Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2626 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Poznanik ti falsifikuje racune. Nema te takse od 20KM. Nazovi carinu i pitaj ako meni ne vjerujes. Tableti nisu posebna kategorija koja je oslobodjena carine.
Poznanik ti opet laze.
Poznanik ti opet laze.
-
daramo
#2627 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa i ne laže baš ali ti i ne govori potpunu istinu ima takse od 20KM + carina i pdv.
Njih ne zanima je li tablet ili paket čokolada ako je iznad 50KM carine kao nekomercijalnu robu i ne gine ti guljenje od minimum 45KM pa nadalje.
Njih ne zanima je li tablet ili paket čokolada ako je iznad 50KM carine kao nekomercijalnu robu i ne gine ti guljenje od minimum 45KM pa nadalje.
- Kofer
#2628 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Bogami ja im neću plaćat ni feninge,nek se vrati tablet boli me đon.daramo wrote:Pa i ne laže baš ali ti i ne govori potpunu istinu ima takse od 20KM + carina i pdv.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2629 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Sto je najgore nece moci biti vracen u Kinu jer ima bateriju u sebi, tako da ces vjerovatno i tu popusit
apsurdistan.
Ne znam sta si ocekivao kad si narucio, da ne platis carinu na tablet?
-
daramo
#2630 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Glavno nek se mogu pokretati peticije za svakakve gluposti a ovdje nas gule ko zadnje bedake i niko ništa.
Čuj taksa toga nema nigdje u Europi kao i to da ti plaćaš što ti oni pregledaju paket, zamisli da pri prelasku granice moraš platiti što ti carinik pregleda auto.
Uz to nelegalno udaraju porez na porez.
Još na Carinu moraš ići ili slati faksom kao da smo u 19. st. očito rade toliko stručni da ne znaju koristiti mail.
Zamislite ovoga apsurda fizičko lice koje će kasnije znači zaraditi duplo na mobitelu, tabletu itd. plaća carinu 5% a mi 10%.
Još sve to fino rasporede na 4 uplatnice tako da i pošta ubere, što i nebi kad je bal nek je maskenbal.
U Hrvatskoj ti dođe pismo s TCP brojem pošalješ račun s tim brojem na mail od carine, dođe ti poštar i platiš mu 25% PDV-a i 7,5KM carinskih i poštanskih troškova.
Kolega ako je paket poslan singapurskom poštom moći će biti vraćen
Čuj taksa toga nema nigdje u Europi kao i to da ti plaćaš što ti oni pregledaju paket, zamisli da pri prelasku granice moraš platiti što ti carinik pregleda auto.
Još na Carinu moraš ići ili slati faksom kao da smo u 19. st. očito rade toliko stručni da ne znaju koristiti mail.
Zamislite ovoga apsurda fizičko lice koje će kasnije znači zaraditi duplo na mobitelu, tabletu itd. plaća carinu 5% a mi 10%.
Još sve to fino rasporede na 4 uplatnice tako da i pošta ubere, što i nebi kad je bal nek je maskenbal.
U Hrvatskoj ti dođe pismo s TCP brojem pošalješ račun s tim brojem na mail od carine, dođe ti poštar i platiš mu 25% PDV-a i 7,5KM carinskih i poštanskih troškova.
-
Eniac
#2631 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Boldirano: Kako? Ja kada kupujem izvana uvijek platim maloprodajnu cijenu umanjenu za PDV zemlje iz koje kupujem. Pa na primjer u Njemackoj je PDV 24% a nesto kosta 100 Eura, ja platim 76 Eura taj proizvod. To ne vazi za SAD jer je drugaciji porez, a za Kinu ne znam.daramo wrote:Glavno nek se mogu pokretati peticije za svakakve gluposti a ovdje nas gule ko zadnje bedake i niko ništa.
Ako mi prodavac ne umanji cijenu proizvoda za visinu poreza te zemlje, onda ne kupujem. Ali do sada mi se to nije desilo jer sve prodavnice iz kojih sam kupovao su respektabilne i rade sa klijentima iz cijelog svijeta tako da je to nesto sto se podrazumijeva. I sve imaju posebno istaknute cijene bez PDV-a te zemlje za kupce oslobodjene placanja PDV-a (Na primjer ako kupac van EU kupuje iz zemlje clanice EU) i za kupce koji placaju PDV (Na primjer ako kupac iz zemlje clanice EU kupuje od prodavca iz zemlje clanice EU).
