da... koliko uzeti para za carinurespo wrote:pokusavaju carinici otkriti viktorinu tajnuZubizareta wrote:dosla narudzba sa victoria's secret za par dana, al zaglavila na carini
Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- DaffyDuck
#176 Re: Internet kupovina iz inostranstva
-
Nazif_Gljiva
-
kone
-
Nazif_Gljiva
#179 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ko zna otkad im je taj spisak, poslao sam im mail, ako sta bude javim ovdje... Malo mi je cudno ono "worldwide", a stavili spisak.kone wrote:
Ne....http://www.bookdepository.co.uk/help/to ... elpContent
-
kone
#180 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne znam vala,ali nisu ti oni neki indijanci iz Bosne i Hercegovine,pa da ne azuriraju stranicu i podatke na njoj.Tako nesto ima samo kod nas,a oni ko zna,mozda milione danas obrnu....Nazif_Gljiva wrote:Ko zna otkad im je taj spisak, poslao sam im mail, ako sta bude javim ovdje... Malo mi je cudno ono "worldwide", a stavili spisak.kone wrote:
Ne....http://www.bookdepository.co.uk/help/to ... elpContent
-
elSaik
#181 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Šalju free u Hrv i Srb, a ne u BiH. Baš ono nema smisla. 
-
musac
#182 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kako sad ovo... vi sto ste parfeme narucivali. Zar nije carina samo kad je iznad 200KM ?
- Globus
#183 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Jest kad unosis sa sobom .. a ovako kad ti salju mogu ti naplatit kad hoce .. al ispod 150-200 KM otprilike ne naplacuju..samo sto oni ne gledaju cijenu koju si ti platio nego imaju tabelu vrijednosti .. i po njoj djaba sto si ti nesto uzeo za 5 KM ako kod njih pise da je 500 ..musac wrote:Kako sad ovo... vi sto ste parfeme narucivali. Zar nije carina samo kad je iznad 200KM ?
-
emerik
#184 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Moze li mi neko naci neku torbu (sportsku/putnicku) na Ebayu? Evo ja se ubih trazec', a samo jednu nasao (Adidas). Nije valjda da ima samo jedna da valja? 
Naravno, ne bih neke bezvezne kineske, nego nesto fino.
Hvala! Mislim na ovakve torbe:

Ne one male, nego vece.
Naravno, ne bih neke bezvezne kineske, nego nesto fino.

Ne one male, nego vece.
- Sarayman
#185 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Za sve koji narucuju, slijedi obavijest iz prve ruke. Upravo sam saznao za primjer megalomanskog carinjenja robe narucene sa Victoria's Secret sajta. Vrijednost narucene robe bila je 420 USD a doplaceno je jos 70-ak za shipping, dakle ukupno 490 USD je skinuto sa kreditne kartice. Islo je preko UPS-a i zavrsilo na nasoj carini a poslije postupka izdat je racun od 320 KM na osnovu carinjenja, izlaska sanitarnog inspektora i PDV-a. Uposlenik UPS-a koji je kontaktiran je rekao da sada sve zavrsava na carini i da se vise ne isplate ovakve narudzbe iz inostranstva. Bilo kako bilo, oprez i u pamet!
P.S. Prije 2 mjeseca licno sam izvrsio narudzbu sa dealextreme.com (evo da ih i pohvalim) u vrijednosti 60-ak USD i platio sam samo 3.5 KM u posti.
P.S. Prije 2 mjeseca licno sam izvrsio narudzbu sa dealextreme.com (evo da ih i pohvalim) u vrijednosti 60-ak USD i platio sam samo 3.5 KM u posti.
-
kone
#186 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Evo jutros je i meni stigla posiljka.Vrijednost posiljke je 121$,a vrijednost carine je 61 i nesto KM....Znaci isti slucaj i kod mene kao sto je bio kod Doctora...Eto toliko,samo da se znakone wrote:Opaaa...Ja narucio 4 mirisa vrijednosti nesto preko 120$(oko 160 i koja markica)TheDocToR wrote:musac wrote:Jel ko dobio stvari sa fragrancex.com ili cheapsmells.com ?
