje sam lično istjeran sa par braće i onemogućen mi je boravak u istoj od akšama do jacije (radi ibadeta i iščitavanja islamske literature, a uz to prijećeno mi je i policijom ako ustrajem u namjeri), a da pri tome postoji mesdžid u kojem se klanja po Sunetu (u ovom slučaju je tako) malo udaljeniji od mjesta gdje živim (1 sahat hoda)? Džezakallahu hajir!

Odgovor:
Vealejkumuselam,

U situaciji koja je predstavljena, pozivamo braću da se priključe džem'atu koji je na Sunetu i da time podrže svoju braću i isto tako ignorišu novotare, što je svakako sa šerijatskog aspekta potrebno.
Last edited by ponosna_manjina on 11/12/2008 15:04, edited 1 time in total.
HAVANA

#2 Re: Put vjernika

Post by HAVANA »

Ne smijem ja pisnut,napašće me. :D
veljaca

#3 Re: Put vjernika

Post by veljaca »

Pitanje za postavljaca teme: Jesu li ovo sva pitanja sa site-a, a ako nisu - po kom kriterijumu si odabrao/la bas ova pitanja. Bas me interesuje - KOJI JE KRITERIJ ?
ponosna_manjina

#4 Re: Put vjernika

veljaca wrote:Pitanje za postavljaca teme: Jesu li ovo sva pitanja sa site-a, a ako nisu - po kom kriterijumu si odabrao/la bas ova pitanja. Bas me interesuje - KOJI JE KRITERIJ ?
Mozes i sam otici na sajt i provjeriti jesu li sva ili nisu. Ali ako ti je vec to tesko napraviti evo odgovorit cu ti: Ovo nisu sva pitanja sa sajta a birao sam pitanja i odgovore koji su mi se cinili najfasistoidnijim ili najdebilnijim.
madner

#5 Re: Put vjernika

Post by madner »

Dobar sajt da se covjek posjeti sta sve spade u grupu "vjernici".
chuchumbamayumbe

#6 Re: Put vjernika

Post by chuchumbamayumbe »

Sajt je "prejak", nema sta! :roll: :roll:
vjesticanametli

#7 Re: Put vjernika

Post by vjesticanametli »

jel pokrio zenu :evil: :run:
madner

#8 Re: Put vjernika

Post by madner »

Ha ja pokri, ha je prebi, ha je ostavi.
veljaca

#9 Re: Put vjernika

Post by veljaca »

ponosna_manjina wrote:
veljaca wrote:Pitanje za postavljaca teme: Jesu li ovo sva pitanja sa site-a, a ako nisu - po kom kriterijumu si odabrao/la bas ova pitanja. Bas me interesuje - KOJI JE KRITERIJ ?
Mozes i sam otici na sajt i provjeriti jesu li sva ili nisu. Ali ako ti je vec to tesko napraviti evo odgovorit cu ti: Ovo nisu sva pitanja sa sajta a birao sam pitanja i odgovore koji su mi se cinili najfasistoidnijim ili najdebilnijim.
Hvala - ali jedini site koji posjecujem je ovaj jer :sax:
chuchumbamayumbe

#10 Re: Put vjernika

Imaju odlicne ekskluzivne intervjue sa poznatim najtrazenijim teroristima i zlocincima.
Odakle se uradjuje ovaj sajt?
Nemoj mi reci da ga rade ovdje u Bosni?!
Vidim spominjes Austriju...
ponosna_manjina

#11 Re: Put vjernika

Ovaj sajtom se bavila i austrijska policija i neko vrijeme je bio ugasen ali je ponovo reaktiviran. Iza njega stoji austrijska grupa i Nusret Imamovic, lik koji se smatra nasljednikom Jusufa Barcica.
tataratira

#12 Re: Put vjernika

Post by tataratira »

Šta ovaj vozi ?