-
Nuken
#2632 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ima li igdje "kalkulator" za izracunavanje svih troškova carine i ostalih popratnih troškova?
One carinske tarife koje se nalaze na netu su spetljane.Može se naći carina za uvoz orbitalnih brodova,ali nema za uvoz neke elektronske robe kao što su tableti i sl.
Da li mozda neko zna pod šta se ubraja:ovratnik,ručni "balon"?
One carinske tarife koje se nalaze na netu su spetljane.Može se naći carina za uvoz orbitalnih brodova,ali nema za uvoz neke elektronske robe kao što su tableti i sl.
Da li mozda neko zna pod šta se ubraja:ovratnik,ručni "balon"?
Code: Select all
http://www.amazon.com/Manual-Resuscitator-Adult-Latex-Free/dp/B000WLG43Y/ref=pd_sim_hpc_1Code: Select all
http://www.amazon.com/LAERDAL-STIFNECK-ADJUSTABLE-CERVICAL-COLLAR/dp/B000FPZI0M/ref=pd_sim_hpc_7-
daramo
#2633 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nisam mislio tako porez na porez nego naši idu carina onda na nju carinska evidencija onda na sve to pdv.
Kolega te carinske tarife možeš okačiti mačku o rep i ja sam nosio isprintano za mobitel ali oni ne žele ni da čuju i kažu da je takav zakon da se sve carini kao nekomercijalna roba 10%
Kolega te carinske tarife možeš okačiti mačku o rep i ja sam nosio isprintano za mobitel ali oni ne žele ni da čuju i kažu da je takav zakon da se sve carini kao nekomercijalna roba 10%
- un1ted
#2634 Re: Internet kupovina iz inostranstva
To je toKolega te carinske tarife možeš okačiti mačku o rep i ja sam nosio isprintano za mobitel ali oni ne žele ni da čuju i kažu da je takav zakon da se sve carini kao nekomercijalna roba 10%
Ja sam sa carine u Sarajevu izašao smijući se kada su mi rekli "ako vraćas pošiljku van bih (neispravna) nema povrata novca od poreza (carine), tako ti je to, to se nigdje ne vraca"
-
quarterback
#2635 Re: Internet kupovina iz inostranstva
oko 2 sedmice, carina 0 KM, nije bas izgledao previse skupo ocigledno (doduse poredeci sa cijenama objektiva - nije ni bio)Kofer wrote:Koliko je trebalo da dođe,i koliko si platio carine?quarterback wrote:stigao danas objektiv za aparat od 100 KM, nasao ga u sanducicu, hvala BHP
Last edited by quarterback on 10/11/2013 20:35, edited 1 time in total.
- kloniran
#2636 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Možda su mislili da je čašaquarterback wrote:oko 2 sedmice, carina 0 KMKofer wrote:Koliko je trebalo da dođe,i koliko si platio carine?quarterback wrote:stigao danas objektiv za aparat od 100 KM, nasao ga u sanducicu, hvala BHP
-
quarterback
#2637 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ne znam sta su mislili ali sta god da su mislili - hvala im 
-
Spektakluk
#2638 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da li je neko skoro naručivao nešto sa amazon.co.uk? Da li pošiljke idu za BiH i kako provjeriti kolika je poštarina. Naime trebaju mi neki elektronički dijelovi i našao sam ih na amazonu, ali ne znam kako provjeriti da li isporučuju u BiH i po kojoj cijeni. Cijena dijelova je nekih 15 funti.
- Kofer
#2639 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa da,ali očito je slaga.un1ted wrote:Sto je najgore nece moci biti vracen u Kinu jer ima bateriju u sebi, tako da ces vjerovatno i tu popusitapsurdistan.
- zgiba
#2640 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Koliko ja znam Amazon u BiH isporucuje samo knjige i CD-ove, nista drugo.Spektakluk wrote:Da li je neko skoro naručivao nešto sa amazon.co.uk? Da li pošiljke idu za BiH i kako provjeriti kolika je poštarina. Naime trebaju mi neki elektronički dijelovi i našao sam ih na amazonu, ali ne znam kako provjeriti da li isporučuju u BiH i po kojoj cijeni. Cijena dijelova je nekih 15 funti.
