Internet firma sa sjedištem u BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
salata

#1 Internet firma sa sjedištem u BiH

Post by salata »

Pozdrav.Planiram otvoriti firmu koja bi se bavila uslugama internet plaćanja.Preduzeće bi naravno bilo registrovano u BiH.Eh sad me zanima kakva je regulativa vezana za tu oblast.Znam da moram prijaviti kao i svaku drugu firmu.Zanima me da li su mi potrebne neke licence za tu djelatnost i drugo kako zaštiti poslovnu ideju tj kojem se tijelu u BiH obratiti da bi recimo proizvod ili usluga bili samo tvoji.Nadam se da nisam plaho ukomplikovao.Unaprijed hvala.
njonjica

#2 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH

Post by njonjica »

salata wrote:Pozdrav.Planiram otvoriti firmu koja bi se bavila uslugama internet plaćanja.Preduzeće bi naravno bilo registrovano u BiH.Eh sad me zanima kakva je regulativa vezana za tu oblast.Znam da moram prijaviti kao i svaku drugu firmu.Zanima me da li su mi potrebne neke licence za tu djelatnost i drugo kako zaštiti poslovnu ideju tj kojem se tijelu u BiH obratiti da bi recimo proizvod ili usluga bili samo tvoji.Nadam se da nisam plaho ukomplikovao.Unaprijed hvala.
Hm...nisam bas sigurna da mozes zastiti ovu ideju....probaj pronaci pravi info ovdje:
http://www.ipr.gov.ba/

Sretno :)
Eborg

#3 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH

Post by Eborg »

Ne znam koliko ti je poznato no ako planiraš pokrenuti nešto poput PayPala, već je to otvoreno ovdje ali još nije uzelo puni zamah.

www.pikpay.ba
bullmastiff

#4 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH

Post by bullmastiff »

Eborg wrote:Ne znam koliko ti je poznato no ako planiraš pokrenuti nešto poput PayPala, već je to otvoreno ovdje ali još nije uzelo puni zamah.

http://www.pikpay.ba
nit je uzelo, nit ce ga uzeti..paypal omogucio primanje novca u BiH i tu je kraj price
Eborg

#5 Re: Internet firma sa sjedištem u BiH

Post by Eborg »

Vjerovatno. :)
Post Reply