Otišla su dva velikana u istoriju... saobraćajnih nesreća, Hajder i Jusuf
pa zato pitam
shalaedin

#13 Re: Put vjernika

Post by shalaedin »

ponosna_manjina wrote:Ovaj sajtom se bavila i austrijska policija i neko vrijeme je bio ugasen ali je ponovo reaktiviran. Iza njega stoji austrijska grupa i Nusret Imamovic, lik koji se smatra nasljednikom Jusufa Barcica.
Prije bih rekao da iza ovoga sajta stoji Nedzad Balkan ili Ebu Muhammed poznati tekfirija koji zivi u Austriji i propagira tekfirijsko ucenje. Oni koji poznaju dvojicu prethodno spomenutih predavaca tj. Nusreta Imamovica i Jusufa Barcica i koji su preslusali njihova predavanja znaju da su rijetko govorili o tim stvarima i da im je stav oprecan ovome.
VjecitiStudent

#14 Re: Put vjernika

Post by VjecitiStudent »

ponosna_manjina wrote: Pitanje:
Esselamu alejkum,

Godinu dana opominjem svoju ženu da se prekrije, da stavi hidžab, ali ona odbija, neće i još nije spremna. Rekao sam joj da se poslije Ramazana prekrije inače ću joj dati talak (razvod). Da li ispravno postupam? Ima li prisile u islamu? Da li imam pravo da je natjeram da se prekrije? Allah vas nagradio.

Odgovor:
Vealejkumuselam,

Jedno od najvećih tvojih prava i obaveza je da naređuješ ono što je Allah naredio svima, a posebno sebi pa onda svojoj porodici. Najveće pravo tvoje žene kod tebe je da traži da joj naređuješ ono što joj je Allah naredio. Što se tiče talaka (razvoda) to je takođe tvoje pravo ali preporučujemo da sa tim ne požuruješ.
:lol: :lol: :lol: Izvanredno!

Hvala gorepomenutom siteu sto mi je konacno pomogao da odgonetnem pravo znacenje rijeci "talaknuti se" :D
vjesticanametli

#15 Re: Put vjernika

Post by vjesticanametli »

ja kontam ti ces zenu sad pokrit a on bi se talakčo :lol: :lol:
VjecitiStudent

#16 Re: Put vjernika

Post by VjecitiStudent »

vjesticanametli wrote:ja kontam ti ces zenu sad pokrit a on bi se talakčo :lol: :lol:
Pokrio bih, ali moram joj prvo nekako objasniti da joj je to najvece pravo, jesmo li u demokratiji ili ne?
madner

#17 Re: Put vjernika

Post by madner »

Prvo je spucaj stosem, pa joj onda objasni da je kriva za ozljedu ruke. :D
chuchumbamayumbe

#18 Re: Put vjernika

Samo se vi smijte, a ovo uopste nije smijesno, dapache!
Mogu samo zamisliti koliko se spodoba krece medju nama, a da im je ova stranica (---NO LINKS---) home page!
Fuj!
VjecitiStudent

#19 Re: Put vjernika

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Prvo je spucaj stosem, pa joj onda objasni da je kriva za ozljedu ruke. :D
Nisam siguran da se uopste smije na to zaliti :D
madner

#20 Re: Put vjernika

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Prvo je spucaj stosem, pa joj onda objasni da je kriva za ozljedu ruke. :D
Nisam siguran da se uopste smije na to zaliti :D
Treba postavit to pitanje, i meni se cini da nije u duhu. :D
ponosna_manjina

#21 Re: Put vjernika

shalaedin wrote: Oni koji poznaju dvojicu prethodno spomenutih predavaca tj. Nusreta Imamovica i Jusufa Barcica i koji su preslusali njihova predavanja znaju da su rijetko govorili o tim stvarima i da im je stav oprecan ovome.
Obrati paznju na potpisnika odgovora

Pitanje:

Da li je grijeh da se čovjek opasa dinamitom i raznese među grupom kafira?

Odgovor:

Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo da ga treba koristiti kao što se koristi klasično uobičajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama.

A Allah najbolje zna.