- axxo
#2641 Re: Internet kupovina iz inostranstva
un1ted wrote:To je toKolega te carinske tarife možeš okačiti mačku o rep i ja sam nosio isprintano za mobitel ali oni ne žele ni da čuju i kažu da je takav zakon da se sve carini kao nekomercijalna roba 10%
Ja sam sa carine u Sarajevu izašao smijući se kada su mi rekli "ako vraćas pošiljku van bih (neispravna) nema povrata novca od poreza (carine), tako ti je to, to se nigdje ne vraca"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako je neka vrijednija stvar u pitanju, možeš raditi izvoz radi popravka (malo se raspitaj na temi carine na forumu) tako da ti nebi "opet" naplatitli carinu kad ti se to vrati u BiH nakon servisa.
- un1ted
#2642 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Znam ja to dobro, ali ko ce se raspravljat s njima ? Trojica muskaraca, i zena blenuli u mene ko telad kada sam rekao da mi trebaju povrat novca jer ga vracam, ne uvozim ponovo jer ce mi Kinez vratit pare. Odustao sam kada su rekli da se ne moze izvoziti nista sto ima bateriju 
-
Melo15
#2643 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Niko??Melo15 wrote:Jedno pitanje, narucio sam nesta iz kine, i po onom broju za pracenje napustilo je kinu, e koje sad sajtove koristiti za dalje pracenje?? Kojim "putem" ide ta posiljka, koje carine prolazi, ili da cekam tek kad se kod nas u posti promijeni stanje da je stigla?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2644 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ovdje ce ti pokazati kada posiljka stigne u BiH.Melo15 wrote:Niko??Melo15 wrote:Jedno pitanje, narucio sam nesta iz kine, i po onom broju za pracenje napustilo je kinu, e koje sad sajtove koristiti za dalje pracenje?? Kojim "putem" ide ta posiljka, koje carine prolazi, ili da cekam tek kad se kod nas u posti promijeni stanje da je stigla?
http://bhp.ba/track/1/0/36.html
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#2645 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da li je ko sta narucivao online iz Turske i ima li kakva stranica za online narucivanje ?
- kokuz_sa
#2646 Re: Internet kupovina iz inostranstva
de nek mi neko malo pojasni
gdje sada
posiljka ova?

jedna od stranica po kojoj sam pratio pokazuje i mapu gdje se nalazi paket..
to gdje pise FOC
je oznaceno bilo na google earth mapi kao da je paket u Foci..
sada gledam paket je trenutno u njemackoj
gdje sada
posiljka ova?

to gdje pise FOC
- kloniran
#2647 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kokuz_sa wrote:de nek mi neko malo pojasni
gdje sada
posiljka ova?
to gdje pise FOC
Otisao malo na Drinu na pecanje
- kloniran
#2648 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kolege pokazimo humanost, imao sam cast upoznati ovog momka, i ovo je najmanje sto mogu uciniti za njega.
Ako ko moze nek odvoji nesto novca, da dobije ovu bitku.
http://www.klix.ba/vijesti/humanitarne- ... /131112105
Prosirite dalje ostalim temama.
Hvala.
edit:
Na ovom linku ima vise informacija
http://www.islammylife.tv/vijesti/bih/i ... z-sarajeva
Ako ko moze nek odvoji nesto novca, da dobije ovu bitku.
http://www.klix.ba/vijesti/humanitarne- ... /131112105
Prosirite dalje ostalim temama.
Hvala.
edit:
Na ovom linku ima vise informacija
http://www.islammylife.tv/vijesti/bih/i ... z-sarajeva
- smasma
#2649 Re: Internet kupovina iz inostranstva
I mene ovo zanima. Odjeca i te stvari.Picajzla wrote:Da li je ko sta narucivao online iz Turske i ima li kakva stranica za online narucivanje ?
- zgiba
#2650 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Fuzhou Changle International Airport (IATA: FOC, ICAO: ZSFZ) je aerodrom u gradu Fuzhou, glavnom gradu provincije Fujian, Kina.kokuz_sa wrote:de nek mi neko malo pojasni
gdje sada
posiljka ova?
to gdje pise FOC