Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
-
bull21
#2451 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Unicredit. Ne plačaš mjesečnu naknadu (osim kada koristiš karticu).
-
Modest Musorgski
#2452 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Vidim neki se zale na Unicredit u zadanje vrijeme pa reko da tu preskočim... Šta je sa Intesom ? citam da se i tu nista ne placa . ima li korisnika i kakva su iskustva?bull21 wrote:Unicredit. Ne plačaš mjesečnu naknadu (osim kada koristiš karticu).
-
miss v
#2453 Re: Internet kupovina iz inostranstva
..
Last edited by miss v on 26/12/2013 21:36, edited 1 time in total.
-
Modest Musorgski
-
miss v
#2455 Re: Internet kupovina iz inostranstva
..
Last edited by miss v on 26/12/2013 21:35, edited 1 time in total.
- Kofer
#2456 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da li ja mogu da uplatim na sestrinu karticu ili račun,može li se to u banci?Znači bez njezinog prisustva.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2457 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Mozes, ali ne znam da li ces moci uplatiti bez provizije, ali 100% mozeKofer wrote:Da li ja mogu da uplatim na sestrinu karticu ili račun,može li se to u banci?Znači bez njezinog prisustva.
-
Modest Musorgski
#2458 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Koje stranice preporucujete za slusalice, mp3 playere itd. sem ebaya?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2459 Re: Internet kupovina iz inostranstva
U RFF bnanci na salterima mozes bez provizije za one racune koji su u njihovoj banci. Pretpostalvjam da je tako za i za druge banke. Sto se tice RFF moras imati ime i prezime, datum rod jenja ia dresu od osobe kojoj uplacujes, ili ziroracun (ne broj kartice) te popunis uplatnicu.Mehemed wrote:Mozes, ali ne znam da li ces moci uplatiti bez provizije, ali 100% mozeKofer wrote:Da li ja mogu da uplatim na sestrinu karticu ili račun,može li se to u banci?Znači bez njezinog prisustva.
- Kofer
#2460 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Šta mislite o Unicreditovoj poklon kartici,kakva je?
- DanteX
#2461 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Mene interesuje slijedeće, pa ako neko zna odgovor na to bilo bi lijepo 
Želim naručiti duksericu, i naravno da je free shipping. Da li ću ja morati bilo šta drugo platiti osim duksericu koju kupujem sa neta?
Želim naručiti duksericu, i naravno da je free shipping. Da li ću ja morati bilo šta drugo platiti osim duksericu koju kupujem sa neta?
- dinooh
#2462 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ako otvore na carini platit ces oko 3,5KM ako je vrijednost dukserice ispod 50KMDanteX wrote:Mene interesuje slijedeće, pa ako neko zna odgovor na to bilo bi lijepo
- holowey
#2463 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ja otisao na salter rzb i rekao da zelim da uplatim svojoj zeni na karticu neku sumu, ne znam broj kartice, ne znam broj racuna... teta rekla dajte ime i prezime, datum rodjenja, koju sumu uplacujete? i to je to, pare legle na racun isti danKofer wrote:Da li ja mogu da uplatim na sestrinu karticu ili račun,može li se to u banci?Znači bez njezinog prisustva.
- dinooh
#2464 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Evo ti i moje ime i prezime i datum rodenjaholowey wrote:ja otisao na salter rzb i rekao da zelim da uplatim svojoj zeni na karticu neku sumu, ne znam broj kartice, ne znam broj racuna... teta rekla dajte ime i prezime, datum rodjenja, koju sumu uplacujete? i to je to, pare legle na racun isti danKofer wrote:Da li ja mogu da uplatim na sestrinu karticu ili račun,može li se to u banci?Znači bez njezinog prisustva.
- holowey
#2465 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ti bi samo to da mi das?dinooh wrote:Evo ti i moje ime i prezime i datum rodenjaholowey wrote:ja otisao na salter rzb i rekao da zelim da uplatim svojoj zeni na karticu neku sumu, ne znam broj kartice, ne znam broj racuna... teta rekla dajte ime i prezime, datum rodjenja, koju sumu uplacujete? i to je to, pare legle na racun isti danKofer wrote:Da li ja mogu da uplatim na sestrinu karticu ili račun,može li se to u banci?Znači bez njezinog prisustva.![]()
- DanteX
#2466 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ahadinooh wrote:Ako otvore na carini platit ces oko 3,5KM ako je vrijednost dukserice ispod 50KMDanteX wrote:Mene interesuje slijedeće, pa ako neko zna odgovor na to bilo bi lijepo
A da li će biti išta za težinu robe?