Odgovorio: Nusret Imamović
Compact

#22 Re: Put vjernika

Post by Compact »

shalaedin wrote:
ponosna_manjina wrote:Ovaj sajtom se bavila i austrijska policija i neko vrijeme je bio ugasen ali je ponovo reaktiviran. Iza njega stoji austrijska grupa i Nusret Imamovic, lik koji se smatra nasljednikom Jusufa Barcica.
Prije bih rekao da iza ovoga sajta stoji Nedzad Balkan ili Ebu Muhammed poznati tekfirija koji zivi u Austriji i propagira tekfirijsko ucenje. Oni koji poznaju dvojicu prethodno spomenutih predavaca tj. Nusreta Imamovica i Jusufa Barcica i koji su preslusali njihova predavanja znaju da su rijetko govorili o tim stvarima i da im je stav oprecan ovome.
Itekako sajt miriše na pomenutog lika koji je sebe proglasio nevjernikom, pa ponovo se okupao, izgovorio šehadet i opet obavio hadždž jer kako kaže onaj prvi mu nije primljen jer je bio nevjernik! međutim ovaj sajt je medijsko glasilo Nusreta Imamovića lika iz Maoče, koji je sličan Ebu Muhamedu! Hvala Bogu da broj njihovih sljedbenika nikad ne prelazi deset, jer kako vrijeme prolazi njihovi sljedbenici uviđaju da se radi o vjerskom sunovratu, kojeg kako kažu vode dva hodajuća besmisla! Međutim uvijek se nađu neki novi, i tako u krug uvijek se vrti njih deset! Uglavnom ovaj sajt je odličan instrument u rukama Zlatka Miletića uz koji pjeva pjesme o selefizmu, ali hvala Bogu pa ima i ovakvih da možemo ljudima pokazati kakav ne trebaš biti!
VjecitiStudent

#23 Re: Put vjernika

Post by VjecitiStudent »

Compact wrote: Itekako sajt miriše na pomenutog lika koji je sebe proglasio nevjernikom, pa ponovo se okupao, izgovorio šehadet i opet obavio hadždž jer kako kaže onaj prvi mu nije primljen jer je bio nevjernik! međutim ovaj sajt je medijsko glasilo Nusreta Imamovića lika iz Maoče, koji je sličan Ebu Muhamedu! Hvala Bogu da broj njihovih sljedbenika nikad ne prelazi deset, jer kako vrijeme prolazi njihovi sljedbenici uviđaju da se radi o vjerskom sunovratu, kojeg kako kažu vode dva hodajuća besmisla! Međutim uvijek se nađu neki novi, i tako u krug uvijek se vrti njih deset! Uglavnom ovaj sajt je odličan instrument u rukama Zlatka Miletića uz koji pjeva pjesme o selefizmu, ali hvala Bogu pa ima i ovakvih da možemo ljudima pokazati kakav ne trebaš biti!
Lako cemo za Miletica, ali kad se sitea docepaju Trifunovic i kompanija, eto im lijepe municije za dodatne ublehe o bosnjacima-teroristima, s tim sto ovaj put nista nece morati da izmisljaju.
beautyfool

#24 Re: Put vjernika

Post by beautyfool »

Validnost,profesionalnost i edukovanost ovog tipa sajta moze se fino ogledati prvo u dizajnu a drugo o tome da na sajtu bar ja nisam nigdje nasla nijednu informaciju ko stoji iza kreiranja ove stranice.
Dakle ako neko sebe smatra sposobnim i validnim da odgovara na pitanja ljudi onda bi trebao da navede svoj nivo obrazovanja kao i svoju biografiju.S obzirom da nista od toga ne stoji nevjerujem da ce se bilo koji vjernik pouzdati na taj tip informacija jer je vjerniku obaveza da traga za znanjem,za pogresnu fetvu prvo ce odgovarati onaj koji je donosi a zatim i onaj koji je slijedi ali samo u slucaju ako je imao mogucnost a nije se potrudio da nadje odgovor od ucenijih ljudi ! A Elhamdulillah na internetu se mogu naci fetve i tumacenja od puno ucenijih ljudi !
Da nas Allah dz.s. sve uputi!
Selam Alejkum
vratnik

#25 Re: Put vjernika

Post by vratnik »

(zao mi je zbog OT: mozda bi trebalo u naslovu napisati: Internet Stranica: Put vjernika, posto ovako naslovljena tema implicira da se radi o vjernicima, a ovo nisu vjernici vec fanatici)
Post Reply