Sa cheapsmells.com narucio u novembru dobio u roku od 7 radnih dana, 2 parfema narucio(vrijednost cca. 140 KM - bez carine)
Sa frangrancex.com narucio 04.12.09 paket stigao 31.12.09., 3 parfema, vrijednost cca. 150 KM - udarise mi carinu 62 KM.
Ubuduce sa frangrancex.com samo 1 parfem po narudzbi, besplatna dostava tako da nista ne gubimo...
Eto o mom iskustvu...Znaci da pripremim jos 60-70KM-ova kad sve stigne
![]()
Ovo sam sad narucio i nikad viseJest da sam opet dobro prosao jer sam ustedio na toj stranici 100 i nesto dolara,ali da sam znao da ce me ovoliko oguliti na carini,ne bih ovoliko mirisa narucio....Mirisi ce znaci doci krajem iduce sedmice....
-
IvonaS
#187 Re: Internet kupovina iz inostranstva
E mene interesuje ko naručuje iz Voctoraias secret, jer hoću ubrzo da naručim kostim neki, pa da podijelimo poštarinu...Iko???
- respo
#188 Re: Internet kupovina iz inostranstva
pa i oni gledaju sex i grad te one vrhunske manekenke koje rade za VSSarayman wrote:Za sve koji narucuju, slijedi obavijest iz prve ruke. Upravo sam saznao za primjer megalomanskog carinjenja robe narucene sa Victoria's Secret sajta. Vrijednost narucene robe bila je 420 USD a doplaceno je jos 70-ak za shipping, dakle ukupno 490 USD je skinuto sa kreditne kartice. Islo je preko UPS-a i zavrsilo na nasoj carini a poslije postupka izdat je racun od 320 KM na osnovu carinjenja, izlaska sanitarnog inspektora i PDV-a. Uposlenik UPS-a koji je kontaktiran je rekao da sada sve zavrsava na carini i da se vise ne isplate ovakve narudzbe iz inostranstva. Bilo kako bilo, oprez i u pamet!
znaju da je to skoro pa ko visikotarifna roba
- Globus
#189 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Sad ce se javiti al da probas pred njima kostimIvonaS wrote:E mene interesuje ko naručuje iz Voctoraias secret, jer hoću ubrzo da naručim kostim neki, pa da podijelimo poštarinu...Iko???
-
emerik
#190 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nasao sam jedne patike na Amazonu, i htio bih da ih narucim. Da li Amazon isporucuje robu nama, ili samo knjige?
- LilBear
#191 Re: Internet kupovina iz inostranstva
sa Amazona je za sad moguce narucivati samo knjige, CD/DVD. proguglaj tacan naziv tih patika jer sigurno ima jos prodavnica koje ih prodaju, a koje dostavljaju u BiH. sretno!emerik wrote:Nasao sam jedne patike na Amazonu, i htio bih da ih narucim. Da li Amazon isporucuje robu nama, ili samo knjige?
- armin_tz
#192 Re: Internet kupovina iz inostranstva
je li neko narucivao sa zavvi.com? ja sam narucio nekih majica maloprije
Imaju li neke stranice koje imaju kvalitetnu odjecu a da moze se rec dzaba dostavljaju u bih?
- Globus
#193 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja sam naruciova sa zavvi.com dvd .. doso za 12 dana tacno .. nista nisam platio ni postaru ni nikom .. osim ono sto mi skinu sa kartice ..armin_tz wrote:je li neko narucivao sa zavvi.com? ja sam narucio nekih majica maloprijeImaju li neke stranice koje imaju kvalitetnu odjecu a da moze se rec dzaba dostavljaju u bih?
-
lenhi
#194 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Meni treba kartica sa kojom mogu plaćati na internetu povremeno neke knjige, a da ne bude priča o kreditnoj kartici, limitima i tome slično. To je obična pljačka.