- dinooh
#2467 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Vise informacija teti ne trebaholowey wrote:
ti bi samo to da mi das?
- dinooh
#2468 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne bi trebalo biti. I ja sam bio narucio duksericu prije 51 dan i jos nije stigla. Izgleda da sam zakasnio za mogucnost povrata novca iako ne znam kako. Ali iz gresaka se uci.DanteX wrote:Ahadinooh wrote:Ako otvore na carini platit ces oko 3,5KM ako je vrijednost dukserice ispod 50KMDanteX wrote:Mene interesuje slijedeće, pa ako neko zna odgovor na to bilo bi lijepo
A da li će biti išta za težinu robe?
Zato vidi sa prodavcem da ti posalje duksericu sa Tracking number. Bit ce malo skuplje ali ce ti sigurno doci, i jos puno brze od ostalih posiljki. I s tim da oboje znate gdje je roba u svakom trenutku.
- DanteX
#2469 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ok, hvala tiNe bi trebalo biti. I ja sam bio narucio duksericu prije 51 dan i jos nije stigla. Izgleda da sam zakasnio za mogucnost povrata novca iako ne znam kako. Ali iz gresaka se uci.
Zato vidi sa prodavcem da ti posalje duksericu sa Tracking number. Bit ce malo skuplje ali ce ti sigurno doci, i jos puno brze od ostalih posiljki. I s tim da oboje znate gdje je roba u svakom trenutku.
- _EMA_
#2470 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Sa koje stranice si ti narucivao? Meni sa bang good jos uvijek nista nije stiglo...DanteX wrote:Ne bi trebalo biti. I ja sam bio narucio duksericu prije 51 dan i jos nije stigla. Izgleda da sam zakasnio za mogucnost povrata novca iako ne znam kako. Ali iz gresaka se uci.
Vec ranije sam pitala, ima li iko iskustva sa njima i koliko dana je traja isporuka ?
- dinooh
#2471 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja sam sa ebay-a. Nasao prodavca >Top seller sa 99,1% pouzdanoscu. Ali nije stigla. Jos gore sto sam zaksanio na povrat novca a sada ne odgovara na mailove. A dok je odgovarao, samo odugovlacio da pricekam jos koji dan i zeznuo me, a ja poseten i naivan nasjeo. Zato pokreni na paypal case ako nije proslo 45 dana da ti vrate pare ako nije stiglo. A bangood je pouzdana stranica koliko znam. Prvo salju iz Kine u Svedsku a onda iz Svedske do cilja._EMA_ wrote:Sa koje stranice si ti narucivao? Meni sa bang good jos uvijek nista nije stiglo...DanteX wrote:Ne bi trebalo biti. I ja sam bio narucio duksericu prije 51 dan i jos nije stigla. Izgleda da sam zakasnio za mogucnost povrata novca iako ne znam kako. Ali iz gresaka se uci.
Zato vidi sa prodavcem da ti posalje duksericu sa Tracking number. Bit ce malo skuplje ali ce ti sigurno doci, i jos puno brze od ostalih posiljki. I s tim da oboje znate gdje je roba u svakom trenutku.![]()
Vec ranije sam pitala, ima li iko iskustva sa njima i koliko dana je traja isporuka ?
- kota_pisvir
#2472 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Uplatio sam 100 km na karticu. Otvorio paypal i danas dobio 4-cifreni broj. Aktiviro paylpal i izvrsio kupovinu.Da li sad mogu da vidim preko payal koliko imam na racunu ? 
- dinooh
#2473 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne mozes. To na bankomatu gledaskota_pisvir wrote:Uplatio sam 100 km na karticu. Otvorio paypal i danas dobio 4-cifreni broj. Aktiviro paylpal i izvrsio kupovinu.Da li sad mogu da vidim preko payal koliko imam na racunu ?
- glossyB
#2474 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Na paypal ne mozes, ali ako imas kod Raiffeisen banke racun i imas internet bankarstvo onda mozes preko togkota_pisvir wrote:Uplatio sam 100 km na karticu. Otvorio paypal i danas dobio 4-cifreni broj. Aktiviro paylpal i izvrsio kupovinu.Da li sad mogu da vidim preko payal koliko imam na racunu ?
- kota_pisvir
#2475 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ok hvala.dinooh wrote:Ne mozes. To na bankomatu gledaskota_pisvir wrote:Uplatio sam 100 km na karticu. Otvorio paypal i danas dobio 4-cifreni broj. Aktiviro paylpal i izvrsio kupovinu.Da li sad mogu da vidim preko payal koliko imam na racunu ?