INTERNET EXPLORER TABS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The_Flyer2002

#1 INTERNET EXPLORER TABS

Post by The_Flyer2002 »

evo napokon je explorer dobio tabove koje imaju firefox i safari.

tabovi rade samo sa toolbarom.

mozete skinuti na
http://toolbar.msn.com/

vise infa na:
http://www.informationweek.com/story/sh ... =164301930
car-x

Post by car-x »

znaci, ako hoces tabs, moras imati i msn toolbar.. msn toolbar inace zauzima 20ak dodatnih megabajti u uvijek oskudnoj radnoj memoriji.. a da ne govorimo o (ne)efikasnosti istog..

opet microsoft i njihova monopolisticka strategija..

kao zadrti IE korisnik, ipak cu cekati verziju 7.0.. a do tada, kad god mi trebaju tabs, ima firefox.. i to dobar..
dr.pi

Post by dr.pi »

http://www.avantbrowser.com/

Avantbrowser, koristi internet explorer, ima tabs, pop-up killer i puno, puno toga... :roll:
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

hm. cini se dobar ovaj tvoj Avantbrowser

nisam ga skino jer mi je i sada komp opterecen sa smecem ali ....

ipak cu cekat 7-micu
bug

Post by bug »

ljudi vatrena lisica je bar 3 puta brza od explorera :D osim sto vec ima te tabove :D
MrSini

Post by MrSini »

Šteta što se ne smije deinstalirati IE.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

MrSini wrote:Šteta što se ne smije deinstalirati IE.
ko to kaze????

ja sam ga bio skino, pa? dokle god imas neki dr browser npr fire fox ili safari ili opera bit ces ok.

IE se nemoze potpunoo ukloniti jer je dio OS i windows update ga koristi, ali pored toga nikakve osobine nema.

Firefox je daleko najbolji. neznam jeste li primjetili ali u status baru firefox ima weather, alarm, snooze, player (koji moze da upravlja skoro svim playerima osim real playera (SUPCI JEDNI USRANI -- mislim na real). fire fox je puno sigurniji i stabilniji i vec ima ugradjene tabove.
Last edited by The_Flyer2002 on 12/06/2005 15:48, edited 1 time in total.
irfan2

Post by irfan2 »

Firefoz je daleko najbolji
nije
poslije opere, mozda :oops:
car-x

Post by car-x »

bug wrote:ljudi vatrena lisica je bar 3 puta brza od explorera :D osim sto vec ima te tabove :D
fakat je da se starta puno duzo nego IE.. kad se jednom starta radi brze i stabilnije (nijednom mi se nije srusio, sto se IE-u desi s vremena na vrijeme)..

tabs su super stvar, ne mora se saltati iz pendzera u pendzer, sve je u jednom.. (a opera je to davno mogla)..

s vremenom, npr. kad se racunar ne gasi 5-6 dana (kako je to obicno kod mene na poslu) firefox raste ko pecivo s germom.. na kraju poprilicno usporti, pa je jedina solucija restartati racunar.. ovdje je IE, kao za windows optimirani program, u blagoj prednosti..

sto se tice javascript podrske, puno su toga uradili u firefox-u, ali jos uvijek nije efikasna kao u IE.. da ne govorimo o betandwin.com, stranici koju svakodnevno posjecujem, i koja je velikim dijelom uradjena u dinamickom flash-u (podaci se osvjezavaju u real-time) i tu firefox ima poprilicnih problema..

sto se tice samog prikaza sadrzaja, za web designere i programere, firefox je sigurno precizniji. prikazuje sve onako kako je isprogramirano-dizajnirano, dok IE "guta" poprilicno puno gresaka i gluposti.. u biti, prikaze stranicu onako kako mi mislimo da bi trebala biti, a u biti nije tako..

elem, zbog prirode posla kojim se bavim, koristim paralelno IE, firefox, mozilla, opera i safari..

privatno korisstim samo IE i firefox u omjeru 70:30..
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

neznam ja sam surfo i koristim sve browsere

firefox je dobar samo zna i on nekada zapeti 10% - dnevno
opera je dobra samo nemi se nesvidja njen dizajn i zna zauzeti puno ekrana.
IE - pa eto svak zna za nj. koristim ga svaki dan mozda za oko 90% dnevnog surfanja.
safari je appleov i dizajniran je za mac. kazu uskoro bi trebo izaci i za windows. meni se ucinilo da je daleko najbolji i najbrzi. da ne govorim o najstabilniji.
netscape -- ruzno cudo i puno beskorisnih stvari.
The_Silence_that_Remains

Post by The_Silence_that_Remains »

IE je smeće, Netscape i posebno Opera su spori a Firefox je stvarno dobar.
Qler

Post by Qler »

IE koristim samo za windows update :D

Firefox sam koristio dok nije izasla Opera 8, od tada mnogo ga manje koristim

Opera mi je do sad najbolja, najbrze mi otvara stranice (vazno ako si na DiallUp-u) brzo se pokrece (brze od firefox) i onako, simpaticna mi hebla mater svoojuu :D
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Qler wrote:IE koristim samo za windows update :D

Firefox sam koristio dok nije izasla Opera 8, od tada mnogo ga manje koristim

Opera mi je do sad najbolja, najbrze mi otvara stranice (vazno ako si na DiallUp-u) brzo se pokrece (brze od firefox) i onako, simpaticna mi hebla mater svoojuu :D
Opera rulez...
bug

Post by bug »

car-x wrote: sto se tice samog prikaza sadrzaja, za web designere i programere, firefox je sigurno precizniji. prikazuje sve onako kako je isprogramirano-dizajnirano, dok IE "guta" poprilicno puno gresaka i gluposti.. u biti, prikaze stranicu onako kako mi mislimo da bi trebala biti, a u biti nije tako..
jeste ali problem je taj sto i danas 70% korisnika u svijetu (lupila ja...) koristi IE kao defaultni, cesto i jedini browser, pa ti kao dizajner to moras uzeti u obizir i imati na umu da je ono sto je tebi ispravno prikazano u firefoxu... za njegov eksplorerski vizualni dojam.. neispravno..
pa svejedno radis li ti sa eksplorerom ili firefoxom, ne gine ti chekiranje target browsera koje se ni tako najcesce.. ne moze srediti....
perke

Post by perke »

Fak IE
UsE FirefOx

fajerfoks je super, kad ga nastimas po sebi :D :D
Post Reply