Internet firma sa sjedištem u BiH
Moderator: anex
-
salata
#1 Internet firma sa sjedištem u BiH
Pozdrav.Planiram otvoriti firmu koja bi se bavila uslugama internet plaćanja.Preduzeće bi naravno bilo registrovano u BiH.Eh sad me zanima kakva je regulativa vezana za tu oblast.Znam da moram prijaviti kao i svaku drugu firmu.Zanima me da li su mi potrebne neke licence za tu djelatnost i drugo kako zaštiti poslovnu ideju tj kojem se tijelu u BiH obratiti da bi recimo proizvod ili usluga bili samo tvoji.Nadam se da nisam plaho ukomplikovao.Unaprijed hvala.
-
njonjica
#2 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH
Hm...nisam bas sigurna da mozes zastiti ovu ideju....probaj pronaci pravi info ovdje:salata wrote:Pozdrav.Planiram otvoriti firmu koja bi se bavila uslugama internet plaćanja.Preduzeće bi naravno bilo registrovano u BiH.Eh sad me zanima kakva je regulativa vezana za tu oblast.Znam da moram prijaviti kao i svaku drugu firmu.Zanima me da li su mi potrebne neke licence za tu djelatnost i drugo kako zaštiti poslovnu ideju tj kojem se tijelu u BiH obratiti da bi recimo proizvod ili usluga bili samo tvoji.Nadam se da nisam plaho ukomplikovao.Unaprijed hvala.
http://www.ipr.gov.ba/
Sretno
-
Eborg
#3 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH
Ne znam koliko ti je poznato no ako planiraš pokrenuti nešto poput PayPala, već je to otvoreno ovdje ali još nije uzelo puni zamah.
www.pikpay.ba
www.pikpay.ba
-
bullmastiff
#4 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH
nit je uzelo, nit ce ga uzeti..paypal omogucio primanje novca u BiH i tu je kraj priceEborg wrote:Ne znam koliko ti je poznato no ako planiraš pokrenuti nešto poput PayPala, već je to otvoreno ovdje ali još nije uzelo puni zamah.
http://www.pikpay.ba
-
Eborg
#5 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH
Vjerovatno.