Gdje mogu dobiti karticu kojom bi plaćao na internetu bez velikih troškova prema banci? (naravno pred plaćanje internetom polozio bih na racun toliko koliko mi treba za plaćanje knjige i tome slicno)
Gdje mogu dobiti karticu kojom bi plaćao na internetu bez velikih troškova prema banci? (naravno pred plaćanje internetom polozio bih na racun toliko koliko mi treba za plaćanje knjige i tome slicno)
-
huxley
#195 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ova stranica koju si naveo ima link na http://www.travel-auction.co.uk/index.php?. Ne bih komentarisao izgled i sadržaj stranice, ali ako ste je već otvorili, i reklamiraš je, daj bar više informacija, i razloge zašto bi neko kupovao odavdje, sigurnost kupovine i sl. I ako je baš za Balkan, možda ste je mogli i lokalizovati (jezik). Nisam siguran da sa ovim kratkim postom pomažeš vašem business-u. Ovako sve liči na poruke o povećanju (ili smanjenju) dijelova tijela, Xanax-u, Viagri sa free poštarinom i get rich šemama sa vladarima afričkih zemalja. Shvati ovo dobronamjerno.Otvorili smo novi sajt za Balkan i Evropu http://no links gdje mozete postaviti svoje aukcije ili kupiti nesto. Firma se nalazi u Engleskoj.
Registracija je besplatna za kupce, a za prodavce se placa samo 2 eura za registraciju i mozete postaviti koliko zelite aukcija.
BTW, većina stranica/firmi iz Kine i Hong Konga, bilo kao zasebni site-ovi ili unutar ebay-a imaju dostavu i za BiH, jer u principu im je svejedno slali za BiH ili Australiju, jer im je posao zasnovan na prodaji van njihove zemlje. Ranije sam spominjao da sam tako nabavio sat-receiver (a sa drugih foruma vidim da ih i drugi sve češće tako nabavljaju),a kao banalan primjer navodim i http://www.walkera. com/en1/?la=en, interesantno za RC Helicopters hobiste (svu trojicu u BiH
Moje iskustvo do sada su da za ono što većinu interesuje (odjeća), ebay je obično najbolja destinacija.
-
to je to
#196 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja imam VISA debitnu karticu Raiffaisen banke nakoju uplacujem koliko mi treba. Ja sam tu karticu prije par godina kada mi je plata isle preko RB, u medjuvremenu promijenila banku ali ostavila karticu za inmternet.lenhi wrote:Meni treba kartica sa kojom mogu plaćati na internetu povremeno neke knjige, a da ne bude priča o kreditnoj kartici, limitima i tome slično. To je obična pljačka.
Pitaj u banci koja je procedura za dobivanje VISA debitne kartice.
- respo
#197 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ja sam to uradiolenhi wrote:Meni treba kartica sa kojom mogu plaćati na internetu povremeno neke knjige, a da ne bude priča o kreditnoj kartici, limitima i tome slično. To je obična pljačka.
sto ova iznad kaze raif banka
odes daju ti obrazac uzmes cipsovu prijavnicu odes u banku popunis taj obrazac kopiraju ti licnu i to je to
dobijes karticu za nekih 7-10 dana
i to je to
-
kone
#198 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Mislim da sam pisao o ovoj stranici,ali eto ko ne zna kitbag.com......
Sigurna dostava,kvalitetna roba koja stize za nekoliko dana...dobije se tracking broj i prati gdje se nalazi i kad stize
Upravo je u toku akcija sa velikim snizenjima i do 70%,mada je dosta robe nestalo,ali jos uvijek se moze probrati finih stvari...
Sigurna dostava,kvalitetna roba koja stize za nekoliko dana...dobije se tracking broj i prati gdje se nalazi i kad stize
Upravo je u toku akcija sa velikim snizenjima i do 70%,mada je dosta robe nestalo,ali jos uvijek se moze probrati finih stvari...
- chengaba
#199 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja sam narucio 2 knjige u vrijednosti 10€ prije 7 dana, i kaze u order tracking "dispatched"
-
kone
#200 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Samo da prijavim da mi je stigla roba sa boldirane stranice.Narucena u srijedu u 18h,a meni isporucena danas(subota) u 13hkone wrote:Mislim da sam pisao o ovoj stranici,ali eto ko ne zna kitbag.com......